Чувствам се виновен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се виновен
преди: 6 години, 11 дни, прочетена 1504 пъти
Здравейте,

Художник съм и рисувам за анимационни филми вече от доста години. Преди няколко години имах предложение за работа в Англия по специалността си и реших да пробвам. Там се запознах с едно момиче и си паснахме много бързо. След почти две години осъзнах, че работата ми в Англия не е това, което искам. Не че беше лошо, но парите едва ми стигаха. Работата беше много а Лондон - много скъп. Момичето си имаше една мечта - да прави това, което правя аз, но имаше нужда от време да учи за да може да работи, но заради скъпотията ѝ се налагаше да работи постоянно и беше невъзможно. Тъй като бяхме заедно вече от доста време ѝ предложих следното - да дойде с мен в България. Понеже тук е по-евтино а аз клиенти мога да си намеря без проблем - ще е достатчно само аз да работа а тя може да наблегне на ученето. Аз ще ѝ бъда ментор и ще я напътствам и след година-две ще може да започне някаква работа и лека-полека ще успее да прави това, което иска.
Така и направихме - дойдохме в Пловдив (аз съм от там родом) наехме си квартира и аз започнах да ѝ помагам. Намерих си клиенти и работата ми потръгна много бързо. Изкарвах прилични пари и имахме достатъчно за всичко. Само дето на нея не ѝ беше достатъчно - квартирата не беше достатъчно голяма, искала да има собствено ателие ама с повече пространство, трябвал ѝ по-хубав компютър. Та ѝ купих много професионален компютър, наех по-голяма квартира и за да мога да покрия разходите поех повече поръчки. Само дето без да знам защо и как - отношенията ни започнаха да се развалят. Сърди ми се за всичко - дори най-дребните неща. Не казвам че никога нямам вина - но наистина се изморявам много. Квартирата е скъпа, сметките са високи а тя не спира да изисква само най-скъпите възможни варианти. Случва се понякога да не успея да си свърша половината от домакинските задължения, но това е само ако в момента съм наистина много затрупан с работа.
Наскоро открих, че ако си купя къща ще ми излезе по-евтино отколкото да плащам тоя безумно висок наем та ѝ споделих идеята. В началото беше съгласна с мен. Наехме агенция, огледахме хубави жилища и даже говорихме с банки - оказа се че няма никакви проблеми да се закупи къща, но тя рязко се разубеди - зазиждало я в България и не искала къща. Иска обаче да се наеме нова квартира - още по-голяма (и скъпа) от сегашната. Аз ѝ казвам че не можем да си го позволим а тя само се сърди и всеки път като отвори дума и аз ѝ откажа започва едно сърдене и сопкане с дни.

Честно да си кажа - при всяко друго положение бих я зарязал, но се чувствам много виновен, защото осъзнавам, че аз я доведох в тая държава, тя си напусна работата, без спестявания е.. и не знам какво да правя.

Как бихте постъпили вие в такава ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 дни
hash: ffa1412e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако всичко е такова, каквото го описваш, бих се разделила с нея, като ѝ дам време, а не я изритам незабавно. Дори бих ѝ купила еднопосочен билет до Лондон и евентуално бих ѝ дала някакви джобни (зависи от моите доходи).
ж

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 2b1cda3e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зарежи я, защото иначе ще ти стопи лагерите. Няма какво да се чувстваш виновен. Може да си хване самолетчето и след 3 часа да е в англия. Не си някой педофил, който я е отвлякъл и да не може да избяга. Ако остава-делите си разходите на половина. Да видиш как сама ще възира.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 54c43088c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Моето впечатление е следното:
Момичето те използва да научи професията ти, но няма намерение да остане повече от необходимото време при теб.
Съответно иска сега и в момента да има най-доброто на пазара, компютър, жилище итн. Твоята къща обаче не я интересува, първо защото е ще е твоя и второ защото изплащането на къщата ще намали парите, които ти ще имаш на разположение за нейните желания. Другояче казано, тя най-вероятно вече да има план след като прецени че е изучила занаята при теб да си замине където си иска и да те остави да си се оправяш сам. Нищо в нейното държание не показва намерения за продължителна връзка с теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: f782ede71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как да постъпите - говорете, обсъдете плановете си, все още ли искате и двамата да заминете или не?

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: e39764ffe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Говори с нея. И се запитай искаш да се разделиш с нея защото вече не я обичаш, защото се сърди, защото не смогваш финансово с нея? Защо? Смисъл заради самите чувства или трудностите с нея.. но каквато и да е причината ако наистина си решил, то не се чувствай длъжен по никакъв начин или виновен. Никой не е длъжен на никой, всеки гледа първо своето си щастие

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 дни
hash: aa785d9b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен наммери нещо по- евтино, тя или идва с теб или не. Не може ти да поемаш всички разходи. Спри да и угаждаш, като иска нещо, нека го постигне сама.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: 1ef3995bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   най-добре е изложил и моите мисли номер 3. мога да добавя само, че не трябва да се чувстваш виновен - тя е пълнолетна и сама е взела решението да дойде с теб. полетите за Лондон са всеки ден, още утре може да се върне там.
не знам дали те е обичала в началото или през цялото време се е водила от интереса, но със сигурност сега не те обича. когато обичаш някого, не си постоянно недоволен и не го караш постоянно да се доказва. а тя какво дава във връзката ви (освен секс вероятно ;-) ?
и аз мисля, че ти не се вписваш в дългосрочните й планове, затова иска голяма и луксозна квартира, за да я ползва тук и сега докато все още сте заедно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: 6d275eb613
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много е нахална. Не си й длъжен с нищо. Нямаш брак и деца с нея. Раздели се с нея докато не си фалирал. Тя не те обича иначе не би те докала до това положение.


В

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: bfb8bf9a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Когато има истинска любов, описаната ситуация от теб, не би могла да се случи. Казвам ти го, от личен опит. Тя няма чувства към теб, използвала те е, от самото начало.
Ж31

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 дни
hash: f5fe7908f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чудя се вие мъжете как търпите такива паразитни същества? И с какъв акъл? ! Не стига, че я издържаш и ѝ угаждаш, а и тя се сърди принцесата. На твое място бих ѝ купила билет до Лондон и бих я пратила да си ходи.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 дни
hash: 18f1a1ef04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Виждам, че не си някой случаен, видял си свят, реализирал си се успешно и изкарваш пари, за които повечето хора тук в България не биха си и мечтали. Тогава ми кажи защо оставяш да те използват по този начин? Ти си просто истински сладур, идеалния мъж за всяка материалистка. Скъсваш се от работа да плащаш всичко каквото ти се поиска, отделно обучаваш госпожицата в професията си, като на всичкото отгоре трябва да вършиш и доволно домакинска работа както разбирам. Като накрая за награда получаваш скандали за какво ли не и вкиснати физиономии.
Ами приятел, разрови се малко в сайта, в момента се сещам поне за 2 подобни истории на твоята от последните няколко седмици. Можеш да видиш какво им е развитието във времето. Единия мъж работеше в чужбина и осигуряваше луксозен живот на семейството си тук, като в същото време жена му си гледаше кефа и си въртеше любовниците докато го няма, другия си го беше нахендрил здраво според американските закони и имаше да работи бившата си жена докато е жив след развода им. При теб не мисля, че ще се стигне до там, просто госпожицата в момента, в който завърши и получи нови възможности ще ти бие шута, а ти ще останеш да се вайкаш защо стана така... Забелязал съм на вас хората с компютрите, програмистите наистина ви куца много личния живот. Излез малко от виртуалния свят и наблегни на разбирането на човешките взаимоотношения. Тогава ще видиш колко прозрачно е поведението на твоята приятелка и колко използван си ти в момента. Ако ти харесва така и за да не се чувстваш виновен продължавай в този дух, вземи още по-луксозна квартира или направо си наемете апартамент в Новотела (или както се казва в момента), води я на почивки в Дубай, пък може тя да те заобича още повече...

 
  ...
преди: 6 години, 8 дни
hash: 208d181ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Умен човек си, не се занимавай с глупости. Направил си достатъчно за нея. Сам знаеш, че нямате вече бъдеще и трябва да си ходи. Не си и длъжен да и угаждаш на всичките прищевки и не си и давал обет за вярност цял живот. Явно си е отговорен човек и затова ти е гадно, но в момента си прекалено наивен и в името на човек, който утре няма да го има в живота ти, жертваш самия себе си.

Ако толкова ти е съвестно за нея, купи и билет и дай някой лев да си намери квартира и всеки и по пътя си, но предполагам и на теб ти е ясно, че това не може да продължи още дълго.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 дни
hash: 43c79febed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   А говорил ли си с нея? Защо не ѝ обясниш как се чувстваш след всяка нейна прищявка. Няма какво да се чувстваш виновен, тя явно е усетила, че си склонен да си изкупваш "вината" и е решила да се възползва прекалено от това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker