Готов е на всичко за пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Готов е на всичко за пари
преди: 6 години, 6 дни, прочетена 1762 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15. Имам брат на 18, тази година завършва, или поне се надяваме да завърши. Ходи рядко на училище, а и рядко се прибира всеки път в ужасно състояние. Всички знаем, че е наркоман, нашите опитаха всичко, което се сетиха и след като не се справиха просто вдигнаха ръце от него. Пари не му дават, беше започнал да ги краде, но те се усетиха и вече не оставят пари на достъпно за него място. Понякога взима пари от мен, но аз все пак нямам достатъчно, за това той започна да прави всичко възможно, за да си намери. Ходи в болниците да си продава кръвта (мислех, че я изследват, но очевидно не и му я купуват), продава сперма, продава вещите си и не мога да си представя какво още прави за пари и всичко това, за да си купи наркотици. Нашите се отказаха от него и само аз оставам, като сестра искам да му помогна, а не знам как.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 дни
hash: f84bfc4015
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пратете го в комуна. Сами няма да можете да се справите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: a2a86237f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Всичко това, звучи много тъжно и за него и за вас, като негово семейство. Преди мн години имах колега от Университета, с който се паднахме заедно на стаж, в чужбина. Беше на около 30, в резцвета на силите си, имаше опр. качества. Имаше и необходимите средства. Всички знаехме, че се д. уса. Няколко месеца, по-късно умря от свръх доза. А си имаше и приятели, приятелки, дори гадже от колежките. Сега имам един приятел/познат/съсед, и той друса.... Страхотен добър човек, но зле се оправя с парите, и е като малко дете. Отидете с брат ти и вашите на добър психолог. и го пращайте на всяка цена да ходи редовно. Не съм добре запознат с тази материя и проблем, но.... Това обива организма и унищожава личността. А в същото време е отблъскващо за обществото.. Дайте му шанс!!! Той е на 18 не на 33 и със сигурност ако има акъл може да излзе от ситуацията. Не губете надежда.

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 2508a2157a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямат край твоите измислени истории. Засрами се бе жено. Как разбра, че си продава спермата, той на теб всичко ли споделя!? Знаеш ли, че кръвта се анализира предварително за СПИН и други болести преди да се употреби, но за теб това май няма никакво значение. Каква е тази мания в теб да пишеш постоянно измислени глупави истории. Нямаш ли какво друго да правиш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 дни
hash: b9dac53cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като всички наркомани, брат ти има сериозен (поне от неговата перспектива) емоционален проблем, от който се опитва да 'избяга' чрез наркотици, защото не може да го реши, преодолее, превъзмогне.. (други хора го правят чрез алкохол, който в на пръв поглед е по - безобиден, но само до един момент)

Според мен като за начало някой път, когато прецениш, че е годен за задълбочен разговор, трябва да го разприказваш, но много внимателно, деликатно, за да разбереш какво е това, което го мъчи, което го потиска.
Да се опиташ да му обясниш, че не е толкова зле, колкото той си е въобразил. Да го успокоиш, да се опиташ да му вдигнеш самочувствието, самоуважението и. т. н. зависи какво е нещото, което ще ти каже нали.
Но през цялото това време не намесвай темата за наркотиците!
(Добра идея например е ти сама да започнеш да му споделяш нещо за себе си, уж че супер много те мъчи, а може и нещо истинско да му кажеш, това ти ще го прецениш, но ако не е склоннен да се интересува от теб, то прескочи обезателно такава стъпка. )
И после вече му кажи, че чрез друсането напрактика само се набутва. Без да му говориш неща от сорта на, че съсипва вашите, че измъчва теб, защото той в момента не е в състояние да се трогне от това. Ти прецени какви аргументи да изложиш, от които ще се трогне, което всъщност е най - трудното, защото всеки човек си е уникален характер, но сега аз като няма как да пообщувам с него не мога да преценя точно какво да му кажеш.
Успееш ли да го убедиш, че да си наркозависим е супер набутващо за самия него! , то вече има реални шансове сам да пожелае да започне да полага усилия да се откаже.

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 4b223aedeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поговори с него ... ако на него му харесва този начин на живот няма как да му помогнеш , ако ако е зависим и вече се е осетил може да го пратите да се лекува или на психолог ... не знам :/ ако той не иска да спре с тези простотий, никой не може да му помогне! Единственото нещо, което можеш да направиш е да говориш с него за това , а за парите - ако може да работи нещо , но в никакъв случай не трябва да разбират, че се дрогира! Кажи му - ако искаш пари , намери си работа и не се издавай, че си наркоман. Това е :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 дни
hash: bdb1296148
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Наркотиците рядко са за забавление, в повечето случаи се използват от хора с тежка депресия. Може да има проблеми с приятели или да е скъсал с приятелка или нещо съвсем друго, но да ви го спестява.
Единственото, което може да помогне е психолог. Но докато той не осъзнае, че има нужда от помощ никой не може да му помогне.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker