Случката вчера - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Случката вчера
преди: 6 години, 5 дни, прочетена 1816 пъти
Здравейте!
Реших да споделя с вас нещо, което ми се случи вчера и което доста ме озадачи.
Първо да вметна, че съм момиче на 17 години и много обичам животните, окобено котките. Винаги съм искала да имам коте, но родителите ми (по-точно баща ми), е твърдо против и това е и причината, да нямам. Както и да е.

От година и нещо, може би около 2 най-много се появи един котарак и до ден днешен си живее в градинката пред нашия блок. Той е възрастен, и както може би се досещате, когато го видя няма как да не го погаля:)Жал ми е за него и винаги когато мога му давам нещо за хапване. Може и да прозвучи странно, но когато давам храна на някое бездомно животинче ми е толкова хубаво, приятно само от това, че съм успяла да го зарадвам.

И вчера ми беше хрумнало да купя ей така едно малко пакетче котешка храна за котарака пред блока ни, докато бях в кварталния магазин. Прибрах се вкъщи, оставих покупките и слязох пред блока с една чинийка за еднократна употреба и храната. Котето си ме познава и още като ме видя дойде и му сложих да яде. В този момент обаче дойде някаква жена от първия вход на блока и ми се скара защо съм го хранила. Не ме било срам, да съм си го вземела пред моя вход, как съм можела да го храня тоя "помияр" и още какви ли не обиди, без дори да ме познава.
Да, вярно, не бях пред входа си, защото котето стоеше там, но има ли значение? ! Как може жена, която може да ми е баба, да изрича толкова грозни думи, само защото съм сложила чинийката с храна встрани от нейния вход? !

Стана ми много гадно, изчаках котаракът да си изяде храната и изхвърлих еднократната чиния в контейнера. През целия ден си задавах какви ли не въпроси.

Темата ще стане много дълга, затова щще спра дотук. Просто исках да споделя с повече хора. Ще следя темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 дни
hash: 2fd65a5dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Двете ми любими истории в сайта са тази и онази за момичето, което гледа мравки. Толкова чисти и невинни. Исках само да ти кажа, да не се променяш. Прави каквото смяташ, че е редно, обичай животните и игнорирай озлобените от живота баби. Такива хора са нужни на страната ни.

П. С. Ако моята баба те беше видяла, щеше да те почерпи. Хора всякакви.

Поздрави.

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: 16a7772dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сладурче!!! Да си жива и здрава! Продължавай да бъдеш Човек! Не се впечатлявай от подобни индивиди, за съжаление ще се сблъскваш често с тях, не позволявай да те променят. Целувам те! Много мило ми стана от това, което прочетох! :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: d6d2af1d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Ако искаш да го гледаш, си го вземи вкъщи. Никой не обича бездомни животни. Аз също много се дразня, когато видя някакви баби да хранят кучетата пред блока. Цяла глутница се навъди заради тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 дни
hash: 170a291775
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има някой неща който искам да те попитам. Как е възможно да не нападаш баща си за дето не иска котката у вас, а да нападаш в нета жена която не познаваш, за едно и също нещо което са сторили и двамата? Баща ти не иска котката у вас, жената не иска котката пред нейния дом, ти не казваш че баща ти е лош, а че бабата лоша, не разбирам?
Аз също отказвам да си отглеждаш любимци в или пред моето жилище и аз ли съм лош/а? Човек е свободен да прави каквото иска, обаче има условие да не пречи на другите. Затова ти нямаш право да си отглеждаш любимци, освен в собствения си дом. навън хората не са длъжни нито да обичат твоя любимец нито да го търпят, ако не обичат котки примерно.
Как би се почувствала ако аз реша че от днес обичам циганчета от онея мазничките неокъпаните и ги настаня във вашия вход заедно с майка им, по точно пред вратата ви донеса им матраци и им нося храница всеки ден? Те са човешки същества ще викам аз как е възможно да не ги искаш пред дома си?

 
  ...
преди: 6 години, 3 дни
hash: 9e873328fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 3, уникално ограничен човек си, за Бога!!!

Браво на авторката, иначе! Поздравления!

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 дни
hash: 85f58688a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От автора:
Благодаря ви! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 дни
hash: 57702f5694
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз храня кучето на гарата всеки път докато чакам влака. Мотае се около магазинчето обаче цялото е само кожа и кости, явно никой не иска да му даде да яде, но на мен ме е жал и всеки път като го видя купувам нещо от магазинчето и му го давам. Разбира се, работниците от гарата и лелката от магазинчето ми се карат, но това мен не ме вълнува. Давам собствените си пари и винаги изхвърлям боклука останал от горката животинка. А това, че те се дразнят и злобеят си е техен проблем. :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 дни
hash: 174f8c4f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей, аз също много обичам котки.Имам една в къщи и храня други пред блока. За толкова години съм разбрала, че има много хора, които страшно мразят котки. Има и собственици на кучета, които видят ли котка, го насъскват по нея. Редовно сипвам вода в една кутия и те я изливат, на едно любимо мое коте му счупиха крачето с бухалка.Въобще хората са гадни същества. Добре че има и други- добри и състрадателни.

 
  ...
преди: 6 години, 3 дни
hash: 174f8c4f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   До №3. И колко животни според теб можем да вземем в къщи, след като живеем в ограничени апартаменти? Разбирам, че може да се плашиш от кучета, но няма случай на нападнат човек, който си минава по улицата от бездомна котка. Отвори малко сърцето си и се замисли за трагедията и огромните страдания които понасят бездомните животни!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 дни
hash: 9159d33e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   когато става дума за кучета, съм съгласна, че могат да нападнат човек, особено ако са повече. достатъчно случаи на нахапани от глутници имаше.
не съм чула обаче за човек, нападнат от котка. а и тя не е във входа, а явно пред блока и не виждам с какво пречи на някого. бабата явно си търси с кого да се заяде

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 дни
hash: 3282273557
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ще цитирам номер 4: "Има някоЙ неща, коЙто искам да те попитам" - това е нивото на индивидите като 3 и 4.
Вярно е, че не можем да помогнем на всички бездомни котки и кучета, бедни и онеправдани хора, но дори и само на едно същество да подадем ръка, да дадем надежда, да проявим съчувствие и съпричастност - това ни прави човеци...
Мило дете, не се впечатлявай от коментарите и действията на емоционално осакатени, безсърдечни хора, те не осъзнават какво губят! Браво на теб!

 
  ...
преди: 6 години, 2 дни
hash: 6977199049
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Браво на авторката. По принцип ме мързи нещо да пиша напоследък тук, но сега се насилих, защото си струва. Да знае момичето, че не е само и не трябва да преживява на оная проскубана смръдла отношението. И пред моя вход веднъж храня едно кученце, купих му от магазинчето кренвирш и го храня и минава една ама от най-омразните ми типове. Дърта, стара мома, от ония дето сигурно в най-добрия случай се къпят веднъж в месеца и сто процента мъж не я е доближавал никога в тоя живот (има защо) и озлобена та дрънка, защото тя и живота не й струват и мухлясала плюнка и като започва да се кара с мен, ама и аз като започнах да й отвръщам и тя вече се отпули к не може да повярва, че ме е взела за мила и добра а аз щях да набия.
Авторке, внимавай тоя позеленяла от злоба разпадаща се зелка да не отрови котенцето! Не му оставяй така без надзор вода и храна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 дни
hash: 4e6a42b9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Да оставим на страна кой какви животни харесва и не харесва.
Котките са много полезни животни, защото пазят от мишки и плъхове, които действително могат да създадат доста сериозни проблеми на хората. Самото присъствие и миризмата на котка облъсква тези така вредни гризачи. Хубаво е глупаците като номер3 и номер4 да се замислят върху това нещо.

И хич не споменавайте, че има отрова за мишки, защото тези острови са пълни боклуци - гризачите са резистентни към тях.

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: 15fbecb6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   В живота най-важното е да се научиш да правиш това, което считаш за правилно и да не си слагаш много на сърце чуждото мнение. Хора всякакви!
Пожелавам ти щастлив живот! :)
Ж30

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b02371bd30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Браво, мила! Никога не се променяй и остани винаги така мила и състрадателна! Колкото до бабата, ами баби всякакви, моята пък много обича животните, има си котка, която намери пред блока със счупено краче и редовно храни котките пред блока. Така, че не се впечатлявай толкова. Ти нищо не си направила, че да заслужил укор. Напротив!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5c11443526
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Мравките верно ли са чисти и невинни? Мале, колко се смяхме на това, даже сълзи ни излязоооооооохаааааааааа.. ооооооххх. Хахахахахахах.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: be37f183b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   до веселяка/чката 17
Не съм авторът на коментар номер 1, на който се подиграваш, но ти препоръчвам, преди да припадаш от смях, да се научиш да четеш. Чисти и невинни са ИСТОРИИТЕ на двете момичета, какво общо имат мравките в случая? Ама не, трябваше да се изпляскаш...
Какво мисля по темата, съм написала в коментар номер 11, няма да се повтарям.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker