Да се харесам на хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да се харесам на хората
преди: 6 години, 2 дни, прочетена 1350 пъти
Здравейте аз съм жена на 20 години. Моят проблем е меко казано детински и глупав. Не харесвам нищо в себе си, външния си вид, характера, мисленето, навиците, затова когато видя в друга жена качествата, които искам да притежавам аз започвам да и подражавам но безуспешно. Искам да се харесам винаги на хората. Когато разговарям с хората не мога да се отпусна защото винаги се притеснявам да не кажа нещо глупаво, да не кажа нещо, с което този човек ще се отдръпне от мен и повече няма да ме потърси искам на всяка цена да му се харесам. Другия ми проблем, е че нямам собствено мнение и винаги се съгласявам с мнението на хората, дори и когато не са прави аз замълчавам само и само за да не се скараме и да не би случайно той да спре да ме харесва. Следователно хората нямат уважение към мен използват ме, играят си с мен, позволяват си да ме наричат, как ли не, и с какви ли не думи, да говорят зад гърба ми но вече не мога да издържам така искам да се справя с този проблем, който ме разяжда отвътре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 дни
hash: e11d737c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да се отърсиш от страха от конфликт и да започнеш да се приемаш такава, каквото си. Сигурна съм, че имаш страхотни качества, просто не си ги открила още, защото си се съсредоточила върху това да виждаш недостатъците си. Започни всеки ден да си казваш по 3 хубави неща за себе си, пиши си ги, ако трябва. Намери начин да си повдигнеш самочувствието, например чрез спорт или като се концентрираш в някоя твоя любима област и започнеш да четеш повече по темата. Това ще те накара да се почувстваш сигурна в нещо.
И аз бях като теб, чувствах се толкова фалшива. После разбрах, че не хората ме определят и че не боли, ако някой не те харесва. Важни са само стойностните хора, другите са просто фигури от фона. Трябва да надмогнеш себе си, за да се отърсиш от тия черупки. Освен това да премълчаваш нещата и да си ги трупаш тихичко в теб води до заболявания и на душата, и на тялото. Не си заслужава. Давай смело, прочети няколко книги по въпроса или се обърни за съвет към психолог и си живей живота свободна :) Успех от мен!

 
  ...
преди: 6 години, 2 дни
hash: 757c1f1ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри да търсиш валидацията в останалите. Помни, че каквото и да правим никога няма как да се харесаме на всички. Затова бъди такава, каквато ти самата искаш да бъдеш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: 4e24da7bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Гледах една снимка вчера за мнението на хората:
1) мъж и жена на магаре - горкото магаре, какви мързеливци
2) само мъжът на магарето - какъв грубиян така да се отнася с жена си
3) само жената на магарето - какъв мъж под чехък
4) магарето и те вървят до него - какви глупаци да не го впрегнат
Общо взето това е хорското мнение - все намират за какво да плюят. Важно е какво ти мислиш, а не какво те мислят за теб. Твоето собствено мнение е най-определящото. Ако на някой не му харесва, прав му път. Не може всички да те харесват :).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 часа
hash: 573fc4c302
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НЕ НЕ НЕ! Ти може да нямаш всички тези неща, но от написаното от теб съдя, че имаш нещо много по-важно - самоосъзнаване над средното. Не знаеш колко много хора са "копирачи", но дори не го осъзнават. Ти го осъзнаваш, защото не си копирач по природа.

Нормално е да нямаш мнение за много неща, ако не те засягат пряко, или ако не си ги опитала или имала досег с тях. Просто казваш, че нямаш мнение, защото не си имала досег с това нещо и толкова. Няма защо да копираш чуждо мнение.

Няма защо да искаш да се харесваш на хората, защото на хората НЕ им пука изобщо, ама изобщо, за теб. Грам не им пука, сериозно ти казвам. Няма защо да искаш да се харесваш на хора, на които ХИЧ НЕ ИМ ПУКА за теб. Ако намериш хора, с които да имате общ език и да се разбирате - екстра, общувайте си. НО да знаеш, че дори на тях не им пука особено за теб. Ще видиш, че всъщност и на теб не ти пука за тях - ти искаш да бъдеш приета от тях, но не се интересуваш от тях самите, от техните същности. Там е един от ключовете от бараката, впрочем, когато искаш да създаваш отношения - питаш човека отсреща, интересуваш се от него, от същността му, без да го съдиш. Запомнила си например, че си е сменял квартирата преди 2 месеца и сега го питаш как е в новата квартира, запознал/а ли се е със съседите и така нататък. Толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 20 часа
hash: fa356f2912
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нямаш нужда да се харесаш на хората! Харесай се на онези, които са ти полезни в живота. Това е живота - да имаш до себе си хора, които ти помагат с нещо и да страниш от излишния баласт, който дори не оценява какво правиш за него.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 часа
hash: f0288a3a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Порови се из мрежата, търсейки материали със заглавие "Умението да казваш "не".
И аз съм имал такъв период в живота си - когато започнах да казвам "не", тоест да отстоявам собствената си позиция, хората ще започнат да те уважават. Жалко, но факт.
Пример от живота ми: близък роднина ми поиска пари на заем. Попитах за какво, причината беше основателна в моите очи. Дадох му ги с твърда уговорка за срока за връщане.
Започна да отлага връщането, молеше ме за отсрочка няколко пъти. Накрая с триста зора си ги взех обратно.
Няколко месеца по-късно пак ме помоли, даже за по-голяма сума. Казах "ще си помисля и ще ти кажа".
Бях раздвоен между това да откажа на роднината и да се нацупи или да му дам и вътрешно да се ядосвам, че не съм спазил принципа си "когато имаш трудности да си събереш заема, не повтаряй грешката си", тоест да направя нещо за друг само и само да не му разваля "хатъра", но пък да разваля моя.
На другия ден казах "няма да ти дам".
Оттогава се знае - иска ли някой нещо от мен, трябва да се придържа към уговорката, иначе втори път изобщо да не се опитва...
Не е лесно да кажеш "не". Още по-трудно е да ставаш всяка сутрин с мисълта "гледай как пак направих нещо против принципите си, само и само да не разсърдя някого другиго."
След няколко "не"-та става вече много лесно, само в началото е трудно.
Отстоявайки позициите си вдъхваш респект в хората и запазваш вътрешното си равновесие.
Ти си локализирала добре и трезво къде е проблемът ти, сега остава само да поработиш по него.
Успех, ще видиш колко добре се живее когато казваш "не" когато го мислиш, вместо да се съгласяваш привидно и да те разяжда после отвътре.
М49

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 часа
hash: f439b5e7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Номер 3 е прав.. и в този сайт под всяка история има злоба поради тази причина..

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: da7b5038b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Отношението на хората към теб е абсолютно идентично с отношението ти към себе си. Като огледало. В мига, в който отстойш себе си и свой принцип, отсрещният те уважава една идея повече. Даже да не му харесва. Чети, научавай факти, гледай всичко, което гледаш да ти е полезно по някакъв начин. Това ще ти помогне да се научиш да спориш, да се аргументираш, да водиш по свободно разговори. Ще те накара да се харесваш малко повече, да се почувстваш интересна на околните. Спортувай от време на време, хавнай качествено, прави си кефа. Цялата работа е ти да станеш такава, каквато да се харесваш. Не да се приемеш каквато си, да станеш такава. И всички други ще те харесват и ще търсят компанията ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker