Как да му кажа, че не мога да му дам това, което иска? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да му кажа, че не мога да му дам това, което иска?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2090 пъти
Здравейте! На 25 години съм, живея на квартира в София с приятелят си. Той е последна година студент, а аз завърших висше миналата година и в момента за радост работя по специалността си. Той също работи, общо взето двамата се справяме доста добре. Заедно сме от 4 години и любовта ни става все по-силна (или поне така смятам). Той започна непрекъснато да говори как като завърши и си намери стабилна работа ще си купим собствен апартамент, как ще си вземем колите, които гледаме и за които фантазираме, как ще пътуваме до всяко кътче, за което се сетим. До тук перфектно, но всеки път когато спомене за дечицата ни радостта ми се изпарява. Той иска да създаде семейство с мен, да си имаме деца, а аз не мога да му дам това. За огромно мое съжаление аз не мога да имам деца, но направих грешката да не му кажа. Знам, че трябваше да го направя много отдавна, но по някаква причина не успях. Не можах да му кажа, че никога няма да имам свои деца и сега когато виждам, че поколението ни е вече включено в бъдещите му планове, започва да ми тежи още повече. Трябва да му кажа за проблема си, но не знам как да подходя. Моля Ви, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7ab90d924f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, съвсем сигурно ли е, че няма как да имаш деца. Да, може би ще е по-трудно, но не и невъзможно. Второ, бъди честна и просто му кажи, че имаш известни проблеми в това отношение, но ако е съгласен може да дойде с теб на преглед за да се види реално какво е положението. И трето, в 21 век има доста начини да станеш родител, всякакви лечения, инвитро... и чак като последна мярка, ако нищо друго не даде резултат, винаги може да си осиновите дете. А и не на последно място, ако истински се обичате, това няма да се отрази на връзката ви, а ще ви направи даже още по-привързани и подкрепящи се в борбата да си имате бебе.
Разбирам те напълно и аз имам хормонални проблеми и поликистоза и при мен е трудно, но приятелят ми знае и заедно мислим по въпроса как да оправим проблема. Да, казах му и ме беше страх, че ще ме зареже, но за щастие любовта ни се оказа по-силна и сега се борим двамата заедно.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: af529b07cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се упреквай! Не си била длъжна да му казваш, защото проблемът с децата не е стоял на дневен ред. Не може едва ли е на първата среща да изтърсиш: "Абе, да знаеш, ама аз не мога да имам деца", нали така? Въпросът обаче вече е поставен. Така че по-добре не отлагай и изясни нещата. 99% съм сигурна, че реакцията му ще те изненада. Ако ти си жената на живота му, дали децата ще са ваши или осиновени, няма да е от приоритетно значение. Обърни внимание, че мечтите на приятеля ти са свързани с цялостната картина на вашето бъдеще: дом, деца, любов и разбирателство. Никъде в тази визия не "пише", че поколението трябва да е задължително от негов биологичен материал. Много напълно здрави двойки пък решават въобще да нямат деца и аз познавам поне три такива. Така че мъжете отдавна вече не се вълнуват чак толкова от своето "авторство" над наследниците. Моят съпруг има дете от първия си брак, за което при един скандал между двама им с бившата му жена се оказа, че не е от него. Тя си призна, че бащата е някакъв неин случаен любовник, а мъжът ми като върна лентата, стигна до извода, че действително зачеването на щерка му съвпада с негов продължителен престой в болница. Но! Това разкритие по никакъв начин не промени отношението му към дъщеря му, продължава да я обича и да се грижи за нея, тя просто си е неговото дете, принцесата на татко и точка по въпроса. Истината по-скоро го отврати от майката, тъй като тя си е развявала опашката, докато той е лежал с инфаркт между живота и смъртта, а после го е лъгала години наред.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4441b3b151
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мисля, че не си била длъжна да му казваш преди, но сега щом вече нещата са станали сериозни и плановете са му такива, трябва да му кажеш час по-скоро. Пък вече нека той си реши дали иска е с теб. Колкото повече отлагаш, толкова по-излъгаш ще се почувства.

Но му кажи все пак да има предвид, а и ти имай предвид, че не винаги това, че лекарите са казали това, означава, че е истина. Много често те грешат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8e92163af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти как се диагностицира? Отиди в инвитро клиника на преглед и тогава, когато някой ти каже на 100 % не можеш да имаш деца, седни и поговори с приятеля ти. Не си единствената. Медицината напредва, кварталтият гинеколог не е специалист по въпроса, напротив дори обърква още повече с генералните си решения. Все пак има и сурогатно майчинство, колкото и да е трудно, осиновяване.
Колкото повече бавиш, толкова по-лошо ще става. Много нелечими случай бяха решени в турски клиники, който са на топ ниво и със световно признание. Има донорски яйцеклетки и неща който дори не си чувала.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 586d470de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Може ли да обясниш защо не можеш да имаш деца

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1818beb01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хей! Не си казала какъв е проблема ти. Въпреки това ще кажа, че не е 100% сигурно. Може шанса да е 1%, но го има. Но това, че не можеш да забременееш, не означава, че не можете да имате деца. Може да се основите. Да първо ще реагираш зле, странно, но замисли си. Това са деца без родители. Те нямат ли право на по-добър живот? С какво са виновни те, за бога?!? Замислите се! Няма да задълбочавам. Иначе мога. Мога да обяснявам с часове. Близък човек е осиновен и мога да обясня подборно. Ако вземете такова решение или се вълнуваш, пусни тема, ще ти обясня.
Много си сгрешила, че не си му казала в самото начало, но трябва да го направиш сега. Кажи му за проблема ти. Ако те обича ще те приеме.
Пс. Не е написано перфектно, но бързам. Извини ме!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e00458afa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трайкай си пък като дойде време за деца, ако не става, ще търсите ин витро или осиновяване. Най-важното в този живот е да намерим подходящия партньор, не да създадем кръвно поколение. За съжаление от малки ни втълпяват, че децата са най-важното - това е глупост. Те са временно явление и ако не го осъзнаеш ставаш досадна тъща или свекърва, когато смисълът на твоя живот поиска да стане самостоятелен.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 054a617af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Има и други методи да си имате деца. Не съм специалист, но ми се струва най честен в случаят е, донорска яйцеклетка, оплодена със сперма от приятелят ви, а вие да износите плода. Така и мъжът доволен и вие ставате истинска майка. Донорски яйцеклетки има много, всеки месец се изхвърлят годни за оплождане. Стига да имате матка и желание да станете майка.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 791a974601
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Само на 25 си, сигурна ли си, че не можеш да имаш деца? Диагнозата каква е и кой я постави? Може би трябва да вземеш и друго мнение. А дали няма начин да забременееш с инвитро?
Ако все пак е абсолютно сигурно, че няма как да имаш деца, то е трябвало да си честна с човека до теб от самото начало. Ще се почувства излъган, когато научи, може и да се разделите. Помисли много добре как да поднесеш информацията. Дано темата е измислена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fa53e0490a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди 2 години ми казаха, че е невъзможно да забременея заради запушени маточни тръби. Нелечимо състояние. В момента детето ми спи до мен. Заченах нормално, случайно, докато чакахме датата за инвитро. Моят съвет е да бъдеш искрена с хората, които обичаш. Защото с любов и желание няма невъзможни неща.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 07f9d81515
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Подкрепям номер 4 за прегледа в инвитро клиника. Сурогатното майчинство у нас, уви, не е законно. Но пък може да си осиновите. Първо потърси второ мнение от специалистите в тези клиники и после говори с него. Дано да се окаже, че предишният ти лекар е сгрешил. Стискам ти палци! Пиши после как е минало.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bd7637cf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Преди 5 или може би 6 години бях оперирана от киста на яйчника. Един от яйчниците ми беше отстранен, след което лекарите ми казаха, че няма да имам деца. Не потърсих второ мнение, отписах възможността за деца, но сега озъзнавам, че това е най-ужасното нещо, което ми се случвало и нямам представя как да му "сервирам" тази информация.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7bf5b7a418
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей,

Имам два коментара:

Първо, според мен е трябвало да му кажеш като нещата са станали по-сериозни, не е честно да се крие такова нещо.

Второ, найстина може би ще си имаш неща по естествен път. Едно моя колежка й казаха, че няма да може, осинови си бебе, правеше си ей така секс и сега има нейно си биологично дете! Едно друга мой позната също и казаха, че няма да може да има. Не се пазеха и сега резултата е не едно, а две родени деца. Такива истории има много.

При създалата се ситуация, не му казвай още, изчакай една година опити!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4441b3b151
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, извинявай за офтопика, но можеш ли да ми обясниш как точно се чете "найстина"? Защото се опитвам да го прочета и не ми се обръща езика по този начин. Звучи коренно по-различно от "наистина" и ми е много интересно кое те наведе на мисълта, че се пише с Й, като то дори и не може да се произнесе така.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fa53e0490a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Трябва да се консултираш пак, майка ми с един яйчник ни е народила два броя. Но рано, на 35 е изпаднала в менопауза. Гинеколога и е обяснил, че понеже един яйчник е компенсирал работата на два (имала е цикъл всеки месец), той бързо се е изхабил. Ако си имаш цикъл и овулация, можеш да забременееш и с един яйчник.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2710d27e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Трябва да му кажеш истината. Това е най-добре и за двама ви. Каква е причината да не можеш да имаш? Има начини за справяне с някои репродуктивни проблеми.

Лъвчето

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 35d171131b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   С 1 яйчник пак можеш да имаш деца. Отиди в някоя голяма клиника за инвитро, като надежда или клиниката на доктор Щерев за второ мнение и чак тогава отписвай възможността да имаш собствени деца. Бъди откровена с приятеля си, нищо лошо не си направила, ако те обича, ще бъде до теб. Успех :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7bf5b7a418
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   №14
Направил съм грешка, доста чета и имам три висши образования, постигнати по честен начин, но граматиката ми е слаба, понякога правя грешки. Пиша автоматично на коректори и не обръщам внимание на такива грешки.
Иначе да те питам, какво те накара да обърнеш внимание на това. Ти пък не си добра в нещо, което аз съм.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d6e6e30a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз мисля, че ще можеш да имаш свое собствено дете.
Но нищо не казваш по въпроса - Ти искаш ли?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2671bb6b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Щом ти е трудно да му кажеш значи му нямаш доверие, мислиш, че може да те остави заради това... Ако му нямш доверие, какво правим, как ще живееш с този човек?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker