„Галеници” на съдбата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

„Галеници” на съдбата?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2134 пъти
Смятате ли, че има карма? Че когато направиш добро или лошо, то ще се върне при теб? Смятате ли, че има хора, който са „галеници” на съдбата, каквито и лоши неща да правят. И такива, които страдат въпреки, че са добросъвестни?
Беше ми интересно какво мислят хората над тези неща.
С нетърпение очаквам отговорите ви. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1ae4247ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твоят въпрос въобще изключва първопричината за всичко - Бог.
От него зависи кой какво ще получи в живота си, а не от някаква съдба. Защото само Бог знае този човек от какво има нужда за развитието си и какви ги е вършил в предишни превъплъщения на земята.
Ако душата е имала много тежко прераждане в предишен живот, с тежки драми, Бог може да ѝ отреди лек, безгрижен живот сега, за да си почине.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1f2c497fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вярвам, че има съдба, но не вярвам, че тя е строго определена и не ти дава никакво поле за изява. Според мен е по-скоро съдба, която ти донася определени срещи, уроци и преживявания, а не съдба, която ти дава точно това, което си заслужил. Като дете вярвах, че лошите хора се сблъскват само с лоша карма, но животът ме убеди, че не е точно така. Всички страдат, както и всички се радват, представям си живота като низ от спадове и висини. Това важи за живота на всички хора- добрите и лошите. В крайна сметка стигнах до извода, че не съм можела да избягам от определени събития, защото те никак не са зависили от мен. Просто е трябвало определени неща да ми се случат по един или друг начин, въпреки мен, а не заради мен. Не е нещо лично. На повечето хора им се случва нещо гадно и се чудят защо точно на тях се случва, а аз се чудя, защо пък да не се случи точно на мен, действително е можело да се случи на всеки. Не мисля, че съм лош човек, но осъзнавам, че това не ме имунизира срещу неприятни изживявания.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 222a812848
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не, няма карма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d485694126
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не отричам кармата, но след доста наблюдения, съм установила, че повечето нещастия, си ги сътворяваме сами. Взимаме разни решения, без да мислим, как ще се отразят, в дългосрочен план.
Един пример:
Мъж, има хубава, добре платена работа. Но играе хазарт. Парите не стигат, започва да тегли големи кредити. Не успява да си ги обслужва и започва да пие алкохол и да се самосъжалява. Изгубва работата и заминава в чужбина. Оставя в българия жена и малко дете... И се чуди, защо на него. Живота е гаден и т. н.
Това е пример, как много хора, градят съдбата си, със всеки избор, който правят. Но в повечето случаи, са неосъзнати избори.
Тези хора, обвиняват съдбата, майка си, баща си, Господ, държавата... но не и себе си.

Някои неща, си ги обяснявам с това, което написах по - горе.

Аз друго съм се чудила - Защо, не всеки има равен старт в живота?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 606a3724c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не, няма. Това са пълни глупсоти.
Ако имаше, нямаше да има деца с рак.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bbb6801191
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Май има нещо такова. Не знам дали е карма или нещо друго, но вървим, че когато си направил нещо, добро или лошо, рано или късно получаваш награда или наказание за постъпката си. И да, не им завиждай на тези "галеници на съдбата", които в момента правят простотии, защото след време и техният ред ще дойде да си платят. Сега може и всичко да им е лесно и прекрасно, но ако продължиш да насилваш късмета си... обикновено следва падане и то от високо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9decd54698
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не вярвам във съдбата, защото съм жив достатъчно дълго вече, че да знам, че някои хора колкото и лоши неща да правят пак ще им върви, а други колкото и добри да са пак няма да им. Всички тия дето ме тормозеха преди сега им върви повече от колкото на мен. Изкарват по-добри оценки от мен(знаете как), ходят на фитнеси-митнеси и са в пъти по-силни, и физически, и психически от мен, всички ги харесват. А Аз ли? Щом пиша тук познайте сега аз къде съм в картинката. На всеки му върви тк както си го направи сам.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a82ec8b289
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не, не смятам. Във Вселената има няколко неписани правила, а едно от тях гласи > никой никому не е длъжен <. Човешките същества се самонавиваме чрез разни езотерични движения, че доброто и злото са възвращаеми според зависи колко си дал и получил. В действителност разочароваията идват от там, където ние сме Очаквали да получим. Синоним на безделничество е очакване. Това не означава че не трябва да следваме даден морален принцип. Всеки човек в даден етап на развитието си издава на показ най-лошото у себе си, а после се връща към дефиницията за доброто, и отново нещата се преповтарят.
А затова че някои живеят добре, а други зле е различна тема, обосноваваща се на амбиции, харизма, поведение, страхове, статус.... и т. н...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 109a69517b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Какво е добро или лошо.. е трудно да бъде решено.
Понякога можеш да си мислиш, че някой ти прави нещо лошо- а след време да забележиш, че той просто е бил отражение на твоя слаба черта. Например първата ми връзка бях много омаловажавана, приятеля ми тогава си правеше планове с мен и в последния момент ги отменяше по всякакви начини се чувствах нищожна.. Но тогава аз самата не смятах себе си за интересна, не смятах че мога да бъда важна за някого и приемах това отношение, макар че ме болеше.. Минаха 6 години от тогава, научих се че трябва аз да ценя себе си. Вече хората ценят времето ми. Тогава много ме болеше, сега.. съм благодарна.

Относно главния въпрос- смятам, че карма има. Но доброто е добро, когато е поискано. Ако някой не е поискал някаква помощ- не е нужно да се намесваш. Смятам също така, че резултатите не идват от едно и също място и идват със закъснение и не по 100% същия начин. Вярвам и че всеки освен лична карма има и родова карма.

П. С. Еднозначен отговор няма да намериш. Довери се на това, което смяташ за правилно. Вярвам, че всеки получава това, за което е готов.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 234dc1663f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никой не е роден само за хубаво. Виж колко богати хора губят децата си заради парите, да кажем със скъпа кола. Всичко е много относително.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 85c465063c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За добро или лошо - това са глупости.

И това за Бог също са глупости.

Има хора, които правят само лошо, но получават много добро. Има и хора, които правят само добро, но им се случва много лошо.

Ако направиш лошо и ти се случи лошо - това е съвпадение.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f7c0bc4e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Някои хора са родени само да правят зло и да получават облаги. А други, колкото и добро да правят, все търпят несполуки и злощастия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f718352f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз пък мисля, че човек получава от съдбата точно това, което вътрешно, дълбоко вярва, че заслужава. За това има добри хора (често неуверени в себе си), на които животът не предлага нищо особено. Има и лоши хора, които вярват, че заслужават всичко и го получават. И в този ред на мисли справедливост и възмездие, би получил само човекът, които вярва в тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker