Мога ли да си взема вещите с полиция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мога ли да си взема вещите с полиция?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1386 пъти
Проблемът ми е следният, в края на 2017 година заедно с приятелят ми наехме стая от 4 стаен апартамент, като жената която ни го отдаде се представи за собственичка. Договор не сме подписвали. В последствие се оказа, че въпросната жена е също наемник на апартамента и отдава две стаи от него без съгласието на реалният собственик. Поради невъзможността да се изнесем веднага се съгласихме да останем да живеем там, като всеки месец плащахме наем, сметки и консумативи, като за тях фактури не сме виждали, но за този проблем сме си виновни ние че сме давали тези пари и си разбираме вината.
По същество, вчера след пореден опит да получим реална фактура за ток и последвал битов скандал ни беше даден 1 час да си изнесем багажа, въпреки че наемът ни е платен до 18 този месец, пари за сметки също са дадени и описани в моя лична тетрадка, но в нея няма неин подпис. В процес на изнасянето ни настолният ни компютър, както и монитор останаха в апартамента и сега съквартирантката ни не желае да го върне, защото според нея сме повредили нейна собственост и ни иска пари. Заедно с първият наем й е даден и 100лв депозит, за който се предполага че остава за нея в случай че при изнасянето ни има неплатени сметки или друг вид повреда на домашнитв потреби. По документи никъде не пише обаче, че ние сме живяли в този апартамент. Не си искаме парите нито за сметки, които сме плащали, нито каквото и да е друго. Искаме си единствено компютърът. Води ли се кражба това, че не връща това, което си е наше. Можем да докажем че компютъра е наш, можем да докажем и че сме живяли в този апартамент, въпреки че истинската собственичка изобщо не знае за съществуването ни и за това, че бившата ни съквартирантка отпуска домът й под наем без нейно съгласие. Срещу вече бившата ни съквартирантка има много жалби от различен характер и в момента обмислям дали да пусна жалба срещу нея и дали мога да отида с полиция да си взема вещите. Някой може ли да ми обясни как се процедира в подобни ситуации и какви ще бъдат последствията в случаи, че тя не пожелае да ми върне нещата.
Трябва ли да се притеснявам за нещо, въпреки, че съм в пълното си право? Мерси предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker