Адекватно ли отдавам имота си под наем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Адекватно ли отдавам имота си под наем?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1198 пъти
Новопостроена кооперация е 2010г. /, на 15 - 20 мин. пеша от центъра на града, в съседния квартал. Наемите на такъв тип жилище там вървят минимум по 450 лв., дори повечето са 500 - 600лв. /месец и не толкова добре обзаведени. Аз искам малко по - малко от 450 лв. Живял е само един човек, за 3 години, много спретнат и чист, коректен. Всичко е ново, обзаведено преди 3 години и половина. Нова кухня, нов паркет, нова спалня с гардероб, огледало, шкафове, скрин, хладилник, климатик. Нови щори, изобщо жилището е много светло и приветливо, но няма микровълнова и телевизор със секция. Няма място за секция, но телевизор на малък шкаф или за стената може да се добави. Все още се колебая дали да инвестирам, защото се страхувам, че ще го счупят и ще ме накарат аз да го платя, въпреки че имам много хубав договор и там е описано, че си носят отговорност.
Сега ми предстои да го отдам под наем отново, тъй като човека замина за чужбина. С този човек направо си станахме приятели. Чувахме се за празници, на Коледа не му взехме наем... изобщо свестен човек. Иска ми се пак да намеря такъв.
Моля за съвети какво да подобря в жилището за да намеря наемател, коректен, притеснявам се, че предишния път когато го отдавах, имах оглед с точно трима души, двама от тях идваха, гледаха сякаш се опитвам да ги излъжа, а не е така, накрая искаха да подбият цената и казаха, че ще си помислят. А аз наистина доста добра цена давам, имайки предвид, че и от агенции ми казаха, че за тези пари няма толкова хубаво жилище.
Дали да взема една плазма запазена за 150 - 200 лв? Имам една микровълнова бяла красива с гланц, скъпа ми е, но е прибрана, мога да я сложа и ще се впише в обстановката супер. Струва ли си да добавям? Има телевизия и интернет, но се колебая за телевизора...
Всякакви съвети ще са ми от полза.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6e5325cf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е въпрос на вътрешно усещане и късмет да намериш точния човек. От гледна точка на наемател бих казала, че мен лично изобщо не би ме притеснил и не би ми повлиял факта, че няма телевизор и милровълнова. Просто не ползвам и двете неща . за мен е важно местоположението, квартала, състоянието на жилището, отношението с Хаваи и съседи. Колкото до поддържането-то си зависи от самия човек. Ако е свестен, ще пази и поддържа независимо дали е негова собственост или под наем.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ea391e2840
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хора има всякакви - и коректни, и некоректни, не знаеш на какво ще попаднеш. Била съм и от двете страни, и наемател, и наемодател. Има много
хора с такава нагласа като тези, за които казваш, че са те гледали с подозрение, с такива отношенията са трудни... за телевизора и микровълновата не мога да те посъветвам, ние имахме микровълнова, но я подарихме, защото научихме, че тези вълни били вредни... телевизор може да вземеш или впоследствие да се разбереш с човека, който ще ти бъде наемател. Студенти не пускай в никакъв случай, от опит :).
Задължително се взима и един депозит в размер на един наем, знаеш това, нали. Наема и сметките трябва да се плащат редовно всеки месец, проверявай това и не оставяй нищо да се трупа. Никакъв компромис.
Коректност трябва да има и от двете страни, иначе не става. Това е от мен, успех.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 65911acbe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Луд ли си - знаеш ли колко народ пуска жилището не само неремонтирано и пълна мизерия, ами и обзаведено с мебелите на баба им и за наем по-висок от твоя, а ти сам кусури си търсиш! Били сме и от двете страни, ти си хазяйн - мечта, както описваш нещата :)

Не знам, за кой град иде реч, но след като подобни апартаменти на подобна локация са принципно по-скъпи, може затова потенциалните наематели да подозират уловка.

Teлевизор, който му тряба, ще си донесе - микровълнова също! Някой казал ли ти е нещо - ако си намерил наемател, който те устройва и това му е проблем, може да се разберете да вземеш допълнително обзавеждане, но това след уговорка и ако човека си заслужава, така без нищо няма смисъл.

И не се съгласявай, с който първи предложи - подбирай, казвай, че ще си помислиш и ще ги уведомиш за решението и ако и нещо те притеснява, отказвай - спестяваш си ядове така. Moже и да сложиш филтри - примерно без деца или куче, само двойки или сам човек. Ние отдаваме подобно ремонтирано двустайно жилище - за 5 години сменихме 3 наемателя - две двойки млади и едно само момче, подбрахме и 3те пъти в ИТ сферата работещи, но пък при нас жилището е близо до бизнес парк и има така или иначе търсене от предимно млади работещи хора - не сме имали проблеми с наемателите - млади, адекватни хора, плащат редовно и по банков път, сметките също ни е уговорката да ги превеждат на нас редовно след представяне. Не е имало простотии. Самото момче даже поддържаше доста по чисто от двойките :) Подържаха в ред жилището и основно козметични ремонти са се налагали преди нанасянето на нов наемател досега - смяна на изтривалки, килим, ликьосана повърхност на холна масичка, изгорял електроуред, летва от ламината, повредено затваряне на балконска врата, освежаване на боята ако е нужно - но нищо което да надвишава месечен наем като инвестиция.

Ако ти е ново обзавеждането - два наема депозит, за да имат стимул да пазят и договора нотариално заверен, приемо-предавателни протоколи задължително и предизвестията писмено и в срок.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker