Относно котето ми :(( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно котето ми :((
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 7397 пъти
Здравейте!
Моят проблем е следния.. На 22. 05. 2011 г. сутринта видях едно много малко коте и си помислих че някой човек го е оставил ( а то същност майка му го е оставила) и не знаех какво да правя защото то е на 3 месеца че и по-малко сигурно!!! И така де, то все пак е малко и иска майка си, а нея я няма. Малко по-късно аз отидох до аптеката за да му купя спринцовка за да може чрез нея да пие мляко и да не умре от глад, търсих.. търсих и най-накрая намерих! След това се прибрах и в една малка чашка му сипах малко мляко(леко затоплено) и после взех котето в себе си и започнах да го храня с спринцовката.. Снощи котето спа у нас, за да съм по-спокойна! Два пъти се събуждах вечерта да го храня защото мяукаше за майка си!!! Нахранвах го.. заспиваше.. и така до сутринта! ..

Точно на 23. 05 сутринта аз отново бях тръгнала да го храня с прясното мляко, но тогава то спеше.. леля ми дойде и го размърда за да види как е и по едно време от устата на котето започнаха да излизат някакви слюмки или нещо такова, и беше започнало някак да трепери, аз не знаех какво да правя и просто го оставих да си лежи и ако може да заспи и то заспа де.. По-късно следобед аз пак бях тръгнала да го храня, нахраних го и се прибрах у нас.. След 2 часа излязох да го видя навънка и какво да видя, пак със тия лиги и с треперенето :( Отново го оставих... Преди малко пак го нахраних, обаче този път стана нещо различно: По едно време, горкото коте започна нещо пак да трепети се едно че се гърчи, не знам нямам идея от какво може да е, и изобщо не знам какво да правя, пък и на всичкото отгоре коремчето му беше като камък-много твърдо!!! Сега пиша в сайта защото просто не знам какво да правя, майката на котето не си го взема (все бяга) КАКВО ДА ПРАВЯ, УМОЛЯВАМ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИИИ!!! ;(( ;((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: f9ece1a652
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как така ще земеш улично коте ми ако има бълхи ? Тва не е на добре заведи го на ветелинар може да умре!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b776f30a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи познато ми е има някаква болест, обаче мисля че ще се оправи, АКО го откараш на ветеринар да го прегледа и да кажи. Моля те направи го, и аз ще се радвам :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9e405471a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ако наистина искаш да помогнеш - заведи го на ветеринар, а после го прибери вкъщи. Ако вашите не ти дават, то ги спазари поне за няколко седмици да е и после го дай на някой, който знаеш, че иска коте и ще се грижи за него.
Това с бълхите (божееее, като че не знам какво изказа) се оправя точно с 15 мин. занимавка. Надали ще можеш да го изкъпеш сега, но има едни ампули. Втриват се във вратлето и бълхичките измират до последен крак!
Ветеринаря знае!

ако наистина искаш да помогнеш на животинчето - ДОКТОР СПЕШНО! Още утре сутринта! Някъде около 10лв. си вземаш с теб.. ако не ти стигнат, после ще доплатиш - не са скъпи ветеринарските услуги! Сложи го в една кърпа, в някаква чанта после и марш при доктор!

Коремчето му е подуто, защото не е изакало млякото, което си го натъпкала. Майка му може и да си го е исакла, ама котките са своенравни животни и щом си го пипнала, тя после да не го е искала. А може и да е болно и тя да го е осатвила. животните нямат нашите емоции, щом някой е болен, те го оставят...

Това със слюнката не знам какво е. може би пък и да се е натровило... от нещо!
Докторът ще знае! ВЕДНАГА при него! Иначе да - ще умре, кучетат после ще го изядат и толкова!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: b40a8da749
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   за котенцето - Съжалявам много, че трябва да ти го кажа, но котенцето ще умре - направил(а) си всичко възможно, то има котешки грип. В момента в България върлува този грип, за моя град и по новините казаха - много котенца ни умряха. Миналата година по същия начин всичките, после котаракът ми умря и лошото е, че и лекарите не могат да направят нищо, защото е грип - т. е. ВИРУС и нито антибиотици не могат да помогнат.
Ако е още живо, купи му мляко за котета - виж в специалните магазини или в големите супермаркети, ако си от малък град - вземи някаква евтина хумана за малки бебета и я приготви според опаковката, не го храни с краве мляко по възможност. Да не е млякото от хладилника, гледай да е по-топло от стайна температура - значи капкаш на китката и да ти е приятно. Разтривай му коремчето с топли пръсти, с памуче, леко намокрено с гореща вода - майката си лиже коремчето и така си ака котето иначе.

Но - котенцето е според мен обречено.
Погрижи се да му е топло и удобно, да не се мъчи иначе. Да не те е страх от нищо - болестта не се предава на хора и не се притеснявай от бълхи - те са различни от човешките и не се разпространяват при хората, освен това - колко бълхи може да има такова малко коте. Много малко общи болести имаме с котките, спокойно - този вирус не е, мий си ръцете все пак
Съжалявам, но си направил(а) все пак едно добро дело, не съжалявай, облекчила си животинката. Ако познаваш ветеринар, той може да му бие инджекция да си умре и да не се мъчи горкото.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: bc938b94ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила, това коте няма да го бъде. Явно е болно, най - вероятно по рождение. Майка му затова го отхвърля. Знам, че ти е мъчно, но ти не можеш да го спасиш. За да си спокойна, че си направила всичко, заведи го на лекар...

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5c1cc9eab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Нека все пак ветеринара да се изскаже,какво раздавате присъди само?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1da8e2132d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз мисля, че ветеринара ще си каже мнението, как така да се примири без да знае. Трябвало е да го заведеш веднага щом си видяла нередност! Затова, ако искаш да направиш всичко, за да му помогнеш - възможно по-скоро при лекаря!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1da8e2132d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ааа пак съм аз номер 7 (евентуално, ако не ме е изпреварил някой..) - НЯКОЙ КАЗА, ЧЕ КОТЕШКИТЕ БЪЛХИ НЕ ХОДЕЛИ ПО ХОРАТА - РАДВАЙ СЕ ЧЕ НЕ СА ТЕ ХАПАЛИ, ЧЕ ХИЧ НЕ ЖАЛЯТ! ДУПЧАТ МЕ ЧАК ПО ГЪЗА И СТАВАТ ЕДНИ ГОЛЕМИ СЪРБЯЩИ ПЪПКИ. ИМА ЛИ БЪЛХА В КЪЩИ ИЛИ НА ГОСТИ, КОГАТО СЪМ МЕ ДУПЧАТ КАТО СИРЕНЕ!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f9d167ea64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Какво стана с котенцето? Заведе ли го на ветеринар? Живо ли е? Не се знае дали майка му го е изоставила или премествала, може и човек да го е изхвърлил. Малките котенца не могат да се изхождат ако я няма майка им и трябва да им се масажира коремчето, защото иначе е опасно за тях. Така се предизвиква изхождането. А то сигурно е доста по-малко, за щото на 3 месеца котките вече са самостоятелни и достатъчно големи, за да се справят самички. Не се знае никога от какво точно е болно, както и дали има шанс за оцеляване, но най-важното е да се храни и да ака и пишка. А то явно се храни. Съжалявам, че по-рано не съм видала тази тема да ти отговоря.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 89b7f66470
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз съм 4. - хора, гледайте малко новини
http://www.focus-radio.net/?action=news&id=371010

мойте малки котенца всичките ги покоси - и 2009, и 2010. Имаме в градината котки, за които се грижат и живеят в мазето ни - единият път мислехме, че нещо е изяло котенцата, или са ги взели деца, или са избягали. Просто вуйна ги е видяла умрели и ги е скрила, за да не се тормозим.
Миналата година по това време пак така и симптоминте бяха същите. Две котета си бяхме опитомили и взели вкъщи, защото бяха много красиви - ангорки малко и имаше шанс да ги дадем после за домашни котки - НЕ, ВСИЧКИ НИ УМРЯХА, и имахме голям и дебел котарак - и той точно така умря.
И лекарите нищо не могат да сторят. Този грип в страната го има - другите болести като котешката чума, микроспорията, сякаш позамряха.
Котето е обречено, но е добро дело да се грижи за него детето, а и така се учи в любов към животните, а и че никой не е вечен и животът не е захър.


ДО НОМЕР 8.

ТИ ИМАШ ЧОВЕШКИ БЪЛХИ, КОИТО СА СЕ РАЗПРОСТРАНИЛИ ИЗ ЦЯЛАТА ТИ КЪЩА, СНАСЯТ СИ ЯЙЦА И СИ СЕ РАЗМНОЖАВАТ. Веднага викни специална фирма да почисти, сам няма да се справиш. Става с много чистене с хлор, дюшеците и завивките се перат и се проветряват непрекъснато.
Тези бълхи са признах за ниска хигиена, за наличието на прах в дома - чистене, белосвайте стените, всичко и ще ги изгоните.
Котешки и кучешки бълхи капят, но не могат така да се разпространят при хората и си изчезват...
Имала съм 10 г. котка и е спала в леглото ми и НЕ МЕ Е ХАПАЛА БЪЛХА. Братовчедите ми винаги схапани бяха, а нямаха животни, но майка им не беше по чистенето,а мъжът и от работа и т.н. докарваче бълхи . Преобличайте се като се върнете вкъщи с домашни дрехи и другите да се перат всеки път, перат се и якетата - ВСИЧКО! Има и специални препарати
мен са ме хапали по автобусите, влаковете и така нататък такива бълхи, където има хора от селата и са сядали на меките седалки - там е пълно с бълхи, затова ако забелязвате и новите автобуси в градски транспорт и метрото са с пластмасови седалки - просто бълхите ходят предимно при хората, който има живнтни знае как да си ги обезпаразитява, а и те не се размножават така - човешката бълха се размножава перфектно в домашни условия! пример е човекът с бълхите, който не обича животни

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 70621329be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Веднага го заведи на ветеринар! Не се знае какво му е точно. Моя позната спаси едно полуумряло коте - то трепереше и не можеше да върви и пр. Просто щом си го взла и си поеле ангажимант направи всичко до край. А ако все пак умре поне си направила всичко възможно.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 036dcd08e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И моята котка беше така но аз я излекувах вземи и приятелка нали тоест котка и така тя ще оздравее ама някои път и давай да яде

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 07124f3667
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   щом коремчето му е твърдо, значи дълго време не е ходило до тоалетна.. Поразмачкай му коремчето лекичко със памуче после със сапун му направи клизма за да се изходи.. а пък за треперенето сигурно е хванало нещо все пак е малко и мнго уязвимо. :) пък майката не го иска или че не мирише на нея и е пипано от други хора или наистина е серизоно болно и котето няма да го бъде.. Много съжалявам.. Сега да ти разкажа нещо от личен опит :) Моята котка ангорка беше роди 6 котенца за първи път 4 бели и 2 шарени.. шарените загинаха още в самото начало едното беличко също.. Котката ми явно беше болна от бронхит защото се давеше и не можеше да диша а ветеринаря просто ми я до уби.. (би и инжекцията неправилно.. ) Толкова е гадно да гледаш лубимото ти животинче да умира.. ;( Не стига че страдах толкова много а и ни беше отставила 3 котенца.. Хранех ги през 3 часа със капкомер и притоплено мляко.. колкото разстяха толкова увеличавах и броя на капкомерите. след всяко храене им разтрувах коремчетата с памук.. и трите спяха завити под едно мъхесто нещо (заместител на майка им беше) изпишквах ги и им правех клизми.. и така пораснаха вече ще правят година :) е да двете от тях нямаха особенно добра съдба но.. това е дру въпрос :) Офф мн дълго стана.. наистина се заинтересовах от историята ти :) и съм искренно благодарна на всеки стигнал до последния ред!

модератор - с какво хранихте точно котенцата?

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 39465bdb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Прилича ми на някакъв чревен паразит. Ако е яло нещо от улицата. Бягай на ветеринар, тъкмо ще го ваксинира.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1da8e2132d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Какво стана с котето, пиши ни :

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d62e5a3f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Като някои не знаят какво говорят - изобщо да не се обадат. Грип бил, болно било, обречено било. Това си е явен признак на задържане урина и фекалии. Малките котена не могат д контролират сами изхождането си. Мама котка прави това, като ги ближе по дупената и коемчетата и така стимулира изхождането им. Слюнката, която се наблюдава в случая е от започнало натравяне на организма от гореспоменатата причина. За това, мила авторке, вземи едно памуче или една топка тоалетна хартия и започни да масажираш дпето и коремчето на котенето, докато не се изходи. Това се прави след всяко хранене т. е. 6-8 пъти на ден. Разрови се из нета. Има форуми по темата за отглеждане на малки котенца бемайка. Успех! И поздравления, много благородна постъпка.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: cea60793ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторката:Благодаря на всички за коментарите, много ми помогнахте! Но най-хубавото е че котето ми се оправи и вече няма слюмки, вече е много добре :) Благодаря ви отново...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9e405471a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   е? Ще го прибираме ли вкъщи? Как ще се казва? Какво реши - дръж ни в течение!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 530f610dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Котето от 1-вия ден стои в нас. Понеже е женско, не знам как да го кръстя, но щом измисля ще ви кажа :) Както казах сега котето е много добре, дори си играе с мен :)) Мога да кажа че доста яде, винаги е гладно!! В момента спи.. Баща ми не одобрява да стои у нас заради "бълхите" а пък мама ми дава, но аз си го гледам в моята стая :) Това е за сега, ще пиша пак ако има нещо..

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f9d167ea64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Супер - еми заведи го за обезпаразитяване и имунизации, купи му котешка тоалетна и готово. Дори и някой да го вземе, ще предпочете да е минало тези процедури. А как изглежда :).

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: eddd6c0fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   браво за спасяването на котенцето!!! - Авторке, ти си го спасила това животинче и неговата воля за живот! Можеш да бъдеш горда със себе си, сега си му майка на котешкото бебе и номер 20 добре ти го е казал.
Котешката му тоалетна я сложи на терасата, води всеки час там и го остави да си ровичка, за да разбере, що за предназначение има това място. Веднъж да се изчишка или изака - половината работа е свършена. Продължавай ти често да го носиш там, то ще си свикне.
Но малките котета-бебета нямат навици, майката обикновено им яде изпражненията, за да не ги надушат врагове.
Ако нямате пари за котешки пясък от магазина, може да се ползват накъсани вестници или пясък, но препоръчвам котешкия си пясък от магазина (котешка тоалетна) - може да се вижда скъп, но се ползва с месеци, защото не се изхвърля изцяло, а с една лопатка се изкарват само изпражненията, а и урината се е превърнала в топчица и също се изкарва така, слагаш малко нов котешки пясък - и готово! не мирише изобщо.
Бълхи е малко вероятно да има, защото котките си се чистят, но ако има този мъник - гледай коремчето, там ще ги видиш. Изчакай да се пооправи още малко и го изкъпи със специален шаппоан.

От личен опит знам, че вашите ще клекнат. И аз така спасих едно коте, ама сиамка беше и не ми даваха да го задържа, то малко по малко си спечели царската роля в къщата и накрая и баща ми му беше верен поданик.
Аз не смеех да ти давам надежда, защото знам, че доста котки в момента умират от грип, а и малките са уязвими, но ето - ти доказваш, че може любовта и грижите да лекуват.
Събирай иначе пари за кастрацията, има и хапчета (“противозачатъчни“) иначе, те не са скъпи, но имат странични действия. Радвай се, че котето иначе е женско, те са по-чистички, мъжките обичат да си препикават разни ъгълчета и саксий, за да си маркират жилището, проблемът е, че им става навик, ако не ги кастрираш...
Женските не правят такива тъпотии, за мен са по-интелигентни. Изобщо - на правилния път си да станеш котешка мама.

Предложения за име - търси гръцки, римски, египетски богини - например Изида, Клеопатра е фараонка, Луна, Диана, Флора, Тиния, Фрея..

подчини се иначе на съдбата си
чети „Котешки работи“ тук http://amrita. blog. bg/lichni-dnevnici/2011/05/12/koteshki-raboti. 745335
даже баща ти скоро ще падне пред нейното очарование!
жижу

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3b29c7b9b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Към коментаторите и авторката - чудесно е, че толкова хора се отзоваха и се вълнуваха заради едно малко, улично коте. Мисля, че тази проява на грижа, чувствителност и съпричастност е една надежда, че не всички са изнервени, озлобени от живота и незаинтересовани както често се говори напоследък. Мисля, че повечето хора въпреки всичко са добри и състрадателни.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 66a8a861ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката: Относно към въпроса на номер 20. Котето е бяло с рижеви ивици :) А очите и са сини и когато търси нещо за ядене става много мил поглед.. И за номер 21. Благодаря ти за хубавите имена мисля да се казва Диана :)) чакам още малко да се постопли и хем котето още малко да порасне и ще го изкъпя с шампоана който купих специално за него!!
Отново благодаря на всички за коментарите и за грижата ви, за съпричастноста и за всичко останало.. Благодаря ви отново, много ми помогнахте! И относно номер 22. - Котето не е улично, просто майка и го беше оставила в двора ни, не знам защо, но няма значение. Аз съм се заангажирала да го гледам и ще го гледам докато порасне :)) Това е за сега...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b6463b5ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   браво, значи съм станала нещо като кръстница на това котенце - Диана е богинята на лова, какво по-хубаво име за една домашна тигрица.
Да внимаваш при къпане - не му мокри главицата и внимавай да не влезне вода в ушите.
Сега можеш на първо време с една кърпа, навлажнена в топла вода, само влажна, да го изтриеш от мръсотията - котките са много чисти животни и ще му липсва лизането на майката. Като усети, че е влажно, само ще се излиже.
Защо „докато“ - гледай си го, вашите ще се влюбят в него, не им го натрапвай и ако сам(а) се грижиш за него, няма да имат против.
жижу

П.П. - очите са му бебешко сини, ще се променат в зелено...породата се казва - европейска късокосместа и не е „улична“, а е също плод на човешка селекция - немски учени през 19 век са я селектирали, станала е много робуста и устойчива и се е разпространила - тя е наследницата на египтеската котка

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 66a8a861ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От авторката: Браво номер 24. Знает наистина много за малките котета :))

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 91db9d2b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От авторката:
Здравейте! Днес по-едно време не намерих котето си, не знам къде е!! Не знам кой го е взел, дали майката го е взела или нещо друго е станало? !! Не знам какво да правя, много се притеснявам, направо.. УЖАСНОО Е!!!! ДАНО ДА СЕ ВЪРНЕ, ЩE ВИ ПИША АКО СЕ ВЪРНЕ ИЛИ РАЗБЕРА НЕЩО ;(((((((

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 143934ee44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ейййй, поговори с родителите ти поне да ти кажат, ако са го взели да знаеш да не се измучваш и чудиш, а ако не са - провери дали не се е мушнало под леглото или някъде другаде и да не е умряло! Пиши ни пак!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 29 дни
hash: 49ea9f7c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   От авторката: За щастие намерих котето, мама го пуснала за малко навън и то се скрило някъде в градината из цветята и така, обаче го намерих :) :)...

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: f9d167ea64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Като го храниш и се грижиш за него, то дори и да излезе някой път пак ще се върне, така че не се шашкай много. Котките си обичат територията и много се привързват към нея, но трябва малко да порасне, за се осъзнае и да започне да си я познава добре. Е разбира се не е желателно да остава без надзор. А на каква възраст се оказа котенцето? Разбрахте ли?

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: f9d167ea64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Хора, малко е извън темата, но се сетих, че може би някой тук може да ми помогне. На 11 април се родиха 4 прекрасни котенца, които голямата Маца, живееща пред блока донесе на нас. Тя се беше научила как се стига до вратата ни и то не през входа на блока а преа мазетатата, оттам прескача едни решетки и влиза във входа ни. Абе изобщо със страшни каскади сутринта на 12 април ми донесе и четирите котенца. Ние се опитахме да ги гледаме в една стаичка на блока, откъдето котката можеше да излиза, а котенцата бяха защитени. Обаче не и не - тя ги носи отново при нас, изминавайки целия този път, ние й ги връщаме. Не вярвах, че ще оцелеят изобщо. Накрая ги занесла на последния етаж, под покрива на блока и там си ги оставихме, хранехме я и гледахме как растат.
Сега вече трите котенца имат свой дом и стопани, публикувах сумати обяви из разни сайтове, но само едничкото го взеха по обява. Сега остана само едно мъниче, съседите вече са бесни, то постоянно се губи по етажите, ние го връщаме горе. Много е хубаво, майката е изключителна красавица и любимка на всички. Моля ви, нека ако някой има интерес и иска да спаси едно малко женско котенце да пише... То е сивобежово, тигрово, много интересно, има вероятност да стане дългокосместо като майка си :). Ако не го вземе никой, всеки момент ще го пуснем навън :((

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 28 дни
hash: f9d167ea64
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Аз писах за четирите малки котенца и упоритата им майка :). Пропуснах най-важното - от Пловдив съм. Тук май не се публикуват лични данни, но ако някой иска да види котенцето можем да си направим среща някъде в града. Ето и снимка на котето:

http://www.bezplatno.net/875079

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: f9d167ea64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Охх, от този линк ви излизат много обяви, вижте на Подарявам Сладко женско тигърче :))

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 151ff603b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Заведи го на ветеринар!!!!!!!!!!!!! ИНАЧЕ ЩЕ СВЪРШИ КАТО ЧОЧО (X_X) това е едно коте което и аз като теб спасих но не го заведох на ветерина.Постъпи мъдро и го заведи ако го обичаш и искаш да го спасиш

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3218a7b85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   От (афторката) : Котето е добре, много е игриво и доста диво :ДД щастливо е и всичко е наред :))

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f6abb8d133
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Целия тоз шум за някакво коте. Ауе афторке

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 42e89798c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Здравейте! Преди 2 дена чух коте да мяука, намерих го и то ме последва до вкъщи. Гледам го на терасата, която има стълби директно към двора (в къща съм). Изглежда здраво, не се налага да го храня със спринцовка, но се държи странно. Само да отидем при него и започва да мяука. Не го е страх, навира се в нас, дори имам чувството, че иска да сучи и не спира да мяука! Постоянно шава, все едно търси нещо. Мисля си, че или търси майка си, за да сучи от нея, или има бълхи, които до дразнят много. Може би е било гледано удома, защото изобщо не го страх от хората и само да отворим врата, веднага влиза в къщата. Утре ще го заведа на ветеринар, но ми се изка да чуя дали някой има идеи какво иска да каже с това мяукане. :D

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b1750d3e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   36 котето просто е ГЛАДНО. Дори то да ти изглежда малко, вече е отбито и се храни с месо. Дай му един кренвирш или кебапче, ще видиш какво прави. Няма много бълхи, твърде студено стана за тях...
Браво за ветеринаря, ще го обезпаразити, ще му даде хапчета за глисти. Хубаво е, че е питомно котето. Ако не искаш да го гледаш вкъщи, направи му някъде в двора, или в мазето кът, където да е на топличко. Можеш да го храниш и с готвена храна, стига да яде. И ние сме в къща, ядат всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e8076cb131
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Научи го да яде гранула.В гранулата си има всичко ти сама ще видиш разликата-няма да мяучи че е постоянно гладно,ще лъска и блеска козинката му,а също така ако му купуваш п/в косми в стомаха ще си още по-доволна няма да се тревожиш като почне да се дави и повръща

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 42e89798c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Аз му давам да яде общо взето всичко каквото аз ям и когато аз ям. Винаги има нещо в купичката, така че не мисля, че е гледно. Може би се нуждае от майка си, която да го обгрижва постиянно, но аз нямам възможност по цял ден да съм с него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b1750d3e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   39, пробвай с котешка храна, гладно е котето. Най-вероятно е на около 4-6 месеца, има нужда от много ядене. Мани го това със спринцовката и млякото - дай с месце, гранули и такива неща. Не забравяй вода да има, ако го храниш с гранули... Ако има евтина цаца, много обичат. Изобщо, едно коте на тази възраст може да яде като прахосмукачка. Имам едно под терасата, изяжда кремвирш на един път, гранули може да яде без бройка. Няма нужда от майка си иначе на тази възраст, макар че има котешки майки, които обгрижват децата си цяла година. Явно това е свикнало на хора. Не се страхувай и гнуси да го галиш. Дори да има бълхи, те са котешки и не се разпространяват при хората, хапят само. Вземи му най-добре от ветеринарната аптека едни капки с-у паразити - капва се една капчица на вратлето (ще ти кажат точно къде). Убива всички паразити и техните яйца, влиза в кръвта и кожата и ги унищожава. Котето е защитено за 3 месеца! Дава се и едно жълто хапче с-у глисти.
Не е нужен ветеринар, но мини през аптека за животни!

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c38dc97257
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Като станат 2-3 месеца и майките им съскат, играе му се, хвърли му едно кълбо да го търкаля и ще е доволно. Аз имам 5 дърти сиамки и 2 дворни котки + 1 луда мини пума Сузи, мякаща постоянно щото и се играе, а другите котки ги мързи

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 42e89798c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Чудя се не защото ми пречи да го заведа на ветеринар, а защото в момента нямам възможност да дам много пари и нямам представа долу-горе колко ще ми иска.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1614058ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Скъпичко е поне едно лева, трябва да имаш. ваксината ти струва от -25 до 30 лева, но не се знае още какви манипулации ще иска да му направи, ако искаш и паспорт за котето още 15 лв. Така горе-долу вървят цените из пловдив, инак само за преглед пак взимат но не съм сигурна колко пари точно.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c38dc97257
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Забравих да добавя, че може би и без ваксина ще оцелее. най-възрастната ми котка е на 13 години, ветеринар не е виждала през живота си, както и останалите но са си живи и здрави. Гледам да им давам горе долу среден клас храна, тъй като премиума не мога да си го позволя. До сега болни не са били, докато пишкат кръв не съм виждала.

Съветвам те купувай му поне везнъж в седмицата пурината уринари и пурина против косми в стомаха по 0, 300 грама да ти излезе 4, 5 лева някъде общо и за двете. хранителни са и едно 80-100 гр. на ден -разделено на колкото пъти го храниш дневно. Това ще му е достатъчни за да се засити

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 42e89798c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Мерси много за всички съвети! Вече го заведох на ветеринар. Даде ми пудра против бълхи и хапчета против глисти. Каза, че за сега това е достатъчно. Не ми излезе скъпо и му взех и гранули. Здраво мъжко котенце е и в дори момента си подремва в скута ми :D

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5e39bacb61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   е супер ще гони мацките като чукне годинка

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 41f9399549
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Като прочетох темата искрено се зарадвах, че има толкова добри хора!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 56b81ce59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   миличка котето се дави не го оставяй да лежи изправи го на крачета и го потупай леко по гръбчето за да не умре от давене ще е от добра полза да го закараш и на ветеринар

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker