Мачкането на по-слабите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мачкането на по-слабите
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1202 пъти
Здравейте, аз съм студент на 23 и вчера ми се случи нещо неприятно.

Взех си вечеря в ресторант за бързо хранене и седнах да хапна набързо. Точно зад мен седеше групичка тийнейджъри, не повече от 18г. По едно време, ей така от нищото, започнаха да говорят за мен и как съм бил цайс. Не обърнах внимание. Като станаха да си тръгват, единия грубо бутна стола ми встрани и щях да падна; започнаха да се смеят и излязоха.

Исках да стана и да забия един на този който ме бутна. Обаче всичките едни такива едри и силни.

Такива ситуации са ми се случвали и преди в гимназията и много ме дразни фактът, че си избират някой по-слаб винаги. Какво удоволствие чувстват от това? Да мачкам някого никога не е било удоволствие за мен.

Умното е да не обръщаш внимание, но много ми се иска поне веднъж да мога да отвърна физически на изродите. Тази мисъл не ми дава мира. Уча много и вървя по пътя на добра професионална реализация, но такива случки ме карат да мисля, че ако някакви тийнейдъри надушват слабост (а те дори не ме познават! ) и натискат, значи може занапред и други хора да " се пробват" - в университета, фирмата и т. н. Бъдещето е функция на настоящето. Моля посъветвайте ме как да процедирам нататък в живота - не искам да съм слаб!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: b1e759edcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да го обясня достатъчно адекватно, но страха и притеснението се надушват от широк радиус. Всеки минувач може да ги усети в теб и да се възползва, не само тийнейджъри, важи за всички- от деца до възрастни. Дори децата в детската градина знаят, че не при всяка учителка може да си позволиш да вдигаш шум. Замисли се за ученическите ти години- някои преподаватели са всявали респект и без да пишат двойки, докато други са го правили, но никога не са били уважавани. Външността издава, осанката на човек е добър показател за неговата увереност, след външността следват думите и не говоря за заплахи, а за тон, изказване, жестове по време на разховор. Всеки ще те мачка, ако се чувстваш като мухльо и позволяваш и другите да те виждат като такъв. Изказвай се кратко и ясно, стой изправен, отвръщай с увереност, не с шамари. Трябва да надмогнеш себе си щом става въпрос за слабост. За краткия си живот не съм успяла да премахна всичките си вътрешни терзания, но се научих да ги приемам и да не се срамувам. В случай, че някой застане пред мен и започне да ме напада с думи, обикновено остава с пръст в уста, защото не се чувствам по-малко или повече от другите хора. Все си мисля, че сме равни и не може някой си да дойде и да се изявява като Супермен. Физическото насилие е нещо друго, тези пубери, които са те бутнали, са се чувствали силни в компания. Ако не бяха отишли заедно в заведението, а всеки в различно време, вероятно никой от тях нямаше да коментира, че си с очила, нито пък някой щеше да те бутне със стола. Срамът е лошо нещо, човек трябва да се стреми да е уверен в себе си и да не се притеснява от дреболии. Проблемите или се решават, или се приемат, всеки друг вариант може да те тормози дълго време. Не трябва да усложняваш иначе прости ситуации. Ако не се чувстваш силен физически- тренирай, научи се на самозащита и се сдобии с малко мускулна маса, която ще ти помогне да ходиш с вдигната брадичка. Постарай се да не се чувстваш по-слаб, иначе все ще те приемат за такъв.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ed8ef11941
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти, аз съм на 25 ( почти )
Преди време, когато бях в гимназията изпитвах някакъв страхо постоянно от хората. Притеснение и страх, а когато разни по нахакани типове се навъртаха около мен винаги съм се надявал да не се закачат с мен просто, защото бях страхливец.
Докато не реших да се променя. Не знам точно какво направих наистина, но в момента нещата са коренно различни. Този страх, който изпитвах се го превърнах в абсолютна и непоколебима решителност, че никога повече няма да позволя на някой да си прави ебавки на мой гръб и да изпитвам безмислен страх. Всичко, което направих беше в пренастройката ми на мислите, които имам.
След това разбира се и физически доста се промених и вече начинът, по който мислех кореспондираше много точно с начинът, по който изглеждам. Сега ме мислят за надут и страшен. Често го чувам, а реално не ми е била такава целта. Но често ми казват, че наистина хората ги е страх от мен. Може би това също не е най-доброто решение, а и аз в никакъв случай не съм някой батка, даже напротви слаб съм, но просто такова е излъчването ми.
Промени възгледите си, започни да тренираш поне малко, за да добиеш увереност и най-вече никога не се мисли за слаб.
Хората наистина се надушват. Колективното съзнание не е просто измислица. Промени начина, по който мислиш за себе си. Промени се и физически, смени прическа, стил на обличане. Това има много голям ефект върху състоянието на човека.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ab654a9f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Еми то простотията не ходи по животните, така че нищо странно за нашето съвремие
казваш ---- >> " много ме дразни фактът, че си избират някой по-слаб винаги"
----- Еми подобни хора явно по този начин се чувстват по - значими, с по-високо самочувствие ли - идея си нямам, Естествено си търсят някой по слаб човек - било физически или психически, защото ако е обратното ще търпят само негативи - / ще ядят бой примерно/
А колкото до въпроса - дали да отвръща човек или не, малко е сложно. Никога не се знае, какъв е човекът срещу теб - дали е дрогиран, пиян, или някой за когото човешкия живот не означава нищо. С две думи - от една наглед безобидна ситуация, може да има доста сложни последици, понякога дори и смърт, з атвори. Не си струва. Лично аз се паля лесно, особено, когато искат да ме газят на пешеходна пътека, особено разни мутрички по 50 кг с джипове. Гледам да се контролирам, не ми е проблем да понеса малко бой, а той ще отнесе някоя друга тухла по главата - ама не си струва. Ще вземе да стане някой по-голям сакатлък - предполагам си запознат с онзи случай във Враца, едно момче където заради една засечка на пешеходна пътека, някакви какво му подвикнали, той слага бокса да ги трепи, но имал съдечни проблеми и почина на място. После влачиха двама братя / "Поничките " май им беше прозвището / по съдилища, накрая ги опрвдаха, оказа се, ч е не са го удряли или нещо такова
В нета е пълно с клипове, как ей така без нищо някои ходят да се заяждат с хората, ама като си намерят майстора - или са нокаутирани за секунди, или ядят още по-голям бой, или се изпаряват за секунди.
А колкото до университет, работа - хубаво е да се даде на другите да разберат, че не могат да те мачкат
В нета пак има канали, клипове, самоучители за самоотбрана, как да удряш - къде да удряш, попадал съм и на руски, ангийски, и с бг аудио клипове - полезни са, дават основни насоки

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 005827d505
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оф много ме дразнят такива случки.. щото съм ги живял. И аз съм с очила и като бях тийн бях слаб и "чувствителен" и редовно ме ебаваха разни "батки". Към 19-20-тата си година започнах да тренирам и позаякнах и качих килограми ("маса"). Отначало си мислех, че фитнесът няма да ми повлияе, ама се оказа, че си влияе. Ако не тренираш - препоръчвам ти да започнеш. Ще видиш, че ще ти помогне най-вече психически, после физически.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ca20dd1ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най-важното е да вярваш в себе си. Използвай ума си. Не е нужно да влизаш в конфликт с група от хора, резултата е ясен. Ако искаш да повишиш самочувствието или утвърдиш възползвай се, когато си сам срещу някой, повтарям не група, тогава бъди твърд. Като цяло не позволявай да те мачкат, постави си граници до къде могат да стигнат в грубости. И действай! Не забравяй, че такива мекеренца ще са с няколко нива надоло в йерархията и тогава нещата, ще са различни. Не прави нищо с умраза!

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5e45f5a13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Брат сега ти давам най-точния съвет-запиши се на боен спорт. Там ще се закалиш, ще намериш и приятели. Вярвай ми направи го. За мен е късно вече и много съжалявам, че не го направих. Хем ще имаш добра кариера, хем ще имаш самочувствие. Някой ден някой ще забива и жена ти пред теб, защото ще реши че си смотаняк, за това действай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 22e52afbb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Избягвай рисковите места! Представи си, че на вратата има табела с червена мълния-НЕ ВЛИЗАЙ! ОПАСНО ЗА ЖИВОТА! Това означава, че нямаш работа там! Такава табела съм виждал на една подстанция във Варна, но сега я няма, защото вратата и оградата са вече сменени с нови! Клубове, казина и всичко от тоя род-нямаш работа там! Както електрическата енергия е опасна, така и всички чужди елементи също могат да бъдат евентуална заплаха за човек като теб! Ако ти трябва нещо за ядене, ето ти супермаркета-там има всичко, а има и охрана, а ако някой иска да ти направи нещо, ще го изхвърлят от магазина! Просто избягвай рискови места и особено ако липсва охрана!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d289f1a56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Значи с такива глупаци си има един и единствен начин да се оправиш с тях и то не е да ги игнолираш. Лошото е че тия са животински манталитен и трябва да ги пребиеш не леко, а да си ги пребиеш стабилно и после нито с теб ще се закачат, нито с никого. Съвет от мен купи си една телескопична полицейска палка (не струват много пари) и следващия път като се случи подобно нещо го набий с тая палка, но няма да го биеш по главата, защото може да гушне букета, ще получи вътрешен кръвоизлив и ще умре. Знам че не е правилно, но стакива глупаци това е оправията.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1be7a0f8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Запиши се на някакъв спорт или курсове по самоотбрана. Хората няма да се променят, така че ти трябва да промениш нещо в себе си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker