"Не се надувай" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Не се надувай"
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1594 пъти
1. Според вас защо когато някое момиче е с голямо самочувствие (с покритие) това плаши момчетата? И затова не и предлагат и е сама. Не е ли хубаво да си уверен и независим?

2. И друго.. Повечето Българи са с толкова ниско самочувствие, свикнали са винаги да са скромни, да се сливат с обществото, да не привличат внимание. И когато някой има високо самочувствие, харесва се, те го мислят за надут. Това не е нормално според мен.
Всички казват как трябвало да не се изтъкваш, независимо колко велико постижение си направил, всички хора сме били равни и т. н. Това са глупости-хората не сме равни. Например аз да снижа Бионсе (например) на моето ниво, да кажа, че сме равни, което не е така, тя е много по-успешна от мен, постигнала е толкова много и така някак не е честно. Например, ако утре стана милионер и съм сред хора, които са бедни в сравнение с мен, аз ще знам, че съм повече от тях във финансово отношение. В такъв случай защо трябва да общувам с тях, успешните хора общуват с други успешни хора, за да вървят нагоре. Но някои хора не разбират това и го смятат за надутост, високомерие и т. н. Когато някой постигне нещо и се забелязва лека надутост, защото е стигнал на ново по-високо ниво и мен това по никакъв начин не ме дразни, според мен е справедливо. Все пак орлите не летят с гълъбите. И не разбирам какъв е проблемът на някои хора, които не харесват някой, защото се хвалел. Като е постигнал нещо, положил е труд, усилия и време, какво лошо има да се похвали (не прекалено, разбира се). Според мен камъкът трябва да си тежи на мястото и човек да "празнува" всеки успех в живота си, заслужил си го е. Мен хората с високо самочувствие с покритие не ме дразнят, те са с правото си да се надуват, все пак са постигнали нещо и са си заслужили това да са горди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: e61fe769fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За жените аз лично предпочитам жената да си е жена, да я усещам слаба. Нали природата така ни е създала - мъжа да е силен, а жената слаба. Ако жената си е силна, за какво изобщо и е мъж?

Колкото до втория въпрос, не мисля, че уверените не се харесват. Даже според мен е обратното, точно уверените се харесват, вкл. и тези с изкуствената увереност. Което за мен е смешно, защото отстрани изглежда смешно, недодялано и недодялано.

Иначе ако не преиграваш и ако имаш покритие, не мисля, че някой ще те намрази заради това. Но има разлика между естествена увереност с покритие и преиграване.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3e309871d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Плаши тези момчета, които нямат самочувствие и увереност.
Ако искаш да си имаш гадже, просто за да не си 'сама'/'сам' определно говори за някаква неувереност в теб.

2. Права си, но доста хора се потискат и мачкат и това ги изпълва с негативизъм, а от там с озлобление, затова например има толкова много хейтъри.
Наистина е най - добре (за) всеки да общува с хора от неговото ниво, независимо какво е то.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e7ebb06362
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Високомерие и самочувствие/ увереност са две различни неща, а ти май не ги различаваш. По принцип, именно хората с ниско самочувствие са високомерни - така избиват комплекса си за малоценност.

Относно първия въпрос - в природата е заложено мъжът да води, жената да следва. В една жена с настъпателно самочувствие има толкова сексапил, колкото и в един мъж путьо. Отделно жените по природа имат доста високо самочувствие без покритие, защото са търсени заради едната си красота и младост - все неща дадени им по природа, не са се преборили за тях. И на всеки мъдър мъж му е писнало от женската надутост и внимава, а когато е очебийна направо бяга - не от страх, а от разум.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7579f9e63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Важното е да не натякваш на хората, колко си по веилика от тях, защото в един момент на всички им писва и си тръгват.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e8d247fe55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ти бъркаш увереността с надутостта/надменността. Да си уверен означава да се познаваш, да знаеш, че можеш да направиш някои неща. Да имаш увереност е да си вярваш, твоя дух да е силен, стабилен, да не може да се разклати лесно. Да знаеш, че можеш да преодоляваш препятствията, да си кален в изпитанията, да си победител. Да си надменен означава, че си суетен, слаб. Един истински уверен и силен човек е състрадателен и съпричастен към слабостите и недостатъците на другите, той може да им влезе в положението, да прояви емпатия към тях. Той няма нуждата да демонстрира нещо, няма нужда да се доказва пред никого. Слабия човек който има страхове, неувереност има нужда да се доказва, има нужда да изглежда по-определен начин в очите на другите, той е жесток към тези които са по-долу от него в едно или друго нещо, защото в тях той вижда своята слабост, своята недостатъчност и ги мрази, защото мрази своята слабост, мрази себе си. Слабия човек дълбоко в себе си е страшно неуверен, всичко може да го разклати, затова той поставя граници, съставя стълбици и слага хората на стъпалца в тях. Слабия човек се мазни на тези които според него са по-високо и им завижда, мрази и се състезава с тези които са на неговото ниво, презира и потиска тези които според неговата изкривена система са по-долу от него. Гордостта е фатален недостатък, тя причинява пълно падение на човека. В Библията не случайно се казва: "Бог на горделиви се противи а на смирени оказва благодат" и още "гордостта върви преди погибелта" и още "който се възгордее ще бъде унизен а който се смири ще бъде въздигнат". На римските императори казвали: "помни, че си смъртен", Чингиз Хан въпреки огромната си империя казвал, че той не е начело заради някакви негови качества а защото Небесния Баща го е поставил там. Да се върнем на твоя случай. В едно момиче най-противната черта е нейната надутост, това я прави нетърпима. Относно "Бионсе", тя е една сатанинска пионка използвана за да оказва негативно и деградиращо влияние върху съзнанията на тези които и слушат песните, нищо повече.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e0cefa736b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Между това да си знаеш цената и да парадираш има огромна разлика! Напротив никога няма да видиш истински богат и успешен човек сам да се хвали колко е богат, успял и велик. Защото той няма нужда от това! Защото знае кой е, какво е постигнал и какво може да постигне и няма нужда от изкуствено самочувствие като разправя наоколо колко е супер. За това като видиш някой да ти се надува и сам да си разправя колко е супер и колко много е постигнал, да знаеш, че този човек е доста несигурен и се опитва да предизвика възхищението и завистта на околните, че дано да се почувства малко значим. Това впрочем важи и за двата пола. И когато едно момиче само започне да се хвали е нормално да изглежда смешна и никой да не я взима на сериозно. Впрочем същото важи и за момчетата, които се перчат насам натам, че дано забележиш какви невероятни мускули имат. Смешно е!
И да, колкото и да не ти се вярва, богатите и известните са точно толкова хора колкото теб и мен. Да, имат талант и доста късмет, но това не значи, че не са хора. За това е смешно да си вириш носа и да си мислиш, че си по-успяла и по-велика от някой друг, защото не знаеш този човек какви талант и дарби има и дали няма след няколко години да е много по-успял от теб.
А иначе лошо няма да празнуваш когато си постигнала нещо значимо, обаче не и по-начин да принизяваш околните с цел да изглеждаш велика. Да, порадвай се на момента, да сподели го с приятели, обаче не, на самоизтъкването и на "вижте ме коя съм аз!" Пак ти казвам най-богатите, известни и успешни хора са всъщност доста скромни, защото нямат нужда са парадират с успехите си! Вместо това продължават да работят за да станат още по-богати и успешни и знаят, че винаги ще има някой по-богат, по-красив или по-успешен от теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 05d4c449a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 съм. Искам само да попитам защо имам толкова единички. Не се сърдя, просто искам да знам, за да се науча къде бъркам и да не повтарям грешките си. Просто съм човек, който обича да се учи от грешките си. Търпя критика и не бих се обидил, просто искам за себе си да знам защо.

Благодаря предварително, много ще ми помогнете, ако ми обясните.

Mалко съм шокиран от единичките и ще ми е интересно да се погледна отстрани.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6d24ddc098
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 5, доста вярно написа в коментара ти, докато не стигна до частта Бионсе - сатанинска пионка. Сектант такъв!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4a4e9b3841
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Хахах, българите не били надути? ! Не знам в каква среда се движиш, но аз през засега крехката си възраст не съм срещала кой знае колко скромни хора.
Както и да е. Не схванах много в какво толкова се състоят успехите ти, че да се хвалиш и надуваш, ноо, предполагам, ти си знаеш най-добре :р
Във всеки случай не вярвам да си нобелов лауреат, да си изобретила нещо или пък да си открила лекарство за някоя смъртоносна болест.
За равенството изобщо, ама изобщо, не съм съгласна. Йерархията в обществото е просто мираж и самозаблуда. Нещо, измислено от нас, за да се чувстваме по-добре с това, което сме. Защото, ако не се имаме за нещо повече от другите - по-умни, по-красиви, по-изобретателни, по-богати, по-уважавани - какво друго ни остава освен да приемем, че сме само още една мъничка, супер преходна прашинка сред всички останали, която днеска я има, утре я няма.
Т. нар. успешни хора, за които говориш, не са нищо повече от бабичката, която продава цветя и магданоз на Женския пазар, нито пък от дядото, който лъска обувки в подлеза. Бионсе, жива и здрава да е, но ако утре самолетът, в който лети към поредния си супер як концерт, се разбие на парчета някъде, от нея ще остане точно това, което би останало от всеки един от нас. То не е и като да не се е случвало, нали? ! Всякакви успешни, надути и ненадути, хорица са си отивали, отиват си и ще продължават да си отиват от този свят точно както и метачите по улиците, чистачките в моловете, контрольорите в градския транспорт, лелките в обществените тоалетни и всички, всички останали. Катастрофи, болести, самоубийства, свръхдози... Толкова примери има дори и в последните месеци. Та на базата на какво да се надуваме, като накрая, пак ще сме равни. И да, вярно е, че някои хора създават и се прочуват и със значими неща, но пък и немалко са се имали за голямата работа, а сега самото споменаване на имената им предизвиква гадене.
Така че, според мен, правилната стратегия е да си следваме идеите, стига да не вредят никому, пък какво ще постигнем и докъде ще стигнем, няма как да знаем, тъй като някои ситуации променят живота за секунди и връщане назад може да няма. А какъв е смисълът в това да се надувам умишлено пред някого, пък ако ще и златна тоалетна хартия да съм патентовала, е мистерия за мен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4ce29b50bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ами номер 1, имаш единички заради първия абзац, защото си женомразец.
"Ако жената си е силна, за какво изобщо и е мъж?" - знам ли, за спътник в живота може би...

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e61fe769fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, благодаря ти, оценявам мнението ти.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3ddade0ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   1. Хубаво е да си уверен и независим, но според мен мъжа и жената си имат роли. Преди много държах да съм независима, не приемах помощ, баща ми ме е научил да познавам определени инструменти, които да ми помогнат да се справя, ако нещо се счупи в бита, имах кола, което означава, че можех да си закарам покупките до вкъщи и се справях. Бях способна да се боря с един буркан два часа, но да не помоля друг да ми го отвори. Приятелите ми искаха да ме успокояват, видимо им се искаше да бъдат полезни, да ми дадат нещо, да ми помогнат, да ме направят щастлива. Познай кой беше сам на всички празници! После някак приех, че няма лошо в това да получаваш подкрепа и помощ. Започнах да допускам мъжете до себе си, оставях ги да отварят врати, да поправят шкафчета, да носят по-тежките покупки, да ме успокояват, позволявах на някой друг да бъде силната половинка. Сега не съм сама и съм много щастлива от фактът, че приятелят ми ми прави чай през зимата, когато съм с настинка. Всъщност е приятно.

2. Хората обичат уверените, но не обичат самонадеяните. Като всяко нещо в живота и тук трябва да имаш определен баланс. Ясно е, че между хората има разлика- финансово положение, социално положение, начин на живот, предпочитания и т. н. Не разбирам защо това означава, че ако си много успешен, не трябва да разговаряш с хората в сферата на услигите (продавачи и сервитьори примерно). В основата си всички сме еднакви- имаме чувства, мисли, страхове... Никой не е повече от останалите, няма супер-човек.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ea446b5880
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не съм съвсем съгласна с това, което казва 13. Да си уверена и независима жена изобщо не означава да не даваш на мъжкия пол да ти бъде полезен.
Бих казала, че по - скоро тя не е била уверена, и по конкретно в това, че ако остави мъже да ѝ вършат разни неща, то по този начин ще изгуби своята независимост и увереност. На мен винаги ми е било и ми е много приятно мъже да вършат разни неща за мен, а считам себе си за уверена и определено съм независима - спокойно мога да живея без да ми се помага. Но пък едно от най - сладките неща за мен е точно мъжкото внимание :)

Иначе, за отваря не буркан специално, който трябва да се отвинти/отвърти нали капачката, още през детските си години/като бях дете нашите правиха много консерви/ съвсем случайно открих една тактика, чрез която много лесно се отваря, без да е нужна особена физическа сила - просто буркана се почуква отстрани откъм капачката леко в земята/на пода (ако сте в кухнята и има теракота, то нанесете 2 удара, но през килим или пътечка, за да не си повредите плочките).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker