Евтаназирахме котката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Евтаназирахме котката
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1455 пъти
Пиша тази история за да споделя това, което се случи за да може други да знаят какво да направят в такава ситуация.

Става въпрос за женска тайска котка на 17 години и 4 месеца. Преди един месец започва да отслабва много. Преди две седмици спря да яде. Заведохме я на ветиринар биха и инжекции. Тогава имаше проблеми с дишането и ветеринара каза, че ако я оперира може да не се събуди.

Хранихме я няколко дена със спринцовка. Сама не искаше да яде. По принцип живее вътре в къщата, но преди след като спря да се храни, излезе и се кри навън. За два дена си възстанови дишането, но пак не искаше да яде.

В крайна сметка си остана навън и се залежа на една пейка под завивките няколко дена, без да мърда нито да ходи до тоалетна. Като мислехме, че ще си отмре сама. Е преди два дена стана и почна да мяука. Тогава реших, че най-добрият вариант е повече да не се мъчи и да се подложи на евтаназия, която беше извършена на другия ден (вчера).

Била е болна от рак.

Не съм сигурен, дали причината за рака е, че са и давани дълго време противозачатъчни. Не беше кастрирана.

Пиша това за тези хора, които има домашни любимци да знаят, че кастрацията е по-добър вариант от противозачатъчните и че вероятно заради хапчетата може да се разболее.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 352702357c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, просто на 17 години й е дошло времето. Не се обвинявай излишно.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c4a8fffbe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Със сигурност това е било причината. Хапчетата против разгонване са изключително опасни за животните и почти всички които са наясно с рисковете от тях не ги употребяват. Трябвало е да се информирате по добре преди да я тровите, но станалото станало, няма да се върне животното.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 49ca882c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Котката ти не е била болна от рак. Просто е стара. Аз имах сиамска котка. Баща ми я е взел когато съм бил на 2 годинки и умря, когато бях на 18. Това са цели 16 години, което за една котка си е старост. Спомням си деня, в който умря. Бях 12-ти клас, една сутрин тъкмо се бях събудил за даскало, но още не бях станал. Излежавах се в леглото. По едно време чух нещо как тупна на земята в коридора. Скочих от стаята и видях котката паднала на земята и едвам дишаше. От няколко дни беше зле, не ядеше, почти не пиеше вода. Очите й бяха почнали да хлътват навътре в главата. Направо щях да ревна.. Не исках да отивам на даскало, но ме накараха.. Цял ден не спрях да мисля за това. Накрая като се прибрах нея я нямаше... Разбрах че по-късно същия ден е умряла и са я заровили някъде отвън..
Детството ми е преминало с това животинче, много си я обичах. Сега 10 години след смъртта й - понякога като се сетя за нея и се натъжавам

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 72d7004af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, това е причината! Тези противозачатъчни са изключително опасни, навсякъде има снимки какво причиняват - огромни тумори, рак и най-различни други болести. Не случайно по цял свят са забранени...
Не давайте такива хапчета на животните си ако искате да живеят дълго и да са здрави. Кастрирайте! Казвам го като бъдещ ветеринар, трета година в Тракийски университет.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f47711727a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Напълно съм съгласна с Автора. И аз като дете спасих от улицата тай котка (стара сиамска порода). Беше уникално животно. Привързват се към 1 човек и това бях аз. Беше ми отдушника при много тежко детство и пуберитет. Не се хранех в училище, за да ѝ купувам храна и точно от тези противозачатачни, защото нашите не искаха да дават никакви пари по котката, а аз нямаше как да събера с 1 лв джобни пари за кастрация.
На 10 години си умря котката по същия начин както описва Автора или поне така ми беше описвано. Аз заминах да следвам и нямах възможности да я взема с мен, а майка ми не умееше да се грижи за нея. Залиня животното. После умряла. Сестра ми твърди, че майка я е настъпала и е от това или е дала прекалено голяма доза от хапчетата. Реших да нямам повече никакви животни докато не мога да си ги позволя.
Днес, вече на 33 г., със собствен дом, висок доход си имам двама котарака. Големият също го спасих от приют, тормозен и малтретиран, но с много търпение го оправих. Взехме му за компания малко коте. И двете котки са обикновени. Реших да не взимам вече тай или сиамска котка, защото действително се привързват прекалено към само един стопанин и страдат като не си у дома. Двете котки са ми кастрирани, имат ЕС паспорти, ваксинации, ядат най-добрата котешка храна и т. н. Ако нямам отново един ден пари, няма да гледам животни да се мъчат.
Според мен обаче сиамката на Автора е починала от естествена смърт. Правилно са я евтанизирали, но и правилно са я оставили последните ѝ дни навън. Моите котараци обожавт да са в градината и като сме навън са винаги с нас
Искаме да напуснем работа и 1 година да обикаляме европа с кемпер. Ще вземем и котките задължително. Купих им вече специални верижки с радио чип да ги следя ако избягат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker