За недостатъците ни - трябва ли да ги крием и не ни ли правят точно те хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За недостатъците ни - трябва ли да ги крием и не ни ли правят точно те хора?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1101 пъти
Наскоро имах интересно преживяване, което ме накара да се замисля над много неща. Бях на един семинар по психология - четири дни. Там се създава безопасна среда, в която хората могат да споделят помежду си. В две от игрите споделяне едно на едно се паднах с две момичета. На всяка от тях казах неща за мен, които е почти невъзможно да споделя при други обстоятелства - неуспехи с жените, страхове, комплекси, гняв, че съм бил пребиван като малък от родителите си. Неща, от които ме е срам, с които се боря, които се опитвам да преодолея и които се опитвам да скрия при други обстоятелства. Просто прецених, че за да извлека полза от събитието, е по-добре да съм откровен.
По-късно имаше игра, в която всеки трябва да посочи някого, у когото е видял най-голяма вътрешна красота. И двете момичета избраха мен. При положение, че не съм им показвал добрите си страни, а само лошите. Не знам какво видяха в мен - не че нямам положителни качества, но просто не ги бях показал.
После имаше и упражнение да се говори и споделя пред цялата аудитория. Там не казах толкова лични неща, но пак засегнах някои от проблемите си. И после няколко човека дойдоха при мен, прегърнаха ме, ръкуваха се, поздравиха ме за силата ми и казаха, че съм много готин.
И не само аз - видях и други хора с емоционален багаж. Някои споделиха с мен, някои пред всички. И интересното е, че всъщност между участниците се създаде много силна връзка. Направихме си фейсбук група, излизаме и се чувстваме като приятели.
Потърсих информация и се оказа, че и при предишни издания на този семинар хората създават силна връзка помежду си и поддържат контакт с години. Появяват се приятелства и любовни връзки. И се замислих - слагаме маски, гледаме да покрием определени критерии, все си мислим, че не сме достатъчно добри. А хората явно се привличат точно на база несъвършенствата си. Сетих се за това, като четях всичките теми с безкрайни критерии и изисквания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1e62fe002d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Привличат се на база откровение и от там на припознаване на себе си у другия или съчувствие, а не на база несъвършенства.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e443b77e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей може ли да споделиш как се казва семинарът.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 406f8fc193
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Автора: Семинарът се казва Insight. Потърсете го в Гугъл. Провежда се няколко пъти в годината. Мога смело да заявя, че за мен е едно от най-полезните неща, които съм правил за себе си. А някои хора даже твърдят, че им е променил живота. Недоволните са много малко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 79ea0081fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Страхотно, радвам се за теб и за това, че има такива семинари и хората се приемат един други. Аз лично не мога да се отпусна и да споделям такива неща, но е хубаво, че други успяват.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 406f8fc193
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автора: 4 и аз не можех, но там си имат техники, с които да те предразположат. Разбира се, споделяш, колкото прецениш, не е нужно да си казваш майчиното мляко. Интересното е, че в един момент осъзнаваш, че така или иначе хората ще са го забравили до ден-два. Факт е, че семинарът се води от хора с много голям опит и солидно обучение. Също така е скъп и отнема време. Но за мен си струваше. Просто успяват да изкопчат най-доброто от човек. Не искам да му правя реклама, предполагам има и други подобни, но аз попаднах на този и си струваше.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 59e9957e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   'При положение, че не съм им показвал добрите си страни, а само лошите. Не знам какво видяха в мен - не че нямам положителни качества, но просто не ги бях показал. '

- видя ли са в теб това, че си един добър човек, който много е страдал
- ти не си им показвал 'лошите си страни', а си им разказал за лошите си преживявания. Смисъл поне от това, което си ни писал на нас.

(пример за лоша страна е ти да си пребивал някого, ти да си наранявал някого емоционално или да си го прецаквал за нещо си.. )

Иначе, радвам се, че си намерил емоционална подкрепа.

Прочетох, че си писал, че този семинар е скъп, което изобщо не е готино според мен, защото за хората с емоционален багаж, както ти си се изразил, би трябвало да се организират безплатни такива неща. Има много такива хора и доста от тях не са успели да започнат да печелят добри пари точно, поради емоционалните си проблеми, пост травматичния стрес от лошото детство и. т. н... някои от тях започват да се утешават с евтини наркотици и алкохол.. така се затлачват още повече и 'здравите' и 'нормални' членове на обществото ги отхвърлят още повече. Дано някой, който организира такива неща прочете мнението ми и се замисли...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 71f1140fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора:
6, относно безплатните събития - има такива, с рекламна цел. Има и книги, материали в интерент. Така че човек дори да не разполага с много пари, може да направи някакви стъпки напред. Нали все пак организаторите трябва да си покрият разходите, да реализират печалба. Все едно да накараме психотерапевтите да работят безплатно. Аз лично започнах работа над себе си преди да разполагам с пари за подобни семинари. Ако човек иска, има начини. Макар и трудно.
Има и друго - ако се даде нещо готово на човек, ефективността пада. Ходил съм на безплатни семинари, доста добри, но на мнозинството хора не им пука. А на този, като са дали значителна сума и са отделили четири дни, слушат и прилагат. Просто самата среда е различна. Много по-ангажирани са. Психолог ми е казал, че ефективността нараства в пъти, когато клиентът си плаща сеанса сам.
Аз нямам проблем да платя за нещо, ако ми носи стойност.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4381d5955a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6. - много, ама много точно казано!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9bf6752661
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Тъпа работа и загуба на време.
Аз също съм преживял подобни неща и съм и асоциален, но никога няма да тръгна да мрънкам за проблемите си.
Само си си загубил времето пич.
Рано или късно ще те зарежат след като те до използват!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker