Защо живеем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо живеем?
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 6011 пъти
Сега ще Ви напиша защо НЯМАМ НИКАКВО ЖЕЛАНИЕ да правя нещо, каквото и да е.

Знам, че повечето хора няма да ме разберат и ще ми се смеят, но все пак искам да го споделя.

Ето примерно ми се гледам филм. Добре, ако го изгледам, ще се кефя известно време и след няколко часа отново ще съм в същото състояние, все едно изобщо не съм го гледал...

После огладнявам и си вземам примерно много хубава храна, наяждам се и после пак огладнявам, което означава, че е нямало значение какво съм ял преди, дори да съм ял само хляб е същото като да ям някаква скъпа храна, защото резултата след известно време е един и същ.

Правя всеки ден различни неща, но накрая пак си лягам да спя, пак се събуждам сутринта. Все ставам трудно и винаги ЕДНО И СЪЩО.

Каквото и да правиш, колкото и да се кефиш, винаги след време става същото, както е било преди.

Затова не виждам смисъл в нищо.

Няма никакъв смисъл в живота, все нови проблеми, отвреме-навреме радост, после всичко минава и остават само оскъдни спомени.

Ето каква е мечтата на много хора - да станат богати! Ок, ставате богати, и какво от това? Имате пари да си вземете каквото искате. Вземате си най-хубавата храна, най-модерните дрехи, скъпо жилище... и какво от това? Пак ще имате проблеми. Известно време ще сте щастливи, но после ще ви омръзне.

И да предположим, че след години изгубвате богатството, бизнеса се проваля и отивате при ваш познат, който е живял в бедност цял живот и не е правил нищо по въпроса, просто се е примирявал, но ето че и вие сте бедни. Единствената разлика между вас са спомените и миналото, но в момента и двамата сте в едно положение.

И какво излиза? Няма значение какво си правил през живота си, защото после пак си в същото положение.

И ето и доказателството:
Васил Левски - най-великият българин, с много велики дела умира, също както и умира най-обикновен циганин, който не е направил нищо през живота си.

Едва ли някой ме разбра, не успях да обясня добре, но както и да е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 1da962bdd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо депресиран ми изглеждаш.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d74dc16acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, депресиран, апатичен, каквито за съжаление са вече повечето млади хора. Мисля, че това се дължи на прекалената задоволеност от всичко. Аз разбирам много добре с какви чувства си написал историята си и мога да ти кажа, че те много често завладяват и мен. И какво - мисля, мисля и пак нищо, а само ставам по-тъжна. Затова бих те посъветвала да не се замисляш толкова над това.
Единствената липса, която се усеща в света днес е на самата липса- това е!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1c3edf4d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Авторе, същият съм като тебе батка! и определено не намирам смисъл в този скучен и жесток живот, защото само падения съм имал до сега, едно нищо съм и най лошото е че съм умно момче и го осъзнавам, и от това ме боли още повече ;( животът е гаден и после умриаш, това е жестоката истина.. жалко но факт. Ако си заинтересован можеш да ми пишеш на Aytside@abv. bg бих се радвам просто да общувам с хора като мен! Успех ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 58c3d89b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз понякога се чувствам ТОЧНО по същия начин. Дори мислех да го опиша тук, но си ме изпреварил/а.
Ами на мен като ми е така ми е много трудно, но поне тези моменти отминават(при мен). Според мен тея неща са заради пубертета, но това е лично мое мнение.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3702216a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Левски е починал, обаче още знаеш името му, нали? А на циганина казваш просто циганин... това е разликата. Живееш, за да оставиш следа, ти просто си брънката в живота, поредната стъпка в еволюцията, без теб не може, просто защото не може да се прескочи стъпка, поне в този процес. Едновремено с това, ти учиш, учиш уроците на духа... В Индия се казва,че щом си се родил човек, значи си го заслужил в предишния си живот,а ако си научиш всички уроци в този, няма да си наказан да се прераждаш отново,а ще останеш в благовението и покоя... Красиви мисли... и предпочитам да мисля така. Всеки си намира повод да живее, и всяка култура ти предлага всякакви възможни обяснения и идеи, ако искаш си избери една, две, три и живей, ако не, пропилей живота си на дивана, само защото по призумция ще умреш.

Лола

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fd4152830c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз те разбирам отлично. Може да се каже, че мисля като теб. Момиче съм на 19, но живота доста ме е смазвал.. не знам какъв е смисъла наистина..дали някога ще го открием изобщо?
L.B.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 974e48e93f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям 5 номер относно въпроса за Левски и цигавива. Животът е тук и сега! Не след 5 години, не след 5 дена, не след 5 мин. Сега! Това че ти е тъпо и скучно сам си го правиш. Живей в истинския аспект на думата и тогава ще видиш смисъла да живееш!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 722b76b85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Аз съм автора и ето какво намерих! Това потвърждава думите ми.

Въпрос: Какъв е смисълът на живота?

Отговор: Какъв е смисълът на живота? Как мога да имам цел в живота, как да се реализирам и да получа удовлетворение от живота? Ще имам ли потенциала да постигна нещо, което да има трайно значение? Мнозина са хората, които непрекъснато мислят върху това какъв е смисълът на живота. Години по-късно те поглеждат назад и се чудят защо отношенията им с някои хора са се развалили и защо се чувстват толкова празни, въпреки че са постигнали онова, което са си поставили като цел. Един бейзболист, когато бил на върха на славата си го запитали какво би искал някой да му беше казал в самото начало на кариерата му. Той отговорил: “Бих искал някой да ми беше казал, че когато стигнеш върха, откриваш че там няма нищо. ” Много цели разкриват своята празнота и безсмисленост едва години, след като си се стремил да ги постигнеш.

В нашето хуманистично общество, хората преследват най-различни цели, като си мислят, че ще намерят смисъл в тях. Някои от нещата, към които се стремят, са: успех в работата, богатство, добри взаимоотношения с хората, секс, забавления, да правят добро на другите и т. н. Хората свидетелстват, че дори и когато постигнат тези цели: богатство, взаимоотношения и удоволствие, в тях продължава да съществува голяма празнина – чувство на празнота, което нищо не може да запълни.

Авторът на библейската книга Еклисиаст дава израз именно на това чувство, когато казва: “Суета! Суета на Суетите! …Всичко е суета! ” Той имал неимоверно голямо богатство, мъдрост, която надминавала мъдростта на хората от неговото време, стотици жени, дворци и градини, за които всички в царството му му завиждали, най-добрата храна и вино, имал на разположение и всякакви видове забавления. В един момент той заявява, че е постигнал всичко, което сърцето му е искало. Но въпреки това, накрая обобщава всичко постигнато с думите: “животът под слънцето” (животът, живян така сякаш единственото, което е важно, е това, което виждаме с очите си и възприемаме със сетивата си) е безсмислен! Защо съществува такава празнина? Защото Бог ни е създал за нещо, което е извън това, което можем да преживеем тук и сега. Соломон казва за Бога: “И е поставил вечността в сърцето на човека…” В сърцата си ние осъзнаваме, че животът “тук и сега” не е всичко.

 
  ...
преди: 13 години, 29 дни
hash: 2918828477
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не си сам... :(

 
  ... горе^
преди: 13 години, 29 дни
hash: ba6ea64225
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чувствам се виновна за децата си дори за вас. Заради това, че се чувствате така. Вие младите не намирате радост в живота и затова сме виновни ние вашите родители. Защото не сме ви научили и показали, че радоста от живота е да се трудиш да създаваш дори да посееш нещо и то да расте пред очите ти. Не сме ви научили на труд. Уж от съжаление "те децата са още малки" ви осъкатихме. Сега какво, младите търсите радоста, смисъла на живота в в шляене и мързел и най лошото е, че друго не сме ви научили. Благодарна съм на мойте родители, че на 9-10 години трябваше да копая редом до тях царевицата, да събирам сено и т. н. да нося тухли на татко, да ми показва как се строй къща. Няма как да ме разберете деца, но да знаете радоста в живота я търсете в създаването на блага. Човешките същества се радваме най много на това което създаваме или сме създали със собствените си ръце.

 
  ...

...
преди: 13 години, 28 дни
hash: 722b76b85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Към номер 10,

не е точно така, не съм точно дете. И аз от малък помагам на родителите си (живях в село) и на дядо си. Не съм мързелив, просто от скоро мисля по цял ден за такива неща.. Търся смисъл, но не намирам. Явно е по-добре да не мислиш за такива неща, а просто да си изживееш живота.. ей така.

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: ba6ea64225
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пак съм аз №10
Предположих, че си на възраста на децата ми те са на 22-25. Те също са помагали изхвърляли боклука и мили чиниите /живеем в град/. Но аз не говоря за помагане а за труд редом с тях. На 15 едно от задълженията ми всеки ден беше да кача на втория етаж тухла по тухла 150-200 тухли от купа на двора, преди татко да се прибере в 4 часа и после да му помагам да зида къщата. Не са ме карали насила имах желание да ми позволят да редя поне един ред. Няма човек които се мисли за мързелив пък и това е много относително. Имах предвид щом не можеш да почувсташ радост от създаденото построеното /това е смисълът на живота/ сме те осъкатили от малък. Дано успееш да намериш смисъла не е задължително да копаеш или да зидаш прави това в което си най добър /компютърни програми напр. / и полазен на себе си на семейството си и на обществото. А ако успееш да изпиташ радост от постигнатото е това е щастието смисълът на живота.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 27 дни
hash: 722b76b85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Към 12,

благодаря.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 169e95f254
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Смисълът винаги е в мига, онзи миг, в който ти е хубаво или дори онзи миг, в който не ти е хубаво.
Живея означава, усещам, мисля, разбирам.
Самият факт - Волята, осъзнаването на думата АЗ са смисъл на всичко. Волята за свобода, стремежът към духовни съкровища, които нито гният нито могат да откраднат и такива, които ще отнесем с нас в отвъдното :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 53492896e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз знам отговора на вечния въпрос. Въртите колелото в грешната посока. Емоции пораждат мислите ви. Щом търсите смисъл, тръгнете от мисълта. Смисълът на живота е в неговото оцеляване. Животът прави какво ли не за да оцелее. Не смесвайте смисълът на живота със смисълът на вашия личен живот. Замислете се какво правите. Искате да поставите вашия личен живот над живота като цяло. Е няма как да стане. С две думи животът обича тези които го обичат.

Писането не ми е сила за което моля да бъда извинен.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 150546d89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Ами авторе това е реалността на материалното битие. Материалното е нетрайно, а също и щастието и благосъстоянието които се намират в него. Затова и в Християнството има толкова много предупреждения да не се търси материята и богатството защото те са илюзия. И най-голямата красавица на света лицето и ще го ядат червеите, и най-луксозната кола на света един ден ще е ненужна никому купчина ламарина. Земният живот е материален затова и има край като всичко материално. Времето руши всичко материално но не така стоят нещата в духовната реалност, която не се руши от времето и която се характеризира само със състояние. Когато духа на човека е паднал достатъчно ниско той се е свързал с материалното тяло и с него е влязъл в света на материалната реалност където изпитва на гърба си нейните закони. Тази реалност е много ниска, тежка и ограничена или просто казано много гадна. Енергийно тя не е ада но се намира достатъчно близко до него за да има човек преки срещи с тъмните сили, както и да има реална опасност да бъде завлечен там ако се отпусне. Духа трябва да излезе от нея, и това може да стане само ако се извиси. Извисеният дух се познава с високо ниво на самоосъзнатост и че не само че не изпитва нужда от липсата на скъпо жилище, луксозна кола и каквито и да били материални неща особено скъпи но и той ги избягва, инстинктивно ги чувства като отрова. За него златото например има същата стойност като желязото, а жената и секса го интересуват толкова колкото го интересува и една кокошка за това. Той е прекъснал връзката си с този свят и не се интересува от него, от това какви разбирания имат хората, или какво си мислят за него. Духът му е победил плътта. Нито има нужда от приятели. В центъра на своя живот той е поставил Христос и познава неговият глас. Когато от това ниво той погледне към човечеството той изпитва едновременно неистово отвращение и съжаление към него.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1409291c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   живота е една непрекъсната борба, трябва да знаем какво искаме от живота и ако не ни харесва да го променяме, ала трябва да сме силни и разумни, да си определим пътя, посоката, когато нещата ни се случват лесно и даром-всичко ни се струва след време тягостно, човек трябва постоянно да търси новото, различното, защото това което притежаваме не го зачитаме и искаме по-вече'човек трябва да се научи да се радва на малките неща да обича хората до себе си и да те обичат, а това е ключът към самия себе си-независимо дали сте беден-богат, обикновен или образован, всеки има едно сърце, една душа. духовното трябва да бъде на първо място в този живот. може ли да се живее с много пари но без душа, по добре е да притежаваш и двете макар и по малко всеки трябва да намери своя смисъл в живота

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a41df9a718
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Някой сутрини се събуждам точно в такова настроение още първата ми мисъл е и сега какво защо живея защо се събуждам мамка му какво трябва да направя за да съм щастлив и изобщо ако го направя ще бъда ли щастлив и изобщо защо да го правя като ще го направя и после какво? ...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f80a5dd065
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз мисля, че смисъла на живота е да се учим, да правим избор между добро и лошо, да развиваме дарбите си, и да преодоляваме изпитанията които ни се дават защото това не е единствения ни живот и това не е е единствения свят в който живеем сега, колкото по добре се справиш с мисията си в този живот толкова по добре ще си в следващия, затова трябва човек да се пребори с глупостите които ни дърпат надолу, злобата зависта, горделивоста, да си над тези неща, смисъла е да обичаш себе си и другите а смърта е само един преход, не си струва да се мисли за нея, на всеки се дават изпитания които може да преодолее, ти сам си ги избрал и щастието е в самия път, не в крайната цел и крайния резултат, радвай се на нещата които са около теб, на семейството си, на това което си постигнал и винаги пробвай нещо ново, пътувай, запознавай се с други хора, слушай музиката която ти харесва, чети хубави книги, вдишвай живота, усещай го със всичките си сетива и ще си щастлив, а гадните мисли ще изчезнат, когато спреш да ги храниш. Всеки е нимавал през кофти настроения, обаче си силен когато се научиш да им биеш шута. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 36a7a95616
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Не си мисли, че повечето не са като теб или в подобно състояние. Просто добре се маскират. Да не ти пука. За много неща си права. Трябва да развиваме духовното. Карай напред. Нямаме избор просто.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7e2039fa68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   И аз бях така, не намирах смисъл в живота мислих мислих и пак не го намерих. Накрая се записах на бокс и разбрах, че това е единствения спорт който може да ти помогне с депресията и проблемите. Знам че това не е по темата но едно ще ти кажа. Дори и да си момиче запиши се на бокс и след време ще ми благодариш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f2680fe93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Малко повърхностно гледаш на нещата. Да, утре пак ще си гладен или пък има опасност да загубиш всичко и да изпаднеш в бедност или пък прекрасните ти дрехи ще остареят и ще се скъсат, но това са все материални неща. Помисли за другото, което можеш да постигнеш в живота си, да помогнеш на много хора, да направиш велико откритие или дори просто да имаш дете. Това са все неща, които остават след теб. Нима ще ми кажеш, че животът на един Моцарт е бил безсмислен? Или пък на някой учен открил лекарство за тежка болест и спасил живота на милиони? Пък и дори да не постигнем толкова много, пак има смисъл. Нима не познаваш поне един човек, който е известен с добрината си и как помага на всички? Ами собствената ти баба? За нея пък, примерно смисъла на живота е бил в това да създаде семейство, да има деца и внуци и да ги гледа как растат и се превръщат в независими хора. Така, че колкото и да не ти се вярва, смисълът на живота съвсем не е в последния модел телефон, който след 2 месеца вече няма да е последен модел, нито в скъпата кола или черния хайвер. Смисълът е в това да си оставил нещо след себе си, било то поема, картина, опера, книга, лекарство или просто хората да те помнят с добро. Защото съгласи се 99% от нас няма да оставят нещо значимо за цялото човечество, но пък е достатъчно, че хората около нас ще помнят добрите ни дела. Ето, за мен това е смисъла! На 90, дай Боже да ги доживея, да знам, че ще оставя нещо мислено след себе си, пък ако ще и да е само един мил спомен на хората, които са ме познавали. Стига ми! Да знам, че съм направила нещо, макар и малко, което е променило нечий живот към добро.
Разбира се, това си е личното ми мнение, сигурно за повечето хора смисълът е в нещо друго.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker