Покупка на скутер (мотор) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Покупка на скутер (мотор)
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1580 пъти
Здравейте.

Живея на около 8 км. от работата си.

Тъй като не мога да си позволя да плащам повече от 100 лв. на месец (засега) за автомобил, търся алтернатива и я видях в скутерите. Бих искал да е чисто нов.

Търся мнения и препоръки кое да гледам при избора на скутер.

Ще карам нормално, в смисъл, не съм от състезател. Ще го карам всеки ден. Ще го карам по 16-20 км. на ден, през пролет, лято и есен.

По пътя си, на отиване и връщане, минавам през кратък участък, който е с 20% -тов наклон.

Кои марки имат добър сервиз в гр. Варна или като цяло в България?

Ако може мнения за скутерите на Априлия, Пежо и Хонда. Например серия SPEEDFIGHT (3,4) на Пежо.

Също така и какви данъци се плащат първоначално и в последствие, за да си изчисля разходите на годишна основа. Питам за мнения от личен опит. Аз ще чета в интернет.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 69b46d58c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма много значение какъв е скутера. Просто каквото ти хареса и е по джоба ти. Гледай да има по-добра защита отпред за краката от дъжд. Двутактовите се надграждат както сърце ти иска. Има страшно много части. Седни на тях и който ти харесва. Все пак силно ти препоръчвам четиритактова Хонда SH 125. Много стабилен и надежден скутер. С по-големи гуми за дупките. Самият аз имам двутактов Ямаха Неос, който е страшно разпространен
модел. Външно по нищо не се различава от оригинала, но му сложих 68 куб. см. цилиндър, подсилен съединител, по-голям карбуратор и прочие и прочие и прочие. Навъртени 40 хил. километра на тази машинка и няма признаци скоро да умре. Не знам за сервизи понеже сам си я поправям като се наложи.

Иначе за данъци и прочие не знам. По-скоро разликат е 50 кубика двутактов спрямо 125 четиритактов. Може и по-голям четиритактов, но при тях вече се излиза от понятието и удобството на малкия скутер. Веспата е в свое си измерение. Веспите като цяло никак не са лоши.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 32bbcd8cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имах скутер преди 2 години. 50сс скутерите не минават технически прегледи, имат супер малък данък (от порядъка на 15-20 лв. ). Моят беше Kymco Agility 50. Доста приличен скутер, голям, подобен на макси скутер, и ми подхождаше (щото съм сравнително едър). Четиритактов, което значи, че не е толкова мощен, но пък не трябва да слагаш масло в бензина, доста тих (бръмчи малко по-силно от кола, а не като двутактовите дето са много високооборотни като комари). За съжаление не супер бърз и в София по Симеоновско по баира си джитках с 50км/ч докато покрай мен минаваха коли с 80. Това е некомфортната част. Като изключим това и случаите на кофти време, всичко останало е в полза на скутер, даже отскоро време пак мисля да си вземам. Ползите са, че гори много малко (моя гореше 2. 2л на 100км), че го паркираш навсякъде, че в задръстване можеш да минаваш между колите. Моя даже возеше 2-ма души без проблем. Продадох скутера, щото тогава си бях взел първата кола и бях решил, че повече няма да карам двуколесни. Човекът, на когото го продадох, го кара вече 2 години и само е лепил една гума и сменял маслото както си му е реда.

Като цяло обаче, ако имаш категория поне А1, ти препоръчвам 125сс скутер. Определено е доста по-добре по булевардите. Аз нямам А категория и не искам да изкарвам. Има и възможност на 50сс скутер да се сложи кит и да качиш обема на цилиндъра примерно на 80сс, което са ти още 1-1. 5 конски сили отгоре, а това е значително при условие, че фабрично си е на 3 коня (четиритактовите), но като цяло май не се прави много-много освен от 16 годишни, защото пък съкращава живота на скутера като цяло и качва разхода.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker