Какви са хората минали през затвора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какви са хората минали през затвора?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 2124 пъти
Познавам няколко души, минали през затвора. Някои от тях са близки, други не толкова, а с други сме само познати.

Интересно ми е какво мислите за тези хора, познавате ли лично такива и какви са ви впечатленията от тях?

Моето лично мнение е, че всички без изключение излизат развалини до някаква степен. Все нещо им има психически. Все са изнервени я от живота, я от някоя несполука. Смазани души.

Опитвам се да викна в психиката на един индивид от моята рода. Страшно противно същество. Без съмнение има психически отклонения, но няма какво да се направи. Нормално съжителство с този човек няма как да се има. Поради наследство от роднина трябва да деля апартамента.

Наистина ли затвора смазва хората до степен, че после да не са нормални?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7284c315b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Препоръчвам ти книгата Антисоциалното поведение – теория и лечение. https://chitanka.info/book/6023-antisotsialnoto-povedenie-teorija-i-terapija

Има я в читанката. Там са сбити трудовете на най-важните психоаналитици и психолози, които обясняват как се става престъпник и кои хора са застрашени. Общо взето е свързано и с детството до 3-6 годишна възраст. Чети, много е интересно. Аз четох, защото станах родител наскоро, а имам в семейството дете с антисоциално поведение, което с голяма вероятност ще стане престъпник.
Едно е обаче да си бил в затвора и да си престъпник. В крайна сметка всеки един от нас може да попадне в затвора – примерно по политически причини по време на диктатура, ако заспиш зад волана и убиеш хора, ако без да искаш като архитект примерно направиш грешка и падне сграда и убие хора и така нататък, може без да искаш да завлечеш инвеститори с пари и много-много причини БЕЗ ДА СИ ПРЕСТЪПНИК.
В книгата обаче се разнищва поведението точно и само на престъпниците, не на хората, попаднали в затвора заради небрежност.
Дори може да влезнеш в затвора невинен.
Моят прадядо е бил затворник в Белене, после в Ловеч, защото не е искал да си дава земята в ТКЗС и е организирал хората в нещо като опозиция. Той не е бил престъпник примерно, макар че е прекарал живота си в затвора и е умрял там.

П.П. Между другото от книгата ще разбереш какви са хората, които имат антисоциално поведение и че решението е в превенцията и в работата с деца. Възрастните се смятат за непоправими и затова не лежат в психиатрия, а в затвор – обществото ги чисти...временно. В затвора много малко хора успяват да се реабилитират, но при децата с антисоциално поведение може да бъде проведено лечение. Твоят роднина най-вероятно не подлежи на поправка.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 847477b7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората минали през затвора са си такива от детството и поведението им е следствие на тяхното възпитание. Вашият роднина дори да не беше лежал в затвор поведението му нямаше да е кой знае колко различно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c11dbff0b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Дядо ми е бил два пъти в затвора по време на комунистическо. Един път за сбивания (биел се е доста, но не знам каква точно случка го е вкарала там) и един път като политически затворник, защото се е опитал да избяга зад граница и по някое време в живота си е успял да избяга… Живеем с него и нито е развалина, нито е психически смазан, тъкмо обратното - доста е запазен като човек, чел е много история, на 72 е, но хората му дават около 55. Понякога, макар и рядко, стават сблъсъци, но те са от битов характер и нямат нищо общо с това, че е лежал в затвора, не е изнервен и в повечето случаи можеш да се разбереш нормално с него. Не знам, може би е до човек.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b250a37c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами той дори и да е влязъл в затвора като нормален човек, направил престъпление, доколкото е възможно да си нормален, щом извършваш престъпления, след затвора със сигурност се е побъркал. В затворите ги изнасилват, непрекъснато трябва да се пазят от нечия психическа и /или физическа агресия и т. н. Няма как да е нормален. Има и нормални затвори в белите страни, но в България със сигурност няма.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 54fb8ad8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Какви може да са.. Да си боклук и да те вкарат в затвора при още по-големи боклуци с които си принуден да живееш. Да те изнасилват, да те тормозят и т. н.
Според мен няма никакъв смисъл от тези затвори..
Трябва да се направят трудово-възпитателни лагери. Лагер, в който да работят с тях психолози, да се трудят и т. н... да се учат на доброта и т. н.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6e840cf6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   5, ами те затворите са точно това - там не само лежат в килии по цял ден, ами се трудят, имат психолози, ходят на курсове, от време на време идват свещеници и такива работи. Или поне в модерните затвори де.

За мен решението е в превенцията, т.е. да се работи с тях още като деца. Да има психолози по градините и училищата, които да работят с деца, които са потенциални престъпници. Ако се назначат добри специалисти, според мен ще има ефект.

Той веднъж като извърши престъпление, вече и да го затвориш - бития си е бит, ебания ебан. След дъжд качулка, след сватба булка. После и да го затвориш я се оправи, я не. А по-вероятно ще се влоши.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fda346fad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм минал през затвора и то влязох на 20, мога да кажа много неща за там сега съм на 25 и още не мога да започна на чисто и да си намеря свясна работа, нормално е всеки излязал има проблем с психиката и здравето но това не ни прави боклуци или по малко хора защото всеки може да влезе вътре!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 47e339d719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Срещал съм се с един човек, който е лежал за убийство и то извършено не по непредпазливост, а умишлено. Убил е любовник на жена си. Нямах продължителни контакти с него, но не ми изглеждаше поразен от затвора по негативен начин. От краткото впечатление, което придобих за него, бих казал, че беше честен, директен и ангажиран човек. Нещо, което не мога да кажа за много други хора, които сигурно не са виждали пандиз и на снимка. Така, че си е до отделния човек.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d6c95f8ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Автора

Хора, запопнахте да споделяте за случай, в които роднините ви са вкарани през комунизма. Говоря ви за съзнателните престъпници. За хората, които са правели престъпления съвсем съзнателно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4658b4d329
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пак ли ти го продиктуваха? Цял живот си така.
Но на теб всичко ти е простено.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ab89f452ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Е изнасилвачите няма как да бъдат 'поправени', нито чрез труд, нито чрез каквото и да било. Те трябва да лежат до живот, за да може другите хора да сме предпазени.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ec257f2341
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Липсват ми времената, когато се е видяло на въжето за кражби... Сега, зщаото сме много цивилизовани, оставя е крадците, да си починат на държавни разноски, за да може после пак д ани крадът....

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c11dbff0b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   То пак си е осъзнато престъпление, независимо дали е станало по време на комунизма или не. Просто тогава законите за били различни.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9abc789620
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   То за да стигнат въобще до затвора им има нещо психически. Проблемът си е отпреди затвора, не след него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker