Пресен сок от моркови в София ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пресен сок от моркови в София ?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1299 пъти
Здравейте. Въпросът е ясен. Тъй като всеки ден си правя сок от моркови със сокоизтисквачка. (Полезен е за очите и не само ) Обаче ми омръзна... Всеки ден, всеки ден - белене, джуркане, след това чистене. Откъде мога да си купя прясно изцеден в София?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 56e1bab488
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От балев био кафе.... Най- добрия

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 398f526c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На Витошка сигурно има 100 такива услуги, в моловете 150, във Фантастико също пускат от време на време.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5e4779cecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Не знам откъде идват тези заблуди, че сокът от моркови е полезен, камо ли за очите. Първо, морковите действително са полезни, но ЦЕЛИТЕ моркови. Те са богати на фибри и след 1 морков обикновено си готов.
Самите моркови са богати на захари. Ако изцедиш моркова, на практика хвърляш най-хубавото и пиеш захарта.
В 100 мл. Сок от моркови има 9 гр. Захар. Това са 2, 5 лъжички чиста захар. Ти пиеш 250 мл да кажем – това са над 6 ЛЪЖИЦИ захар. Честито.
Освен това каротинът не се усвоява добре от организма и не може да компенсира на практика липса на витамин А.
Ако искаш да консумираш богати на витамин А храни заради нощна слепота примерно или просто така – яж говежди черен дроб. Задължително обаче трябва да взимаш витамин Д3 или да се излагаш на слънце. Това е висококачествен продукт.
Соковете са фраш със захар. Можеш да пиеш само сок от определени зеленчуци (НИКОГА ОТ ПЛОДОВЕ освен лимон) – примерно сок от краставица, може малко червено цвекло (внимава се с него като при морковите), СПАНАК, кейл. Като цяло обаче винаги е за предпочитане да консумираш зеленчуците и плодове както природата ги е създала – цели, с фибрите и до насищане. Природата не ни е създала да пием сокове и от това може да се хване дори диабет, особено ако пиеш сокове от ябълки, портокали и ко
Сокът от моркови пък ще те направи оранджев. Майка ми това го постигна пак заради някакъв мит и спря чак като чужд човек я питал защо е оранджева.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dd6506801b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5 - Сокът от моркови е много полезен, сокът изобщо от плодове също. Различните видове захари в плодовете не са същото и нямат същия ефект както рафинираната кристална захар. Те са полезни, защото съдържат множество биологично активни вещества, които оказват благотворно влияние върху организма. Да кажеш, че захарта в плодовете или плодовите сокове е същото като рафинираната кристална захар е все едно да кажеш, че калориите са си калории независимо откъде идват - хляб, пиле, зеленчук. И в двата случая имаме едно погрешно обобщаване и грешни изводи. Ето заради такива измислени теории в продължение на 50 години се казваше на хората да не ядат храни съдържащи холестерол което беше една огромна глупост и едва наскоро се призна, че в това няма нищо вярно. Сега пак поредната глупост - една храни като плодовете които всички знаят, че са полезни се заклеймяват като вредни, защото съдържали захар. Освен захари те съдържат и много други вещества и са много полезни независимо дали става въпрос за цели плодове или плодови и зеленчукови сокове.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1799a8b440
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, добре, че е гугъл да видиш информация иначе не ставаш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2b5933da34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Хората къде къде по - сериозни проблеми имат ти тука си седнала да се оплакваш, че те мързи един сок да си направиш!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 15df25cf47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Невероятно, но номер 5 е прав. Не вярвах, че може да се стане оранжев от моркови, но потърсих информация и е потвърдено, че кожата става оранжева заради бета каротина в морковите. Също така е вярно това за соковете и фибрите, което е казал.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9fcbb6cc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5, права си, но с това оранДжева изби рибата, хахаха!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 63bba60959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   "... Различните видове захари в плодовете не са същото и нямат същия ефект както рафинираната кристална захар. " - точно така, захарта от плодове се нарича фруктоза (от "фруктос" - "плод") и удря директно черния дроб, с което води до стеатоза, а по-късно и до цироза. Докато захарозата ("рафинираната захар") минава през нормалния инсулинов цикъл и има по-голям шанс да бъде разградена, преди да навреди.
Тя пък води до затлъстяване :)
Така че по-добре човек с никакви захари да не се заиграва много-много.
Най-добре усвоими и безвредни за организма са т. нар "бавни въглехидрати" - това са въглехидратни продукти, които много бавно (за няколко часа) се усвояват от организма. От комерсиалните такива, единственото качествено, което ми хрумва за момента, това е хляба "100 зърна". Иначе човек може да си прави всякакви подобни хлябове от едро смляни зърна лимец, просо, ръж...
Ежедневната и прекомерна употреба на прости захари като захарозата и фруктозата (независимо от произхода и степента на обработката им), съчетана особено с ниска двигателна активност, води до т. нар. "америкаски вид" - 110-150 кг., редица хронични заболявания, понижени жизнени функции, повишен в порядъци риск от инфаркти и инсулти, и въопбще всичко най- ;)
Та умната с тях!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker