Загуба за желание за живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Загуба за желание за живот
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 3358 пъти
Не знам какво се случва с мен, няма я предишната жена, която имаше мечти. Изживях доста неща, мислех си че ще забравя, но всеки ден се опитвам да не мисля за миналото, за разочарованията, за предателствата. Напоследък съм много нещастна, нямам желание за нищо. Малките неща на които се радвах вече не ме радват. Загубвам желание за живот. Опитвам да изкарам тази мисъл от ума си, но си казвам - уморих се да се боря, не ми се живее...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8dcd627eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Признак на депресия. Вземи си от аптеката 5-HTP (Неолексан и др. без рецепта) и вземай една седмица, за да видиш дали ще ти помогне. Аз вземам по едно само сутрин, макар да пише да се взема и вечер. Видях, че едно ми стига и искам да държа "химията" до минимум. Вземам и магнезий. Това ще лекува симптомите, но най-добре е обаче да видиш първопричината. Въпросът е, че когато на човек му е кофти не вижда нещата обективно, затова първо пробвай да си повлияеш настроението чрез хапчета, храна или други външни неща (море, планина и тн. ) и после, когато се чувстваш по-оптимистично и по-обективна, разгледай събитията в живота си и какво би искала да ти се случва, а не се. По принцип депресията най-често се появява, когато човек прави неща, които не иска да прави. Изключвам депресия причинена от лошо хранене например (аз се депресирам, когато пия много мляко например, и се оказва, че това е напълно реален ефект на високите концентрации калций и ниските на магнезий).

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 21b85611c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз се намирам в същото състояние в момента и то за втори път. За втори път се доверих на един и същи човек, който просто колкото бързо влезе в живота ми, толкова бързо и излезе и ме остави след това сама да се оправям с болката. Хванала ме е страшна апатия. Имам чувство, че всичко е спряло и нямам интерес и желание за нищо. Не знам защо съдбата или Господ ми го изпрати втори път този човек, а аз просто реших, че е размислил предния път как се е държал и идва да се реваншира. Била съм в голяма заблуда, но имам чувство, че това което не успя да разруши в мен предния път, сега го довърши и просто аз съм един жив труп в момента. Не искам повече никой да идва в живота ми.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8caa07a0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хей! Аз съм в същото положение като твоето вече 3-4 години и с всяка се влошава накрая разбираш, че трябва да направиш нещо не искаш да живееш така повече. Напълно подкрепям първия коментар, който казва първо да опиташ с хапчета, от скоро опитвам и наистина действа, всичко се подобрява и се връщаш към предишното желаещо живот и щастие теб. Аз също ти препоръчвам да пиеш чай с жълт кантарион или мащерка тъй като съм чувала, че е полезен за нервната система и сърцето, както и дихателните пътища. Аз пия на биопрограма алпинист, мога да кажа, че те кара да се чувстваш по-добре и спиш наистина добре. Всичко ще бъде наред и всичко най-хубаво! :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 643c2d332e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо на първо - не е задължително да се прибягва до медикаменти от какъвто и да е вид.

Второ - колкото до съвет относно това как човек да се почувства по-добре и понеже е писала тук, то се предполага, че може би ще търси някакъв вид отговор, та предлагам следните теми за размисъл:

1. Колко физически активна е авторката? Практикува ли някакъв вид спорт? Много хора пренебрегват физическата си форма поради много причини в живота, но винаги е добра идея да се наблегне на някаква физическа активност при признаци на депресия или когато човек не се чувства добре емоционално.
Плюс - това се препоръчва и на хора, които са си "ок", т. е. няма как да навреди по никакъв начин!

2. Променете начина си на хранене или поне се опитайте да го разнообразбите. Това отново важи за всички нормални хора - така че не пречи да опитате, няма как да навереди повече на сегашното ви състояние!

3. Опитайте се да говорите с някого за това, но очи в очи! За съжаление няма точен отговор на въпроса - "с когото точно да говоря? ". Най-лесно е да се каже - говорете с психолог/психотерапевт. Но поради различни причини, това може да е невъзможно. Същото важи и за роднините/приятели/познати, че дори и непознати (професионалисти).
Добрата новина е, че все пак шанса да не може да говорите с абсолютно никого е почти никакъв! Все някой ще ви се стори достатъчно добър човек, който да ви изслуша и даде идея/съвет как да подобрите състоянието си.

4. Клишето "първо си помогнете сами, за да може и другите да ви помогнат" е в сила. Какво означава това? Намерете причината, поради която се чувствате така (заради която сте в това състояние).
Най-вероятно има такава причина, дори и да не я осъзнавате. Може да са много различни неща (дори комбинация от няколко).
Едно е сигурно - самата идея да започнете да търсите причината, може да ви помогне достатъчно, за да се подобрите :)

Може да се пише още много на тази тема, но на този етап, това е достатъчно (като за начало)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0ef2f14e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   https://www.youtube.com/watch?v=oWMWr4MAn5A
Ще оставя това видео тук, като се надявам да ти помогне. Да, по-трудно ще е от колкото с хапчета (ако откриеш, че наистина е депресия), но вярвам че ще си заслужава :) Успех

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 42e6af1bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче не се отказвай от възможността да научиш нещо, затова сме тук и моментите в които си по сама използвай за да учиш, но определено изгони чувството на несигурност и съмнение в бъдещето. Пожелавам ти да намериш пътя който те прави щастлива, да не униваш, защото винаги може да намериш начин да се зарадваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 08ddf71325
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! Аз също съм в такова състояние. До преди 3 месеца бях отличничка в университета, имам приятел и семейство, което ме подкрепя, но изведнъж се сринах. В момента нямам никакво желание за нищо, по цял ден стоя вкъщи и имам ужасни мисли и нежелание за живот. Постоянно плача и като че ли душевната болка е непоносима.
Единственото, което ме крепи в момента е психотерапията. Случайно едни познати ме посъветваха да направя това и не съжалявам. Това е единствената надежда, която ме крепи. Малка надежда, която ми казва, че всичко ще се оправи и, че просто трябва да премина през този период. От както започнах да ходя осъзнах, колко важен е психическия срив. Може да звучи смешно, но това е възможност да си дадеш сметка за много неща, да промениш живота си в по-добра посока. Това е някакъв вид механизъм на нашия мозък, който ни предпазва от нас самите и живота, който водим- често забравяме здравето си и нужните ни почивка, сън, спокойствие. Много проблеми в нашия живот също така се дължат на потиснати емоции и други събития от детството. Аз например, когато попаднах в това състояние, започнах ненадейно да се сещам за много лоши събития от миналото и да изпитвам дори омраза към най-близките ми, заради които са ми се случвали и също така разочарование и предателства(като теб). Може би ще е нужно да простиш на някого за миналото, но не заради тях, а заради теб самата. За да можеш да продължиш напред без този товар, който несъмнено те е измъчил. Казваш, че си се уморила да се бориш. Мисля, че знам какво е чувството - всички неща като че ли са били толкова мъчителни и ти си дала толкова много от себе си емоционално, че твоята емоционална сила е изчерпана, точно както би се изчерпала физическата ти сила. Но има надежда.
Ако имаш финансовата възможност, а и желание, те съветвам да посетиш психотерапевт. Той може да ти помогне с тези неща.
Знай, че не си сама. Поздрави!
Ж 22

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f941c267dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Излизай! Излизай с приятели, близки, куче
Ако нямаш приятели намери си запознавай се с хора дори в интернет дори само виртуално пооринцип приятелите, позитивните хора сякъш зареждат и самия теб
Прави всичко онова което те кара да се чувстваш добре чети книги или излизай гледай любимия филм или излез с любимата рокля просто неможе нищо никога да не ти е харесвало прави онова което те прави щастлива и пълноценна...
Усмихвай се по често слушай музика направи нещо лудо и тък имам предвид ако си млад човек да бягаш под дъжда да скочиш в басейна или нещо което ти се вижда глупаво но би те заредило с позитивна емоция всички имаме глупави моменти на който се смеем иди на картинг или нешо което има в твоя град хапни торта гледай залеза просто всеки има различни представи за идеален ден ти следвай твоите и загърби миналото то е минало дало ти е ценни уроци вземи поуките и продължи..
Представи си някое много кално място и ако тъпчиш на едно място ще излезеш ли някога? Не трябва да продължиш напред за да излезеш така е и с миналото трябва да го оставиш там да не бъркаш да не човъркаш да не го мислиш минало е и толкова ако в настоящето има предателства и предатели разкарай ги продължи и гледай напред гледай утре а не вчера вчера няма да се върне а така скапваш и утре :)
Успех дано съм ти полезна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker