Кои са наистина важните неща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кои са наистина важните неща?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1156 пъти
Само на мен ли ми се струва и ми е толкова странно, че хората придават важност на някакви безсмислени дреболии и им обягват наистина важните неща в живота. Да вземем за пример опазването на планетата ни, природата нашият дом и домът на децата ни. Голям процент от хората се вманиачават по това да са известни като се държат фалшиво и като деградирали маймуни или да имат толкова много пари че да харчат хиляди левове всеки ден, а не виждат, че с цялата индустрия и капитализацията, която е обзела света пренебрегват всякакви морални ценности. Никой ли не вижда цялостната картина която на мен ми изглежда абсурдна. Самия факт че има хора които водят почти примитивен начин на живот в едни държави, в други технологии като от бъдещето в трети средно положение (България) шепа хора трупат пари колкото бюджетите на няколко държави е така да си имат от алчност, инвестира се в индустрии като горивната, лекарства(няма сигурно и безопасно лечение за рака??? ) и други, вредящи изключително на планетата, но носещи изключителни приходи. Не го разбирам това време и хората с които деля моят дом планетата Земя и природата. Пробвал съм да говоря с мои връстници на тази тема, но никой изглежда не го вълнуват тези неща всеки си живее измисления живот и се прави на голямата работа. Фейсбук и други социални мрежи пък ни облъчват ментално и вече имам чувството, че не водя нормална комуникация с хората всеки ми рецитира мемета колажи и мъдри мисли, а никой не прави свои съждения, никой няма собствени заключения всички са едни роботи облъчени от медии, изцедени от напрежение и очаквания млади хора, безлични и изкуствени.. В какъв свят живеем?? Какъв дом ще оставим на децата си?? Ще им оставим ли такъв изобщо или ще остане само купчина пари и пороци?? Дай боже нещо да се промени и дано да доживея да го видя с очите си.

Мъж на 22г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 33f91477cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искам просто да ти кажа, че споделям мнението ти...
Жена на 27г.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ef2def4bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм от хората, които ежедневно си задават всички тези въпроси. С времето, стигнах до извода, че всеки от нас живее в негов си собствен свят, с неговите си дребни проблеми, неволи или радости и никой не иска да се замисли за наистина значимите неща в живота просто, защото така е по- лесно. Аз също не разбирам абсурдния начин, по който света е устроен в момента. Нямам изключително високо мнение за себе си, но не спирам да се чудя защо младите хора не желаят да четат, да обогатяват душевната и общата си култура. От всякъде всичко ни залива с простотия, като започнеш от съвременната музика, до медиите и социалните мрежи. Но, простотията е това, което се продава и това, което забавлява. Хората не искат да мислят и да се притесняват за глобалното затопляне или за СПИН- а в Африка. Те искат да слушат чалга, да четат за някоя ВИП персона и да имат стотици лайкове във Фейсбук. И в това няма нищо лошо. Света е така устроен, че всички сме различни и трябва да е шарено.
За да не си нещастен в обкръжението си, намери хора, които имат сходни интереси, като твоите, защото (казвам ти го от опит), ако общуваш само с хора, които не споделят твоите идеи и визия за живота, никога нямя да си доволен. Ще ти се налаха ежедневно да водиш разговори за дребни неща и битовизми, да слушаш също за горепосочените и ще се чувстваш самотен и често странен и неразбран.
А, колкото до въпроса ти в заглавието за наистина важните неща, мога да ти отговоря така- за теб едни неща са от първостепенно значение, за мен- други и т. н. и т. н.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7fa8f3851e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За съжаление, наистина това е много вярно - повечето хора са алчни за пари и ги инвестират точно във вредни неща и това им носи много пари. Правят се на голямата работа, а всъщност въобще не са, а и се облъчват като седят по цели дни във фейсбук и други мрежи. За да се спре това нещо трябва хората да наблягат повече на моралните ценности, а не да се правят на нещо, което всъщност не са. Сега мислят само за пари, не и за любовта, семейството, сплотенноста с хората.
Ива*

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 49559491a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелите ти са прави да си гледат живота и да не се тормозят с неща върху които НИКОГА НЯМА ДА ИМАТ НИКАКЪВ КОНТРОЛ индивидуално. Относно тези които се държат изкуствено, просто не се занимавай с тези хора и не им обръщай внимание. Съвета ми към теб е фокусирай се върху себе си и да не се тревожиш за такива глобални неща, планетата така или иначе все някога ще ни измете, дали ще е изведнъж или постепенно няма голямо значение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9e45f85a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ми добре де, ти защо си във фейсбук тогава? Аз например профил там нямам.
Също така какво постигаш с мрънкане в нета?
Стани един световен лидер и прави кардинални промени според твоите принципи. Аз против няма да имам.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 515804f5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Подкрепям напълно твоето мнение, същото се питам всеки божи ден.
Момиче 19

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ed0c33b6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моето мнение е, че истината е някъде посредата. Не се ангажирам и тормозя с тези теми, но същевременно ако мога да спестя някоя найлонова торбичка го правя. Просто ме дразнят найлоновите торбички по улиците и ако знам, че не допринасям за увеличаването им, се чувствам по-добре. Т. е. правя каквото мога, когато мога. Не мога да забраня найлоновите торбички. Ако можех сигурно бих го направил или поне бих наложил навсякъде да се ползват такива от биоразградими полимери. Давам само пример с найлоновите торбички, като цяло гледам да намалявам и други неща с лош ефект върху околната среда - пластмасовите чашки, прибори, изхвърляне на боклука разделно и тн.

Както е казано в една поговорка от не помня вече кого "Ако искаш да промениш Света, започни от себе си". Няма какво да preach-ваш на другите и да ги убеждаваш в някакви твои си идеи. Те може да имат други идеи за Света, ти си търси себеподобни. Или може най-много да подхвърлиш някакви коментари някъде, но не и да ходиш да ги убеждаваш като от някаква секта.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: edd5ad2df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От автора: не мрънкам и не убеждавам никого за нищо просто се опитвам да разсъждавам по тези въпроси по които почти никой нищо не прави може да не е като да засъдя гора с дървета, но прочитайки това на някого може да му дойде музата и да направи големи неща знае ли човек. Смятам, че имаме силата да повлияем поне малко на тези неща.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 46c43a241f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ж19

Съгласна съм със всичко.
Но трябвя да станвш световен лидер за са промениш това, а няма как да стане, понеже корупцията надуши ли те- ще те очисти.
Остави хората да бъдат овце

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a496f645a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ситуацията не ти е ясна, защото не познаваш Библейските пророчества за края., не знаеш кои са истинските участници в тези събития а виждаш да стават неща които от твоята гледна точка нямат смисъл. Проблема е, че света не започва от вчера, той има своята история, има процеси които са предсказани отдавна и трябва да се случат преди да дойде краят. Един от тези процеси е влошаването на нравствените качества на хората. Както виждаш това става. Ти недей се грижи за света ами гледай себе си, няма полза да се занимаваш с неща които са много по-големи от теб и на които не можеш да повлияеш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ec896a51c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да, аз също мисля за тези въпроси. Не си единствен, но не може да се отрче, че в процентно отношение от масата мислещите хора са много малко. А още по-малко са гениите или тези, които са се отдали на пълно духовно развитие или наука. На всички ни е ясно, че такива учители или хора просто биват изключвани от социума, гонени от държавната машина и смилани от обществените остарели норми и предрасъдаци. Да, учените са направили достатъчно потресаващи филми и научни доклади за Глобалното затопляне, но голяма част от тази информация не достига дори до мас. медиите, тъй като не се разбира от простолюдието, а петролните магнати както и цялата индустриална сила и изкуствен прогрес би загубил милиарди, стотици милиарди долари от една провокирана осъзната обща промяна в съзнанието на народа. Но повечето хора отричат да мислят или да се борят индивидуално с тези неща, по-простта причина, че всички сме зависими и имаме семейство, което да храним. Тоест, аз като професия, свързана със преграната на хората - в земеделието - се срещам с редица държавни, бюрократични проблеми. Сблъсквам се с неграмотност на власт имащи, на зърнени босове живеещи във вечна война зе земи. До професори, които отричат божественото във вярата си. И всички тези интереси на бизнес и незачитане на природата са довели до това, че днес произвежданата храна е вредна, унищожават се екосистемите.. Но как да им го кажеш, как да се пребориш, когато ти дори сам си изправен пред това да можеш да оцелееш в това общество? Не. Истината за мен е, че всеки човек е отговорен, незвисимо за какво, независимо колко малко и глупаво изглежда и си носи кармата за това. На тази Земя не мога да знам дали ще има мирно и богато бъдеще, но вярвам, че хората са тук, защото трябва да научат нещо.
М 23

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 94d6e7a811
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо ли ми звучите като хора заучили клишета? Автора поне сам си е признал целта си, него го мързи да посади гора, но се надява ако някой работлив прочете текстовете му този някой да "направи големи неща" тоест друг да се напъне "да посади гора".
Авторе моля дай пример ти какво важно нещо си свършил, с какво добро си променил планетата оставена ти от дедите ти, че имаш смелостта да искаш другите хора да направели и те по нещо?
Звучите фалшиво с тезите си че не допринасяте за увеличаването на найлоновите торбички, а сещате ли се че всяка ваша покупка уврежда природата? Да си купиш ново шкафче това са отсечени дървета, всяка ваша дреха е направена чрез замърсяване на планетата. Да си купиш храна това са сумати замърсявания на природата за да я произведат за вас, дори един хляб да си купите трактора който е сял житото е замърсил природата с изгорели газове, камионите които са разнасяли житото, брашното пък и самият хляб също, печенето на хляба ви е допринесло за глобалното затопляне и т. н. Да не говорим че с всекидневното ви къпане с шампоани замърсявате водата на планетата, с всяко ходене по нужда хабите 3-6 литра вода и количество хартия, през живота ви са отсечени поне 5 дървета за да се произведе тоалетната ви хартия.
И авторе повярвай фейсбука е едно от нещата които замърсяват минимално природата, ако всички тези дето висят в фейса се юрнат навън за да комуникират на живо ще е доста по пагубно за природата ще започнат да харчат за транспорт за повече различни дрехи за храна и питиета навън, които дори не им се пият, примерно само за да ползват масата на заведение за комуникация с познат ще си поръчват питие което не биха си поръчали пред компютъра си у тях и целия извод е че ще замърсят повече природата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker