Много обичам да пътувам с кола, но май не е нормално - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много обичам да пътувам с кола, но май не е нормално
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1971 пъти
От малък обичам колите и моторите. Още на 18 изкарах книжка и винаги за мен е било удоволствие да карам кола. Вече съм на 34, но може да се каже, че чак преди 3-4 години се запалих по това да ходя на различни и интересни места. Преди това шофирах само когато трябваше да се пътува до родния град, до морето лятото или до близката планина през уикенда.

От както се запалих по ексурзиите всичко се промени. Преди 2 години си купих нова кола, с която ми е доста приятно пътуването. И тук идва проблемът - явно нещо не съм на ред, но за мен това да измина 800 км за ден или за уикенда не е проблем дори ми е удоволствие. Обаче приятелката ми се оплаква, че пътуванията я изморяват, колегите около мен ми казват едва ли не, че съм луд да пътувам толкова и т. н.

На мен пък ми е супер приятно уикенда да мръдна някъде на далече. Живея в София и един ден, когато бях сам, но ми се ходеше някъде се случи да отида до 1-вия най-западния ръкав на Халкиди, да направя един плаж, да хапна и да се прибера до вечерта. И преди съм правил подобни еднодневни екскурзии до Созопол, до Кавала, до Александруполис, до Солун, до Велико Търново и т. н. Според всички хора около мен това било лудост и аз не съм на ред.

Искам просто да чуя мнения и на дурги хора - толкова ли съм луд и има ли други като мен или аз съм някакво ненормално изключение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: d4832e2168
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не си луд, даже ме вдъхнови другия уикенд да ходя до Халкидики... По-предишния бях в Несбър по подобен начин - сам и за един ден. И аз много обичам да пътувам с кола, всъщност да шофирам. Навъртал съм 1000км за 20 часа без да спя (е, имам познати и повече навъртали, не е кой знае какво постижение това).

Според мен обаче това не е широкоприето някак си в обществото, затова и изглежда странно. Ако приятелката ти го смята за твърде нежелано, може да размислиш за по-близки места. В смисъл примерно от София отивате на Сепарева баня, а не някъде на 300-400км.. А и си остави уикенди, които да прекарвате без кола например.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5dad4853d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е моята мечта, засега неосъществима! Колата ми дава независимост и пълен релакс! Какво не бих дала да мога без финансови ограничения да пътувам до нови места, култури и нови хора! Завиждам ти от сърце! Няма нищо по- очарователно от това да блея през прозореца часове наред, да слушам тиха музика - това страшно ме разтоварва психически. За мен колата е като втори уютен дом с неограничени възможности за придвижване.
Пожелавам ти здраве и още дълги маршрути!!!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e745dee610
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това което правиш е чудесно, и много много вълнуващо. Аз действам по същия начин и ми доставя огромно удоволствие. Хората ме питат не се ли изморявам, отговора разбира се е НЕ!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bfe41aeb29
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   с моя мъж сме същите. Страшно много обикаляме и аз смятам че това е супер защото човек трябва да забрави за шума, за работа, за стреса за проблемите, а и така се обогатяваш имаме толкова много вълнуващи истории и сме се запознали с толкова хора. А и 800км и ние навъртсме само в града(живеем в малък град) за София според мен даже е малко. Продължавай в същия дух, нормален си!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4b642de815
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами човече, правилно са ти казали твоите там, роднини... Как 800км за един ден бе, аз едва Русе-Разград или до Шумен, и обратно издържам да се возя като куфар(понеже нито шофирам, нито нищо), а ти за един ден София-Кавала, София-Солун... аз не бих издържал, честно казано! Даже и с влака не съм пътувал толкова(аз не съм излизал от страната), но виж, до София с влак, или до Карнобат, Бургас нямам нищо против да пътувам, с влака, истинско изживяване си е, и най-важното което е-доста по-приятно и удобно е! ... И на мен ми харесва с часове да блея през прозореца, ама само от влака! Коли, автобуси-не е за мене, само в градски условия, и до село в частност, и то като има кой да ме вози, засега има де... но за един ден над 500км ми се вижда наистина много...

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7d43928b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Тези, които ти казват, че това не е нормално, са ограничени хора, а такива хора не трябва да слушаш :). Естествено, че щом ти носи наслада, трябва да го правиш :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e9a4239aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   И аз съм така. Съвсем малък, на 7 години, се научих да карам кола сам. Много обичам да карам, но ако някой ми беше казал, че в живота толкова ще карам, никога нямаше да го повярвам. 1000 км за нищо ги нямам. Живея в чужбина и имам три книжки. Обикалям от полярния кръг до Сахара, преминавал съм Алпите кой знае колко пъти по разни проходи. В Америка обикалям по десетина щата наведнъж. Не знам защо е така. Карам без изобщо да се замислям - мозъкът ми не участва. Разтоварвам се, а колата буквално сама се движи. Притежавам също три мотора. 17 годишен направих лоша катастрофа с животно. Сега съм на 50 и никаква катастрофа оттогава. Въпреки, че толкова много карам, някой път излизам да карам специално за да се уча, особено при лошо време. Предвид скоростите, с които карам и страшно многото различни ситуации и километри би трябвало да се блъсна някъде. Засега не се случва. За мен е успокояващо, за другите обаче е уморително.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5bfdd4a0eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (82 гласа)

8.   В никакъв случай не си сам, много сме. Как си представяш от Приморско до Марсилия за 22 часа, или за седмица от Приморско през Румъния Унгария, Австрия, Германия, Холандия, Белгия, Франция, Мадрид до Португалия. Не е лудост и не е нужно да се променяме, който те харесва ще те иска такъв какъвто си. Разбира се не е нужно да искаш от приятелката си да те придружава задължително, ако иска да идва с теб, ако не да си търси нейно си хоби. Аз имам късмета да съм женен за жена, която обожава да се вози, и тя е шофьор, но не ме тормози да иска тя да кара, шофира само ако аз не съм в състояние, тоест рядко.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 28d20b540a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ожени се за мен!
Не искам пръстени, а пътешествия!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 49db261eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напълно нормално си е. Всеки си има хоби, и аз много обичам да карам кола, и тези екскурзии за по един ден са много готини. Не се притеснявай, и се наслаждавай на хобито. Приятни пътешествия занапред :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 47c91657fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Супер харесва ти, а аз едва издържам. Самолетните билети са скъпи, когато е ваканция за децата и 2000 км. с чакане по граници е съсипващо. Всеки път си казваме, това е за последно, само със самолет. Моля те само, карай си, но бъди отговорен. Защото кипящият адреналин е съсипал много хора.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b401c7ea44
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм нещо подобно, само че с ходенето пеша. Не че не обичам да пътувам с кола или с влак, но ходенето е на първо място за мен. Не минавам 800 км., защото ще се убия, но ако реша да обикалям, 15 километра са нещо нормално за мен, даже са минимума. Имам крачкомер на телефона и засега рекордът ми е 32 км., макар че през годините съм ходила и повече.
Обикновено решавам от нищото, че ще се разходя нанякъде. Нито взимам храна или вода, нито спирам да почивам и не ми и трябва, защото съм свикнала. Понякога движа в града, но обичам да ходя по периферията. Предпочитам изоставени и по- трудно достъпни места.
Днес ми беше един такъв ден.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c4d1f7fd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От автора: Радвам се, че повечето коментари са положителни и че има хора като мен. В обкръжението си нямам такива хора и както писах по-горе - повечето, с които коментирам подобни пътувания ме изкарват едва ли не ненормален. В крайна сметка не ми пука толкова много за хорското мнение.
Приятелката ми не е толкова крайна дори си мисля, че започва да свиква с мен и ще се нагодим. Сега скоро ни предстои малко пътуване към западна Европа, като първата ни дестинация ще е Виена и реално трябва за един ден да изминем 1000 км. Мен не ме притесняват тези километри и се надявам и приятелката да ги преживее без да я натоварят много.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 55964e21a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Странно е, че никак не се изморяваш, но не е лошо. Явно просто си храниш душата с тези пътувания, така да се каже. Нали знаеш, че човек като е доволен от нещо, той се чувства напълно добре и физическата болка и умора някак не съществуват в съзнанието му. Пък и не си сам, аз също много обичам да пътувам и ако мразя шофирането в градска обстановка, то определено ми е приятно да карам извънградско с цел да се разходя, да хапна, да преживея нещо. Все едно колата сама се движи, много се разтоварвам и ми е изключително приятно да се концентрирам върху пътя. Хубаво е, какво като те приемат за луд, ти нали си добре и ти е приятно.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5f498fd280
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ох, добре ми дойде твоята тема. Тъкмо ще взимам книжка и се чудих защо ми е изобщо. Около работата ми няма къде да се паркира, повечето колеги идват с такси или гр. транспорт по тази причина. Трафикът в града много ме натоварва, изнервя. И си виках, загубих си времето с шофьорския курс, колата не е удобство, а извор на нерви и напрежение. А сега си мисля за пътешествия, как ще си оборудвам багажника с шалте за йога, бански, джапанки и такива разни приятни неща. Мерси и остани, какъвто си :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5068afcd2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Глупости. Някой пък сме с различни интереси от това да ходим да кафе и да убием 5 часа там в клюки. Същия съм и аз с една приятелка, обаче по авобусите сме ние. Постоянно сме на някъде, да видим, да разгледаме, да снимаме, ту някъде из страната, ту в чужбина, преди 2 седмици бяхме в Гърция, както и ти. Много добре правиш, като ти доставя удоволствие защо слушаш другите, аз съм тръгвал с някой, който ми мърмори и друг път не съм го взимал и сам съм си ходил насам натам, на мен приятелите също ми викат, че съм луд, а други пък ми правят евала.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 758889989a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да ти кажа ли кое е ненормално? В София, в Южен парк наскоро асфалтираха една алея, не минаха и две седмици и виждам, че някой на едно място е надраскал с блажна боя. С БЛАЖНА БОЯ! Това нещо ше си остане върху асфалта с години. Не мога да повярвам какви идиоти има в този град.

Със сигурност твоят начин за забавления не може да се нарече ненормален. Много приятно е да пътуваш по начин и време, който сам определяш. Досега често ходех на екскурзии в страната, но вече виждам, че съм изчерпал повечето популярни дестинации, ходи ми се вече на места до които няма организирани пътувания, за което решението е само едно - кола.

Все пак малко се учудвам, че решаваш да пътуваш в един ден по около 400-500 км. в една посока до морето. Както и да го мислим това си е известно натоварване, освен удоволствието. Много зависи и с каква кола се пътува. Аз съм от един малък град и до него се пътува около три и половина часа с малка почивка, минава се малко по магистрала. Веднъж изминах разстоянието с нова голяма кола и беше за... два часа. Почти не ги усетих. Така, че пътуването и приятното прекарване силно зависят от колата. :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c4d1f7fd57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От автора:
Не бих казал, че не се изморявам. Ако карам повече от 100 км някой ден винаги има умора. Когато стане така, че измина 500-800 км за деня обикновено вечер съм доста изморен, но в случая това не ме притеснява, защото съм си изкарал добре денят.

Колата ми не е кой знае какво - от компактния клас е. Но това, че е нова (или поне беше нова преди 2 години) е голям плюс за мен. Не се усеща толкова скоростта в нея и на доста места карам на темпомат, което пак си удобство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1241a77ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Колега не си сам! Умирам си от кеф да запаля моята голяма кола и да отида за един ден до най-близкия гръцки плаж 235 км от моя град и да се прибера. Изобщо не ми тежат километрите. Разтоварва ме пътя и мен ме мислят за луд. Хората сме различни, но определено имам бензин в кръвта.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 50b7e51564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Супер! И аз обичам да пътувам, е вярно предпочитам самолетите, но и с кола е готино. Вярно, че след такова дълго пътуване съм доста изморена, но пък не е толкова страшно. Почиваш си и след няколко дни пак съм готова да тръгна на път. Жалко, че не мога да си го позволявам често.
При мен е наследствено. Едни прадядо разправял, че чантата му само като усети път и сама скачала във файтона. Явно и той е бил фен на пътуванията. А и баба ми обичаше да пътува...

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d7566fe100
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   И аз съм като теб, ако имах собствена кола най-вероятно щях да пътешествам по същия начин. Карам колата на баща ми, момиче съм, но обожавам да шофирам, особено сама, интроверт съм и обичам да бъда сама, не ме товари, а това да шофорам и пътувам ми е страст. Често ходя сама на басейн с колата, на плаж, по-приятно ми е. Не се съобразяваш с никого, заслаждаваш се на пътя, слушаш музика, разтоваряаш стреса .Напълно те разбирам и какво те интересува какво си мислят посредствените хора? Живей си, както ти се иска.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bae09fa72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ако пък се качиш на мотор, ама не гол да те духа вятъра, или пистарка да се гърбиш, тогава ще видиш какво е пътуване! Някоя добре ветрозащитена машина, с удобна стойка и големи куфари - примерно Honda Deauville. С колата е твърде удобно и няма трудности, които правят пътуването приключение. Дори миризмата на боровете и билките ще усещаш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker