Страх ме е от религия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86380)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19805)
 Секс и интимност (10177)
 Тинейджърски (19040)
 Семейство (4198)
 Здраве (7097)
 Спорт и красота (3712)
 На работното място (1725)
 Образование (4932)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (846)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1378)
 Други (11487)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Страх ме е от религия
преди: 8 месеца, 22 дни, прочетена 1013 пъти
Темата сигурно ще ви прозвучи много странно, но...
И на първо място се извинявам, ако нещо е написано неразбираемо, но ми е трудно да изразя с думи това, което имам предвид.
Нали знаете как хората ги е страх от кръв, духове, насекоми и т. н. Мен ме е страх от религия. Не знам дали някой друг има проблем като моя, но се надявам да ме разберете. Аз гледам страшни филми и абсолютно никога не ме е било страх от нито един от тях. Когато бях на 5 години гледах някакъв филм с призраци. Повечето хора би ги било страх, но мен не беше изобщо. Но след време гледах един религиозен филм за Йерусалим. От началото още ми беше гаден. Не знам как се е казвал, но това, което помня е как един мъж трябваше да вземе едно колие с кръст от врата на жена си, но тя беше умряла. Тя беше легнала и той и отряза главата и взе колието, след което жената посиня. Аз не догледах филма и отидох да си легна. Не успях да заспя известно време. Беше ме страх и започнах да плача. Филма ме беше до някаква степен травмирал. Постоянно пресъздавах в главата си това, което бях видяла.
Не ме е страх например когато ходя в църква за малко, но когато е прекалено много, направо бих се побъркала. Например, ако съм в стая пълна с икони. Или пък слушам някакви религиозни песни, побиват ме тръпки. Или пък гледам някакъв религиозен филм, като този, който ви разказах например. Няма да мога да изгледам и 5 минути от него. Дори преди съм опитвала да чета библията, но се депресирам и затова не съм я чела. Прекалено многото религия ме кара да се чувствам старомодно и с това и зловещо. Разказвала съм това на по-големия ми брат и той също ми е казвал, че и на него му е неприятно всичко това когато много ходи по църкви и т. н.
Само аз ли имам този проблем? Защо подяволите ми изглежда зловещо всичко това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 6292b7abb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Хм, едва ли е от филма. Той по-скоро е отключил някакъв далечен спомен у теб, в душата ти. А щом и брат ти споделя страховете ти - нещата са дебели...
Вероятно сте били изтезавани или убити в минал живот от представители на религията, примерно от Светата инквизиция. Може би изгорени на клада или нещо подобно.
Можете да изследвате. Подложете се на регресия. Със сигурност ще излезе нещо интересно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 6b38224956
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Сигурно ти изглежда зловещо, защото религията не е измислица като филмите на ужасите с духове. Аз сега живея в грях от който не мога да се измъкна и определено ме е страх от Бога. Няма по-зловещо чувство във вселената от това да не чувстваш присъствието на Бог в живота си. Това е много по-страшно от това филмите на ужасите с духовете да бяха твоята реалност. Казвам го от личен опит защото аз съм виждал и духове два пъти(което са демони според много духовници). И после не можах да се възстановя десетина години. Изпадах в ужас като останех сам. Напиши в Ютуб - "Ghost attack". Черните сенки които завличат хора не са дело на фотошоп. Реални са. И ако това ти изглежда страшно, то е като детска игра в сравнение с това от което ти споменах, че ме е страх.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: c04653307b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Нормално, това е една мрачна религия, будизмът е по-пъстър

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 9039f67338
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Вероятно са спомени от минали животи. Можеш да си направиш една регресия и всичко ще излезе на яве.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 00d77f1f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз не вярвам в неща като минали животи,духове и т.н. Дори преди години не вярвах и в Бог,но нашите един вид ме караха да вярвам.Просто съм човек на науката и затова не мога да повярвам на такива неща.А какво е регресия?И да странното е,че не ме е страх например от будизъм,но християнството ми изглежда зловещо,исляма също донякъде,но не чак толкова, защото не съм и запозната особено с него.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 9039f67338
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Не вярваш, ама има.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: ba04068787
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   До колкото се разбира от разказа, авторката е момиче в тинейджърска възраст. За да се възбудят мисли за религия в главата на дете значи някой от обкръжението му редовно посещава църква и кара и децата в семейството да посещават. Иначе кой тинейджър в днешно време в България въобще разсъждава на тема религия? За да се възбуди негативно отношение към църква, и то, и в брата, и в сестрата, значи че човекът, който ги водил като малки на църквата се е държал лошо с тях и дори воденето в църква им се е видяло като насилие.
Не знам дали има смисъл да се ровим в миналото на авторката, затова мога само да й кажа, че според мен не я е страх от самата религия, а от религиозните хора. И във филма не я е страх от самия кръст а от религиозния човек който е отрязал главата на жена за да вземе украшение.
Авторке трябва да разбереш че изборът дали да си религиозна, дали да влизаш в църква, дали да четеш библия, дали да гледаш такива филми си е само твой. Можеш разбира се да посещаваш психолог с години за да изтриеш тези си страхове, а можеш и просто да се дистанцираш от религиозните неща като цяло. Бог не е в църквата, църквата е просто сграда в която се събират хора вярващи в една и съща религия. За иконите пък, те нямат никаква логика, в библията пише не се кланяйте на друг освен на господ, не се опитвайте да рисувате лика му, а изведнъж църквата пълна с икони, които вярващите целуват и им се кланят. Реално никой не е снимал или рисувал приживе никой от светците изобразени на иконите и всяка една икона не е реален образ на светеца, а фантазия на някой художник от ренесанса, затова със същия успех можеш да влезеш в художествена галерия и да се кланяш и целуваш картините. Господ е в нас о навсякъде около нас и не е нужно да ходиш на църква и да се кланяш на картините в нея, нито пък да палиш свещи (това с свещите не знам кой го е измислил).

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: ce7cd4defd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Филмът, който си гледала е бил гаден отвсякъде и ти е повлиял. Човек, дори и възрастен, трябва да внимава с кого общува и каква информация приема. съвсем съзнателно трябва да се пази от неща и хора, които по някакъв начин му влияят зле.
Слава богу, религията е такова нещо, че в БГ спокойно можеш да го избягваш. Няма нужда да се молиш, да ходиш на църква, филми да гледаш, песни да слушаш.
Не се филмирай още повече с някави дълбокомислени предположения минали животи, ала-бала. Просто, допълнително ще се травмираш. Занимавай се с приятни неща, може и нещо съвсем просто, като да си лакираш ноктите, да се разходиш в парка или да говориш с приятелка.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 0c82f232c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Авторке,

мисля, че пресилваш, изопачаваш и преиначаваш нещата.

А нещата не са такива, каквито ги описваш. Проблемът не е в Христовата Вяра и в хората, които ходят на църква.

Проблемът е в тебе самата - страдаш от някакво психическо разстройство. Мислиш си, че Християнскат вяра е нещо зловещо, честно да ти кажа, че грешиш, и трябва да знаеш историческият факт, че само противниците на Християнството могат да напишат какви ли не несъответващи глупости, каквито си написала ти самата.

В миналото, някои езически императори-фанатици, са си измисляли какви ли не глупости, само и само да обвиняват несправедливо християните.

Познавам хора, които ходят в православна църква в Неделя и на празници, и не съм видял нещо лошо да им се е случило. Такива хора НЕ страдат от шизофрения, нито от този така да кажа психичен проблем, от който ти страдаш.
Хората са спокойни, ведри и усмихнати.

Това ти го пиша, НЕ за да те накрам ти да станеш християнка. Нямам такива намерения към теб.

Християнството не е насила, доколкото знам, само хора, които са с целият си мозък, и ако искат да бъдат християни, и имат добри намерения към християнството - могат да бъдат християни.

Хора, които са кръстени, но мразят Църквата и Християнството, такива няма да получат никаква помощ и полза от Християнството.

Ако има хора, които мразят Християнството - то такива НЕ им е препоръчително да бъдат християни.

Авторке, ако ти си кръстена, но мразиш Християнството - то тогава вече си свободна от Християнската Вяра. Ти можеш да бъдеш всякаква. Никой насила, даже и аз НЕ те караме да бъдеш християнка.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 0c82f232c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Авторке,

искам да те попитам и нещо:

страдаш ли от прекалена свръхчувствителност?

Познавам хора, които страдат от свръхчувствителност - ако някой нещо им каже нещо хубаво и ги заговори - такива се затварят в себе си, не желаят да общуват с другите хора, затворени хора са, които смятат останалите човеци за недостойни, нищожества и прокажени.

Същите тези свръхчувствителни хора искат от околните хора излючително внимателно, благоговейно и почтително уважение, зачитане на тяхното неприкосновено лично пространство и свръхуважение към тяхната лесно накърнима и засегната особа.

Но забелязвал съм, че тези свръхчувствителни хора са егоисти, не проявяват никакво уважение към другите, искат уважение от другите, но те самите НЕ дават уважение на други хора, включително и към, своите близки.

Свръхчувствителните хора искат и изискват от останалите хора, но не дават уважение и добро отношение на другите. Даже тези свръхчувствителни хора проявяват НЕОСНОВАТЕЛНА АГРЕСИЯ към другите хора. Смятат хората за нещо изключително лошо. Но пък умират от умиление, когато видят някое куче или котка, повече отколкото към човешко бебе например.

Свръхчувствителните хора искат другите хора да се държат с тях като с величества.

А ние много добре знаем, че в България НЯМА величества и царски особи.
Е, всъщност имаме цар Симеон Сакскобургготски, но той Е нормален, възпитан човек, човек на МЯСТО; човек, който има и Християнска вяра, има морал, има достойснтва.

Цар, който НЕ е превзет ( за разлика от наследници на мутри, комунисти и НОВОБОГАТАШИ например), а същевременно достоен, спокоен, умен, разумен човек.

САМО царските личности имат правото да бъдат величествени, а не хора, КОИТО са произлязли от простолюдието ( като тебе, мене, разни наследници на комунисти, новобогаташи, мутри и прочие и прочие).

А такива от простолюдието като тебе, мене и още много като нас- такива са само самозванци, които си мислят, че царски особи, но такива нямат нищо общо с царете и царствеността.

Ако ти страдаш освен от това психическо разстройство( което си описала в текста) и от свръх чувствителност и свръх изнеженост- следователно това са причините за твоите безпокойства и психическо разстройство, са от САМАТА ТЕБЕ, а НЕ от Християнската Православна вяра.

Не мисля, че Християнската Вяра ти е навредила с нещо.

Ако ти смяташ, че ти е тягосно да ходиш в православна църква - просто не ходи на църква.

Ако ти се чувстваш зле в православна църква, не ти харесва Християнството - никой насила НЕ те кара да бъдеш християнка.

Ако ти си кръстена в Християнството и на тебе не ти харесва това, ти с тази твоя тема, вече можеш да НЕ бъдеш ХРИСТИЯНКА.

Ще ти дам един съвет: ако имаш в къщи икони - дай ги на някой вярващ човек, или се осмели поне! да ги дадеш в църковният храм.

Но ако ти не си кръстена, но някой от твоите близки те приканва да бъдеш такава, а ти самата НЕ желаеш да бъдеш християнка- щом не желаеш и не искаш - остани си НЕхристиянка.

Но ако толкова те е страх от Християните - добре, като си толкова свръхчувствителна, просто не се приближавай към тях.

Ако посмееш да се приближиш към тях, не се безпокой, християните не са лоши- те няма да ти навредят.

Християните НЕ са канибали и някакви зли създания- противниците им си измислят какви ли не обвинения против християните, и с цел да злепоставят Християнството.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: fb52479362
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Само веднъж в живота си влязох в църква и веднага се почувствах странно. Сякаш всичко това ме смущава. Не говоря за иконите, а по-скоро за хората с по-силна вяра. Може би не съм свикнала с песните и ритуалите вътре или пък е проблем, че не съм кръстена и не съм много вярваща. Но не мога да отрека със сигурност, че това не съществува. Тези дни четох много за oujia дъската и призоваването на демони, комуникацията с тях. Така се наплаших, че чак ми се прииска кръщене... Някой може ли да ми обясни дали е вид грях да се кръстиш когато не си 100% сигурен? Моля без критики. Просто съм объркана.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 0c82f232c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 11

Виж какво, ако ти искаш да приемеш Свето Кръщение в Православна християнска църква, поради страх и суеверие, късмет и друга глупост ще те посъветвам: по-добре НЕДЕЙ! НЕДЕЙ да приемаш Свето Кръщение!

Познавам няколко мои познати, които са били кръстени в Православната Църква, ще ти кажа, че не самото Таинство Свето Кръщение има вина, вината е в самите хора, и това е така защото, теиз хора са дефекти и недостойни за Църковното Кръщене.

Те просто не осъзнавах важността на това Велико Християнско Таинство.

Някои проклинаха Християнството и родителите и близките си, за дето са ги водили в църквата за да бъдат кръстени от свещеника; други приеха Светото Кръщение, защото " за да имат сватба, погребение, някой "поп" да ги опее; заради кумова срама, за здраве, късмет, щастие, някоя врачка да ги споходи с щастие ( питам се: какво общо имат врачките с Християнството? Едното няма нищо общо с другото).
Тия след Светото Кръщение ми споделиха, че се чувстват зле, и че всичко в живота не им е наред( според тях Църквата им е била виновна, за техните неуредици в живота, без да изкат да знаят, че те самите са си виновни, че те не са много читави като хора).

В коментарът ти има неувереност. Ти не си сигурна. Щом не си сигурна и се чувстваш някакси объркана, моят съвет е: НЕДЕЙ да се кръщаваш. Не си мисли, че ще излъжеш Бога. Самият Бог насила няма да те кръсти, щом не Го желаеш и не искаш- Той те оставя и ти си сама. Това по никакъв начин не е подтикване да приемаш Християнстото само поради страх и суеверие- с Християнските Таинства шега не бива. По -добре си бъди некръстена, отколкото поради суеверие и страх да приемеш Свето Кръщение, и пак да си останеш същата, каквато си си била преди самото Свето Кръщение. Аз така мисля.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 0c82f232c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке, ( номер 11)

по- добре е за тебе самата да живееш своя си живот. Ти самата усещаш, че Християнската Вяра НЕ е за тебе самата. Не защото има нещо лошо в Християнската Вяра, не там е причината. Аз самият съм кръстен, ходя на църква ( нищо лошо не ми се е случило, когато съм в Православната Църква, напротив, чувствам се радостно, добре и отлично), познавам всякакви - некръстени, кръстени, които имат вяра и уважение към Християнството, и пак други кръстени - които небрежат към Християнството. Последните са просто християни по документ, но не и на вяра и дела.

Живей си живота, авторке, както ти смяташ за добре- гледай си самата себе си, намери си мъж, създай си семейство, имай си деца, пътувай в България и по света, ходи на кино, театър, гледай любовни сериали и сапунки, ходи на кафе с приятелки. Радвай се на живота.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: bea9400c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До авторката - ако правилно преценявам това което изпитваш вероятно идва от родословната ти линия, някой от предците ти е направил нещо срещу Бог, Христос, християните или нещо в този смисъл. Разпитай родителите си за това и разбери. Може би някой от предците ти се е забъркал в нечисти сили и това е вариант, но щом и двамата с брат ти сте така значи е наследствено. Ако упорстваш в четенето на Светите Писания това ще се прекърши.
Номер 11 - По-добре е да си сигурна. Съветвам те да започнеш да четеш християнска тематика, да гледаш видеа и т. н. и то по-каквито теми свързани с християнството те интересува. Например чети и гледай обяснения от християнска гледна точка на окулта, oujia и т. н.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 8f01ef4735
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Представи си бог като нещо жълто-оранжево в меки тонове (като залез), приятно топло и много, много любов. Сега се обгърни в това нещо - там си спокоен, обичан и защитен. И си в пълна хармония, нищо не те тревожи, и чувстваш пълнота и радост. Това е истината. А сега за страховете ти - те не са свързани с бог, а със самата инстанция, наречена църква и с идеята, че религията означава мъчение и драма. Ако гледаш исторически филми, също би се почувствала зле, защото всъщност историята на която и да било религия е и човешката история - пълна с предателства, драми и жестокости. Може би този драматизъм и как да се изразя, чувството на мъченичество те травмират, както и мен до някъде. Далеч по-добре се чувствам като гледам как по филмите негрите пеят весели песни и дори пляскат в техните църкви. Има само радост и всеки е усмихнат или поне спокоен. В нашите църкви се набляга на ритуала и едва ли не, трябва да страдаш, че да си добър християнин. Обикновено помещенията са тъмни, а иконите опушени, хората са тъжни и съсредоточени. Е, нормално да се чувстваш зле и подтисната. Може да пробваш следното: ако ти е гадно от нещо, влез в църква, седни на стол, затвори очи и просто постой и си представи това, което ти казах отначало. После върви до някоя икона, вгледай се в очите и ще видиш една добрина и разбиране. И ще престанеш да приемаш всичко по този начин.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: ce04478761
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Изобщо не ме изненадваш, защото голяма част от приятелите ми се чувстват по същият начин. Самата аз съм покръстена в християнска религия като дете, но вярвам в силата на Бог, че той е светлина, а не лице, вярвам в енергията, а не напълно в църквата и ритуалите. Иконите ме карат да се чувствам неудобно, в църква съм настръхнала от глава до пети, но изпитвам вътрешно спокойствие. Преди ми беше много некомфортно, някак дори леко неприятно да говоря за религия и да се докосвам до такава. Нещата се оправиха, когато реших да се образовам на тази тема и да видя в какво мога да повярвам и в какво не.
Човек без вяра е погубен, за да живееш нормално ти трябва да вярваш в нещо, каквото и да е то, ако ще и да не е религия. Хората сме просто устроени, без закони, без норми и без традиции ние се губим и резултатът не е приятен. Повечето родители избират религията на децата си, без да им оставят право на избор. Още по-лошото е, че повечето родители никога не говорят с децата си за религия и никога не им обясняват на какво точно те учи дадена религия. А те не са толкова различни в основата си, хората ги видоизменят с годините. Какво е всъщност- бъди добър, прави добро. Историята е видяла много брутални събития базирани на религиозни различия, но в днешно време и в нашата част от света е малко вероятно да се случи същото. Една религия те учи да си човечен, а за да си докажеш вярата и да я наложиш режеш глави- да, ама не. Мисля си, че не те плаши самата вяра, а те плашат всички лоши събития, които се случват заради религиозните убеждения. Пък и този филм малко те е травмирал. А може би не се чувстваш достатъчно праведна, че да влезеш в църква, имам и такива познати. Съветът ми е да седнеш и да помислиш в какво вярваш и нямам предвид да мислиш за библия или коран, а да помислиш какви добродетели определено уважаваш и какъв човек искаш да си. Можеш и да поговориш с някой религиозен, да го помолиш да ти обясни принципите на религията, без да ти рецитира, а със свой думи. Ако искаш гледай предавания, която обясняват самата религията, а не филми, които показват историята на религията. Струва ми се редно да разбереш от какво точно те е страх, да разбереш себе си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: a0c84517ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От авторката

Всъщност мисля, че проблемът е в това, че от малка вътрешно съм атеист, а и музиката, погребенията, кръстовете и иконите са си наистина зловещи и мисля, че с право ме плашат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 0c82f232c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До авторката ( коментар номер 18),


" и музиката, погребенията, кръстовете и иконите са си наистина зловещи и мисля, че с право ме плашат. ".

Не съм съгласен. Това, което пишеш против светите икони, ме отвращава.

Не съм съгласен с това твое погрешно и ужасно мнение, че иконите, християнската музика са зловещи и ужасни.
А относно тези, които имат покойници православни християни, опелото в църквония храм и погребението имат своите тъжни песнопения, и нищо зловещо няма в това.

Като си атеиска, бъди си такава, но НЯМАШ никакво право да наричаш църковните таинства, светите икони, църквония храм, че са зловещи и ужасни.

Ти НЯМАШ никакво право да изричах хули против Православието и Православната Църква. И все пак, никой не те кара да да бъдеш християнка! Никой не желае да има нещо общо с хора като теб, страдащи от психическа болест!

А кой е ужасен, погледни се в огледалото и ще се виж, мисля, че проблемът е в самата тебе, а не в Църквата и църковните таинства и светини.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker