Не мога да повярвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да повярвам
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1262 пъти
Здравейте, момче на 17. Да, наистина не мога да повярвам докъде стигна днешното човечество... И не мога да разбера, защо? Ще започна от там, че вече всички хора са се превърнали в едни зомбита с тези технологии. А още по-тъжното е, че дори и най-малките са такива, виждал съм деца, още в детската градина, които си играят на таблети и пр. Тийнейджърите обсебени от социалните мрежи, от снимки, от лайкове, да са топ, да няма по-добри от тях, да са феймъси.. за какво е всичкото това? Къде остава реалната комуникация? Всичко става по скайп, месинджър, фейсбук, инстаграм... Когато аз бях малък и все още не бяха чак толкова нашумели, всеки ден играехме навън, не се срещахме посредством месинджър и т. н. Говорили сме си до посред нощите навън и родителите ни едвам са ни прибирали. Току виж някой родител ни е прибрал, за да се наядем децата, които бяхме излезли да играем. Спомняте ли си? Напълно съм наясно, че живеем в 21 век.. но да ви кажа, въобще не си е виновен векът, в който в живеем, ние самите сме си виновни. И до ден днешен, винаги когато излизам навън всеки е забил в телефона си, макар че не сме излезли затова. Тъжно е, наистина. Всичко важно в този живот, остава на заден план. И ми е писнало да чувам реплики от сорта на, , В 21 век живееш, какво очакваш? " - да се смея или да плача, чувайки това? Вярвам, че това може да се поправи, може, но няма да се случи, точно заради бездействието на хората. Всичко се чака на готово и никой не полага усилия, за да се случи нещо, а то от само себе си няма как да стане. Всеки търси собствената си изгода, всеки иска много пари, всеки иска само най-доброто, най-новото, но явно никой не иска реалното. Може би аз искам твърде много - не знам... Леко ми е объркано. Не знам и аз вече какво да се мисля.
С годините със сигурност се убедих в това, колкото и банално да ви прозвучи:, , Има ли желание, има и начин. Няма ли желание, си намираме оправдание. " - и това важи за абсолютно всичко.
Дано сте ме разбрали, макар че се изразих малко хаотично и скупчих всичко на едно място. Коментарите относно всичко това - оставям на вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: a306c2f8d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, и аз съм от това поколение (71-и набор), обаче ти какво си мислиш - че нашият живот е някакъв еталон ли?
Нашите деди пък са се прибирали всяка вечер по тъмно от работа, от полето. Те като са ни гледали нас сигурно са си викали: "Гледай ги тея хаймани - само си губят времето! Как може цял следобед след една топка да тичат само?! За 5 стотинки работа не са свършили днес!..." и т.н. и т.н.
Нашите деца пък ще си викат за техните: "Ние едно време по цял ден играехме на телефони и таблети, комуникирахме си чрез социалните мрежи, а я ги виж днешните - по цял ден киснат във ваните с хранителен разтвор и блуждаят из някакви виртуални реалности, дето нямат нищо общо с истинската. Дори не си комуникират вече, само си фантазират..."
Та така :) Споко - всяко следващо поколение си мисли, че светът ще се затрие след него, но до ден днешен така и не се е затрил...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0c6ad1a5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям №1, учудвам се от хора които реват срещу технологиите, а в собственото си ежедневие все търсят да ползват най нова техника и технология за да им е по лесен, че и интересен животът. Перът се в пералня, мият си чиниите в съдомиялна, командват си климатика от телефона преди да се приберат, ама технологиите били лошо нещо. Поръчват си стоки по нета, ама са против него!? !?
В никакъв случай не мисля да си търся оправдание за нежеланието си да живея по начина по който иска автора!!!! Нямам и най малкото намерение да се върна в 18 век и да нося вода с менци от селската чешма за да се изкъпя.
Социалните мрежи са социални /нека автора провери какво означава/ и комуникацията не е задължително да се случва непременно лице в лице, ако автора твърди обратното значи той е против телефоните, дори тези едновремешните домашни телефони с шайби. Автора е на 17г значи още пра баба му е имала достъп до телефон /комуникация различна от тази която той нарича "реална"/

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 663e4927b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Преди 3000 години един фараон също се оплакваше от новото поколение по онова време, но него го дразнеше, че били лигави и мързеливи младите. А иначе технологиите реално не пречат на всички да си играят... аз излизам (малка съм), имам приятели, които излизат и се забавляват, .. в квартала виждам някви на по 10г как си играят, карат колелета... явно ти нй-вече забелязваш тези, които цъкат на телефоните.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4c34b258a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно те разбирам. Аз съм момче на 19 и се чувствам по същия начин. Не мога да разбера как изобщо живеят тия. Ако нямаш фейсбук все едно не съществуваш. Момичетата започнаха да свалат и да се натискат с всеки. Пълно е с наркомани, пушачи, педали и цигани. Това е Нашето европейско общество. И като ти кажат, , какво искаш 21-век е''хаправо полудявам. 21 век, понеделни, вторни или сряда няма никакво значение за каквото и да било. Ако някоя ти каже така значи е много нагла и тъпа.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6d9f8f717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Никой ли не разбра, че темата не е да не се използват технологиите изобщо, а да не заемат толкова голяма част от ежедневието ни. Наистина ли не го разбрахте, или се правите? Защо винаги мненията са на крайности?

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 83953ebf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Еми то виж света на къде отиде. Как един родител да пусне детето си да играе на вън до късно вечерта, като знае, че има всякакви по това време-наркомани, пияници, изнасилвачи и пр.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0c6ad1a5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5 А не е ли право на всеки да преценя за себе си? Или да отнемем правата на хората и да ги задължим да правят това което на теб ти харесва?
Аз примерно нямам на телефона нет. Някой може ли да ме задължи да си включа? Не може! По същата причина и всеки от нас няма право да казва на хората колко техника да ползват. Това че някой имал спомени от детството на улицата не задължава другите хора да имат същото. Макар да съм на 45г и да имам спомени само и единствено от детство по улиците и по селата, пак съм на мнение че нямам право да казвам на хората как да прекарват времето си.
Автора пита ли се защо, когато излиза навън, всеки е забил в телефона си, не мисли ли че може би не е интересен на хората с които излиза или не го уважават и затова те търсят с нещо друго да си запълнят времето.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2433a20bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами да, няма как да имаш доверие на чужди хора-опасността дебне отвсякъде-иначе в обществените превозни средства можеш да си говориш само с пенсионерите, защото те, за разлика от учениците и студентите, превърнали се в зомбита, не ги вълнуват нито игри, нито Фейсбук, нито нищо! Ако им звънне телефона, казват, че скоро пристигат и нищо повече! И на улицата е същото-все пишат ли, пишат на Филанкишията! И аз имам профил във Фейсбук, но няма с кого да си пиша нонстоп!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e3cab9b5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №7, темата е просто изказване на мнение, поне аз така я разбирам (номер 5 съм и не съм автора, просто съм съгласна с всичко написано). Не става дума някой да налага нещо на някого насила, а просто мнение дали начина, по който сме избрали да живеем сега, е по-добър или напротив...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker