Бихте ли излезли с кривогледо момче? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бихте ли излезли с кривогледо момче?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2104 пъти
Здравйете. Моля за ивзинение, ако ви поставям в неудобна ситуация и да одобрите темата ми. Пиша ви с едничка цел, защото Вие можете да ми помогнете.

Цял живот съм бил срамежлив и аутсайдер. Роден съм със страбизъм. На 22 г. Нямал съм много приятелки през живота си. Сещате се историята.. девственяк. Не знам да се целувам дори. Въобще тъжна картинка. Пиша ви не с цел да ме съжалявате или да се оплаквам, а да разбера едно нещо - дали съм нормален човек, както всички други (с дефект/недъг пример инвалид или подоно нещо) или просто и аз не знам.

Питам се на какво се дължи това, че съм такъв какъвто съм. На това, че не съм нормален човек, или че всичко е в главата ми и този, който ме ограничава да живея нормален живот съм само аз.
Или съм почти нормален, само че ще ми бъде по-трудно да осъществявам контакт с хората като цяло в живота ми и т. н. (Дано да е поне това)
Или... дори и аз не знам - обречен...
Поставям се на мястото на друг човек - понеже повечето хора сте с нормални очи как ли гледа света на мен. Винаги съм бил оня. Има ли някой друг човек, който ще може да преглътне такова нещо, примерно брачен партньор и да заживее цял живот с мен...

Та да се върнем на въпроса: Да кажем, че такъв мъж ви заговори на улицата или някъде другаде - бихте ли излязли на среща с такъв мъж. Или ще го отсвирите, САМО ЗАЩОТО е с такъв проблем. Моля ви, бъдете искрени, няма да се обидя. Искам да разбера какъв ми е проблема - истински и реален или е само в главата ми. Благодаря ви! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 213ed8b8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Честно казано, ако стратегията ти е да ги заговаряш на улицата, ще ти трябва много повече от прави очи - всички знаем, че има една избрана "каста" от мъже, на които това им се получава, а останлите трябва да караме по канонния ред - трябва първо да я познаваш, пък да си поопщуваш с нея, да те опознае, лека - полека.
А иначе, ако само очите са ти проблем, хич не го мисли - имам приятел който също е кривоглед, ама си има гадже. Никога не е било фактор за него - все едно не същестува, но той се занимава активно с фитнес и има здраво тяло.
Ако питаш мен по-големия проблем ти е че си девствен. Само от втория ти абзац си личи колко много те мъчи това. Предполагам, че като по-малък в гимназиалната джунгла си изтърпял доста подигравки и това е сломило самочувствието ти. А човек като няма самочувствие - няма мадами. Като почнеш да трупаш годинки без да си топнал чушката самочувствието пада още и става още по-трудно да си намериш приятелка. И така става омагьосан кръг.
Аз имам същия проблем, само дето физическите ми недостатъци са други и съм на 24. Иначе същата милост - седиш по цял ден и си мислиш "Не стига, че съм такъв и такъв, пък ако вземе да ми се върже момичето, как ще я моля да ме учи да се целувам, камо ли нещо друго!". Или друга смазвща мисъл: "Защо ще тръгне накоя да се занимава с мен, като със сигурност има няколко по-добри предложения?". Или трета: "Щом до сега не е станало, значи има нещо фундаментално сбъркано с мен!" А бе няма какво да ти ги обяснявам, знаеш ги, мисълта ми е, че не си само ти, има доста хора като нас.
Как се гледа на кривогледите? Ами не мога да ти дам женската перспектива, но на мен лично не ми пречи да общувам с каквито и да е хора, стига те самите да са ОК със състоянието си - аз лично съм свикнал да се майтапя с мойто. Това улеснява комуникацията защото другия не се чувства длъжен да се престува, че даден недъг не съществува.
Иска ми се да ти кажа как да си решиш проблема, но уви аз още не съм разбрал за себе си. Всеки на мен ми е казвал, че трябва самочувствие и аз все им отговарям, че те го имат защото са имали приятелки и вече са получили емоционална валидация. Масово ми казват че се градяло, като питаш няколко жени подред и бъдеш отхвърлен, но въопще не си представям как това може да помогне а не да навреди.
Поядрави, горе главата и гледай само напред (pun intended :D)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bb9c696b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един от най-очарователните и сексапилни мъже, които съм срещала беше кривоглед с едното око. Виждали сме се само веднъж преди две години и още го помня. Сериозно ти говоря. Смятай за какво излъчване става дума.
Въобще не се притеснявай. Не мисля, че има жена, която ще ти откаже заради проблема с очите. Ако ти отказват, то е защото нямаш самочувствие или нещо друго, но заради това - не, освен ако не са някакви суууупер повърхностни и плоски жени.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 90c06ded49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да, бих го преглътнала! Може би ще ми направи впечатление, но това е на пръв поглед. Щом ме заговориш и ми допаднеш като човек бих излязла на среща! Обичам ли един човек това, че има лек дефект няма да ми пречи!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2564e6b05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм мъж, но в моя квартал има едно такова момче на твоите години. Ами какво да ти кажа - невероятно излъчване има. Хем е някакъв супер лъчезарен, хем е с много мъжествено излъчване. Той си и тренира и има доста добре оформено тяло, без да е грозно нацепен, чак съм се чудел как е успял да го постигне. Явно има добри гени за целта.

Най ми прави впечатление, че има такова излъчване, че е как да ти кажа... в невероятен баланс със себе си. Просто като го видиш, веднага разбираш, че този човек няма никакъв проблем със себе си и недъга си. И в смисъл не е някакъв позьор да се прави, че не му пука или да е някакъв самонадеян. Просто излъчването му е супер спокойно и в същото време излъчва много сила и мъжественост и едновременно с това невероятно лъчезарен и общителен.

Честно казано не съм виждал толкова запомнящ се харизматичен младеж, излъчващ такава хармония. Просто като го видиш, няма как да не го запомниш. Направо му се възхищавам, че има такъв баланс със себе си. Аз дето уж нямам недъг, далеч не мога да се похваля с такова себеприемане. Не знам дали си му е вродено или го е развил с времето, но сам се сещай дали има проблем с жените.

На теб не би ти пречило толкова самия недъг (извинявай за думата), а отношението ти към него, респ. това се излъчва и околните го възприемат подсъзнателно. Даже ако успееш да приемеш себе си с това, това дори ще ти вдигне акциите още повече, защото е още по-впечатляващо да го постигнеш при наличие на дефект и това определено би ти вдигнало акциите. Един вид можеш да превърнеш дефекта в ефект.

Запомни, че ти си перфектен точно такъв, какъвто си и не е необходимо да си някакъв друг, за да имаш приятелка или каквото и да е.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fe5ad5187c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До 5-годишна възраст имах страбизъм и в детската непрекъснато ми се подиграваха. На 5 ме оперираха, но не се получи съвсем. Сега продължавам да имам лек страбизъм, но повечето хора сякаш не го забелязват. Аз виждам двойно (диплопия), но се оправям някак си. Така, според мен по-голямата част от проблема е в главата ти. Вероятно и ти някога като малък си бил отхвърлян затова, че си кривоглед и си развил някакъв вид тревожност. Аз съм имал няколко гаджета и понеже тази тема ми тежи винаги съм им споделял, че съм леко кривоглед и те... се изненадват. Те не са забелязали дори ,че съм кривоглед, а аз докато съм бил с тях постоянно си мислех, че ме гледат в очите и виждат как лявото ми око е малко настрани... Само първото ми гадже като ѝ казах и тя започна все да се вглежда в очите ми и да ми казва 'аха да, има ти нещо". Май не трябваше да казвам въобще. Както и да е, минало-заминало, извадил съм си поука и последните години на никого не съм споделял, че ми има нещо на очите.

Та, при теб може да се забелязва повече, НО... според мен може да компенсираш с отношение и статус. Работи над тялото си и отношението си към околните и към живота.

Съвет: слънчеви очила. Аз се чувствам най-добре със слънчеви очила, защото знам, че не ми забелязват микро-страбизма. Както казах, повечето хора не го забелязват дори и като съм без очила! Просто за мен вътрешно някак си самата идея, че съм леко кривоглед, ми човърка в подсъзнанието и не ми дава да съм себе си. И аз работя над това...

Друг съвет: аз инстинктивно си присвивам леко по-слабото око. Това създава несиметрия, но пък вероятността другите да видят, че не са ми наред очите, е по-малка. Освен това гледам да компенсирам с добре оформена брада, прическа и ходя на фитнес.

Трети съвет: спорт и шофиране с едно око. Около 20-те си години много се тревожех дали някога ще мога въобще да шофирам с едно око. Първо се тренирах на скутер. После лека-полека взех на кола. В един момент взех да свиквам. Вече шофирам от доста време и имам хиляди километри без проблем. Основният ми проблем беше паркирането - явно там стереоскопията е най-важна, но дори там успях да си създам навици с цената на 2-3 драскотини, а понеже искам по-голяма кола мисля скоро да взема такава с камера. Та така -затварям изцяло слабото око и гледам само с едно око и се оправям. Шофирането ми даде увереност, която се пренесе и при жените. Всъщност, не че ми даде увереност, а по-скоро ми изтри тази тревожност, която можеше въобще да нямам, ако не бях толкова комплексиран заради страбизма.

Успех!

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6dc8ce8840
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има някои "недъзи", които, според мен, могат да минат за, не знам дали е правилната дума, но чаровни. Идеята е да имаш с какво да компенсираш. Има мъже, които изглеждат бая странно (Ник Кейв, Стив Бушеми, Венсан Касел), но са страшно чаровни, имат невероятно излъчване и това компенсира кривите черти, огромните, изцъклени очи или гигантските уши. Имаш ли харизма? Освен това, че си кривоглед, как изглеждаш? Преди време някъде в ютуб попаднах на двойка мъж и жена. Мацката беше много симпатична, а той нямаше едно око. Ходеше с превръзка, като пират, и честно ти кажа страшно му отиваше на цялото излъчване. Помисли на какво можеш да наблегнеш във визията и характера си, кои са добрите ти черти, които да привлекат внимание. Разбира се, не всяка ще е склонна да излезе с теб, ако ще целия свят да обърнеш.
И, както казаха по-нагоре, адски трудно е да заговаряш жени на улицата. Струпване на много личностни казчества и настройката на жената. Лично аз се ужасявам от подобно нещо, ако ще да е и мистър Вселена. Не ми харесва, не познавам и жени, на които да им допада.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c626f9e491
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко е в главата ти. Имам приятел (съвсем не можеш да разбереш накъде му гледа едното око), на твоите години, че и по-млад се загаджи с една наистина готина мацка, още са семейство, вече двайсетина години, четири деца имат. В началото живееха при нейните родители, да не си помислиш. че му е ламтяла за имане. От една черга са. Просто си го харесва жената, какво като е с криво око, той да не е само око.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 978ebf3ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Имам две близки жени женени за кривогледи мъже. Така, че, да, до голяма степен ограниченията си ги слагаш ти.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d8c9a16f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   19, Ж
Ще го забележа, но няма да ми пука.
Жените ги интересува държанието на един мъж - мъжкар, джентълмен, грижовен.
Ако аз лично трябва да избирам между супер красив, но с гаден характер и кривоглед, но който ме обгрижва и цени... ще избера кривогледия :)
Препоръчвам ти да тренираш, не само защото ще придобиеш добра форма на тялото, а и защото спорта е здраве.
Спокойно, щом си тръгнал да се самоосъзнаваш, че това са неща само в главата ти, значи си тръгнал да ги избиваш и скоро вече няма да го имаш тоя комплекс. Даже ще ти се кефят, че се справяш с живота, въпреки недъга си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0bdd9abc74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наистина интересно.

Ще ти кажа една моя приятелка, много красива, ама всичко е по поръчка и със страшно ниско самочувствие.
Срещам я наскоро, беше се случил някакъв инцидент и си беше наранила лицето, доста грозно, не е непоправимо, но грозно.
И тя с усмивка ми каза, че откакто е погрозняла самочувствието и се е повдигнало.
И тя няма обяснени защо.

Казва, омръзнало ми беше да ми завиждат за съвършенството, сега като имам недъг и ми се покойно.

Не го разбирам, но е факт.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a53dba28a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Нищо ти няма. Това, че си кривоглед, надали ще пречи на някой. Поне аз не смятам, че това ти пречи. Предполагам, че това се дължи на срама ти. Щом си по свит човек те е срам да се заговаряш с момичетата, а обикновенно ние момичетата сме свикнали момчето да прави първата крачка и нас самите ни е срам доста често да заговорим някое момче, така че преглътни срама по някакъв начин, не бъди толкова свит и притеснителен, ако харесваш някое момиче отиди при него, заговори го, питай го да излезете така... Не се срамувай и от това, че си кривоглед. Никой човек не е перфектен. Късмет!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f08dea92f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Питам се на какво се дължи това, че съм такъв какъвто съм. На това, че не съм нормален човек, или че всичко е в главата ми и този, който ме ограничава да живея нормален живот съм само аз."
Пич, ти ограничаваш самият себе си. Казва ти го човек, който много години се е ограничавал, мислейки си, че все нещо не му е наред.
Бях доста пълен, срамежлив, с гинекомастия и очила. Всичко това до 21 годишна възраст. Взех се в ръце, отслабнах, оправих си стойката, походката и всичко. Но мацките така и не почнаха да се лепят.
Тогава осъзнах, че аз съм си пречка сам за себе си, че каквото и да правя, ако не се променя вътрешно, то никога няма да сполуча.
След всичко, някак успях да обикна себе си, да се изправя пред огледалото и да си кажа- обичам се, не е нужно да правя нищо или да се доказвам пред някого. Тогава най- после влязох в мир сам със себе си. Чак тогава се появи и най- прекрасната жена, с която вече 5 години сме заедно.
Дано си ме разбрал какво искам да ти кажа. Не окото ти като обект е проблем в случая, а твоята пораженческа мисъл. Имам колега със същия проблем, той е много общителен и женен за много красива жена. Имам приятел който заеква, но е душата на компанията.
Пожелавам ти успех.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cd32fe32e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм момиче но ще ти кажа че и аз си кривя едното око понякога. Виждам си добре но го кривя. Аз бих станала гадже с такова момче защото едни очи не са проблем. Важен е характера. И аз имам малко приятелки но по-добре по-малко приятели за да страдаш по-малко когато те предадът.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 480eb728f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Освен ако не си се родил така (носиш по-тежка карма, защото си живял нефелно в предишна инкарнация), то кривогледството е последствие от дълго време, в което човек не желае да се види какъвто е - не харесва част от себе си и отклонява поглед от себе си, и своите проблеми.
Оправяне на този поведенчески модел, плюс плискане на очите със студена вода, сутрин по 11 бр. общо и самовнушение - виждам по-добре. Също и гимнастика на очната ябълка, лек, кръговиден масаж с пръсти по затворения клепач, по посока на часовниковата стрелка. Съзерцание сред природата, но леко, без напрежение, съсредоточаване, но пак без напрежение, на пламък, на свещ.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 67e53704ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз съм леко кривогледа с едното око и не мога да те лъжа, че нямам комплекси по този повод, но свикнах и приех себе си такава каквато съм. В крайна сметка никой не е идеален, а и не трябва да бъде, защото това което отвращава едни е фетиш за други. Като жена ти казвам, че бих предпочела човек със всякакви малки дефекти пред мъж вонящ на пот и с неизмити зъби. Ако се грижиш за хигиената, дрехите и парфюма ти да са на ниво( но без фанатизъм) няма да имаш проблеми с жените и естествено да знаеш как да ги предразположиш за незабравими срещи с теб. Не се срамувай от себе си, грижи се за себе си и се обичай, за да те обичат и жените.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker