Магията на пътуването. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Магията на пътуването.
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 828 пъти
Здравейте драги читатели. За мен пътуването е вълшебен миг, докоснал сърцето ми и останал там. Прекрасно е да имаш възможността да пътуваш и опознаваш света, да виждаш различни хора и забележителности. Без значение дали ще е наблизко или надалеч, всяко пътуване ми носи безкрайно много енергия и не бих заменила една екскурзия, почивка, пътуване и т. н за нищо, просто защото за мен това са безценни моменти, които завинаги ще останат в душата ми и ще ми дават енергия за по-нови. Много често виждам в социалните мрежи как хората пътуват до всякакви дестинации и видимо са щастливи. Следя доста от тях винаги ми е било чудно как успяват. Всеки месец посещават нови дестинации, нови държави. Невероятно много им се възхищавам и бих била много щастлива да продължават да го правят, защото и мен ме вдъхновяват. За да пътуват обаче се изква да имат и свободно време и финансови възможности. Кога успяват да работят и да намират време да пътуват? Как успяват да отделят и пари, за да пътуват всеки месец до различни дестинации? Много се радвам, че успяват, защото това очевидно ги прави щастливи. Би ми се искало и аз да можех така. Да пътуваш... каква мечта. Аз обикновено пътувам 1-2 в годината до някъде поради недостатъчно време и финанси за повече екскурзии и почивки. Възхищавам им се и много бих се радвала, ако някои от вас ми споделят опити или препоръки как мога да се справя и аз? Нямам за цел всеки месец да бъда някъде. Но бих искала да го правя по-често от 1 път на година. Изненадана съм за колко кратко време (1 година) успяват да посетят толкова много дестинации (някои от които по принцип не евтини, а доста скъпи) за което отново адмирации, радвам се много за тях, определено знаят за какво да харчат пари - пътуване, екскурзии, почивки, както щете го наречете.
И са си съвсем обикновени хора, не известни, не милионери и т. н, за което още повече браво - доказателство, че всеки може да го прави, стига да поиска, въпросът е че аз не зная как. Дано сте ме разбрали. Ако нещо не ви е ясно, напишете, ще ви доизясня в коментари. Ще се радвам да напишете своите мнения по темата, извинете ме че вкарвам толкова емоции, в никакъв случай не се превземам твърде много, просто това е нещо уникално и вълшебно за мен и не мога да си представя да не пътувам. Дано не ме разберете погрешно. Изпращам ви цялата си любов и чакам някакви отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 82888e1008
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще споделя моите виждания по въпроса. Като за начало трябва да изкарваш някакви прилични пари. В смисъл да не живееш все на ръба, ами да ти остава по нещичко. След това отново според възможностите се избират и дестинациите. Стига работното време да позволява (да не се работи събота или неделя) човек винаги може да отиде някъде за уикенда - в повечето случаи в България. Май забравих да спомена, че е важно човек да има кола, защото тя дава доста независимост и намалява времето за пътуване (поне до по-близките дестинации).
Примерно за уикенд за мен е нещо нормално да си направя екскурзия до Велингард на СПА, до някое градче с интересни забележителности, може да се отскочи до Скопие, ако не си ходила, също така сега лятото е много приятно на Халкидики и може всеки път човек да ходи на различно място - има много градчета по ръкавите.

Ако ще се ходи някъде по-назапад според мен е нужно човек да има поне 4 почивни дни т. е. уикенда 2 дена отпуск. От тук нататък следва резервация на самолетни билети и хотел в избраната дестинация. До някои по-близки места може и кола, но си е път и който не обича сигурно ще му е тегаво. Но според мен с кола спокойно може да се отиде до Виена, Будапеще, Прага и Букурещ.

Ами това са моите виждания за нещата и за моите възможности. В случая от финансова гледна точка ми е нуждно да мога спокойно да отделя 200-300 лв. за уикенда, за да ми се получи, като става въпрос за пътуване за двама човека.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ac5166a2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно подкрепям номер 1.
До авторката: Браво! Страхотно е, че обичаш да пътуваш и точно в това предпочиташ да инвестираш. Едно пътуване не е казано, че винаги ще ти излиза скъпо. Ще ти дам една идея, с която разбира се не те карам да се съгласяваш, а просто идея, която ако те заинтригува, можеш да пробваш. Тук отново подкрепям, че събота и неделя ще са ти достатъчни според мен за някое по-близко местенце. Ако пък искаш за същият период от време да отскочиш до по-далечно местенце и същевременно да не ти погълне много пари, би било добре да следиш за промоционални самолетни билети за отиване и връщане като ако имаш възможност да тръгнеш петък след обед, за да си там вечерта. И да имаш събота и неделя да поразгледаш местата, които искаш да видиш и неделя след обед пак обратно и вечерта да си си у дома. За 2 дни няма да успееш може би да видиш всичко, но пък това ще ти е мотивация да отидеш и 2-ри път. Та така, вместо да похарчиш сумати пари наведнъж и пак ще ти се доходи, но отново дълго и обилно спестяване ще трябва. Препоръчвам ти да ходиш с приятелка или приятел, не тръгвай сама по-добре. Надявам се да съм била полезна. Ако има някакви въпроси или нещо неясно, питай. С радост ще следя темата.
Желая ти успех! Дано постигнеш това, което искаш! Не се отказвай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker