Съвременната рап музиката има ли лоши влияния? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съвременната рап музиката има ли лоши влияния?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1082 пъти
Майка съм на 39 години, с една дъщеря. Учителка съм по английски. Откакто дъщеря ми започна много да слуша така наречената музика РАП, стана друг човек. Мислех, че рап музиката е поезия и рими, всъщност не. Има си любим изпълнител - Lil Pump. Непрестанно слуша пресните му. Реших да видя за какво се пее в неговите песни. И като видях текстпвете онемях. В тях се пее как цял ден се друса, някакви си.... извинявам се за израза "ку**и" си лягал. Много вулгарни изрази, просто нямам думи. Реших да видя и на други рап изпълнители текстовете. И пак, фраш с вулгарни изрази. Сега да кажа относно дъщеря ми. Откакто започна да слуша този жанр, започна да се облича много кифленски, кара ме да ѝ купувам скъпи лъскави дрехи, слага много грим, а държанието ѝ просто е отвратително. Към мен и към баща й се държи нервно, избухливо, а тя преди не беше такава. Пее изрази от сорта на f*cking bi***es, drugs и пр. Не знам, на мен лично този жанр има лоши влияния за тийнейджърите. То българския рап е по хубав. Ами ако тя започне наистина да се друса. Какво да правя? !?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7c99fa20ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А защо си мислиш че не е почнала вече? Купи тест от аптеката и й го направи. Навярно е вече добра приятелка с тревата.
Рапа дава толкова колкото и взема, дава самочувствие да си изливаш мислите в стихове и рими, но с него много лесно се залита първо към трева после и към по твърдо.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d1f0019a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Да не би пак рапът да е виновен" - Спенс...
На 26 години съм. Едно време в компанията слушахме доста рап, американски и български. Тогава пък Гумени глави и Шамара друга дума освен псувня нямаха.
Въпреки тези по- вулгарни песни, сега съм с образование и читава професия.
Искам да кажа, че не рапа е виновен, поне не той е в основата на нещата.
Всичко идва от семейството, от възпитанието, от вашите взаимоотношения с нея.
Поговорете с детето си, разберете през какво преминава, какво му пречи, защо се държи така и тн.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e36b48ca19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не мисля, че е свързано конкреетно с рап музиката, а по скоро с причината за която е слуша, вероятно се е срещнала с нови хора които слушат подобна музика и тя под тяхно влияние, за да се хареса иска да и копувате скъпи дрехи и се държи вулгарно. Все пак е тинейджър, и вие сте била, поговорете си, тя е ваша дъщеря.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 39ff34d810
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мое лично мнение е че музиката започва да влияе по някакъв начин, само ако бъде допуснато от въпросният слушател. Аз слушам метъл, особено блек, дет и траш метъл, но никога няма да тръгна да убивам хора, да ги пренасям в култ, даже пишейки тези думи, ми става гадно. Много зависи и как се възприема въпросният жанр от слушателите. Има хора с по- лабилна психика, които не реагират добре на определен стил музика и тогава би било най- удачно да спрат да го слушат.
В случаят с дъщеря Ви мисля, че по- скоро е попаднала в лоша компания и музиката е просто фон, макар че музиката като влияние върху психиката ѝ не е изключен като вариант. Познавам хора, които са фенове на подобни изпълнители, но не се държат по така. Този начин на живот на кифлите и батките се популяризира у нас, не само чрез музиката, но и чрез медиите. Различни плеймейтки биват канени в различни предавания, за тях се пише по клюкарските сайтове, участват в клипове и се рекламира колко е хубаво да си нечия държанка, да си известна, да водиш толкова луксозен живот, да ходиш по курорти и да се фукаш по социалните мрежи. И повечето млади, малко или много, попиват от всичката тази пропаганда и - съзнателно или не - започват да се държат така и да искат да бъдат такива. За повечето млади е важно да бъдат специални и понеже са лесно податливи на манипулации, поддават на тези неща. Още повече, лесната слава ги съблазнява допълнително.
Направете всичко възможно да измъкнете дъщеря Ви от кифленската среда, в която е попаднала, защото не я очаква нищо добро.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cf4a8f63e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Предполагам дъщеря Ви е тиййн, което оправдава до голяма степен поведението ѝ. С 9 години съм по-малка от Вас и съм убедена, че и Вие на нейните години сте имали своите пубертетски увлечения. За съжаление в този период може деликатно да опитвате да говорите приятелски, но не и наставнически, защото ще стане още по-трудна комуникацията. Не са виновни само рапа, чалгата или хаус музиката. Като учител, заобиколен от подрастващи не виждате ли цялостна промяна в поколенията? ! Едва ли не, ако си с дънки и най-обикновена тениска си смотан. Всеки гледа да изпъкне било с дрехи, било с грим, телефони или др. без да осъзнава, че всъщност така се слива с масата и губи своята индивидуалност, за да не го помисли същата тази маса за "скучен". Не съм запозната с "творчеството" на въпросния изпълнител, но аз си имам друг любим The Weeknd, чиито песни обожавам да слушам и текстовете му също бъкат от цинизми. Това обаче не може по никакъв начин да ми повлияе на държанието или на външния вид. Може би е от годините...
Иначе се сещам, че по мое време Мишо Шамара и Спенс бяха във вихъра си и нон стоп си въртяхме "Фенки, фенки", "Дамата в зелено" и още десетки други, в които се говореше откровено за е*ане, марихуана и т. н., ама ей на - мисля, че станах човек въпреки денонощното слушане на подобни песни. Ама времената бяха други.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d60b6b6120
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Българската особено е крайно отвратителна. Средище на мизогиния и хомофобия, вулгарност. Например: „Бъди мъж, напук на педерас**и” Е аз пък казвам „Бъди гей напук на хомофоби”

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 250f0a2987
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора

Благодаря за съветите и мненията Ви! Установих, че тя не употребява дрога, но е попаднала в лоша среда. Кифленска среда, която са й промили мозъка с глупости. Аз поговорих с нея и за сега нещата са под контрол.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 547124195b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами ако слушаше хард рок и деткор какво щеше да кажеш? Или слушаше Металика?
Все музиката ви е виновна на вас родителите, а тя е изкуство...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0056ccc0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Българския рап е чалга

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9c69e0c6dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Рап музиката е всичко грешно със съвременната ни култура, концентрирано на едно място!

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f5824c3467
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По-скоро е в секта-трябва веднага да я изкарате оттам-сектите контролират хората да им се подчиняват, за да привлекат нови хора, а после да им вземат имотите и така до безкрай! Щерка Ви да си гледа уроците, не да става сектант!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b6b947a814
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз смятам, че рап музиката вече е помия не изкуство. Много малко има достойни. Ами да, ние родителите търсим вина в музиката, защото вече такива порнография има в клиповете, несмислени текстове и вулгарни думи. Искаме нашите деца да слушат хубава музика. Моята дъщеря слуша рок и метъл, но не ѝ действа по някакъв лош начин. Не говори за убийства, наркотици и тема подобни, както повечето мислят метъл/рок музиката за мрачна, сатанинска и тем. На всеки човек дадена музика действа на психиката му по различен начин. Щом на дъщеря ви не ѝ понася тази музика, с времето може да спре и да се насочи към друга субкултура. Сега е тийнейджър, тя сама ще прецени коя субкултура да се спре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b4f691941a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Доста интересно ми е как учителите, специално, може да са толкова ограничена в мисленето си. Без да ви убиждам, госпожо, но съм вече бивш студент и където и да съм срещнал деца на учители все не са били стока.
Казвате, че сте говорила с нея и нещата били "под контрол". Под какъв контрол? Вече не си припява музиката и я слуша само на слушалки.
Била влияела лошо рап музиката?? Мамка му, огледайте се, само тя ли е?
Ако не е рап е чалга, ако не чалга, рекламите по телевизията, ако не са те, един господ знае какво следва във фейсбук. Номера не е да държите нещата "под контрол", а да изградите у нея характер и самостоятелно мислене. До кога ще е контрола? Докато отиде да следва. И после - ефекта на развързаното куче.
Само ще ви кажа, че точно децата на такива "професионални родители", които не обичат в дома да има "престъпмисъл" стават най-пропаанли.
ПС: Номер 6, ти дойде в тема която няма нищо общо, да се изтърсиш ни в клин, ни в ръкав, че си п*д*рас. Ей за това ви мразят хората.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d3c1fd695a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не само съвременната рап музика, а много голяма част от музиката в последните 50-60 години е с вредно влияние. Няма нищо положително нито в рап, нито в рок, нито в гръндж или пънк, да не говорим за метъл и производните му. В 90% от текстовете песните се пее за безразборен секс, наркотици, саморазрушение и т. н. Да, вярно е, че различните хора по различен начин се поддават на влиянието. Това, че не си станал наркоман обаче или сериен убиец, не означава, че не изпитваш негативното влияние. Познавам доста хора, които точно музиката дръпна към бездната. Аз също преди харесвах рок, рап и гръндж. Като резултат през посоченият период започнах сериозно да пия, пуша и деградирам морално. Благодарен съм на Господ, че ми отвори очите, защото в противен случай сигурно щях да се превърна най-малкото в деградирал идиот. Изобщо, почти цялата развлекателна индустрия е насочена към превръщането на хората в алчни егоисти, мислещи единствено и само за задоволяване на физическите си сетива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker