Внимавай какво си пожелаваш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Внимавай какво си пожелаваш
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1350 пъти
Здравейте,

Искам да разкажа кратка история за "успеха" в живота. На 28 години съм, софтуерен инженер. Взимам много добра заплата. Винаги съм искал да стана добър в това, което правя и да изкарвам добри пари. Това се случи и сякаш този момент се пресече с момента на тотален срив за мен. Депресията и отчаянието достигнаха върховна точка. Не мога да опиша какво е чувството, но ако има ад, то в момента душата ми е там. Но защо и как се стигна до тук.

Както всяко младо момче, аз нямах реална представа за живота. Поставях си цели, като очаквах постигането им да ме направи щастлив. Малко по малко ги изпълнявах и си мислех, че вървя по правилна пътека. Не бях щастлив, но бях убеден, че щастието седи и ме чака с отворени ръце някъде напред в бъдещето. Това, което не осъзнавах е, че аз не правя това, което искам, че не живея както искам, че вървя по път без посока, който ще ме направи поредната гайка в една добре смазана машина, наречена корпоративен свят.

С натрупването на професионални успехи се трупаше и тъгата, разочарованието. Противно на логиката, колкото по-напред отивах в живота, колкото повече опит придобивах, толкова по-нещастен ставах. Сякаш щастието беше разменната монета. Но и на този етап не осъзнавах напълно какво се случва. Докато то просто не свърши. Напълно. Сега съм празен. И сам. Понякога ми се иска просто всичко да свърши. Ако можеше животът ми да започне отначало и бих искал да се развие по какъвто и да било друг начин, но не по този. Аз вече съм повреден. Мозъкът ми е, мисленето ми е, виждането ми за света е, чувствата... Аз не мога да изпитвам щастие. Остана ми единствено способността да съществувам.

Не мога да бъда пример, но мога да бъда предупреждение. Всеки, който чете това - замисли се, човече. Замисли се какво имаш. Замисли се дали имаш човек до теб, дали имаш приятели, с които да пиете по бира, дали имаш способността да се радваш. Защото може да се засечем някъде, да ме видиш и да искаш да си като мен. Да си кажеш - ако бях като него, ако взимах толкова пари, ако имах такава работа, ако пътвах постоянно по различни дестинации. Не гледайте другите, защото може това, което имате да е много по-скъпо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: e7499fe8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещата могат да бъдат поправени. Никой не може завинаги да бъде лишен от щастие. Не си повреден. Фактът, че си осъзнал всичко това е всъщност стъпка нагоре, не надолу. Ако смяташ, че си достигнал дъното, това всъщност е най-добрата точка, защото оттам насетне пътят е все нагоре. Сега ти остава след като вече знаеш какво наистина би те направило щастлив, да го потърсиш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 32c1375a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо си мислиш, че ако върнеш времето назад и нямаш кариера, щеше да имаш приятели и гадже? Може би щеше да си същия, но беден. Сега имаш 1 проблем по-малко, а и каза че си на 28, не си умрял, намери си приятели

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8d60748f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Лекуваш ли я тази депресия? Ако не, започни веднага, защото накрая ще се самоубиеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e20c57a517
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер2 е абсолютно прав!
Ти имаш проблем с общуването. Обзалагам се, че този проблем си го имал много преди да почнеш да вадиш пари. Най - вероятно просто си го игнорирал.
От това ти е и депресията.
Започвай да общуваш. Това е.

ж30

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dc3ae940d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не те познавам, но ми се струва, че е възможно да си влязъл в определена рутина и това да ти пречи. Промяната винаги действа положително, а и все пак не си в толкова лошо състояние - имаш доходи и материално си, да кажем, добре. Може би опитай да се да вземеш по-дълъг отпуск, опитай се да помогнеш на някого. Включи се в доброволчески каузи. Мисля, че нови контакти ще ти дадат по-ясна преценка, ще видиш, че има хора, които смятат твоя проблем за нищожен, а биха дали какво ли не, за да имат това, което имаш ти.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7c7a0d2d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много се филмираш, прекалено драматични изказвания правиш, просто спри да мислиш по този начин. Съсредоточи се върху хубавите неща, сбъднал си една мечта, сега сбъдни следващата. Искаш приятели, научи се да контактуваш ползотворно с хората. След като това ти липсва работи върху него. Аз пък имам много приятели, но малко пари и нали се сещаш, че щастието ми не е пълно, но се опитвам да работя върху проблемите си. Няма друг начин или приеми живота си такъв, какъвто е, или оправи проблемите си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3612f339d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От както свят светува винаги всеки иска това, което го няма.
За едно си прав - приятелите и партньора носят със себе си щастие, но човек трябва да може и да бъде щастлив сам със себе си.
Не вярвам, че си депресиран, по-скоро си самотен и единственият лек е или да свикнеш със самотата, или да промениш начина си на живот.
Късмет!
Merriah

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fcea6b6131
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Щастието е вътре в нас. Другите рано или късно ни нараняват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker