Защо когато изгубя всичко, нещата ми се нареждат внезапно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо когато изгубя всичко, нещата ми се нареждат внезапно
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1338 пъти
Няколко пъти вече ми се случва да се боря години за някоя моя мечта и тъкмо когато осъзная, че няма как да се сбъдне, всичко се нарежда като по чудо и за много кратко време? Някой има ли обяснение и случвало ли се е на някого от вас?

Вече за пети път в живота ми се случва едно и също нещо. Протича така: боря се, боря се - не става и не става. В даден момент вече разбирам, че няма смисъл. Чувството е "край, пробвах всичко, но не става". После в мен настъпва някакво невероятно спонтанно освобождаване тип "така и така нищо няма да стане. поне да се отпусна и да не се тревожа повече". Един вид "не се притеснявай, всичко е изгубено".

И тогава в мен, без да го желая, се възцарява някакъв огромен мир. Няма вече смисъл да го мисля ще стане ли или не, няма нужда да се мъча, тревожа и т. н. Просто едно освобождаване и олекване. Трудно ми е да го обясня с думи, но всичко става за секунди спонтанно. Но в точно в този момент идва най-интересното - на фона на цялото това блаженство изведнъж получавам някакво странно усещане, че всичко ще се нареди изневиделица и без да имам логическо обяснение и да знам по какъв начин, съм напълно сигурен, че всичко ще се нареди много скоро. Не точно същото, но нещо подобно на дежа вю ли, не знам как да го обясня. Знам го на 100%, че ще стане, все едно че някой, който знае бъдещето, ми го е казал. И аз вече до такава степен съм сигурен, че дори не смятам за нужно повече да мисля за него, защото вече знам, че целта е изпълнена, макар че субективно погледнато, все още няма никакви индикации и дори изглежда почти невъзможно.

И в действителност след известно става някакво странно събитие и ВОАЛА - всичко се е наредило. Аз съответно в този момент вече съм забравил, че изобщо съм го искал някога и в този момент сякаш нещо ме пронизва и ми светва "аха, вярно, че преди известно време бях получил някакво странно усещане, че наистина всичко ще се нареди. Е, ето нареди се". Усещането е като при деца вю - загадъчно, странно и лишено от всякаква логика.

Първия ми такъв случай беше преди 13 г. и до ден днешен нямам логично обяснение, нито пък съм се научил да го правя съзнателно. Единствената промяна у мен, кято настъпи е, че се влюбих в това усещане да загубиш всичко и да няма "никакъв" шанс да се получи. Колкото и странно да звучи. Просто това усещане го асоциирам с внезапно сбъднати мечти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: a17f27dcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети Селестинското пророчество и ще получиш всички отговори които търсиш

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ab1e6d24ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прочети книгата Тайната! Много хора знаят за какво говориш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 56e49b00ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нека ти отговоря с думите на Джанис Джоплин: Freedom is just anorher word for Nothing left to loose.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: eaeb2082f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Темата ти ми напомня на един филм, който гледах чисто случайно по телевизията преди време. Заглавието беше "Тайната". Тогава ми се стори доста интересно и го проучих в интернет, има и книга. Теорията е, че мислите на човек един вид ръководят живота му. Каквато е нагласата ти, такъв е животът. Ако нагласата ти е, че ще те повишат след месец, но искрено го вярваш, все едно е напълно ясно и трябва само малко време, то вероятно ще те повишат. Имаше обяснение за уловката на цялата тайна, че ако се впрягаш излишно, то тайш нещо като страх в себе си и този импулс, негативният, е по-силен. Сякаш вселената разбира, че не трябва и не искаш да те повишават. Просто се сетих, не знам защо го пиша.
Според мен си късметлия и имаш уникалното качество да приемаш лошите неща и да постигаш вътрешен мир въпреки тях. Баща ми винаги ми е повтарял, че когато човек е на прав път, то съдбата му помага и не му позволява да се отказва, като го стимулира с малки победи. Не виждам силна логика в думите на баща ми, но пък вярвам в това и за мен е неизменна истина. Радвай се на събитията, а не ги анализирай. Има неща по-големи от нас и не мисля, че е наша работа да ги разгадаваме.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2c32ebba20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Защо когато изгубя всичко, нещата ми се нареждат внезапно"
Защото искате да вярвате че не ви се случва случайно.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f7242e9e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Просто си открил един основен вселенски закон. Като гледам колко коментара тип "прочети" има, явно доста хора също са го открили. Аз съм поредната с "прочети" - книгите на Вадим Зеланд.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3670613ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автор - интересното е, че тези книги съм ги чел, но така и не се научих да го правя съзнателно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 241bb5d23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм същия. Тази история все едно аз съм я писал. А това, че ти видях статията, пак е някакъв късмет за мен. Тоест пак ми се наредиха нещата.
Едно нещо което съм забелязал. Като правя добро и услуга на някой, винаги в последствие ми се случват добри и позитивни неща.
Не изпитвай омраза към никой, и когато можеш помагай на ближния, така ще ти се случват повече позитивни неща, поне при мен е така.
Късмет ти пожелавам.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c3fce568fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами много просто. Всъщност усещането за пълнота или липса идва не пряко от това какво имаш, а от това с какво сравняваш това, което имаш. Мозъка ни е устроен така, че да оценява неща само в сравнение с друго нещо. Ако те питам колко би платил за хляб, при положение че никога не си купувал такъв и нямаш представа колко струват другите хлябове, ти със сигурност ще изпиташ трудност да оцениш колко лв всъщност е стойността на хляба.

Когато искаш нещо повече от това, което имаш, ти де факто сравняваш образно казано 5-те лв, които имаш с 50-те, които нямаш/искаш. Е, много ясно, че ще чувстваш липса и ще се чувстваш потиснат, притеснен, ще мислиш постоянно за това и т.н. И ще привличаш още липса, респ. няма да ти се нареждат нещата.

Когато обаче виждаш, че няма да постигнеш желаното и че губиш и това, което имаш... Тогава вече започваш да сравняваш това, което имаш, с нищото, което се очертава като възможност да имаш утре. Демек сравняваш вече 5-те лв, които имаш с 0 лв, които може би ще имаш утре. Тук вече говорим за усещане за изобилност. Това е своего рода благодарност. Защото на теб ти проблясва, ти вече виждаш тези 5 лв по съвсем друг начин и им придаваш съвсем друга стойност.

Само променяйки гледната си точка, ти автоматично и драстично променяш стойността на тези 5 лв. Променя се и цялата енергетика на тялото и съзнанието ти. И естествено това започва да привлича изобилие. Особено ако се комбинира с разбирането за търпение. В смисъл да разсъждаваш "5-те лв, които имам, може да не са много, но са много по-добре от 0 лв, които можеше да имам, а колкото до 50-те лв, които искам да имам, просто ще изчакам търпеливо и все някога в подходящ момент и по подходящ начин ще ми се даде възможност да ги изкарам". Лао Дзъ е казал "Ако седиш достатъчно дълго на брега на реката, рано или късно труповете на твоите врагове ще минат покрай теб".

Този тип съзнание се усеща веднага дори и физически и емоцинално. Някак корема ти започва да подскача, чувстваш се леко, приятно, в добро настроение, имаш настроение да общуваш, да се разхождаш, да спортуваш.

В масовата ню ейдж литература малко заблуждават, че трябва да искаш, а това ни прави нетърпеливи. От опит казвам, че трябва не толкова да искаш, колкото да оцениш това, което имаш и да си търпелив за това, което искаш. Т.е. пак искаш, но по друг начин - със спокойствие и търпение, че за всяко нещо си има подходящ момент.

Имаше едно сериалче преди време "Напълно непознати" (Балки и Лари). В един епизод братовчедите пусанха тото и познаха и шестте числа. Но когато отидоха да си приберат печалбата, се оказа, че всъщност са познали само 5 числа и не печелят милионите, а само 100 долара.

Тогава Лари в типичния си стил беше адски тъжен и проклинаше съдбата, а Балки по своя си непринуден и дори леко глуповат начин беше много радостен, че все пак са спечелили. Лари го гледаше с недоумение и пита как го прави, как успява все да е щастлив. А той му отговори, че Лари сравнява 100-те долара, които имат днес с милионите, които той си е мислел, че са спечелили, а Балки сравнява 100-те долара с 0 долара, които са спечилили, преди да пуснат фиша. Филмчето е много забавно, но и много поучително.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e0c5b1d7ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знаеш ли какво беше казал един мъдър човек (мисля, че беше Далай Лама, но не съм съвсем сигурна). Ако за да постигнеш нещо се налага да вложиш прекалено много усилия, значи просто това не е твоето нещо. За това, да хубаво е да опитваш, но когато въпреки ината ти то не става и не става и не става... ами приеми, че съдбата е решила нещо друго. От там и чувството ти са спокойствие, когато се откажеш "да си блъскаш главата в стената". Просто в един момент осъзнаваш, че това не е за теб и трябва да потърсиш нещо друго.
А иначе чувството, че някак си си знаел, че ще стане нещо си е напълно нормално, съзнанието ни е много по-сложно отколкото можем да предположим. Така, че е напълно нормално да имаш нещо наречено дежа вю или усещането, че нещо или някой те е предупредил, че ще стане еди как си. Мисля, че се е случвало на всеки. Е, може би при теб просто се случва по-често.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2c32ebba20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Кой Далай Лама? Защото текущия е доста простоват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker