Интересни места за пътуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Интересни места за пътуване
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 940 пъти
Здравейте! На 17 съм и много ми се пътува из България. Ще се радвам да дадете идеи за места, които си заслужава да се посетят.. Не общоприетите забележителности по-скоро кътчета дори от вашия град, които много обичате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1b117bd379
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам търпение всяка година да отидем до Кръстова гора с преспиване, но не винаги се случва. :( Просто обичам това място. От там винаги се отбиваме до Бачковския манастир, а в една от годините посетихме и Белинташ. Иска малко катерене, но природата си заслужава.
Друго любимо място са Рупите, където е храмът Света Петка. Миналата година посетихме и къщата на баба Ванга в Петрич и за втори път се отбихме в Мелник - много интересен град, а Мелнишките пирамиди си струват. Ходихме и до Роженският манастир, а на по- старата ни обиколка в района преспахме в Доспат и после посетихме пещерата Дяволското гърло. Банско е красив град, живях две години там.
Ние бяхме на две почивки тази година - едната в град Баня в Пловдивско на минерален басейн и другата в Приморско, като ходихме на плаж до резиденцията на Тодор Живков, а на 03. 06 видяхме Нестинарите в село Българи. Има и село Баня на 5 километра от Банско. От там ти препоръчвам хотел "Римска баня", но цените не са от най- ниските.
Друго място, което обичам, е Несебър, защото израснах много лета там, а като плажове ми харесват Силистар и Иракли. Преди шест- седем години посетихме и Резово. Изобщо, да се пътува по българското Черноморие е голямо богатство.
Веднъж посетихме водопад Скока и екопътеката, водеща към него. Намира се до Тетевен. Препоръчвам и Деветашката пещера и Божиите очи. Спомням си, че след посещение на първата, отидохме до фермата "Сините щрауси" в село Брестница.
Когато пърувахме, силно впечатление ми направи село Широка лъка и от тогава ми е мечта да го посетя за по- дълго. Искам да видя и Батак, нос Калиакра и като цяло да опозная Северното ни Черноморие, защото почти не съм ходила там.
Препоръчвам всички тези места на хора, които не са ги посещавали.


Black Black

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b437f080a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проучи обектите, включени в 100 национални туристически обекта на БТС. Има си даже и книжка, в която ти слагат печати, когато посетиш дадено място и е интересно да ги събираш.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3afb413f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Има една поредица книги-пътепис, 1001отбивки, отнасяща се до точно такива "непознати" места в България. Цена - около 15лв. /бр.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: edcf741e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всъщност авторе най-интересните неща са приети за забележителности. Всеки би го било срам да ти каже място от неговия град, което не е общоприета забележителност, защото не биха се надявали да ти е интересно.
Бих препоръчал да разгледаш картата на "почивка. бг" за забележителности над 1500 само в България, всички те са отбелязани с точка с прикрепено разказче за тях.
Иначе във всеки град си има места, които не са отбелязани като забележителности, но любими на хората места с проста обикновена, но впечатляваща гледка. В повечето градове става въпрос за място на височинка край града от където се вижда почти целия град. България е балканска държава така че всеки град си има баир, обикновено с кръст на него, от където нощем се виждат светлините на града. отделно близо или във всеки град минава река, на която също има интересни мостове, водопадчета, разни гьолчета за местен плаж и т. н.
Прекарах перфектните 2 часа една сутрин от 5ч до 7ч да храня рибките на гребния канал в Пловдив. В Смолян не мога да забравя картофките в "клуб култура"- стана ни смешно името и затова влязохме. В Айтос се качих на едно ниско било с паметник на козел на върха. Бакърлъка е специално място между Бургас и Созопол, където няма хора и се катериш малко по козя пътека, но се вижда гледка от високо към морето. В Сливен местата се наричат “Хисарлъка” и "Битмиш" и тн.
Сега за отпуска през август съм планирал да ме нахапят комарите по Дунав, Видин, Лом, Козлодуй, Никопол и забележителностите в околността.
Пожелавам да откриеш своите места.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker