Ние емигрантите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ние емигрантите
преди: 13 години, 7 дни, прочетена 3871 пъти
Провокирана съм от други теми и реших да добавя история за нас емигрантите и имигрантите. Защо не сме харесвани? Никой не ни забелязваше докато бяхме мижитурки в БГ, а сега пък, понеже сме "големци- чужденци", ни категоризират като извънземни. Няма угодия на нашенеца. Все сме криви. Кое е по-добре мизерия, борчове и кредити в БГ или емигрант в Чужбината? България страдала за нас, говори се! Ние емигрантите сме щели да затрием тази България. Ами ако не сме ние да вливаме изкуствена икономика от свежи пари, изкарани с кървав труд, кой друг? Бойко, Серго, Ванката Костов или Аладин от вълшебната лампа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 дни
hash: cf474f3d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "големци- чужденци", чак пък, по скоро ви съжелявам. Аз си изкарвам западна заплата в БГ без да плащам наем, и да съм втора категория човек. Бил съм там. Знам как те гледат на нас!

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 5481311f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо въобще се провокираш от глупости? Емигрантка съм да. И?? Във всяка страна има хора, които решават да емигрират (къде повече, къде по-малко). Защо аз да съм изключение? Аз съм една от многото в чужбина. Не се срамувам от страната си. Навсякъде казвам с гордост, че съм българка и разказвам колко хубава е България. Както сама каза-наливам пари в икономиката и се надявам някой ден да се оправи. Държавата не можа да ми предложи професионална реализация, затова я намерих другаде. Но винаги ще си остана българка и ще се гордея с този факт. Щяла съм да затрия България? А тя не се ли опита да ме затрие със заплатата от 300 лева? Държавата страдала за мен? А защо не страда когато бях там и не можех да си платя сметките? И да, за много от хората там съм извънземна, защото не ходя с три ланеца, гримирана и облечена като порно звезда, с чантичка имитация на Louis Vuitton, надявайки се някой чичко с дебела банкова сметка да ме забележи, а работя и се издържам сама. Малко са свестните хора, които останаха там, но се надявам да не изчезнат съвсем. Обичам България като страна, но не и като държава. Съжалявам...

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 502549f216
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз искам да емигрирам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: fa862b68cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доста преигравате с тези пари, които сте били вливали. Не зная какво ще се получи, но защо не започнем да смятаме всеки лев на българи от България, които се харчат в чужбина... Да не говорим за инвестициите на чужденци. Но видиш ли вие сте ни били хранели. Ти сама си си казала една причините да не ви харесваме. Изкарваш, че ние трябва да сме ви длъжни по някакъв начин?
Друга причина, поне за мен, е отношението ви към България. По принцип българите сме нихилисти, независимо дали в или извън нея, но имам чувството, че вие биете всички класации с невероятната си омраза. Като съм пътувала навън такива неща за България и българите от вас емигрантите съм чувала, че съм се чудила да се смея ли да плача ли. И бялото ще изкарате черно само и само да говорите лошо, като разбира се включвате и нещо вярно. Ако започна да изброявам всичко, което съм чувала ще трябва цяла тема да напиша.
Голяма част от вас са се превърнали в скотове, които ще се избият един друг, за разлика от други нации не си помагате, а напротив.
Като се приберете се държите с нас все едно сте нещо повече. Дори да работите като чистачи, имате такова отношение към българското все едно всичко е евтино и скапано. За пример емигрантка от Великобритания, която работи като чистачка с пренебрежение си поръча бутилка от най-скъпото вино в един ресторант, защото дори то е малко за нейното положение, но после солено и излезе. Реакцията беше: "българска му работа".
Не, не мислим, че сте големци, но вие си го мислите.
Разбира се сред вас има и читави хора, но май са малко.
За мен нищо особено не сте и ако ми кажеш, че си емигрантка няма да ти обърна внимание.
Направи ми е впечатление, че си написала, че в България емигрантите преди били мижитурки. Значи сега не си защото не си тук? Мога да ти кажа, че сама си даваш отговора с всеки ред, който си написала.

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 42a05c64fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нм 1, май не си на ясно със "западните"заплати. Щото в някой западни страни, хората работят и за 600 евро. Ако пък, в БГ изкарваш заплата като моята, евала, свалям ти шапка. Само че сигурно ще ти трябват няколко месеца. Така че... хич не не съжалявай. Живей си там, където и както ти харесва.

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 дни
hash: f254e4bb45
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Запомнете едно! По-добре беден българин, отколкото богат емигрант!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 42a05c64fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На последната ми работа в БГ, преди да замина в чужбина, чувствах се като втора категория човек. Просто шефа ми беше такъв, никога не беше доволен от нищо и от никой. Сега сам много подобре в това отношение, работя в Германия. Така че, кой както ще улучи.

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 2354f858ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Олеее емигрантка ли си, която спасява българската икономика с кървави пари :-) ще може ли да пратиш една снимка за да си я закача на стената и да ти се прекланям по 3 пъти на ден хахахаха Полза от такива пари България няма въобще. Ако става на въпрос Жан Виденов вкарваше от печатницата в икономиката много повече пари от всички емигранти но не се оправихме хахахах Полза ще има ако с тези пари спретнеш бизнес в Бг и генерираш продукт като плащаш заплати и данъци на Бг а не на други държави защото тях подпомагаш в случея :-) Ние който сме тук и плащаме данъци и се трудим в Бг поддържаме икономиката а вие просто чакате от страни ако случайно положението в Бг се подобри да се върнете на готово. Това че си сложила личния интерес пред интереса на държавата няма нищо лошо но не очаквай да те боготворим хахахаха

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 502549f216
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз заминавам и ще се върна като се оправи /АКО по точно/.
Бг не е нищо повече от другите държави, нито те са кой знае какво повече от нея. Тук не става въпрос за страните, заплатите и стандарта на живот само. Става въпрос за средата, обкръжението, приятелствата, любовта, ако я срещнеш. Лично аз нямам никой в Бг, който да ми липсва. Може би малко мама, но като сме разделени най се разбираме с нея. Имам и две три приятелки, които и те всеки момент ще отпрашат нанякъде. Няма за кой да остана и какво да ми липсва. Не съм човек, който се привързва към обстановката, а към хората. За Бг няма оправия. Тея цигани са плъзнали като въшки се множат. Немога гнус ме е вече. България не съществува. Може ми трябва да стане Цинганания, Мангалия, или Мизерия, Беднания, нещо такова... Като продължават да се множат въшляците, ще превземат цяла Европа помнете ми думата!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: e3ad018c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Не сме харесвани, защото скъпите ни сънародници, живеещи в "прекрасната" ни държава, са толкова завистливи, че няма накъде. Единственото, което правят е да защитават България, без никакви значителни аргументи, и по доста неграмотен начин в повечето случаи. Много мразя неграмотни патриоти, да! А да не говорим, че повечето от тях дават мнение за живота в чужбина, без дори да са стъпвали там. Само могат да си мечтаят да излязат от България. Аз живея в чужбина, и тука ми харесва много повече. Хората са любезни, усмихнати и внимателни. Никога не съм била обект на дискриминация. Животът е спокоен и приятен. Но това вече си го знаеш де... ;)

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 дни
hash: cf6bc22be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   абе я си ходете там, където искате и където ще се чувствате добре и си направете живота хубав и сигурен! Кво сте почнали да се сърдите че сте неуважавани или там каквито и да е , не съм чел коментарите, имигрантки и имигранти.

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 6fc5a07ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Напълно съгласен с номер 2 !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 96a518d6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Е, нали и официално беше отчетено, че най-голям дял в приходите в държавата са от имигранти. Има обаче една особеност в употребата им - навремето сърбите имаха виза за цял свят в паспортите си и цели семейства емигрираха - само че държавата им беше осигурила безпрепятствена реализация на същите пари в бизнес инвестиции. След години имигрантите се връщаха и действително инвестираха в различни видове бизнес, строяха и създаваха работни места, но такава беше политиката на държавата Югославия. Всичките ми приятели са в чужбина семейно от години /аз съм един от малкото пребивавали закратко, постигнали целите си и завърнали се/, за съжаление някои се прибраха с цел да развият нещо собствено - и тук е разликата - в нормалните държави всичко ви помага, а тук всичко ви пречи. Та след като потрошиха сума пари за бюрократични простотии и си разклатиха нервите, аверите пак поеха обратно. У нас действително влизат много пари от имигранти, но обикновено отиват за издръжка на близки и нищо стойностно не може да се създаде. Верно е, че има много фукари, които като си дойдат парадират с десетина евро в джоба, но това си е неизживяно детство и комплекси. Верно е, че има и много стойностни българи, работещи и живеещи по света. Някои излизат от необходимост, други да избиват комплекси и да търсят на хляба мекото. Но нали се борихме да имаме свободата да се придвижваме, да не висим пред посолства и да се чудим ще ни пуснат ли на екскурзия. Всеки е свободен да избира къде и с кого да живее, боклукът си е боклук за цял живот, има ги навсякъде. Във всяка държава в ЕС има много граждани от развитите държави, които работят и учат там - а те какви са, ако не имигранти, но това не ги прави по-малко хора от съгражданите им. Но там е друг свят, лошото е, че тук не забелязвам тенденции за развитие напред, освен боричкане за кокала за заветните 4 години. Колко инвеститори посрещах, колко срещи с висши чиновници бяха, големи приказки - за съжаление нито един не инвестира, да не обяснявам защо - питам се, къде е ролята на държавата-майка в случая? Царят дава - пъдарят не дава, имиграцията е вид решение. Защото уважаеми пишещи, не всеки може да работи и живее в София и да получава голяма заплата, защото в провинцията има немалко кадърни специалисти, работещи за 300 лева - майната им на неграмотните и необразованите, и на помощи се живее добре - какво да правят другите? Слава Богу, граници няма, нека който иска да опита късмета си - ако не му хареса, да си идва, поне опит ще е събрал. Желая успех на всички!
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 96a518d6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Тъкмо на място - треперете имигранти - Премиерът: До три години връщам българите от чужбина - това е от в-к "Дневник" - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/28/1096765_premierut_do_tri_godini_vrushtam_bulgarite_ot_chujbina/. Пропуснах да препоръчам по едно нещо и на двете страни в темата - уважаеми имигранти, когато се връщате в отпуск не гледайте на нас като петел на бобено зърно и омраза в погледите на туземците няма да има. Уважаеми туземци - не се дразнете от перченето на някои имигранти - в повечето случаи имат просто по-добър стандарт и със спестените хиляда евро са си дошли да похвърлят къчове, но милионери не са станали и няма да станат, не им завиждайте. Нека всеки да живее където и както поиска, но да си остане човек!
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 6d89c59bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Н. 5, малко неподготвено е изказването ти: "За икономиката на България емигрантските трансфери имат МИНИМАЛНО ЗНАЧЕНИЕ и всеки български олигарх с 100-те му фирми има много по-голямо значение, а бройте колко олигарси има... един български банкер(ка) ще купи и продаде емигрантските парици и ще спечели от това два пъти... Да, вашите парички може да имат някаква социална роля, да помагат на мама и тате, но на икономиката?

Не, незначителни пари. ".

Погледни, ако обичаш, тази http://ide. li/article1571. html статия. И знаеш ли, много е неприятно да парадираш навсякъде с постиженията си. Нека бъдат оценени от другите. И последно, като безкрайно образована, би трябвало да познаваш английската азбука. Или поне да ни запознаеш с GCM- ите, защото аз лично, само за GSM съм чувала... НО - възможно е, бидейки тъпа емигрантка ( да, първата ми заплата беше 120 000драхми, или 360Е), да не съм запозната с много от вече тривиалните за ежедневието ни продукти. Кой знае! Бачках като "момичето на факса и ксерокса" 5 години, като междувременно завърших ПолитИкономка с мастър по Търговско право. Да, много мрънках и ми беше много трудно в началото. Въпреки всичко, обаче, поне знам, че се пише "дискрИминация". :)

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 6 дни
hash: fa862b68cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16, точно пък с Гърция ли намери да се перчиш...

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: c6b1aa4535
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До номер 5 само ми е чудно защо си избрала да учиш в друга страна. Не за нещо друго ама в която и тема да отида и да почна да чета все едно и също все се хвалиш с това. За това ли там учи или искаше да научиш нещо все пак. Само този въпрос ме мъчи няма ли нещо друго с което да се похвалиш нищо друго хубаво не ти ли се случело в живота. Като си учила на запад не научили нещо вълнуващо само в гета та ли си живяла щото само за тях ни разказваш. Сподели с нас и някоя вълнуваща история от живота ти в тази или или в друга посетена от теб държава. БЛАГОДАРЯ

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 502549f216
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   №15 прочетох статията, която няма общо със заглавието. Българите нямаше да ходим по чужбина, ако тук имаше условия, работа за всички и нормални заплати. Когато се оправят нещата, който иска ще се върне. Ти си извадка на типичния злобен българин. Изказването ти е пълно със завист и злоба!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 6d89c59bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   17, първо - не се перча, напротив. Обяснявам колко мизерно съм живяла, но съм имала цели, които съм постигнала. Второ - Гърция не е била винаги на днешния си хал. Преди 17 години си беше направо рай!
Поздрави!
16

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 96a518d6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Благодаря, 19, можеше да забележиш, че съм и 14 и съм бивш имигрант и в случая съм наясно с темата. След едно-две поколения тази тема няма да съществува, а и сега има държави, отлично развити, населени предимно с имигранти, където самото понятие имигрант е странно. Относно статията - умният човек ще види общото с темата, но много по-интересни са коментарите към нея - точни и смислени - все още има много умни хора у нас. Съгласен съм, че когато се оправят нещата /блажени са вярващите/ ще има обратен поток от хора с пари и опит, какъвто пример посочих с Югославия отпреди години. Познавам добре имигрантския живот, съжалявам всички за несгодите и лишенията и най-малкото имам злоба към сънародниците зад граница. Преди време и бившият президент Петър Стоянов плещеше подобни глупости, но никой не му повярва, едва ли и сега някой ще се впрегне. Хайде, със здраве, успехи в труда и чети внимателно. Иначе номер 5 верно казва - границите са отворени, комуто стиска - да тръгва, няма визи, няма посолства, ама не е лесна и зад граница, казано е, че сухо дупе риба не яде.
Мечо Пух

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 дни
hash: f87030552e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Хора, няколко пъти използвате думата "икономика". Разберете най- накрая едно нещо, в България икономика няма. Излиза 1 ТИР с българска продукция за износ, влизат 5-6 ТИРа вносни стоки. Замислете се, щом капиталът изтича навън, от някъде трябва да има баланс. Досега се балансираше с чужди инвестиции, сега секнаха и за това Дянков чупи пръсти :) От тази гледна точка емигрантите действително доста подпомагат българската "икономика".
И всеки човек трябва сам да си избере дали да бъде беден в България, или емигрант. Важното е да не забравяме, че сме българи.

Ale

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 5bc92709d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не знам кого си мислите че "храните" с "кървавите" си пари, но познавам семейство пенсионери-партийци (съседи), чиито синове от 1989 г. живеят и работят в Чикаго, но въпросните субекти за всичките тези години нито веднъж не са пропуснали да си вземат държавната пенсия, макар, че ходят за по половин година в US при семействата на синовете си да гледат внуци. Как си мислите - тези пенсии кой ги изкарва и от чии данъци се отделят? На синовете им ли?

Отелно - кой е инвестирал в безплатно и добро образование за всички емигранти, че сега други държави да събират дивидентите от него? Най-прости сметки показват, че всеки еднопосочно заминал висшист "отнася" със себе си около 5 млн. USD от бедна България в съответната богата страна - това са данъци, оборот и труд... Не забравяйте, че и (повечето) неудачници като вас и родителите ви щяхте да видите добро образование през крив макарон, ако се бяхте родили навън - просто родителите ви нямаше да имат пари да ви пратят в някой сносен колеж...

Когато работиш в дадена държава може да не вземаш много пари, но с работата си допринасяш за развитието и благосъстоянието на всички в нея, както и на самата държава.

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 9ed1f84e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23 какво добро образование бълнуваш, какви 5 лв? тея, които са завършили висшо в Бг им се налга да запишат да следват отново и как няма да им сеналага, след като (давам пресен пример) професор в УАСГ дава текст от Википедия за превод и научаване... Википедия???? Това, ако го включа в която и да е моя работа тук, щяха да ме скъсат и дори нямаше да си направят труда да я прочетат... та пак те питам: какво добро обучение, какви 5 лева? Да не говорим, че като следваш никой, освен мама и татако и ти самия не те подкрепя, Франция дава помощ на студентите си, учеяи навън, Германия също, плюс помощи за тези, които са финансово не добре и трудно могат да си позволят следване.
И какво гледаш в чинията на съседите? Ходят си при децат, теб какво те бърка? А колкото до пенсията си, изработили са си я и ако мислиш, че с тая пенсия вливат пари в Америка... смях в залата...
Иначе както винаги Мечо Пух даде много добро мнение...

Лола

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: fa862b68cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Лола, недей чак толкова да омаловажаваш образованието. Има нещо вярно в това, което казва 23.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 9ed1f84e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   25 образованието не го омаловажавам в никакъв случай, омаловажавам българското образование, където ти преподават неща на по 20 години, защото никой не си е мръдна пръста да научи аджеба как се развива света и какво ноцо са измислили хората, омаловажавам го, защото ми се използват източници като википедия, а сериозните публикации не се и поглеждат и го омаловажавам, защото за изпит в Бг човек се готви 4 дена по 4 часа, за изпит по света, човек започва да се готви месеци преди това, и най-вече го омаловажавам поради оплакването на студентите колко много имат да четат, видиш ли цели 200стр. на изпит, тц тц тц, горките, как да не ги оплачеш. Катео не се инвестира в нещо, не можеш да очакваш да береш нещо, а в бг образованието не се инвестира.

Лола

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 дни
hash: fa862b68cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Лола, аз точно това имам предвид- да не омаловажаваш българското образование чак толкова. Може много от нещата да не са наред, базата да е ужасна, но все пак ми е писнало да изкарват всички студенти незнаещи и т. н.. Имаше един доста точен коментар на колега, който учеше в Карлсруе: "основната разлика е в това, че в България може да излезеш и ненаучен, но ако имаш желание да учиш, нещата не са чак толкова по-различни". И аз съм недоволна от много неща- много теория, малко практика, недостатъчно заплащане, така че хората нямат желание да преподават.
Бях чула и друго мнение за ит специалности: "и в България образованието е скапано и в чужбина, изключение правят само топ университетите", като това го казва човек, който е доста добър и под скапано има предвид това, че не е на толкова високо ниво.
Истината е, че около мен има доста кадри, които са си получили образованието тук и не мисля, че не биха били ценни в чужбина. От тази гледна точка 23 е прав.
Както забелязваш, не казвам, че имаме перфектното образование, но все пак винаги съм се чудела от къде българите намираме такова самочувствие да си позволяваме да критикуваме изцяло обширни области на базата единствено на своя опит.

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 9ed1f84e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27 това, че българското образование не е на ниво е факт, това, че българите завършили в Бг трябва да изкарат цялото си образование на вън отново, за да бъде признато е факт, това, че се използват стари методи и се преподават отживели теории-факт. Колкто и да искаш да следваш и да учиш, като нямаш пример как се прави, няма как да го направиш.... преглеждах наскоро презентация на студент в България по случай завършването му, това нещо нямаше нито структора, нито вид и завърши с много добра оценка, ако подобно нещо бях представила тух, щяха да ме скъсат и нямаше да ме погледнат Факт е, че българите сме интелигентни и ако искаме можем да постигнем много, но също така е и факт, че няма база за постигането на каквото и да е било, ако искаш и обкръжение няма. Дали ти мислиш, че нашите кадри, завършили в България, ще са ценни или не в чужбина е лично твоя преценка, факт е, че нашето образование не се признава никъде по света и това не се дължи на факта, че е само теория, защото навсякъде образованието в университетите е основно теория, дължи се по-скоро на факта, че е изключително стара теория.

Лола

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: fa862b68cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Така, аз не казвам всички кадри, а някои около мен. След като в твоята среда и в твоята специалност нещата са такива не означава, че е навсякъде. И не, не е факт това, че тези, които били завършвали тук трябвало да карат пак в чужбина. Факт е това, че около теб нещата е са наред, факт е, че си позволяваш да критикуваш без изобщо да знаеш как е в другите области. Факт е, че си избираш как да тълкуваш думите ми и после ми приписваш генерализации, които ти самата правиш. Факт е, че изобщо не искаш да приемеш, че може да има човек, който да е достатъчно квалифициран и обобщаваш всичко. Е аз не съм с толкова голямо самочувствие да си позволявам да омаловажавам всичко и всички, които учат в България и да ги изкарвам всички незнаещи, тъй че няма за какво са спорим.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2079fcc9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   В крайна сметка, никой не ни държи на сила, нито в България, нито в чужбина! Дерзайте!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a175663330
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Зачетох се в простотиите написани от неграмотните Българи решили да изложат тезите си тук както "за" така и "против" емигрантството и "големите пари навън" който само тях чакали.

Мили сънародници, пари има и в България, но поради неграмотност която отбелязах по горе, некъдърност която също е определящ фактор... и най-вече завист и егоизъм от страна на всеки един от нас... положението е такова, че парите са ви станали господ.

Да отбележа, че пътувам по света.. горд съм, че съм българин.. но не кантактувам с други българи зад граница поради ред дребнави за тях причини.

Бих казал, че не бива да напускаме дома си само заради финикийски знаци и това да ни говорят хората, пак казвам който има за цел пари.. той може да ги печели навсякъде.. светът е пълен с неграмотната измет от малките български градчета и села, кото не спират да ни излагат при всеки удобен за тях случай.

Ще кажете " на тоя пари не му трябват, уредил се е и злорадства, че може"... и какво ако е така, вие сте онези без переспектива и поглед навън.. а там няма нищо по различно от това в България.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3499ec79ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Но 14
Напълно си прав че в България нашите политици, не само че не помагат на хората когато започват някакъв бизнес, но и с високи такси се опитват да ги разколебаят и те да се откажат. Ако не бях сигурна, че сегашните ни оправници са "честни и почтенни" хора, щях да си помисля че някой от друга държава ги е подкупил с цел да се създаде още по-голяма безработица и да принудят българите да се изселят. Без значение колко много усилия полагат за това, ние сме жив пример че можеш да започнеш бизнес тук, и то успешен. Вярно е че направихме парте си в Германия, където бяхме с мъжа ми две и половина години. Събрахме опит и идеи от там и въпреки че ние не сме най-ярките крушки в стаята, сме живо доказателство че с много труд и упорство всичко е възможно. Желая успехи здраве на всички!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 274c9d1648
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Авторке, много ми е странно като се наричаш емигрант. Пишеш в български сайт и ти отговарят на български - мн трудно ти схванах посланието :)
На 34 години съм и никога не съм приемал Българин/Българка работили в чужбина за емигранти. За мен емигранти са цигани, турци каракачани... сещаш се - всички малцинства, които са невазможни за интегриране - те само тяхното си знаят и искат, ние сме измет за тях в нашата страна.

Както всеки българин/ка и аз познавам много хора, които са работили в чужбина - никой никога не е говорил за тях като имигранти, понеже ние Българите се интегрираме перфектно в всяка една страна ( ислямските не ги включвам - ние там не виреем, която българка е отишла там - тя си знае какво и е ).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker