Подарък за рожден ден- неблагодарна ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подарък за рожден ден- неблагодарна ли съм?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1968 пъти
Тази година ставам на 20. По принцип винаги си правя рождения ден на два пъти- веднъж със семейството (на деня) и един път с приятели. Този път обаче двете ми най-добри приятелки решиха да ме изненадат. Едната пътува специално от София за Варна (и ще остане тук една седмица)- не се знаеше дали изобщо ще дойде до последно, тъй като наистина имаше важен ангажимент. Другата не се знаеше дали ще идва и дали ще ходим на дискотека след това, тъй като едва два дни преди рождения ми ден разбрала, че ще има външен изпит в деня след рождения ми ден. В крайна сметка и двете дойдоха вкъщи, подариха ми балони, торта, смешни светещи очила, картичка и сребърно бижу.
Ще си кажете, че това е прилично като подарък. По принцип не искам да държа сметка никому и не искам да правя сравнения, но като се сетя какви подаръци съм им правила и на едната и на другата... Тази година за юбилея на едната й подарих книгата, от автор, който тя искаше да прочетете от много време насам, много време я избирах, търсих я в хронологията на чатовете ни, консултирах се с отзиви от читатели + парфюм, който много хареса, докато веднъж бяхме на пазар+ кутия бонбони Линдт, която тя е пробвала само веднъж и много й беше харесала и не вярваше, че ще пробва отново + балони с хелий+ червена роза+ картичка+ торбата й беше голяма, във формата на сърце, с нарисувано мече (тя обича мечки)+ клип, в който събирам всичките й познати, семейство и приятели и им задавам въпроси във връзка с нея, взаимоотношенията си с нея и каква е като човек (клипът стана дълъг близо час, но така и вече 5ти месец не можах да го завърша, което много ме гложди, но работя по въпроса все още) Всичко беше подбрано по цветове, всичко беше в любимия й червен цвят. Миналата година й подарихме торта с едни нейни приятели, с нейния лик+ балони с хелий+ гривничка+ бижу+ написах й много готина картичка, послание и нещо като песен в хумористичен стил. По-миналата година й подарих пъзел от наша снимка заедно+ роза+ балон с хелий във формата на сърце+ картичка+ послание.
Другата живее в чужбина. Подарявала съм й специален клип, в който едвам накарах другата й тогавашна й друга ндп (тя имаше още една ндп освен мен) да се включи и в крайна сметка почти сама си го правих + специален вибратор (както тя пожела уж на шега, на шега, но не вярваше, че наистина ще го има), който изпратих специално до UK (макар и без картичка, а направо от сайта Алиекспрес), по-миналата година пак пожелания, специална картичка... да не продължавам. Схванахте какво искам да кажа. Миналата година едната ми подари рамка с наши снимки и ме изненада с балони с хелий, а другата ми подари гривна, специална картичка, на която искрено се смях, цвете, обеците, които си бях харесала преди време и готино послание. А те дойдоха на рождения ми ден неофициално облечени, негримирани; те знаят, че обичам балони с хелий, но уви- имаше 5 балона с въздух, като единия от тях се беше спукал; торбичката беше в някакъв кафяв цвят на каре, бижуто беше мъничка висулчица- сребърна с камъче и верижка, а картичката беше и от двете, като при това си личеше, че е писана набързо. Ппц аз в картичките си обичам да вкарвам inside jokes, да ги украсяваме, да вкарвам нещо от мен. Не е въпроса до парите, а до усилията. Просто си личеше, че това е бил подарък, измислен в последния момент. Не им казах нищо директно, само леко намекнах на едната, че ми се е искало нещо по-personal на следващия ден. Оценявам усилията и на двете, радвам се, че дойдоха, особено се радвам, че видях едната, с която не се бях виждала от 2 седмици. Прекарахме си много забавно, макар и да не излязохме на дискотека, заради изпита по кормуване на едната. (планираме да отидем на дискотека след 2 дни) Но мен остана едно леко огорчение. Обичам ги и двете безкрайно много, и с двете (поотделно- тоест те двете не са приятелки и ние не сме групичка) имаме много силна връзка. Имаме вече 5-годишно приятелство, споделяме си всичко с тях, те са ми помагали в много трудни моменти, както и аз на тях, имаме си inside jokes, почти всеки ден си говорим, всеки път пада голям смях. С едната сме се карали точно 2 пъти засега за всичките тези години, а с другата- се караме и сдобряваме като семейство след 30 години брак.
Благодаря им за всичко, разбирам, че и двете са заети и си имат основателни причини, но все пак ми е леко странно и не знам дали съм права. Не ми е до парите, разбирате ли? Хубав подарък може да се направи и почти без пари. А в случая ми стана леко тъпо, защото този тип подарък бих подарила, когато отивам на рожден ден на позната или приятелка, а не на най-добра приятелка. Иска ми се всичко да е... равностойно. Не искам да сравнявам моите подаръци с техните: аз това нещо, което съм го направила за тях, съм го направила от сърце, защото така съм го усещала. И въпреки това се питам дали не греша някъде? Дали не е заради незавършения подарък на едната? Или защото се карахме напоследък много с другата? Какво означава това? Какво според вас трябва да направя? Трябва ли да говоря с тях? Следващия път може би не трябва да се старая толкова.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1b65858119
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глупаво е да сравняваш. Важното е, че ти са подарили подарък и толкова. Може и да нямат толкова финансова възможност, може и да са купили в последният момент, какво значение има, като си получила поне нещо? Може и да им има нещо, че да не дойдат гримирани.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cd254381e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки подарък е като вид бонус, идва ти даром, разбираш ли? Някой е отделил време, средства и мисъл, за да се почувстваш по-добре. Едното момиче е пътувало сигурно цял ден, за да дойде от София за твоя празник. Ти не можеш да знаеш кой колко се е постарал. За рождения ден на най-добрата ми приятелка тази година нямах никакви пари, имах изпити и празненството беше на час път. Всички пари, които ми останаха след плащането на билета, бяха дадени за подарък. Реално й купих лосион за тяло, лак за нокти и червило. Подарък, който човек би взел и на всеки познат. Да, но тя искаше да дойда, а не да има подарък и искрено се зарадва, че съм там. А на мен ми беше наудобно заради подаръка, едва след час разбрах, че това никак не е важно за нея и някак ми стана мило. В твоя случай е имало изненада, имало е пътуване и ти е отделено време тогава, когато едната е трябвало да се подготвя за изпит. Не омаловажавай действията на другите за теб, те са даром, те са подарък.
Истинския подарък в живота е да имаш хора, които биха пропътували цяла България, които биха отделили малко време за теб на празника ти, дори и да го нямат. Подаръкът са приятелите, останалото е материално. На мои рождени дни са идвали и хора с едно цвете и един шоколад Милка, не съм ги връщала, а съм ги посрещала с прегръдка, защото са дошли и все пак са отделили малко за мен. Не издребнявай толкова, подаръците са относителни, не бива да се чувстваш длъжна да правиш чудеса- подари това, което ти е по възможностите и ти се струва хубаво, подаръкът е от сърце, идва от теб и се дава без нищо в замяна. Накрая остава спомена.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d4b2a72400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма как в живота да си приятел с всички за цял живот. Бъди благодарна и на това. Може би вече са се поизчерпали отношенията. Освен това има хора които нямат талант да изберат подаръци. Аз винаги съм с най-хубавият подарък. Знам какво предстои и често купувам с месеци по-рано при това на страхотни цени. Например за деца купих от някакво изложение луксозно издание на цена иначе 20 лв. по 5 лв. книгата. Купих на разпродажба дънки на моето дете и същите дънки за подарък на друго дете, комбинират с тениска наистина качествени, но за никакви пари. Когато беше нашият рожден ден, вярно че те са с много добри финансови възможности, представи си как са приели нашият подарък, като те подариха на моето дете дрехи Бенетон за над 100 лв. Наистина това е талант и усет. Не го мисли.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cb975928f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изобщо не дочетох написаното.

Против съм всякакви безмислени подаръци.
Отивам някъде на заведение или кафе, според ситуацията, ала бала, не отказвам цвет и толкоз.

Даже на съпруга си съм издала заповед!
Никакви подаръци.
Цялото ми семейство сме родени с рожденни дати в рамките на 30 дена точно и то около Коледа и Нова година.

Става ад!
Затова, хапване, пийване, казах за цветята, аз обичам да си купувам и без повод и дотам.

Да не говорим, че това приятелки, ама еди коя си еди къде си, такива безмислици на мен никога.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aef4700059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А те защо не ти подарят нещо, което ще ползваш години-фотоапарат, бинокъл, външна батерия за телефон, флашка или карта памет, принтер за снимки за компютър-ето това е хубав подарък, а не разни дрънкулки, снимки и прочие! Кажи им какво искаш, не да се излагат така! Избор винаги има, стига човек да се сети какво може да подари-магазини за техника има достатъчно!

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1144ce7a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Миличка, а фактът, че са пътували стотици километри за да дойдат на празника ти нищо ли не значи за теб? Нима торбичката, видът на балона и картичката са по-важни от факта, че приятелките ти, въпреки многото си ангажименти, са намерили начин да дойдат специално. Ако моя приятелка дойде от стотици километри за рождения ми ден, ще съм истински радостна и щастлива, ако ще и изобщо нищо да не ми е купила. Самото и присъствие е важно! Значи, че държи на мен, а цветята, картичките и т. н. са просто подробности! В крайна сметка кое е по-важното да си с любимите си хора или какъв е балона? А това да правиш сравнения какво ти си им подарила е меко казано тъпо. Ако си им истинска приятелка би следвало да се радваш да ги видиш, а не да гледаш какво ти носят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 432e07caf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! :) Аз съм на 21г. и също правя по-специални подаръци на хората или по-скоро, когато правя подарък обръщам много внимание и наистина се старая той да е харесан. Подарявала съм неща, които аз съм изработвала, други са били купувани, но винаги с умисъл. Но досега на мен не са ми правили такива подаръци. На една приятелка й бях направила една кутия с форма на сърце (тя беше купена), в която имаше орехи, които бях почистила отвътре и лакирала в сребристо и златисто. Бях им направила малки дупчици с винтоверта и през тях бях прекарала гумени ластичета с игла, за да може да се отварят и затварят. Вътре бях сложила пожелания и бях завила с фолио от онези шоколадови фъстъчета. В един от орехите имаше нежни сребърни обички. Купих сребристи бонбони и от онези "фереро" и всичко това го поставих върху декоративна слама. Орехите бяха 21бр, на колкото й години ставаше тя. Това й го подарих с целувка и букет цветя. На моя рожден ден получих целувка и прегръдка от нея. :) Много гадно ми стана, защото нейното семейство е много по-заможно от моето, но просто по този начин си личи кой колко държи на теб. Това е само един малък пример. Винаги са ми подарявали неща от магазин за 1лв... не ми е за парите, а за това, че дори този човек не си е направил и най-малкия труд да се опита да ми направи нещо, което да ми хареса. На работа сме си подарявали подаръци. Там лимита беше до 15лв. Купих една коледна чаша за чай от джъмбо и я напълних с интересни бонбони и близалки с различни човечета, бастунчета... Сложих и пожелания, опаковах я красиво в целофан и сложих една хубава панделка. Заедно с това купих от един магазин едни много мекички пухени ръкавички. Опаковах всичко това и в резултат - получих часовник с изпадали камъчета, които от магазина за 1лв струват 4-5лв. Не е въпроса в парите, а в желанието. Със сегашния ми приятел съм от 6 месеца. Подарявала съм му портрет, който аз направих с въглен и креда. Една малка книжка направих, която е с карти и на всяка една разпечатах "52 причини да ме привличаш". Много ефектно се получи това. Тези неща бяха без повод. За рождения му ден нямах много време да направя нещо и ръчно и се бръснах малко и му взех парфюм за 99лв и останах без пари тогава. А той на мен досега не ми е подарявал абсолютно нищо. Което съм му го казвала, но... На бившия ми приятел съм му подарявала много ама страшно много неща в рамките на 2г. А той винаги само когато има ПОВОД ми подаряваше тенекиени обици, а имаше пари. Преди 3г. имах приятел, който правеше малки жестове към мен и без да има повод. Например купуваше ми кокичета и разни букетчета от бабите в подлезите, водеше ме на вечери и т. н. Но самото изживяване не може да се сравни с това, което преживявам в момента. За мен тези кокичета винаги ще значат много за мен, защото си личи, че са подарени, за да може да грейне усмивка на лицето ми. Не знам какво да те посъветвам. Когато човек обича и уважава, според мен, не прави така. Тази година на моята приятелка и купих любимата й спирала, която беше 20лв. и това беше. Реших да не си давам зор, докато не видя резултат. Искам да изненадвам хората, но много боли, когато някой отбива номера. Когато правиш нещо за някого казват, че не бива да очакваш същото и за теб. Жеста бил важен.... но в крайна сметка и ние искаме да се чувстваме значими за някого, нали така? Може би разходите за път не са им дали възможност да вземат нещо друго ли, не знам. :) Просто не трябва да съдим хората по себе си, защото всеки гледа през различни очила... всички хора сме много различни. Гадно не гадно... такъв е животът. Хубав и усмихнат ден. :))))

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3a192aa84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Да започнеш да мислиш като 20 годишна, а не като 13 годишна

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d96400d3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Просто си намери по-богати приятелки, ако тези момичета нямат пари, няма как да ти подаряват хубави неща. Или пък проблемът е, че не се стараят, но ако е това, то значи, че не са ти истински приятелки, не държат достатъчно на теб.
Аз имах приятелка, която ми правеше супер сладки подаръци и скъпи, просто, защото искаше, защото можеше, и е такъв човек, обича да дава, зодия везни. Имах и друга, която имаше пари, но подбираше хубави неща само за гаджетата си, а за приятелките си - отбиваше номера, но в същото време искаше от нас хубави подаръци, да й плащаме кафетата и т. н. зодия лъв е. Като се замисля, повечето ми приятелки са били използвачки и не са се старали в отношенията ни. Затова са в миналото. Раздавай се за хора, които се раздават наравно с теб, иначе ще се чувстваш недооценена и използвана, което е кофти, все някога ще ти писне и ще им теглиш една... по-рано е по-добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 577c528489
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не бива да си толкова дребнава. Това са тийнейджърски глупости. Сама казваш, че никой нищо не ти дължи. Момичетата са те уважили, пък било то и с не-толкова-личен подарък. Какво толкова! Че и да го премисляш толкова дълго...

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bb4049a3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подаръци и отношение ден получават не за това какво ти си подарила на някого.
Започни ти да купуваш хубави неща за себе си.
Ако носиш бижута за 100 лева никой няма да ти носи нещо евтино. Не заради цената, ами защото просто няма да го носиш :)
Ако ти самата пренебрегваш себе си и другите ще те пренебрегват.

Моя съвет е когато даваш нещо да не очакваш нещо в замяна. Имала си възможност да подариш нещо хубаво- подарила си.
Те не са се постарали колкото теб и това се случва- приеми, че те не са и длъжни. Това, че са получили подарък също не ги задължава. Следващия път можеш да купиш нещо пак симпатично, но без да се изхвърляш в разходи.

И бъди благодарна.
Дори да не е точно това което си очаквала все пак са дошли с подарък. Имала съм познати, които когато съм организирала парти за рожден ден са идвали без подарък под предтекста, че са без пари а после демонстративно са си излизали до магазина да купят цигари. Всякакви хора има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker