Защо цял живот съм карък?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо цял живот съм карък??
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2133 пъти
Здравейте на 18г. съм момче. Искам да споделя, че нямам никакъв късмет с каквото и да се захвана и винаги като се почувствам щастлив веднага нещо лошо изниква. Каквото и да правя задължително трябва да вложа 300 зора и то на ръба едва едва.. нищо не ми се получава гладко. Пример-в училище и да се скъсам от учене изкарвам 3ки и 4ки едва едва, а някои със
тъпаци които са толкова малоумни и трагични вадят 5ци/6ци. Ако пък не положа никакви усилия за нещо направо да забравя. Цяло лято си търся работа-никъде нищо, дори в КФС и Макдоналдс не ме взеха даже, а мои връстници които са най-големите сакатлъци които дори не могат да си завържат обувките камоли пък да работят буквално се уредиха по морето и не само че не ходят на работа, а и им плащат добри пари ей така без да работят, да не ви лъжа те дори не са и търсили работа просто са се уредили.. Изникне ми спешно нещо и колкото и рано да тръгна времето винаги се ускорява и лети следователно съм на ръба да закъснея и час по-рано да тръгна пак докато пък ако нямам спешна работа, дори да тръгна много късно пак ще пристигна поне час по-рано и ще тъпея докато пък ако бързам за някъде е обратното. Колкото и рано да тръгна пак ще закъснея. Винаги ако се проведе състезание или събитие по нещо в 99% от случаите само с мене ще стане някакъв гаф абе цял живот каръщина какво да ви кажа. Може ли нещо да се провали се проваля веднъж не е станало гладко и нормално и да успея във всички аспекти колкото и усилия да влагам. А това с положителните мисли е пълна глупост. Положителните хора са такива защото им се случват повече хубави неща отколкото лоши.. лови ги късмета, а хубавите неща не се случват понеже те са положителни. В това съм се убедил на 100%. Мен като ми върже в нещо 1 път на 500 и то за нещо супер малко съм положителен и съм настроен положително, дори след провалите пак съм настроен положително и резултата е още провали е да ама в 1 момент ти писва и човек се изнервя. Не мога да разбера на какво се дължи тази каръщина и как мога да се спася от нея? Ако пък имам повод да съм щастлив то веднага след малко ще се излеят всякакви лоши неща които ще ме сринат психически. Каквото и да правя без значение дали е училище, търсене на работа или каквото се сетите всичко става с 300 зора и мнооооооооого труд от моя страна за меко казано мизерен, жалък смешен резултат. Някакви идеи как да преборя каръщината и какво да направя, че взе да ми писва вече.

Ще помоля да ми кажете качествени врачки или ритуали, но да не са някакви измамници защото знаете отида ли при врачка все ще излезе нещо..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: b5763936c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така и това с положителните мисли и пълна тъпотия. Казват ми да мисля хубаво, за да ми се случват хубави неща. Да ама не. Тотален карък съм и вече свикнах. Единственият път когато мислех добро и то пак се случи нещо лошо.. Явно такъв ни бил късмета, какво да се прави. Да се надяваме за в бъдеще да успеем в нещо.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e20921d884
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кви врачки и ритуали бре... Ти си програмиран от малък да си карък. Трябва ти психоанализа, за да видиш защо. Така си отгледан, че вероятно, когато си попадал в каръшки ситуации, си получавал подкрепата и обичта на родителите си. Детето тогава си прави извод "ако се прецакам тук - мама ще ме прегърне, значи е добре". Така впрочем се създава и комплексът на жертва, който много българи имат. Спекулирам тук, защото не знам как си отгледан точно. Друг популярен вариант е да си бил хокан или бит при провал, което е създало омраза към бияча и съответно ти да му го връщаш проваляйки се подсъзнателно.

Освен това ти липсва връзка с реалността. Някакви приятели имаш дето им давали пари без да работят. Какви са тези работодатели дето дават пари ей така та всички да отидем там? Аз съм работил на морето и се сещам каква мъка беше за 240 лв тогава (2006-2007 година).

На тебе ти трябва сила и вяра в теб самия, не суеверия и вяра във врачки. Врачките са удобни, защото прехвърляш отговорността, но са неефективни (не казвам, че нищо не правят - самото правене на ритуал, особено при такива суеверни хора като теб, води до препрограмиране на подсъзнанието, въпросът е, че това е косвен ефект, а чрез осъзнаване можеш директно да разбереш причините и да промениш реакцията си).

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 428da6c968
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Подкрепям 2, но ти едва ли ще го разбереш, защото се вижда ясно как постоянно се опитваш да прехвърляш отговорността на някой друг (късмета ти е виновен, врачки да те оправят и т. н. ), а такъв тип хора последното нещо, което искат да чуят е, че трябва да погледнат себе си, като под това нямам предвид да се вглеждат в конкретни ситуации, а в повтарящи се модели на поведение. Както 2 каза - осъзнаване му е майката. Не е лесно, но това което правиш в момента е дори по-трудно, само трябва да се видиш отстрани и ще го осъзнсеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 583c35e1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Айде бе, младо момче, ще ми ходи на врачки и баячки. Ти да не си някоя 80 годишна изкуфяла бабка от някое затънтено селце, че да вярва на такива глупости.
1. Живота не е само цветя и рози. Не всичко се нарежда така както го искаме. Единственото нещо което можем да направим е да се борим. Дори и най- успешните хора са се проваляли поне 50 пъти. Има разни книжки с биографии на успели хора, прочети и ще видиш, че всички те са имали страшно перипетии през живота си. Успяват тези които се борят с трудностите и не се предават.
2. Тези приятели по морето... Яко са те изпързаляли, или ти си останал с грешно впечатление. Български работодател по черноморието да плаща ей така на някакви 18 годишни наивни келеши... забрави. По- скоро ще ги изпързаля яко с парите. Но на един 18 годишен хлапак, като му хвърлиш едни 200лв. той ги смята за много пари. Казвам ти го от личен опит, бил съм на 18, бачкал съм по черноморието.
3. Това с оценките в училище... Това ти е най- малкият проблем. В живота те не играят никаква роля. Образовай се, чети книги, учи се от другите, попивай информация, стреми се към това да си по- добър и тн.
Много често "шесторкаджиите" нямат реална представа за живота, завършват и после не се развиват.
4. Избий си тия гледачки от главата. Не търси вината в другите, а още по- малко в разни измислици и дивотии. Търси вината в себе си, и се опитай да си поправиш грешките. Много е лесно да обвиняваме магиите, рептилиите, правителството, робството и не знам си какво за нашите грешки и несполуки.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: de0cd21301
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Виж сега, разбирам, че положението ти е кофти, но не може да е само черно, все нещо бяло трябва да има. Може би пък имаш късмет с момичетата, може би един ден ще ти провърви кариерно или ще спечелиш нещо. Идеята ми е, че чисто и просто не може да има само лошо, баланс трябва винаги да има. Друг е въпросът, че ти не виждаш хубавото. Наистина това с позитивните мисли далеч не е решение, НО има едно нещо, което прави хората щастливи, но не е много лесно, даже хич. Благодарност. И не, това не са непременно положителни мисли. Означава да оцениш това, което имаш. Ако си толкова отчаян, изпробвай този метод. Поне едни две седмици се опитай като се събудиш сутрин да благодариш за това, което имаш, колкото и да е малко. Дори да е само едно "благодаря, че съм жив. Че родителите ми са с мен. Че имам храна и покрив над главата си". Ако си достатъчно постоянен и искрен, ще видиш, че начинът по който гледаш на живота ще се промени. А по този начин и подсъзнателните ти нагласи. Не казвам, че всичко ще стане розово, но си заслужава да пробваш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b6fd3df464
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От Автора

Защо ме нападате забога? Аз не чакам и не искам някой непременно да поеме грижа за мене и тн просто споделям. Дори и твоя пример е показателен. Относно приятелите ми... колко и нереално да ви се струва е така почнат по морето да работят мине седмица спрат да идват или прехвърлят на колегите си, а пък шефа им даже ги моли да дойдат на работа и нищо не може да им направи. Познавам въпросния "работодател" лично и наистина е така? Замислям се защо има хора, които живеят здравословно и умират рано, , а всякакви наркомани и пияници които цял живот пият и друсат до неознаваемост и нищо им няма. Наскоро едно свястно момче мои много добър приятел почина едва на 19 от сърдечен проблем, а беше плувец хранеше се здравословно и беше много голям добряк но почина.
А пред блока ни всеки ден има един наркоман който всеки ден е надрусан и буквално е неадекватен и дори последни я път повръщаше и залиташе, а си е жив и здрав.

Защо аз въпреки че имам опит в една сфера никъде не ме взимат на работа цяло лято, въпреки че съм кадърен и свестен. А взимат мои разглезени връстници които не само че нищо не могат а и веднага започват да ми обясняват как щяли да крадат от касата и тн. Аз също много пъти съм вадил късмет не 1 или 2 пъти. Късмета май не отива при някого според заслугите, а по някакви други причини. Имало е цели 42 неуспешни опита за убийството на някакъв мафиот даваха по телевизията, , а един възрастен човек от едно село пък наскоро го бутна кола и загина...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 75cb2c7b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, не приемай коментарите като нападки. Нямаш полза от това. Приеми ги като съвети и се опитай да ги спазваш. Това има вероятност да ти помогне. Кой как те е нападнал не е важно. Вникни в съветите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 08b211155d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз ще ти кажа какъв ти е проблема: Прекалено много се сравняваш с другите хора, приятели, неприятели, мафиоти, наркомани, спортисти и прочие. Престани! Това си ти! Това е твоят живот! С твоите сполуки и несполуки, твоята съдба. Каквато си я направиш такава ще бъде. Като се сравняваш с други хора по този начин подсъзнателно се принизяваш и за това се проваляш. Мисли само като АЗ. Какво съм постигнал? Какво ще постигна? А не какво са постигнали този и онзи. То и аз като тръгна да се сравнявам с Jennifer Lopez съм кръгла нула, даже и нулата не стигам. Ама това си е моят живот, с моето мислене, с моите грешки и провали, но и с лично моите успехи. Как еди кой си умирал от инфаркт, ами такъв е живота и такава е съдбата. Можеш да си извадиш поука, че животът се живее веднъж на макс. Защото не знаеш какво ще се случи утре или дали въобще ще има утре. Правиш това каквото искаш, каквото харесваш, развиваш се, падаш, ставаш и продължаваш напред. "Щом те боли значи си жив".
Съвет: Запиши се на спорт! Научи се да следваш само себе си и да се учиш от грешките си. Твоите грешки, а не на другите.
Жена на 22г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker