Дебела - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дебела
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1410 пъти
Здравейте. На 14 съм и съм много дебела и не се чувствам добре в кожата си и много се мразя. 1. 50 съм от 2 години не съм порастнала и сантиметър знам че няма да си остана 1. 50 но не е нормално да съм 74 кг. Аз от утре почвам диета и мисля само салата, кисело мляко, супа и някаква манджа понякога без хляб и сладоледи глупости и глезотии. Ще тичам пред блока с приятелка която е 69кг вече и е 1. 65. Тя поне такава диета пази но аз искам по-строга. До коледната ваканция ще я пазя и мисля после чак юли когато ще завърша пак до коледа. Абе в семейството ми има само малко роднини които да са кльощави и нормални всички останали от семейстовото са дебели и няма как да имам хубаво тяло. Искам да съм много слаба за да мога после да се храня както си искам. Възможно ли е да имам плочки на корема като стана слаба или няма да стане заради натурата или както каза мама пак ще изглеждам леко дебела? Искам да съм слаба защото 7 години в училище са ми викали свиня, танкер, дебелана и все такива обиди и все съм ревала тайно от нашите. Друг проблем ми е че се връщам в старото даскало но вмесо А ще бъда Б клас а в старото училище Б клас бяха някакви надувки кифли които се правят на голямата работа и знам че на такива като мен срамежливи които трудно създават контакт с хората и са дебели ще ми се подиграват много ама учителите там са добри. Знам защото най-добрата ми приятелка ми каза и някои други от даскало като ги виждам по улиците ама рядко. Но това не е проблема за който ще се оплаквам сега. Кажете добра диета с която е възможно до коледа да стана 55 килограма поне. От стреса покрай тати ще отслабна ли изобщо? И с него имам проблеми. Просто напишете диета и дали покрай големия стрес ще ми помоглне ли диетата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: c429549b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е нормално момиче на 14 години да е 1, 50. Не си мисли, че ще пораснеш кой знае колко, щом досега не си, ако започнеш диета пък съвсем.
За лекар си - ендокринолог.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 02a614e7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Знаеш ли, някак си не искам да имам нищо общо с тебе, ама не заради килограмите ти, а заради езика ти и това, което прочетох...
Разбирай го както искаш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f4269fa904
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Така, хайде бившия дебелак отново да даде малко мъдрост:
Първо: Ако искаш да пораснеш ей така от самосебе си нама да стане. Единствения вариант, който аз знам е да спортуваш нещо като волейбол или баскетбол и тн. От тези неща се расте и то в твоята възраст. На 17-18 вече ще е късно. Тове че си 1. 50 не е такъв проблем за мъжете повярвай ми. За миньончета кандидати има повече откокото за високи.
Второ: Цялата тази негативна енергия която си натрупала може да ти послужи доста добре с отслабването, стига да я насочиш както трябва. Аз така отслабнах-в един момент просто се намразих и правех нещата на пук на себе си.
Трето: От това което пишеш си личи, че си мислиш че отслабването е еднократна работа, един голям зор през който да минеш и после живота става хубав: "Искам да съм много слаба за да мога после да се храня както си искам. " ЗАБРАВИ. Дебел и слаб са начини на живот и на мислене и тялото ти е пряк продукт от това което ядеш и колко се движиш - всеки ден, всяка седмица, всеки месец, всяка година до края на живота ти. Звучи гадно и непостижимо, но не е. Свиква се и дори човек се пристрастява в един момент към по-здравословния начин на живот. На мен лично вече ми е гадно като се натъпкам с мазнотия и сладко, не че не хапвам по някой бургер и шоколад от време на време. А ако не спортувам една седмица се чувствам като парцал.
Купи си един кантар (електронен) и го дръж в стаята си, така че да го виждаш винаги. Така постоянно ще си напомняш за целите си и ще се мотивираш много като видиш 75 после 74. 8, 74. 5 и така.
И най-важното: ДА НЕ ТИ ПУКА КАКВО МИСЛЯТ ДРУГИТЕ. Отслябваш за себе си, не за тях. Ако някой ти се смее докато тичаш или си във фитнеса, майната му, същия ще ти се смее и ако не тичаш, че си дебела.
Дано съм бил полезен

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2eefbdf8ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като ти чета изказа и начина на говорене ми става ясно що за човек си и доколко ще си сериозна с търсената от теб промяна. По-добре още отсега се приготви психически да чуваш по твой адрес и в новото си даскало добре познатите ти епитети "свиня", "танкер", "дебелана" и т. н., защото това е, което те очаква. Тийнейджърите са адски първични и безмилостни, така че не очаквай от съучениците ти да не ти се подиграват на дебелината. Звучи жестоко, но това е положението.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: eeec22e080
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Възмутена съм от това, което прочетох сега. Първо-Какво си яла, целия МакДоналдс ли изяде? Въздържай се! Не почвай от УТРЕ, ами от ДНЕС. Утре, утре-станало една година, а ти все още се тъпчеш. Като не се чувстваш добре-вземи по-бързи мерки и предприеми нещо. Бързо! Не утре! Второ-Изброяваш толкова много неща, всичко това ли смяташ да изядеш? Манджа? И е гордост, че ядеш без хляб и сладолед? Ти ВЪОБЩЕ не трябва да консумираш тесто. Въобще. То, това е до някаква степен ген, защо се оправдаш само с него? , , Всички са дебели", ами, задай си въпроса-, , Защо? От правилно хранене ли? От заболяване ли? Къде ми е грешката? "... Трето -Плочки се постигат с трениране, не с гледане в една точка и тъпеене. Като ще си слаба, няма да ядеш, каквото искаш, защото пак ще станеш такава! Толкова ли не можеш да си дадеш сметка!? Четвърто-Научи се да пишеш,

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c4017a09f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си прави експерименти с диети, ще патиш от йо-йо ефект. Нека консултант по хранене ти изготви режим. В нета потърси, под сто лева са. Плочки само ако тренираш мускулите. Ако имаш възможност, паралелно с диетата тренирай с фитнес-инструктор. Имай търпение. За няколко месеца няма да стане, но ако си постоянна, за една година ще можеш отслабнеш около 25 кг и да си оформиш тялото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c17db5d9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Първо, магически диети няма, колкото и да четеш обратното в нета.
Ще свалиш бързо килограми, ако си здрава и нямаш хормонални проблеми /проблеми с щитовидната жлеза, но след това ако започнеш пак да ядеш много, ще върнеш всички килограми.
Затова те съветвам веднага след диетата (която и да избереш) да започнеш здравословен режим на хранене, към който да се придържаш цял живот.
Бъди и физически активна, поне малко.
Прави си разходки, ходи до магазина, в планината, прави кратка гимнастика по 15-20 минутки... и т. н.
Всички слаби и фини жени се ограничават откъм храна, с изключение на онези, които имат определени заболявания.
Ако искаш да изглеждаш добре, просто спазвай за известно време диета, след това започни да се храниш нормално.

Мога да ти препоръчам Македонската диета.
С нея се свалят средно по 5 килограма за 5 дни.
По килограм на ден.
С нея аз свалих преди време 20 килограма.
Информация има в интернет.
След диетата ти препоръчвам да започнеш да се храниш предимно с плодове, зеленчуци, яйца и месо. Избягвай всякакви вредни храни и пий много вода.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fe675fbf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер5 много грубо е реагирала според мен. Не знам хора каква е тази долна нагласа на някои хора все на тинейджърите да си го изкарват. Да, те тинейджърите помежду си се заяждат, това трудно ще го променим, но пък бива ли пораснал човек да си изкарва на някой по - малък?

Авторката явно е от семейство на прости хора, които освен, че може би са леко генетично обременени, изобщо не се хранят здравословно и правилно. Само си представете как от малка са я тъпкали с какво ли не.. Ето, забележете само какво ѝ била казала мама - че пак щяла да изглежда леко дебела като отслабнела. Е, логика. Та мисълта ми е, че тя не е виновна за положението си.

Авторке, поеми сама инициатива и отиди при личната ти лекарка - тя ще ти препоръча специалист, ако прецени и някакви изследвания самата тя ще каже да ти се направят. Може наистина да се окаже, че си за ендокринолог. Няма да се плашиш само. И височината ти не е ненормална. Има пораснали на години жени на твоята височина и са си окей.
Не разчитай на диети от интернета.

Наистина, движението е много важно. Добре си се настройла да почнеш да тичаш, а в дни, когато почуватваш, че ти е много изморено, поне излизай да вървиш пеша, но дълго време примерно по 2 часа на ден.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 18bb48d18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката към всички: Бях ядосана на себе си че не взимам никакви мерки ама вече съм на диета и свалих 3 килограма. Бях обидена от коментарите ама като прочетох какви неща съм писала и аз се възмутих. Като бях малка бях сигурно най-слабата в детската градина но след 2 или 3 клас почнах да дебелея. И точно 7 години както съм писала не са ми викали свиня ама са ме обиждали по друг начин. И нашите не, че не са ме възпитали добре просто тези глупости които съм писала съм ги писала от гняв и не съм мислила какво пиша. Сега ям само здравословна храна и цял ден с най-добрата ми приятелка правим упражнения навън. Мисля да не ходя на лекар защото и с диетата която пазя отслабвам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker