"Приятел" ме за бърка в проблем. Моля за насоки. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Приятел" ме за бърка в проблем. Моля за насоки.
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1373 пъти
Здравейте. Случая е следния. В периода ми, в който бях в България( сега съм в чужбина), бях много слаб и финансово затруднен. Доверих се на един бивш колега с, когото се познавам от 8 години. Каза, че ще ми даде 200 лева да покрия някоя дупка, ако направя 20 банкови карти( различни пластики). Казах му това, че това са много, но той каза, че няма нищо незаконно в това, и когато отидох в една от препоръчаните от него банки, се оказа, че ми ги направиха. Каза ми да кажа в банката, че с тях съм щял да пазарувам в интернет, и така съм можел да ползвам повече профили. Така казах и банката ми ги даде. После аз ги дадох да на него и заминах за чужбина, с уговорката като си дойда на отпуска да закрием тая сметка.
Минаха се около 6 месеца и ми звъни и казва, че сега не може да говори, но имало проблем. Служби били разбили дома му и взели картите. Имало разследване и най- вероятно ще трябва да дам показания. Негов адвокат ми каза да съм казвал само" Приятел ми е, дадох му ги доборволно". Аз обаче това ми изглеждаше гнило. Понатиснах приятеля ми да каже какво е направил. Теглил бонуси от сайтове за залагания. Добре, ама аз знам че тези сайтове искат верификация( т. е. изпращане на лични данни), каквито аз не съм му предоставил. Най- вероятно някоя от банката му ги е дала. Оказа се, че има и блокиран превод в размер на 1200 лева в банката, защото превода бил насочен към моите сметки, но със сменени три имена. Цялата работа ми миреше на престъпление, те обаче го раздават спокойни, и че това не е било проблем.
Моля за насоки. ще се опитам да се консултирам с адвокат, лошото е, че мога да си ида само за една седмица, в която искам да дам показания, за да не се налага да разкарвам пак. Към каква институция трябва да се обърна за да намеря разследващите по тоя казус, за да се подготвя среща от сега и да спестя време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5df907e7e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Веднага говори с адвокат, че може да стане голяма беля. Не искам да те плаша, но познавам един човек, който накрая лежа в затвора заради подобни схеми. "Приятел" открил фирма на негово име уж защото бил в процес на развод и не искал жена му да има претенции към бизнеса, на него даваше някакви пари за услугата и така 1-2 години, докато фирмата не фалира. И като го подгониха моя познат, кредити били теглени, фиктивни сделки били извършвани, ДДС било точено и не знам си още какво, а той гледа умно и не знае от къде му е дошло на главата. А приятелят му взел колкото пари могъл и духнал и оставил нашия да се оправя с кашата. Та накрая май лежа в затвора. За това внимавай много, че да не те подгонят и теб банки, кредитори и кой знае още кой. Най-добре веднага говори с адвокат и ако е необходимо вземи се отпуска и остани в България докато не оправиш кашата, че вече сме в ЕС и ще те намерят.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7070144a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Извинявай, ама си нереално прост. Ти знаеш ли, че и в затвора можеш да влезеш сега? Консултирай се с адвокат и друг път мисли малко.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b0aabee7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1. Написал си пълна глупост. Така лекно банките отпускат фирмен кредит? А , още по -малко на човек, когото не познават! Отпусна ли му кредит, ама той не знаел, а кой се е подписал бе и то не на един или два документа! "Май" лежа в затвора. .

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4661cff9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В затвора няма да влезеш. И ако си на 18 те оправдавам за наивността.
Идваш си в България и веднага се консултираш с адвокат.
После отиваш в полицията с този адвокат и веднага обясняваш какво е станало.
Махай номера на онзи боклук и даже няма нужда да му вдигаш и да го питаш.
Просто оправяй нещата по-бързо.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6e91835be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първо - в България в кой град е постоянният адрес или адресът, на който си живял. Ще те търсят от районното полицейско управление най-вероятно, ако не се окаже че случаят е по-сериозен и да те потърсят от друга институция например ДАНС.
Второ - не тръгвай,без да са те призовали и да са те потърсили, защото може още да не си им необходим.
Трето - има ли вариант твой близък /роднина или родител/ да посети районното и да се поинтересува какво се случва и да предоставят твои координати, поне предварително да договорите среща/показания/разрит?

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: bae3f49d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторът съм: Благодаря за мненията. Номер 5:
-до момента не ми е известно да са ме търсили. Аз съм от малко градче в Родопите, а случая е в Плевен.
Такива като мен, които са им дали карти са около 10 и повече. Някои са викани, други не са. В момента колебанието ми е дали да изчакам те да ме извикат, или аз да ида доброволно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 975aecc9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Консултация с адвокат и не св връщай повече. Докато не минат нещата. Не се знае каква схема са ти завъртяли зад гърба.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 67c1d32abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Човеко, ти трябва да си малоумен да следваш съвета на НЕГОВИЯ адвокат и да казваш каквото той иска....
Това не е приятел и важното сега е ти да си спасяваш кожата, не неговата да спасяваш за твоя сметка....
Намери си свестен адвокат, специализиран по наказателно право. Не такъв, дето само недвижими имоти и разводи прави. Той може да те представлява дори и като си в чужбина. След като адвокакът ти те е запознал с правните основи на случая, ще си изработите стратегия за твоя защита. Не се пъхаш сам между шамарите и не казваш нито дума без адвоката до теб. Аз работя понякога като преводач за полиция, прокуратура итн. в чужбина и съм виждал безброй хора, които ако си държаха устата затворена нямаше да бъдат осъдени, а те сами си изпяваха всичко и въз основа на собствените им показания биваха осъдени.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d650fdffe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съветвам те да не губиш много време и веднага да се консултираш с адвокат, които ще ти обясни ситуацията по възможно най-адекватен начин. Ако сам не можеш, то нека твой роднина отиде на консултация и да се поинтересува, кое е най-правилното решение. Държа да отбележа, че адвокатът на приятеля ти, е адвокат на приятеля ти, а не твой и той ще защити правото на клиента си, а не твоето. В случай, че някой те потърси, а ти си извън граница, може да стане голяма каша. Освен това, те може да те извикат, а да нямаш много време да се отзовеш и трябва да имаш готовност във всеки един момент да хванеш полет към България. Най-добре си вземи отпуска и ела тук, за да се информираш по-добре за всички схеми, които са завъртяли, за да се консултираш с адвокат и да вземеш рационално решение на база информацията, която си получил.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker