Има ли срамна работа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли срамна работа ?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1684 пъти
Мъж на 25. За съжаление животът ми така се стече в последните години, че се наложи да изляза от общоприетия път, който всички следват.
Прекъснах и започнах работа, за да се издържам.
И така между 20 и 25 ( скоро ги навърших ) единственото, което правя е да работя. Спрях да си губя времето по барове, въпреки че може би трябва да има баланс.
Работя в столичен мол, в специализаран магазин, а не магазин за дрехи и взимам между 1000-1200 лв заплата. В последно време обаче все повече ме е срам.
Имам навика да сравнявам себе си с останалите, което не е праеилно, но осъзнаваш как за едно и също време, което сте прекарали, едни вече са завършили и магостър, а аз все още работя в мол.
Поспрях и да излизам, а се фокусирах изключително много върху четенето на книги. Харесва ми, хоби ми е, но фактът, че работя в мол продължава да ме кара да си мисля, че хората не гледат сериозно на мен.
Много често срещам стари познати, които не са се променили изобщо по отношение на мисленето си, но въпреки това привидно работят нещо по-престижно.
Имам желание да се развивам, но в момента се чувствам изостанал спрямо другите.
Не съм сигурен и дали социалните мрежи не влияят негативно в това. отношение.
Кажете има ли срамна работа? Имам ли повод да се срамувам от това, което работя? . Дори най-ограниченитв, които бяха едно врмее в моя клас завършиха и работят в разни фирми.
Аз обаче нямаше буквално какво да ям. И никой няма представа какви лишения съм изтърпял и колко глад понесох, докато си стъпя на краката. Въпреки това виждам как всички са щастливи имат пари и си позволяват най-малкото интересни пътувания и моменти в живота си.
От време на време губя надежда, а в други моменти си казвам, че буквално този ад от лишения, който изтърпях трябва да ми дава надежда.
Работя в магазин, но имам желанив за огромна промяна.
В момента обаче ме е среам от себе си, като гледам останалите.
Има ли срамна работа и как да се справя с подобни мисли?

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 55983526fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма от какво да те е срам, дори напротив - трябва да се гордееш, че си се справил въпреки трудностите и си взимаш прилична заплата. Ако имаш желание, никога не е късно да се развиеш. Запиши нещо задочно и си работи, докато учиш. На 25 си все пак, не на 50. Жена ми е на 32 и сега завърши. А майка ѝ на 32 е започнала да учи.

Сега сигурно ти се струва, че е много късно, след години ще осъзнаеш, че на 25 си още в началото на живота си и имаш пред себе си още мнооого години. На 30 да завършиш, пак имаш още 30-40 години кариера по професията.

Направо почвай да се готвиш и догодина кандидатствай.

В курса на жена ми има 55 годишна жена, която също сега завърши. Било ѝ е мечта на жената. За мечтите и желанието да се развиваш няма възраст. Другите не ги гледай. Единствения, който трябва да победиш, си самия ти.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bb755dc66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз мисля като 1. Сега е моментът да учиш. Не се оставяй на течението.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ef66a8eee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1 го е казал много добре. Само ще добавя това, че от срам толкова пъти сме пропускали толкова много неща в живота, вместо да се хванем в ръце и да ги свършим. Аз завърших бакалавър и магистър и с тези специалности заплатат ми беше между 400 и 540 лв., когато работех по специалността си. Принудих се да работя като регистратор в болница, за да мога да се издържам донякъде. Много често съм се замисляла да започна работа в магазин в мол, защото там ще получавам повече и не го правя от срам, като осъзнавам, че това е супер ограничено. Уважавам всяка професия и зная, че всеки един е важен, но като че ли не съм способна да се справя с общественото мнение

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 31ef11f781
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако взимаш тази заплата, за която казваш и ти е спокойно на работното място значи си си добре.Има хора, които взимат 1500-2000 ама откачат от нерви.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2b3f9d7475
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всъщност е добра заплата. Може би трябва да се замислиш, че има и успели с високи заплати, но има и такива които и 1200 не правят. По-скоро може би заплатата ти дава сигурност да платиш наем, но не и възможността да си вземеш апартамент в София или кола. Права ли съм?

Може би трябва да помислиш как да имаш някакъв страничен доход и нещата ще си дойдат на мястото.
Винаги приходите могат да идват от работа, но има и други начини. Има хора, които купуват евтини неща от Али експрес и ги препродават с малка надценка. Има хора, които купуват автомати за кафе зареждат ги и имат доход от това, че хората които се разхождат по улиците си взимат кафе като им се допие.
Помисли колко свободно време имаш и каква услуга можеш да предложиш. Дали можеш да поправяш техника и да ходиш на адреси през уийкенда? Дали знаеш някакъв език и можеш да даваш уроци на деца в уийкенда?

Успех! Малко по-малко се сравнявай и просто мисли какво повече можеш да добавиш, за да са по-добре нещата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: dba03e8b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Байче, единственото от което трябва да се срамуваш е че не преследваш мечтите си. Начини има. Много мои приятели и познати отидоха във Великобритания, работеха като роби по 6 месеца, но се върнаха с по 10-15 хиляди лева чисти (има и такива, които не успяха, но в живота всичко е риск). Това според мен би бил добър старт да градиш нещо. Млад си още, необвързан си, сега ти е времето.
След 10 години ще е късно и ще съжалаваш.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ef139e46dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тоя па, аз си помислих че си мияч или бачкаш на бензиностанция... и двете съм бил и ме беше срам, но аз не бих погледнал с надсмешка на такива. Сега съм шофер. Ама в компания на големци ще ме е срам да кажа ако ме питат

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: dd68b5a65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Колкото и клишета да ти напишат, че нямало срамна работа това не е истина. Срамът е афект причинен от личната самооценка. Ако човек се смята за по умен, а реалността го кара да се изхранва от труд за който не се изисква много ум или образование той се срамува.
Образованието което се изисква за продавач е основно, тоест ако един човек с основно, който няма капацитета за по високо образование го наемат да работи продавач това си е гордост за него. За автора обаче който смята и си личи че има потенциал да учи висше и да стане специалист в някаква сфера си е срам да се задържи толкова време на работно място-продавач. То хубаво магазинът специализиран, но каква е перспективата там, колко години ще го държат, след няколко годинки просто ще го заменят с някой по млад, та кой държи мъже над 27-30 като продавачи в мола? Самата клиентела в мола е от много млади хора, тя изисква персоналът да е млад, е рядко но може да се възприеме жена на средна възраст но мъж...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8a3a2d0396
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Срамна е единствено работата свързана с нещо незаконно-кражби, продажби на наркотици, сводничество и т. н. Щом си вадиш парите с честен труд няма абсолютно нищо срамно в работата ти. Освен това и сам казваш, че не е добре да се сравняваш с другите. Първо защото реално не знаеш какво е положението при тях. Да и аз работех в огромна международна компания, но на толкова ниска позиция, че нямаше особена причина да се гордея със себе си. Та идеята ми е, че те може и да работят в офис, обаче не знаеш на каква позиция. И второ, дори и да са на някаква висока позиция, не знаеш как са стигнали до там. Ще ти дам още един пример, мой бивш съученик в момента е изпълнителен директор на голяма компания и аз се зачудих как е стигнал на такава позиция толкова млад. Е, познай кой е в управителния съвет на компанията? Тате, чичо и още някакъв роднина. Така, че това че Пешо работи в офис или Гошо е голям шеф изобщо не означава, че са постигнали нещо повече от теб! Може Пешо да е помощен персонал, а Гошо просто да е племенник на шефа. За разлика от тях обаче ти сам си постигнал всичко и имаш пълното право да се гордееш със себе си! А и ако толкова много ти е писнало от работата ти, ами смени я, но преди това се подготви добре, запиши се на някакъв курс, ако знаеш английски се опитай да го доусъвършенстваш и т. н.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8616388161
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като видях заглавието, което си е мега клишенце, кликнах на него само и единствено с идеята да кажа, че авторчето просто търси внимание, защото много добре знае, че ще му се каже нещо от сорта на 'браво, че работиш, не, много ясно, че няма срамна работа'.. абе внимание, внимание, и пак внимание.
Ама номер8 е прав.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 59aa04f6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, ми като търси внимание, защо му го дваш и пишеш? Замълчи си поне.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 62b91f095d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Човек, майка ми беше чистачка преди години.
С една мизерна заплата от 350 лв. моята малка почасова заплата на малолетна сервитьорка едва изхранвахме четиричленното си семейство.
Дали ни е било срам от това?
НЕ!
Благодарение на "срамните" си работи, изкарвахме прехраната си и можехме да преживяваме.
Сега тя има междунарона фирма, а аз своя тук, в България, завърших и мечтаното образование.
Но какво преживяхме и колко се трудихме, за да стигнем дотук, само ние си знаем и това е период, с който се гордеем и който никога няма да забравим.
Работи усилено, без да мрънкаш и да гледаш другите, и се развивай!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 04c5a41dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Автор:

На номер 10 не мисля, че има смисъл да отговарям.
Аз знам за себе си истината.

Благодаря на всички останали !

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4de4787ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има, да си лизач на депетата на силните на деня, т.е., да си подлога на някого!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b0dcbbf2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   1. Приказките, че срамна работа няма са голяма глупост. Има естествено. Това дали да продаваш в МОЛ е срамно е друг въпрос, по-скоро не е толкова зле. По-добре ли е да караш бус и да разтоварваш кисело мляко?

2. Със следването нищо не си изтървал. Стига да не си работил колкото да съществуваш.

3. Добре е да се насочиш към смяна на бранша. Животът е като каране в коловози - колкото повече работиш "продавач", толкова по-малък шанс имаш да започнеш нещо друго. Все пак си млад още, но ако на 30 кандидатстваш за някаква по-солидна работа и кажеш, че винаги си бил продавач в магазин, нямаш шанс. По-голям шанс ще има някой, който доскоро е учил и още нищо не е работил. Нещо като чисто нов и неупотребяван.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6b9294b033
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Срамно е неморалното: да крадеш, да мамиш, да насилваш... Ти къде си в тази схема?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker