Самоук Художник съм, търся съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самоук Художник съм, търся съвет
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 997 пъти
Здравейте. Искам да стана много добър в рисуването. Рисувам само с моливи, предимно портрети. Като цяло нямам никакво такова образование. Уча се сам. Гледам клипове в ютуб. Като цяло искам да си подобря рисуването на косата и кожата. Искам да рисувам все по реалистично. Въпроса ми е какви точно моливи трябва да си купя, каква хартия, каква острилка, гума? Гледан на клиповете рисуват с бял молив косата, какъв точно трябва да е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3a378f0a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом можеш да рисуваш портрети /най-трудното/, значи ще можеш всичко. Стана ми интересно на колко години си и дали си се занимавал с това досега?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0c5f6430cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има богат избор от материали, може да опиташ с маслени моливи, сухи или маслени пастели, въглен, креда и тн.
За светлосенките е хубаво да вземеш хлебна гума и е добре за остренето на моливите да вземеш макетен нож, поне 3-4см. да бъде оголен графита, този ефект не можеш да го постигнеш с острилка. Като хубава хартия ми идва наум, , тинторето'', подходяща е за рисуване с моливи, защото е по-зърнеста, ако решиш да пробваш с акварел търси по-гладка хартия. Запаси се с по-твърди и по-меки графитни моливи. Всички тези неща можеш да откриеш в специализираните книжарници. Има два начина да усъвършенстваш рисуването. Единият е с много наблюдение на рисуваните обекти и мнооого практика, а по-лесният е да си намериш учител, който да ти помогне. Съще може и да намериш подходящи книги, има такива, в които се обяснява стъпка по стъпка изобразяването на даден обект. Риисуването съдържа в себе си много науки, примерно за изобразяването на една ябълка трябва да се имат предвид много неща, като заобикалящия свят, светлината, обема и тн. Да не говорим за рисуване на човек, тук трябва и анатомия, най-малкото си има трикчета за постигане на симетрията на лицето. Затова моят съвет е да не откриваш топлата вода, а най-малкото, вземи една хубава книга, от която да се учиш.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: aab75c701f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Защо не се запишеш на уроци, пък после в художествено училище/академия, не знам на колко години си. В тези среди, няма да гледат добре на теб ако си без художествено образование, освен ако не си гений.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: eb42bd4c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изключително много ти благодаря номер 2. Много ми помогна! Н1 на 27 години съм, рисувам от 3. Преди това не можех да рисувам изобщо, но изведнъж започна страшно много да ме влече и започнах да задобрявам, което беше изненада дори за мен самият. По принцип майка ми и баща ми са художници, сестра ми също.. Аз бях най-бездарния или поне така съм си мислел, а сега стана обратното. Проблема сега ми е, че искам да рисувам постоянно и само с това да се занимавам, а няма как да се случи, просто защото трябва да работя за да изкарвам пари, а като работя по цял ден, после нямам енергия да рисувам.. И така става, че работя по1-2 месеца и после спирам и започвам да рисувам докато ми свършат парите и после пак работя.. Вече над 20 работи смених.. И така общо взето ми е голям филм

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9bb37eb7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   3ти номер да се чуе какви глупости говори! Въобще не го слушай!
Аз съветвам авторът да се заеме с дигитално рисуване, да се учи да рисува на таблет. Хубаво е, че искаш да станеш много добър в рисуването, особено в реализма, но ако целиш да се изхранваш от това се преориентирай към дигиталния медиум, защото това се търси и се налага. Само с един прост молив и хартия никой никъде няма да те вземе. За дигиталният медиум не ти е нужен грам образование, никой няма да гледа имаш ли завършено такова. Гледат ти уменията и креативността. Затова не слушай номер 3 въобще, най-обичам хора без понятие от темата да се правят на знаещи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f8db792999
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Завършил съм художествена гимназия, а след това и факултет по изобразителни изкуства.
За курсовете които провеждат най- различни художници е ясна работата. Намираш някой и се записваш.
Един друг съвет да ти дам, щом искаш да рисуваш в натура.
Отиваш с материалите в някой пенсионерски дом, помолваш се на персонала да те пуснат, и почваш да рисуваш бабите и дядовците.
Още като ученици ходихме поне 2 пъти в седмицата в пенсионерския пансион. С удоволствие ни приемаха. Възрастните хора си стояха мирно, гледаха си телевизия, а ние ги рисувахме, и всичко това безплатно.
Научи се да правиш бързи скици, бързо да откриваш характерните черти на лицето и тялото на човека.
Материали колкото си искаш, не се ограничавай само с една техника. Има сангини, въглени- пресовани, непресовани, тушове, моливи, акрил, темпера, кафе, маркери... каквото ти душа иска.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: eb42bd4c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2 коя книга смяташ, че ще ми помогне? Аз в момента чета история на изкуството, но много искам да намеря и добри практични книги.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 11d0a65ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По-добре се фокусирай върху изучаването на анатомията и на простите форми, материалите са от второстепенно значение. Препоръчвам да следиш Proko в ютуб, има много полезни съвети в тази насока. Хубавото е че днес много неща се намират в интернет, но все пак е по-добре да се посъветваш с по-опитни хора, за да знаеш какво точно търсиш.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0c5f6430cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От номер 2:
Най-доброто е на Бамес, , Човешкото тяло: Учебник по пластична анатомия'', но тук материала е много тежък. Има много по-леки книжки, аз самата имам няколко такива, но за съжаление останаха в родния ми град и не мога да ти дам автор или заглавие. Просто отиваш в книжарница от по-големите вериги и питаш за книги от сорта, , как да се научим да рисуваме хора или животни''. Възможно е да се реализираш с рисуване, но изисква много време и усилия. Първата стъпка е да схванеш основните принципи и като станеш достатъчно добър да започнеш да участваш в изложби. И това е само първата стъпка, в тези среди конкуренцията е убийствена и ако не се отличиш няма да те забележат. Аз съм на 30г. и имам няколко успеха зад гърба си, въпреки всички загрижени хора, които ми казваха, че няма реализация. Важно е да рисуваш от сърце и да не се отказваш, но пак ти казвам, че е ужасно трудно. Другия вариант е да рисуваш просто като хоби за себе си. Естествено финансовия въпрос е сложен, който и път да избереш ще трябва да имаш пари не само за себе си, но и за материали, като качествените такива са скъпи. Странно е, че всички от семейството ти са художници, а ти нямаш информация за тези неща.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: eb42bd4c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 и 2, благодаря ти много. Рисувам най-вече за удоволствие, а не да се показвам на хората. Рисуването ми развива концентрацията, а и много други неща. Правя го най-вече за собствено развитие, помага ми и за доста други неща. Просто чувството, което изпитвам докато рисувам с нищо друго не мога да го заменя. А съм малко против разни "образования" понеже майка ми беше учителка в художествена гимназия, сестра ми ученичка, баща ми също. И тримата се отказаха от рисуването. Дали е заради образованието или не, не знам, но просто не ми допада идеята някой да ме кара да рисувам задължително, за да изкарвам някакви си оценки. То си идва желанието от вътре, кога, как и какво да започна да рисувам.. За курс се замислям, да, но искам човека, който ще ме обучава наистина да бъде много добър и в обучението и рисуването.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker