За студентите от НБУ, които си не си пишат темите сами - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За студентите от НБУ, които си не си пишат темите сами
преди: 13 години, 7 дни, прочетена 6934 пъти
Здравейте!

Първоначално бих искала да не приемат историята като спам и да я публикуват.

Пиша, провокирана от един инцидент, който се случи на моя позната вчера.

Момичето учи в НБУ, дистанционно обучение. Работи и гледа две деца и както твърди, не и остава време да си разработва казусите.

Има няколко фирми, които се занимават с тази дейност, срещу никак скромното заплащане от 50 + лева. Много и се сториха тези пари на моята приятелка и потърси друга фирма, която разработва казуси на по-ниски цени. Намери една такава - просто се налага да посоча коя е, за да предпазя други студенти/наивници, все пак това е целта на поста ми - referati-bg.net, се казва. От тази фирма и обещаха разработка на тема срещу 20лв, със срок за получаване - 1 седмица.

Както сигурно знаете, в този университет са въвели система, която сканира писмените работи за плагиатств и разработки, базирани на "копи-пейст" от интернет, получават "Слаб 2", като фирмата е била уведомена за този факт и е поела ангажимента темата да не бъде преписана.

Резултата бе, че: 1. - Не са и изпратила темата в срок, а е била прдварително заплатена.

2. Изпратили са и я буквално в последния момент
3. Системата на университета е открила 99% плагиатство от интенет сайтове. Казва, че е нямало НИТО ЕДНА НЕПРЕПИСАНА ДУМА.

Ta, обръщам се към всички студенти, съветвайки ги да избягват тази фирма. просто ще са са платили за... преписване!

Успех!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 дни
hash: 10685a3bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   В студентските ми години имах познати от факултет стоматология, та те ползваха услугите на пенсионирани стоматолози и зъботехници да им правят препаратите /май така им казваха/, които имаха за домашна работа, пък и други задания. Оттогава все внимавам на чии зъболекарски стол сядам, но май все на тройкаджии попадам или на такива като гореспоменатите. При 54 вуза в малката ни родина, многото незаети места в тях и екзотичните форми на обучение какви ли специалисти ще се пръкнат? Четох един велик лозунг от времената на ранния социализъм "От всеки дом - по едно говедо", сега от всеки дом по висшист ли ще излиза?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: fcad82fe5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   О, ужас! Така е по частните университети, пък да не говорим, че и в УНСС. Срам за хората, които искат да учат в НБУ, после не се учудвам защо не им признават дипломите. Пък плюйте по СУ (и другите стари държавни университети), но докато учех там, нямаше такива изцепки.

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 067e1339c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всеки сам трябва да си пише тези неща, защото после като вземат дипломата и в реалния живот не струват нищо без знания....

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 4b2d375494
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен лично не ми е ясно как законът разрешава въобще съществуването на такива фирми, които разработват казуси на студенти. Това не е ли пак преписване? В крайна сметка работата свършва не човекът, когото изпитват, а някой друг. Ако това не е преписване, здраве му кажи. Следва логичният въпрос, защо някой учи в университет, ако смята, че не може да се справи с това по каквито и да било причини? За да вземе диплома, чиято стойност ще е единствено тази на хартията?

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: d078177c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   абе колеги, не се ли научихте, че не може някои друг да ви върши работата! И аз ползвам нета, но само за "консултация" така да се каже... Не милите ли, че е малко кофти един да си ходи на ликции, да си къса задника от учене, а друг, който не идва (поради една или друга причина) да има 5-ци или 6-ци? !

>>> Тишански <<<

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 дни
hash: d32a8ac7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не знам, аз отдавна съм завършила, но много се нервирах на некоректността на тези хора. Принципно - да, всеки сам трябва да си пише разработките, но търсенето винаги е според предлагането. Т. е., ако нямаше такива фирми, или по-точно, ако някой сериозен политик ги забрани, студентите просто няма да имат друг избор и ще си пишат сами. В сайта на тези ментърджии, пише, че изработват за почти всички ВУЗ-ове курсови работи, значи не е само за конкретния ВУЗ.
Номер 2, само за протокола - дипломите на НБУ се признават.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 7c68cd88be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не зная какъв студент си. Надявам се, че в твоя университет няма проф. като Тъзобедрев. Но определено смятам, че има много такива като тебе, Ахилесовчета! Предполагам кави студенти ще сте, ти и твоята приятелка... Въпреки трудностите в живота, не си ви представям един завършили, или пък на работа! Живота не е песен, кючек или турско сериалче! Стягайте се, само това мога да ви кажа. Пък и много интересна история, няма що. Ако питаш мен - евала на тези, които са ви измамили! Това не е начинът, или си тук, или те няма.. И много интересно заглавие си сложил >> "За студентите от НБУ, които си не си пишат темите сами" Ако не бях прочел историята, едва ли някога би ми станало ясно какво имаш предвид! Пишат ли си я, или не си я пишат, Ахилесовчетата! Сякаш Бойко управлява ли сам България, или има 240 депутата. Или управлява ли сам България, или както казва Андрей Райчев, му помага Волен Сидеров - Фашиста!

Коментарът е от 15 г. момче - Цеко!

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: c4bec38fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съжалявам, но и аз не мога да те подкрепя. След месец завършвам Икономически университет - Варна и смея да твърдя, че не съм преписвала дори веднъж, какво остава да ми напише някой курсовата. И някак си така става, че на лекция сме 5 човека, а други които идват само по изпити, имат после по-хубави оценки. Нещо, което страшно много мразя. Някой много хитро беше написал горе, че като има търсене, има и предлагане. Хубаво е, че предупреждаваш хората, но който търси лесното, лесно бива и мамен. Имаше един много хубав лаф - "Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар". Изключително вярно за нашата държавица!

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 98709da345
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   а тък лато съм студент в нбу, предполагам че авторът може да знае,
колко време ни трая правата там?
благодаря

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: d32a8ac7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7 и 8, аз НЕ СЪМ студентка, завършила съм отдавна и то не НБУ. И аз не съм съгласна, както вече казах, студентите да не си пишат курсовите работи сами, но това не е оправдание за некоректните измамници, за които пиша. Т'ва е все едно да си предплатиш за каквато и да било услуга и да не я получиш.
Също така съществува и един държавен изпит, който, ако не си УЧИЛ, просто няма как да го вземеш и съответно да се дипломираш.
9, не знам за студентските права конкретно в този университет, но със сигурност имат вече ограничения, тъй като Министерството въведе нов закон относно това.

Авторката

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 98709da345
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   номер 10, можете ли да ми кажете къде мога да видя новите наредби, много ви моля, тъй като от трябваше да завърша преди 2 години :(

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: d32a8ac7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, виж в този пост : http://spodeli.net/3/story-13025.html
Погледни коментар номер 14. За по-сигурно, бих ти препоръчала да се обадиш в университета и да попиташ.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 дни
hash: 7c68cd88be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Абе не зна, са автор ли си, авторка. Поправи ме ако греша, но от историята разбрах, че човека, който добави историята е от мъжки пол (де да знам, може да е мека китка). И че разкава история, как неговата (Мацка), която учи там не си е дала 50 лв. на някого, за да й напишат там (домашните), а е успяла да спести цели 30 лв. като плати на друга фирма. Пак не разбирам. В историята се казва, че мацката на тоя (меката китка) е студентка и гледа деца, може би нещо като бавачка! А коментара на 10, която твърди, че е авторката, пък май не я е писала тя, де да знам вече кой е прословутият АВТОР! След това пък става ясно, че тази мацка на (меката китка) е завършила преди мноООого време, още преди майка си и баща си. Пък не зная как стават тия работи. Май аз бъркам нещо, ма ако има и други, който не схващат, моля, пишете! Та тази, която е завършила преди много време в неизвестен университет, и която твърди, че не е автор, а авторка. Даже излиза, че и тя самата не била съгласна! Ми като не си съгласна защо прибягваш към такива методи. Дай боже ако стана някой ден студент, или да мина с отличен, (ма заслужен), или въобще да не продължа да уча, камо ли да завърша...
Та ти не си съгласна, но даже ти е яд, и публикуваш тази статия/тема/история, за да няма други пострадали на тази фирма. Да, но въпросът вече го захванах, но то май не искаш да го разбереш! Въпросът не е, че са те измамили, въпросът е, че въобще съществуват такива фирми, а след това, че има студенти, които да прибягват към тях, а най-накрая, че има и измамници... Е да, то всичко оттам тръгва! После кой ни бил виновен. Ние си ги избираме на всеки 4 г. Сякаш отзад имаме табелка, на която се пише: давай, твой ред е. Ако някога Слави Трифонов не влезе в парламента, и на 55 г. да стана, не бих гласувал на никого! И само да ти кажа, че останах с чувството, че индивида написал тази история, живее два различни живота. Един ден е мен, (меката китка), която си има мацка, (измамената), на когото мацка все още учи в НБУ, и от това, че не може да си напише сама домашното, попада на евтина фирма, която се оказва фалшива. След това на другия ден, този индивид влиза да прочете коментарите на темата си, която бе написана миналия ден, когато е бил още в тялото на маминият MEN (меката китка). А в другия си живот този индивид не само, че е жена, но и ехее.. завършила преди години, която отказва да разбере, че проблема не е във фирмата, която я е измамила, а проблема е, че въобще съществуват такива фирми, и още по-неприятното е, че имат много голяма клиантела, наречени "Студентчета", на галено "Ахилесовчета", който ги мързият да си научат домашното по БЕЛ. Още по-унизителното според мен е, че тези двамата (меката китка) и (бавачката) публикуват малката си издънка, и искат да няма други ужулени от тази фирма. Е сбъркана ви е логиката, (меката китка и бавачката), ако в действителност сте двама личности, де! Сбъркани сте и самите вие. Не искам и да си представям, един ден завършили и то пък на работа. Е, добре, че не споменахте поне за какво учите, или поне (китката), че нали авторката, която се оказа (бавачката), е завършила преди години, и сега само гледа чуждите деца, най-вероятно защото (меката китка) няма с какво да я снабди с нейно! Усещате ли как всичко се повтаря, и по тази моя логика този коментар може да продължи... ехе...

Хайде това е от мен, Цеко, онзи, 15 годишният, не приетият, мангалът.. Абе онзи, ве. Забележете (автора) на коментар, носещ номера 7..

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7341477be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Цеко, много си зле!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a820b34b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Цеко, определено ти личи че си мангал! самите ти изказвания го доказват! И Волен Сидеров не е Фашист а Националист, да ти кажа аз на тебе под секрет! Национализма и Фашизма са две коренно различни понятия , но явно и с това не си достатъчно запознат, пък иначе си тръгнал тука да се иронизираш и да се правиш на интересен, заеби бате, мангал си и не вървиш :)

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 47ea36d8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   На мен пък същите ми свършиха чудесна работа за една икономическа тема за УНСС. Даже изкарах петица. И какво сте заревали, като искате да не ви измамят си пишете темите сами. Ама сте некадърни и се оправдавате с нямане на време защото виждаш ли аз работя... Аз поне не се оплаквам. Ползвал съм услугите на доста такива фирми и всички са еднакви. Понякога не спазват сроковете и повечето работи са преписани. Ами радвайте се че има такива дето да ви пишат темите, че иначе до сега да сте изхвръкнали от университетите.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 46a555b3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Мен ме притеснява фактът как след 20 годиин ще отида на "лекар", как ще живея в жилище проектирано от "архитект", как ще съм подчинен на "инжинер", а детето ми ще учи от "учител". Какво правите бе хора застрашавате живота и здравето на целият народ.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 47ea36d8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ами погледнете малко по надолу и ще видите линк към сайт за реферати, готови, само за предаване. Ако не ви устройва могат да ви ги напишат. Та и този сайт (spodeli. net) рекламира подобна дейност. Явно е много доходна... Аз лично си ги пишех сам навремето темите, когато бях студент.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 47ea36d8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Всичко е нагласена работа. На страницата се рекламират поне два сайта за реферати и тук просто се цели очерняне на конкуренцията. Огледайте се, нагоре има линк към най-големия сайт за реферати. В края пак има линк реферати. За какво говорим. Иначе цялата дейност е неетична, бих казал и незаконна дори, но явно има доста пари в тази дейност, щом има такова предлагане. Ще взема и аз да си направя едно сайтче за реферати. И понеже съм добър ще отвея конкуренцията.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f00b78dc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Такива сайтове са си напълно законни, защото официално се водят като "професионални услуги по консултации и изработка на тексови материали по предварително зададена тема", т. е., все едно си решил да отидеш на частна учителка. Съвсем друг е въпросът дали на самия студент, решил да използва такива услуги, му липсват моралните задръжки да предложи работа на друг, претендирайки да е негово собствено творение.
Въобще не подкрепям съществуването на такива сайтове, между другото. Завършил съм Американския колеж в София, и ако съм научил поне едно нещо от там, то би било да се отнасям съвестно към плагиатството. Там не ти пишеха само някаква си двойка при преписване, а налагаха много по-строги и стриктни наказания, дори и изключване (не знам как я карат там напоследък, май доста са позахлабили каиша покрай чисто финансовата нужда да се издържат).

 
  ...

...
преди: 10 години, 21 дни
hash: 2f7312cfac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Завършил съм НБУ, без да препиша или да платя да ми напишат каквото и да било; за съжаление доста "студенти" не би трябвало да получават дипломи.
За казуса по-горе - когато "нямаш време" за казуси, а твърдиш, че учиш - не завършваш! И няма какво да ги съжаляваме толкова. А за подобни фирми - първо, че трябва да са незаконни, второ, странно ми е оплакването: пазете се, ако искате да "метнете" преподавателите си - има некоректни фирми :) Ако ставаше въпрос за нормална услуга, да, некоректно е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker