Нервен съм и винаги за някъде бързам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нервен съм и винаги за някъде бързам
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1552 пъти
От много години имам едни психични проблеми и в последно време започнах да се замислям над тях. Те се изразяват в тове, че винаги бързам. Сигурно в 90-95% от случаите това бързане е безмислено - ще пристигна някъде 15 минути по-рано или ще съм 5 минути по-рано на работа или в къщи. Въпреки това пак бързам.

Ще дам примери. Като карам с колата на някъде въпреки страха от камери и радари яко предимно на магистралите, когато някой ми се пречка започвам да се ядосвам много и след това искам да си го върна. Така на скоро щях да се бия с едни турци в Сърбия понеже те ми се пречкаха и след като аз минах пред тях и започнах аз да им се пречкам полудяха.
Друг пример е бързането за работа - въпреки, че ходя с метрото пак бързам по стълбите и коридорите. Примерно, когато трябва да излизам от метрото и на стълбите се наредят хора движищи се на горе с еднаква (бавна за мен) скорост аз пак започвам да се ядосвам много, защото реално ми се пречкат.

Мисля, че сханахте картинката. Като цяло искам да се освободя от това си поведение. Мисля, че в никакъв случай не е полезно и ако стана като повечето хора всичко ще е много по-спокойно и приятно.

Не знам как може да ми помогнете, но пиша с надеждата, ако има някой друг преминал през това да сподели опит как се е справил с положението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6471801451
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   A някой от родителите ти бърза ли по подобен начин в определени ситуации? Питам, защото и аз бях същия (винаги бързащ), докато един ден не осъзнах, че това е поведение, което съм изкопирал от баща ми. Баща ми, когато е нервен особено и което е често, много бърза. Все гледа да е по-напред, да е пред хората във всяко отношение, пришпорен е и тн.

Иначе, това вечно бързане стресира тялото и те лишава от магнезий (има много изследвания доказващи как стресът води до ексцесивно отделяне на магнезий). Може да пробваш да си вземеш магнезий като добавка (всякакви форми без магнезиев оксид).

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 86ce841bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То това е проблем на цялата нация, не само твой... не си ли забелязал, че всички го правят. Светофара като светне зелено и ако не си тръгнал още първата секунда, почват да ти свирят зад теб. А и по касите в магазините.... Това абсурдно бързане съм го забелязал най-вече в България, а съм пътувал много по света. В Англия примерно нещата са съвсем различни, хората са супер спокойни, свиркат си, пеят си в колата и си карат.. На магазина касиера те пита.. как си какво правиш, как върви работата, а зад теб хората на опашката не нервничат изобщо. После като си дойдох от Англия, някак си и аз бях станал спокоен като тях. И още на автогарата нещо се заприказвах с продавачката на билети и зад мен се чу, айде по-бързо де.... и разбрах, че съм в България:D.. Проблема е цялостен, като цяло сме доста негативна нация и според мен това се обяснява от не леката история, която сме имали и най-вече липсата на финанси, а и не малкото идиоти. :)
Попътувай малко, виж спокойните народи, задавай си въпроси за къде бързам и просто се радвай на живота.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: deee52156e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да изпревариш някой, защото ти се пречка като кара с 5км/ч по-бавно от желаното от теб как да е. Но след като го изпревариш да започнеш да му се пречкаш умишлено е много цигански номер. Бих ти препоръчал нещо, но ще ме цензурират - общо взето трябва да се ... облекчиш. Ако и това не помага, пий хапчета.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 760dec7dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е тревожно разстройство. Препоръчвам психотерапия.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5dffffedc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора:

До коментар 1: Родителите ми са спокойни. Баща ми по принцип е човек, който се нервира понякога, но не съм забелязал никога да бърза. Дори когато шофира по-бързичко пак е в рамките на нормалното.

До коментар 2: Всички бързат, но аз съм тежък случай - аз бързам някак повече. Като спомена Англия мога да кажа, че там ми хареса точно, защото всичко така е направено, за да не се мотаеш. Метрото идва на всяка минута и не се налага като тук да висиш по 5-10 минути да чакаш мотрисата. В хранителните магазини има по 10 каси още 5-6 каси за самотаксуване и почти не чака човек.

Ходил съм в чужбина и наистина там хората не бързат. Дори на скоро пътувах през Австрия, Германия и Швейцария и ми се късаха нервите как бавно се изпредварват тези западноевропейци с разлика 2-3 км/ч между лява и дясна лента. Чак като влезнах в Италия ми хареса и се успокоих, защото там шофьорите се движиха енергично както при нас. Видях и нагледно защо не е хубаво да се купува употребявана кола от италия :)

Като се споменаха опашките в магазините мога да кажа, че и това много ме изнервя. В който и голям хранителен магазин да отида винаги са отворени толкова каси, че да трябва да чакаш на опашка поне 2-ма или 3-ма клиента пред теб и на мен ми копае от вътре, че чакам.

Както казах - тежък случай съм и се чудя как да се променя и да се кротна.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8e0a062edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е проблем на много хора. Познат е с наименованието бърнаут. И аз бях като теб. След като осъзнах проблема си започнах посещения при психиатър, който много ми помогна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 248f2d169d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Опитай се да откриеш причината за това бързане - бягство ли е или е копиран модел от родител, приятел? Един ден докато отивах на работа осъзнах, че буквално тичам и бях стиснала ръце в юмруци. Постепенно осъзнах, че това е нещо обичайно при мен и е символ на бягство и страх да бъда забелязана.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: afefb24af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Tи хубаво си забелязал,че в Англия не бързат,но не си си направил правиля извод.На Гетуик чаках огромна опашка.Е,как никой англичанин не се чудеше как да се пререди!Пререди се една българка !И то,не с 2-3 ,пререди абсолютно цялата опашка,просто застана най-отпред и каза ,че е с мен!
Та,твоят проблем е липса на възпитание.Как ще се промениш-лесно,като на някоя опашка ти строши кокалите някой по-нервен от теб.Или по-точно,по-голям сельо,дето си мисли ,че слънцето изгрява, защото той е излезнал на улицата.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 52e99dbab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мисля, че авторът има твърде голямо его. Личи си от реакциите му, когато някой му се "пречка". Бърза, за да е пръв във всичко и да изпревари останалите, и макар че никой не се състезава с него, той се състезава с всички. Отделно, че му липсва и едно от най-важните човешки качества, които се възпитават още от ранно детство - търпението. Мнителен е, отмъщава, явно не владее импулсите си - все черти на много емоционално незрял човек. Чудесно е, че е осъзнал, че има проблем, но и ще трябва доста да поработи над себе си...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 86ce841bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 е прав! Българин съм! Патриот съм! Но повечето Българи са идиоти!!! Ако се разпознавате в коментар номер 8 или в описанието на автора, поне малко се замислете!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker