Вечната интернет война продължава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вечната интернет война продължава
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1153 пъти
Сега, заглавието е доста объркващо, знам, но нямам физически проблеми или нещо такова, затова ако сте дошли тук да ми давате съвети за красота или нещо такова, най-добре спрете да четете.

Искам просто да споделя, че съм много объркан от българите или по-точно - децата. Искам да подчертая, че съм българин и разбирам доста от история, за сметка на математиката, но да продължим. Всичко е свързано с подигравките към циганите, което като цяло не ме засяга, НО те са... под всякаква критика. Сега някой псевдо-скинар ще ми налети, ще ме обижда на "Мазен сапун, ве". Реших да обърна внимание на всички вас, защото това не може да продължава. За да съм точен, тези подигравки са най-често в интернет и са написани (най-вероятно) от 8 годишни. Те се опитват да засегнат грамотността на циганите, което пак казвам, че не е проблем, но тези коментари също са адски неграмотни. Второто и може би най-важното е, че много хора използват думата "расист", но просто няма как да си расист към циганите, които са част от нашата раса. Не знам кой учи тези хора по география, но... Опитвам се да кажа, че не можеш да съдиш някой, като ти самият си на неговото ниво или дори и по-зле. Вие какво ще кажете? Не е ли е време да се образоваме малко? И да разширим речника си и да спрем да използваме думи, като "шибан, циганин, майка, ти, да, еба."... Не е ли е време ние най-накрая да заприличаме на европейци? Бас ловя, че тези, които най-много обиждат ромите не могат да общуват правилно или да си напишат името, но иначе са много отворени в интернет. Мисля, че това е ефекта на медиите и безотговорните родители, едни жалки деца, които няма да могат да си завържат връзките на обувките...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 523b17b26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Edit: Първоначалното заглавие беше "това нормално ли е ", но реших да го променя, като забравих за първата част на текста. Моля да ме извините.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9a4747c3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честито, засегнат си от неграмотни 8 годишни....

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a481e2e31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти не си нещо по-различно, не знам какво печелиш от това да се преструваш на умен и разбиращ повтаряйки чужди думи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8a84646965
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам на какъв българин се правиш, но май си соросоид. Да не си от "Отворено Общество"? Колко ти плащат да пробутваш извращенията и либералните доктрини на чичко Сорос?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e9cc3b6bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   в централен квартал на София съм и откакто се нанесе един мангал преди три години, психиката на цялото ми семейство се срина. Денонощно блъскаше, тормозеше майка ми, защото му тропала през деня, а вечер блъскаше неспирно само за да не спим, на мен ми скачаше на бой.
Абе един мангал ни съсипа, и то без причина(то това е и страшното и плашещото). Да не говорим, че повече от 90% от престъпността се извършва от цигани, като не говорим само за крадене.
Вмомента има едно място, където се държат малолетните затворници с най-тежки престъпления(то не е точно затвор, а поправителен дом по-скоро, но си е баш затвор реално погледнато) и познай. От 40 човека 40 бяха цигани като 14 бяха там за убийсто. Интервюираха двама от тях като единият зарказа че е изнасилил възрастна жена като след това я е убил и е бил на 14г. тогава.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 523b17b26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не мисля, че разбрахте какво искам да кажа. До 3: Не копирам никой, а и няма нужда от това. Аз се опитвам да кажа, че тези, които обвиняват циганите не са по-различни. Аз лично съм виждал зло само от българи. А и не бих се определил, като умен...
До 4: Знаеш ли, че ако ми плащаха за това, аз нямаше да си губя времето в сподели нет, а някъде другаде, където повече хора ще го видят.
Дано осъзнавате, че един ден тези "деца" (когато ще са пораснали) ще ви сметнат за мангали, само защото не сте бели, като сняг или използвате диалекти. После ще видите, че трябва да се взимат мерки към тях отсега, а не, когато ще могат да ви пратят в болница. За протокола, аз използвам диалекти и това ме поставя и в техния списък.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 65294d1289
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Безсмислено заглавие и зле формиран текст.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e65cf04246
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Знам, че "боклуци" има от всяка раса. За да бъдат циганите в по-добро положение трябва се справят с два проблема. единият е да са критични и да водят борба спрямо "боклуците" всред тях. Това всъщност е важно и за нас, българите - простотията е широко разпространена. Другият специфичен само за циганите проблем е увеличаването на популацията им. Те трябва да осъзнаят, че колкото повече се увеличават, толкова по-зле ще става за тях, и обратното - колкото са по-малко, толкова по-добре ще бъде. Това е така защото няма от къде да дойдат повече пари за социална поддръжка на хора, които не произвеждат блага. А българите, които предимно произвждат тези блага намаляват и ще става още по-зле за циганите. Не искам да се засягаш от названието, но бъдещето ви е в ръцете на по-образовани, добри и осъзнати хора от вашата общност. Ако вие не действате срещу "циганията" (визирам манаталитет и поведение), няма кой да друг да го направи.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 096471060f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Стига спекулации. 1-во: Децата, както и пишещите неграмотни коментари, се обиждат по най-различни начини. Изобщо не е само на "циганин", а ако този, към когото е насочен обидния коментар е такъв, е по-вероятно и обидата да е свързана с това. Но какво искаш да кажеш, че българите помежду си не се обиждат и че само циганите са "потърпевши"? ! 2-ро: При много малка част от хората, които мразят циганите, причината е просто, за да се нарекат "расисти" и да се правят на интересни. Причините са други, не мисля, че има смисъл да ги посочвам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b3165b9868
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Пълни глупости, " америка за България" ти е работодател ми се струва".

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5868fa0bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе май не си влизал в циганска махала скоро, или никога... Ако не си, мога да те заведа в махалата, в която израснах. Средно-голям град в североизточна България. Там надписи "смарт за блгарете" (запазен правопис) по блоковете са обичайна гледка. Случвало ми се е да стоя на спирката, да дойдат 2-3 циганчета да ми искат пари и като не им дам да почнат да ми викат "смърт за българите". Говроя ти за 5-6 годишни лапета. Не говоря за това колко пъти ученици от български произход сме били пребивани от групи от цигани, как цигани се самонастаниха в къщата на дядо ни в близкото село и тн.

Иначе, аз се опитвам да не изпадам в такава първосигнална омраза. Само веднъж, след поредния сблъсък с цигани, при който ми счупиха очилата и часовника, бях толкова разярен, че бях готов да подпаля цялата им махала, но баща ми за щастие ме спря. Като изключим това, не употребявам изрази свързани със смърт, сапун и тн., но това не значи, че ги харесвам. Истината е, че ако поведението им беше ок, нямаше да имам проблем нито с цвета на кожата им, нито с езика им, нито дори с миризмата им. Но самото им поведение, което вероятно е свързано с вътрешната им съпротива от асимилация, води до страх и омраза и от двете страни. Опитвам се обаче да гледам на всеки човек индивидуално, доколкото мога. Наскоро в София се запознах с един циганин, който ми се стори много свестен и се оплакваше как трябвало да ходи в Европа, защото в България не искали да го наемат заради произхода му. Такива хора някак си ментално си ги отбелязвам като "ок хора", т. е. въпреки целия ми негативен опит с цигани досега, някак си този човек го отбелязвам, че става за общуване. Та, има и такива, просто са малцина. Аз се надявам все повече да стават и виждам, че Интернет е проникнал и в циганската общност и помага за образованието им (поне се учат да четат), което е огромен плюс за всички. Та дано един ден циганите да започнат да се държат цивилизовано. Даже не държа да се интегрират супер много, ако не искат (защото по моето разбиране те не искат да се интегрират, защото се страхуват от асимилация). Но ако запончнат да се държат по-човешки, по-цивилизовано, децата им да могат и да искат да четат и да пишат, да не се държат като някакво стадо, тогава ще си променя мнението коренно.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4cb4cea6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Първо - заглавието няма нищо общо с текста. И второ - циганите ги мразят дори най-либералните и антирасистки настроени хора в България и в Европа. Това буквално не са хора, а скотове. Крадат, убиват, примитивни са, размножават се като зайци и живеят като животни. Добре, че са протестантските сектанти да ги облъчват с Библията. Това поне малко ги укротява. Хич не съм фен на комунизма, но методите на комунистите за справяне с циганската престъпност бяха стократно по-добри от сега.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9691d308b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Нали уж си добър по история? В циганите и маме си толкова общо, до колкото сме се омесили през вековете. Те прииждат от Индия към 13- ти век, когато има масови преселения по цял свят. Това са хора с индийска кръв, нямащи никаква връзка с нас европейците. Аз лично не деля хората по нации или сексуална ориентация. От всички народности и етнически принадлежности има хора и хора. Циганите като етнос и общност разминаваха се с общоприетите норми на живот, са дискриминирани и неинтегрирани и като такива, освен тях, вината е предимно в нас. Заради тази си изолираност и предразсъдъци към тях, те носят по голям потенциал към престъпления и антиобществени прояви. Никой не се ражда такъв, в в какъвто го превръща средата му на живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker