Страхотен мързеливец съм ! Съвети ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страхотен мързеливец съм ! Съвети ?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1104 пъти
Даже и темата ме мързи да напиша. Предпочитам словесно ( в кръга на шегата )

Хора, давайте някакви съвети, защото не издържам, а и вече не мога да се гледам в огледалото.
Мога да излъжа всеки, че съм добре, но себе си не мога. Всички ме познават, като интелигентен млад мъж. Външно дори мв смятат и за красив и това е също плюс, който се опитвам да използвам.
Най-големият ми проблем обаче е мързелът.
В гимназията също не полагах усилия, но някакси докарах успех 5, 30. Къде с чар и комуникация, а останалите силни оценки просто бяха по любимите ми предмети. Заради мързела си тогава, в момвнта не знам и езици. Можех да говоря 2 езика свободно.
Записах се в СУ със специалност, която изисква привидно доста подготвока. Не пипнах грам да уча и бях на 3 то място в класирането по успех, но отново не положих грам усилия. Това обаче само аз го знам.
Прекъснах, защото трябваше да се издържам. Нямах никакви пари. Вече минаха 5 години откакто прекъснах и съм на 25. Нямам никаква мотивация за нищо смислено, нямам страст, която да ме поддържа жив.
Преди си поставях цели, а сега дори не мога да формулирам правилно това, което. искам. Не знам. какво. искам. Буквално, като е някаква черна дупка.
Имам чувството, че започва да си личи. Често чувам подмятания, че съм мързел, уж на майтап, но..
Не знам за какво да се хвана, за да се мотивирам.
Нямам и приятелка, то просто ме усещат, че няма страст към живота, като на автопилот съм.
Всеки ден едно и също, а на работа също не правя абсолютно нищо, просто защото не се налага.
Плащат ми 1200 лв за да си клатя краката, но искам да правя нещо смислено а живота си.
Не съм истински жив, просто съществувам в момента.
А времето буквално изтича, като пясък през пръстите ми.
Моите бивши съученици и познати обиколиха целия свят, работят в различни фирми и се забавляват.
Аз стоя и гледам във фейсбук колко привидно щастливи са, докато живота ми минава.

Да не размотавам повече, моля за мнения и съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: b8a9dd1621
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле, все едно аз съм писал тази история, супер се смях, докато я чета. Макар да знам, че не ти е до смях. И аз съм така, с тази разлика, че съм на 29 с жена и дете. Просто проблемите са, че не можем да се мотивираме достатъчно, не виждаме достатъчно смисъл да правим дадено нещо и явно не сме открили нещото, което да ни харесва и да правим без да има нужда от постоянна мотивация. И аз ги мисля тези неща. Често мисля, задавам си някакви въпроси, за съществуването на човек и все стигам до там, че няма никакъв смисъл, или всяко нещо има смисъл. Ще напиша после още по темата. Поздрави!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 454cb7f6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мързелът е велика сила. Мързелът е изкуство. Самият ти го доказваш - от нищо нещо правиш. :) Единственото от което имаш нужда е някой, с който да споделиш успеха си - жена, приятел, хора в нужда и т. н.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e18a284eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Човече, това много прилича на депресия. Мини през психиатър да ти изпише нещо и бавно и полека ще се оправиш. Ако нямаш автоимунни заболявания, можеш да пробваш с жълт кантарион на капсули от аптеката, но те действат чак след четири седмици, докато антидепреантите могат и до две седмици да подействат. Така че по-добре си запиши един час при лекар да ти даде правилните хапчета и да ти следи дозата. Депресията (може би дистимия при теб, подвид е) не минава сама и може да се задълбочи опасно, до степен да си посегнеш. Надявам се да се оправиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5b7bf52e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мързелувай си на воля, пич! И да ти дреме на мързела! :Д

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6325dba9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Честно казано, има неща, които просто не се връзват в тази твоя история. Пишеш, че си мързелив, но в същото време бачкаш нещо и получаваш 1200 лева, за това нещо... Което само по себе си показва, че не си чак такъв мърезел, а просто може би ти липсва концепция за това какво да правиш с живота си. Повярвай ми, има хора, които са много по-зле от теб(ако изобщо това те успокоява)! Важното при теб е, че имаш някакъв талант, но просто нямаш идея какво точно да правиш с него. Много по-зле щеше да е, ако нямаше никакви таланти или умения. Или поне такива, които да ти вършат работа в съвременния свят. По принцип, ако трябва да сме честни, а и разсаждавайки спрямо твоята логика, ще стигнем до извода, че всъщност повечето професии и неща, които хората правят, са абсолютно безсмислени по своя характер, но те все пак ги правят, защото трябва да получават някакви доходи. Опитай се да разсъждаваш от тази плоскост, и може би ще откриеш някакъв смисъл в твоето "мързелуване".
Ако все пак смяташ, че това, с което се занимаваш е безсмислено, намери нещо друго, което повече да те мотивира. Сигурно има достатъчно неща, които все още не си пробвал да правиш!?
Пак ще се повторя, но аз мисля, че ти нямаш проблем, а изглежда сякаш си си поставил прекалено големи цели, които до момента не успяваш да реализираш, и това създава усещането, че си загубил смисъла от живота.
На мен това ми изглежда като самобичуване, а реално въобще не е нужно да бъде така. Ти работиш и изкарваш пари, това е важното според мен. Може би съветът на номер 2, ми се струва най-подходящ за твоя случай.
И какво точно работиш за 1200 лева, а всъщност не правиш нищо? Това, поне за мен, беше най-интересното нещо в твоята история. Знаеш ли колко много безработни хора има, които също искат да не правят "нищо", но да взимат тези пари?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker