За политиците и бедността на народа. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За политиците и бедността на народа.
преди: 13 години, 4 дни, прочетена 2913 пъти
Здравейте
Не искам да ви убеждавам в нищо, само искам да знам мнението на тези който имат желание да го изкажат.
Българските политици не са ни виновни с нищо първо ние сме си ги избирали, второ мислите ли, че на тяхно място бихте се справили по добре. Какво искаме от тях? Защо обвиняваме тях?

Какво искаме от тях? Нашият народ в последно време е много мързелив. Искаме от политиците да ни построят цехове, заводи, но да са близо до домовете ни, да имат европейска производителност, ако може да си ходим по български на работа, но да ни дават европейски заплати. Докато чакаме всичко това стойм безработни илина минимална заплата и искаме пенсионерите да взимат пенсия, майките майчинство и детски, социално слабите помощи. И се питаме а на нас защо не дават. Помислете от 7 200 000 човека народ работят по-малко от 1 800 000 половината от които на минимална заплата, а какъв брой са държавната администрация не намерих данни, министерства, кметове, подчинени, учтели и др. Около 2 500 000 пенсионери 1 700 000 деца.

За тези който не разбират ще го опиша по лесно смилаемо. Представете си, че сте примиер на вашето 7 членно семейство 2-ма от членовете му са деца, 2-ма работят, но единият е с минимална заплата 240лв, другият взема 800лв / по-висока то средната за страната/, имате един безработен, двама пенсионери с средна пенсия 200лв. Доходите на вашето семейство са 1 440лв. Питам се кога вашето семейство ще отиде на почивка на море или в чужбина всички заедно. Кога ще си купи скъпа кола три отделни апартамента за да не сте на тясно. Както и да ги разпределяте парите са малко и вашето семейство няма да живее богато. И сега ако ви кажа, че вашето мило седем членно семейство ви обвинява в кражба и в това че не живее добре.
Защо обвиняваме тях?

Защото така е най лесно. Те били крадяли, ами крадете и вие ако можете, ама не можете и затова е най лесно някой да ни е виновен, че ние сме зле. Ами отидете на село цял ден копайте сейте гледайте животни и гладни няма да стойте мили пенсионери. Добре болни сте, ами плащайте на бедни да ви копаят с част от храната която изкарвате. Да ама не по-лесно е да се стой/лежи в града да се гледат серияли и да се мрънка.

Ако не сте съгласни с мен излезте на улицата стачкувайте и това е вариянт.

Дипломите на вишистите нищо не стували ами погледнете процента на вишистите в съотношение с населението в трудоспособна възраст.

Мога да говоря още много но спирам до тук вие да продължите или да критикувате и мен, може аз да съм ви виновен макар да не съм политик.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 дни
hash: 72e856a9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно съм съгласен, никой на никого не е виновен. Просто на хората се къса причинно следствената връзка и не виждат че сегашното им състояние е плод на минали действия или бездействия!

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: c59349a453
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво искаме от тях ли?
Искаме най-малкото да вършат това, за което им е властта и за което са там.
Ако те, в които е властта, не могат да направят НИЩО, за какво им е тая власт? За какво лапат огромните заплати от данъкоплатеца, а на тебе дават "240 лв. минимална заплата" и т. н.? !
Ти видял ли си политик, който да служи на народа си, а не на себе си, ограбвайки народа? Аз щото не съм.
Те крадат, крадете и вие - това не е отговор.
А пък ние че не сме народ, а мърша, това е другия въпрос.
Но това тях не ги оправдава... Питаш "ами вие на тяхно място какво бихте правили? " Отговори си ти за себе си какво би правил на тяхно място. Дали ще живееш като тях, дали ще ЛАПАШ не знам си колко хиляди лева грешни пари... след като виждаш народа с колко пари живее и как живее? Ще те е срам да го правиш. Затова и не си политик, затова и аз не съм.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 7fd25ed49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Забравяш и експоненциално множащата се паразитна популация на циганите, които никой и никога няма да може да накара да работят и да си плащат сметките, камо ли да плащат данъци от изработеното и т. н. Ни закон ги лови, нито нищо. Вчера разбили таваните на блока докато ние, работещите, сме били на работа. Само 2-3 пенсии ги видяли. Изнесли храна, желязо, инструменти - всичко! Викнахме полиция - кел файда: върви доказвай какво си имал горе, откъде и кога си го купил (повечето неща разбира се са отпреди 20-30 години.. ).
Ще загине тази нация - това е сигурно! Което не загине ще се пръсне по света. Жалко за хубавата и плодородна земя на дедите ни.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: 6c208187f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм съгласна с всичко това. Личи си, че е писано от чевек некомпетентен и ограничен. Има и мързеливи хора съгласна съм, но да ме извенявате, ма не всички хора са такива. Родителите ни са се облъскали от труд, лесно ти е да кажеш "да вървят да копаят", . Достатъчно са работили, за да заслужат активна и полагаща им се почивка сега както във всички нормални държави. Стига им и това, че са останали без здраве на тези години. А пенсиите им са унизително малки, та да си позволят да плащат някой друг да им работи. А да видим по-младите хора. Завършват и какво? ! За по-голямата част от тях няма работа. Да не говорим за провинцията. Там сигурно е още по трагично. Шири се все по-голяма престъпност. И ми казваш, че политиците горкичките нямали никаква вина! Направо се изсмях. До като има толкова заблудени хора, ще живеем даже и още по-лошо.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: b5673a0d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Има едни приказка, че всеки народ си заслужава политиците. Всички ние сме виновни за това, което ни се случва. Политиците са измет, но повечето българи на тяхно място биха правили същото и това си личи дори само от начина, по който плюят на страната.
Но това, за което сме виновни е, че позволяваме да ни третират по този начин.
Никак не ми е ясно как искаме да ходим по български, но сме искали да получаваме европейски заплати, при положение, че сметките, цените ни са превисоки. Не ми е ясно и как точно сме мързеливи, при положение, че хората не могат да си намерят работа. Няма и какво да обясняваш как не трябвало да обвиняваме управляващите, защото по принцип нямало пари, само гледаме всеки нов как си пълни гушата. Замислял ли си се, че затрудненията ни може да са в резултат на скапано управление? Замислял ли си се за всички неща, които държавата и ние позволяваме да се случват и в резултат на това обедняваме повече за сметка на някои?
Да сме били крадели и ние... Значи такъв трябва да е животът, така ли? Страхотна аргументация имаш за това, защо не трябва да се дразним за това, че ни крадат.
Пенсионерите да били копали.... Знаеш ли колко много от тях работят в пенсионна възраст? Как вместо да си починат от цял живот работа и хранене на държавата, не могат да си позволят и лекарства със 100 лева пенсия. Да били копали.... А лекарствата и тях ли да си ги засадят? Или може би, болни трябва да работят и да не сме оплакват.
Проблемът може да е в нас, но той е точно това, че търпим, преклонили главички и че има такива като теб.

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 дни
hash: e880ed98d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Абсолютно съм съгласна с теб! Много се изнервям, когато на българина му е виновна ДЪРЖАВАТА-та държавата, това са хората, които винаги мрънкат, но нищо не правят, не се бунтуват за нищо и в крайна сметка отиват гласуват и после тези, които са избрали са им виновни! Безумие!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: 47c782e437
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така е. Сами сме си виновни. Това е основната черта на българина - някой друг да му е виновен. Ако може държавата да се грижи за него. Да, ама това не е соц. държавата. Трябват усилия, идеи, трудолюбие, упоритост и все в този ред качестсва, за да се оцелее и да се живее по-добре.
Естествено, че ние сме си ги избирали политиците. Не е възможно да си интелигентен и мислещ и да гласуваш за простоват, некомпетентен и неспособен политик. Да, те обещават какво ли не, но нали всеки има глава на раменете си и някакви познания, а ако няма добре е да се информира. И тогава да гласува. Така, че като гледам общото ниво на тези, които останаха в държавата предвиждам резултата от предстоящите избори и от там да си седим на дъното, което вече сме стигнали.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 95bccc30e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Определено е така, на всеки някой друг му е крив, но не може да се отрече и факта, че по-неграмотно правителство от това не сме имали. Колкото до народа жалкото, е че младежта става все по-неграмотна и по-мързелива, а иска европейски заплати което няма как да стане, на всичкото отгоре се налага да издържаме на гърба си освен пенсионери, учащи се и инвалиди, а и малцинства(роми най-вече) и правителство. Тогава кажете ми как една шепа работещи ще осигуряват нормален живот освен на семействата си, да издържат пенсионери и болни, та за капак малцинства и правителство? Ще се мизерства докато не се промени съзнанието и мисленето на българина ( в т. ч и аз може би) така, че не ни остава друго освенн или да свикнем с положението или да се стегнем и да си оправим олющената вече държавица

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 6e83ba8c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ние сме си ги били избирали политиците... Ами че то когото и да изберем, положението би било същото, понеже българинът е с крадлив манталитет. Наскоро коментирах с едни приятели точно това и един от тях ми каза: "И аз да съм, и аз ще крада". Е, на какво прилича това? Лошото е, че немалко българи също го мислят, макар и да не го казват гласно. За мен лично това е трагичното в нашата страна - манталитетът. Просто няма да се променим... Не се надявайте на нещо по-добро от това, което имаме сега, не и в близките 100 години.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: f88cc264ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Докато отделният човек не се почувства самият той част от държавата, а не я счита за нещо отделно и самостоятелно, той не е гражданин, а поданик. Нашият народ има поданически манталитет - чака на някой да свърши неговата работа и с отказа си от всякаква обществена дейност, сам е делегирал всички управленски права на кръг "професионални" политици. След като самият ти не се грижиш за себе си, не можеш да очакваш някой друг да го направи. Ние просто нямаме гражданско общество. Понятието на римляните за държава е: res publica = общо дело. Т. е. всеки еднакво е и не е политик, всеки гражданин е съпричастен с държавните дела, защото те са работа на всички; А нашето идва от глагола "държа" в смисъл командвам, стопанисвам. Значи - един или повече се разпореждат останалите слушат и чакат срещу това да им се сипе нещо в паницата. Разлика от земята до небето...

Борония

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 дни
hash: b523d6fcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От Автора Благодаря на всички за коментарите.
До № 4 Аз съм "некомпетентен и ограничен" "и заблуден" защото вие не сте съгласен с мен. Приемам, но след като "Родителите ни са се облъскали от труд за държавата" къде са техните блага? Не казвам, че не са ходили на работа, а дали са имали достаъчна производителност. В 90% от работните места през комунизма или е нямало производителност или са си почивали, 70% са крадяли от работните си места т. е. са си взимали за вкъщи каквото може дасе изнесе. "пенсиите им са унизително малки" при толкова малко работещ народ с ниски доходи от къде по високи пенсии. "За по младите нямало работа" работа има за целия китайски народ само, че младите избират "на работата лекото на хляба мекото". Толкова села стоят празни толкова земя стой не обработвана.
Чакам още коментари и ИДЕИ. Какво би могло да направи правителството което и да е то за да сме ние Българите в Бългагия по-добре? Какво да се промени? Как да го променим? Как да му помогнем на това или другото правителство като хора от народа, ако трябва и със стачки. Когато стачкувам искам да знам, ако искам нещо то има ли начин да стане или ще си остана с искането, както стана с горивата. Мисля, че освен да искам, трябва да намеря и начин как може да стане. Ако трябва за всяко нещо по отделно да стачкуваме но трябва да се започне от някъде.
Например искам
1. Да се спрат всички социални помощи и помощите за безработни. С изключение на майчинските.
2. Да се следят изкъсо парите за интеграция на ромите. Не разбирам на тях да им се помага, а ако ние седнем в къщи и правим деца за нас интеграция няма.
2. а) Да се спре с превилигироването на ромите и други малцинства за да не станат мнозинство.
3. Да има задължителен обществено полезен труд към затворите.
4. Да се обърне внимание на съдебната система, всички да са равни пред закона. и т. н. и т. н.
Не ви карам да стачкуваме просто искам да чуя анонимно мнения.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: f88cc264ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само едно позволи да те запитам: Ти би ли отишъл в някое село да обработваш земята?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: b523d6fcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От автора: До № 12 Ходя редовно почти всеки уикенд през пролетта и есента, обработвам двор от 3-4 декара. Възрастните ми родители пенсионери живеят там /преместиха се от града след пенсионерането си/ само поливат и си гледат животинки. Със сегашните машини и препарати не е толкова трудно, както е било едно време с мотиките. Пък това което ми е трудно да свърша /да плевя напр. / плащам с дрехи, храна на бедни хора. Така и парите ми стигат за море през лятото СПА и ски през зимата. Изкарвам си екологично чисти плодове и зеленчуци, който стигат за 5-6 семейства. И да ще отида като се песионирам. Мислиш, че ми пука, ако ме наречеш "селянин", нека аз да си хапвам всичко чисто и здравословно, пък ти гражданино леж в къщи, гледай сериалите и яж боклуците от хипермаркетите, радвай се на намалението на бракуваните стоки.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: f88cc264ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Съвсем не като се пенсионираш, драги! И съвсем не за удоволствие. Би ли могъл да се занимаваш с това всеки Божи ден, да ставаш в 5, да вършиш всякаква черна работа, ама да нямаш техника на готово, купена от мама и тате, а да пестиш дълги месеци за всяко удобство? Би ли избрал доброволно това да е истинският ти доход? Да зависиш изцяло от цените, на които ще продадеш произведеното? Не да "си хапваш" биоплодчета, а да трепериш да не им падне цената с 2 стотинки килото, защото оставаш без достатъчно пари за кредита? Да не можеш да си позволиш да те отменя който и да е?

П. С. Моля те, отговори конкретно на така поставените въпроси, а не говори общи приказки. Щом рекламираш нещо на другите, би трябвало да можеш да го защитиш.

П. П. С. На колко си години, уважаеми? И защо си мислиш, че някой би работил само за храна?

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: b523d6fcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ех № 12 Как ги описваш нещата. Направо изглеждат страшно.
"Би ли избрал доброволно това да е истинският ти доход? " Защо е нужно да напусна добре платената си работа, за да ти доказвам, че може.
Защо е нужно "всеки ден" за 3-4 декара, "всякъква черна работа" като съм писал "това което ми е трудно да свърша /да плевя напр. / плащам с дрехи, храна на бедни хора".
"техника на готово, купена от мама и тате" 90% от машините съм си купил сам преди 2 месеца си купих нова фреза. Старата подарих на приятел.
"да не им падне цената с 2 стотинки килото" Не ми се налага да продавам, подарявам на бедните които ми помагат и на приятели. Не съм теглил кредит за двора на дядо ми беше, новата къща я построихме заедно с родителите ми и мой приятели ми помогнаха, за да имат удобства родителите ми.
"Да не можеш да си позволиш да те отменя който и да е? " Що за въпрос? Не съм казал, че е нужно да живееш като скот сам накрай света без роднини, приятели, съседи и т. н.
"На колко си години, уважаеми? И защо си мислиш, че някой би работил само за храна? " На 38 год. На който му трябва повече да си стегне д... то и да си го постигне. Докато си произвежда храна, може да развива селски туризъм и много други неща. Щом аз мога да обработвам тази земя, само за 5-6 дни месечно другите са ми свободни за други занимания, работа, удоволствия и т. н. Няма да ви ставам бизнес консултан №12
Това беше ли достатъчно за психологическият ми профил или искате и др. лични данни, номерът на банковата ми сметка, ще ви свърши ли работа? И моля, да спрем за мен да обърнем внимание на държавата, правителството, бедните.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 дни
hash: f88cc264ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   38? Сериозно? Звучиш като на 15, не повече. Ами, нали предлагаш селския живот на хора, които нямат добре платена работа. Значи за тях това би бил единственият доход. Ти готов ли си да живееш по начина, по който предлагаш на другите? Не като развлечение за уикенд - два, а за постоянно? Търсели били на баницата мекото... Ами, ти си го набарал мекото и ти е лесно да приказваш. А, готов ли си да опиташ това, което самият предлагаш? Някога един лекар открива лекарство срещу туберкулоза. Поне така предполага. За да провери си инжектира сам смъртоносния вирус на болестта, за да тества лекарството си първо върху себе си. Ти би ли опитал? Или само си чешеш езика?

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: b523d6fcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И кое по точно ми е на мен "на баницата мекото"? Това което съм си постигнал сам, или това, че имам само един два свободни уикенда месечно /зависи от сезона/ и половината от годишната отпуска?
"като развлечение за уикенд" Ако си мислите, че като отида на село лежа под ореха в хамака, много се лъжете бързам да започна, работата няма кой да я свърши и сама няма да се свърши. Вас ви мързи, дори да започнете да постигате нещо №16 и сега аз съм ви виновен. И трябва да ви хвана за ръчичка да ви покажа как стават нещата и да ви подаря нещо от това което съм постигнал. Защо?

Защо ми предлагаш да започна всичко от начало? Щом един път съм успял, не мислиш ли, че пак ще успея. Всъщност на колко си години?
Ако например един млад човек е работлив и отиде да живее изцяло на село. Започне да се труди, след като си оправи своят двор, да помага на възрастните хора в селото, те макар и малко ще му плащат. Ако има и роднини и приятели да му помагат. Вярно в първите 4-5 години няма да може да ходи на СПА, но после винаги някой роднина съсед /на който е помагал/ може и ще го замести /да полива/ за два, три, пет дни да отиде където пожелае, море, екскурзия в чужбина.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: f88cc264ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Както и предполагах... Няма конкретен отговор, само йезуитски извъртания и лични квалификации. Разбрах, което ми трябваше и то е, че не би пробвал това, което сам препоръчваш. Лесно е да се дава акъл отстрани, трудно е да се даде личен пример.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: b523d6fcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Щом един път съм успял, не мислиш ли, че пак ще успея. Ето това е точният отговор.
Не мисля, че сега заради теб, трябва да зарежа всичко и да ти показвам, че може. Пробвай!!! Какво искаш не мога да разбера пък и тръгвам за работа, довечера ще вляза. Кое е йезуитско извъртане? Кое е лична квалификация? Питаш отговарям, точно и ясно . Аз питам не отговараш кой е лицемерът тук? №18

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: 6c208187f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До автора от №4. Като си много отворен защо не направиш нещо по въпроса. Такива като теб дето си мислят, че всичко им е ясно са само на думи!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 дни
hash: b523d6fcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Сигурен съм, че №4 и №12 са един и същ човек. Но все пак ще отговоря. №4 отдавна съм се убедил, че "една птичка пролет не прави". и затова питам вас. Какво би могло да направи правителството което и да е то за да сме ние Българите в Бългагия по-добре? Какво да се промени? Как да го променим? и т. н. И ако си мислех, че на мен всичко ми е ясно нямаше да търся чужди мнения. Лошото е, че вие №4 си мислите, че на вас ви е ясно, на мен си ми е добре, търся изход за нас за всички Българи да сме по-добре.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9dfd6fb808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Всъщност, господин коментатор, не правите нищо. Само празни приказки. Знам какво е да се работи земеделие. Знам какво е и да те мачка администрацията и държавата. Знам какво е хората да живеят при кравите, за да могат да изкарват пари от млякото (за производство, не за лични нужди, вече хората нямат право да си отглеждат животните в двора на къщата на населеното място, т. е. трябва да се изнесат извън населеното място и да измислят някакво жилище, за мястото където ще работят). За да си построят въпросната ферма, трябва да кандидатстват по някаква програма на държавата. Ха сега, познайте на кои хора (наши) се дават пари за изграждане на стопанство. Ако пък "случайно" ти откажат субсидия от държавата, си жив-умрял, защото на цените, на която ти се изкупува продукцията, няма плащане на кредити. Да не говорим, че в земеделското министерство можеш да видиш хора със всякакви специалности, но не и земеделци. И не за друго го казвам, ами мои роднини се занимават с производство на домати (имат към 5дка. в хубав двор, може би досущ като вашия, и само това им е дохода), и мога да кажа, че ако имат възможност за друга работа, няма въобще да се замислят и щяха да оставят селското стопанство. А те дори си обичат работата.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b523d6fcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   № 23 Благодаря за ти мнението. Темата е за политиците, това е свързано с тях, като стоим и си мълчим за хората който отглеждат крави политиците приемат, че ни харесва новият закон, те работят на принципа "Мълчанието е знак на съгласие" Пък и ако гледаш Карбовски в отечествен фронт беше заснел един двор с много крави, не почистен как изглеждаше пък кой знае как мирише. Това с закона е единственият начин да ги накарат такива да изкарат животните извън селото. Нещата имат две крайности. Предложи как би постъпила ако беше на тяхно място. Този с кравите иска да си ги гледа, а комшията му /зеленчукопроизводител/ не иска да му мирише на животни, не могат да задължат никой как и кога да си почиства двора.
Браво на твоите роднини с доматите но само 5 декара не може да очакват да изхранват голямо семейство. Дано да разширят стопанството и да обработват с машини. Аз моят двор го обработвам за лични нужди.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9dfd6fb808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Не е проблема да се изнесе работното място извън населеното място. Проблема е в назначенията на наши и ваши хора в администрацията, обслужваща селскостопанските производители (и не само там, а и навсякъде), които не могат образно казано от българския народ "на две магарета плявата да разделят". Именно невероятната некомпетентност на 90% от служителите, които са назначени по политически признак, неспособни и незаинтересовани да помогнат на селскостопански производител да кандидатства по някоя програма, объркването на същия този производител с грешна и несъстоятелна информация, непознаването на спецификите на дейностите в селското стопанство, обърканите и лобистки закони и стратегии, които се променят след избори и смяна на властта, липсата на адекватна (по ред причини), партия, която да защитава селскостопанските производители и която те да припознават като своя, липсата на, като цяло, стратегия за развитие на селските раьони в България и от и на цялостна демографска политика, плюс съсредоточването на финансовите ресурси в няколко големи града (ама не защото жителите на тези градове го искат, а защото на политиците, най-вече на 240, щях да кажа тикви, ама защо да обиждам зеленчуците, намиращи се в парламента събрани от кол и въже люде им е по-лесно всичко да им е на едно място, та да не им пречат картинките на бедност и безработица от техните родни места), всичко това, според мен, е причина за плачевното състояние на селското стопанство в държавата. А иначе моето мнение за това какво трябва да бъде - промяна на образованието (т. е. задължителен стаж за завършващите висше образование, независимост каква специалност, като това важи и за средно), промяна на здравната система (май най-добър пример е британската), когато ще ставаш министър-председател, заедно с екипа си е желателно да прегледаш данните за страната и да прецениш коя област (че и община) с какви ресурси разполага и в какво направление на икономиката се е специализирала (или е възможно да се специализира), и да се опиташ да и помогнеш тъкмо в тази сфера (като не забравяш за свободата на свободна инициатива/ тъкмо за това са стратегиите за развитие), вероятно е желателно да се прецени демографското развитие на страната и да се изготви стратегия за него (ама не само на думи и празни приказки). Всички тези неща (има и други, разбира се), трябва да се преценят не за 5, а за 15-20 години напред, като се използва ресурса на образовани в съответните специалности хора (май тъкмо за това си имаме БАН). Разбира се, това е мое виждане и не обвързвам никой друг с него. Извинявам се за дългия коментар.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bd8c93c5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Не съм съгласна! Ние ако сме на тяхно масто ли? Ами вероятно си даваме сметка че н еможем, но те дойдоха с големи предизборни обещания и вявай ми до тук нищо н есътвориха. Полицаите продължават да стоят по РПУтата и да вършат административна работа. Корупцията- пред нея клекнаха, а имаше наченки че започва н ещо д ас еправи, за майките- обявиха именно работещите майки плащащи данъци за мушеннички и тях наказаха и ще попречат именно българите да раждат. Защо точно тях? Няма контрол- ама никакъв- аз сега докато вървя можеше да глобя 30 човека. Да н еговорим за чиновническите безхаберия и далавери и общините и т. н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker