Докато уча... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Докато уча...
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 962 пъти
Здравейте... Наистина не знаех какво заглавие да сложа на историята ми... И тези многоточия придават доста драматичност... Извинявам се за което... :D
Момиче на 18 години съм и ми предстои да съм 12ти клас, същевременно и кандидатстване. Уча компютърни мрежи и програмиране. Нали се сещате. Доста има да постигам като умствени възможности, но досега вече няколко години някак не можех да се задържа над уроците. Малко по малко, бавно бавно напредвах...
Все се чудех дали съм мързелива или просто е нещо друго че не мога да се концентрирам за дълго. И днес го открих.
Странно е, но искам да го споделя и да получа мнение или съвет. С едно изречение - Имам нужда от някого в стаята с мен докато уча. Така се чувствам... някак в сигурност и се концентрирам много много по-добре. И наистина имам нужда от човек с когото да мога да споделя това и ако има възможност и аз да му бъда от полза по същия начин.

Какво се случи че открих проблема?
Има едно момче с което си пиша от 3 месеца (от време на време просто така) - той е от Сърбия, разбираме се на английско - български - сръбски. От няколко дни той все иска да се чуваме, но аз не му отказвам. Понякога той си върши неговите неща докато говорим и реших... защо и аз да не уча. Стигнахме до момента в който чувам как той си гледа някакъв филм или пък си мие чиниите, а аз в същото време събнетирам IP адреси или си правя чертежи на моделите. Миналата нощ например учих 8 часа... И наистина напреднах. Бях концентрирана на макс... Е, разбира се, от време на време той ме заговаряше и аз него.

Но това момче взема всичко много насериозно, привързва се лесно... А мен такива взаимоотношения ме задушават. Все ми прави драми защо не съм му отговорила на обаждането и започва малко да ме дразни. Също така не си търся гадже, а той понякога се държи... твърде интимно с мен. И още по-страшният момент може да дойде когато аз вече съм емоционално привързана...
Дами, знаете чувството, когато се чувствате притиснати.

Бих искала да си имам момиче приятелка, която например и тя да бъде малко по-особена като мен :))) Да има ясна цел, към която да се е устремила и един вид да се подкрепяме и мотивираме по пътя на мечтите. Възможно ли е? Дори и да е само онлайн, все пак в интернет е много по-възможно да открия човек който например, да обича да учи докато има някой до него.
А не мога да досаждам на приятелите ми с които се срещаме от време на време.. защото знам че повечето ходят на работа до късно вечер, пък и ме е срам да съм толкова откровена, даже може би някои биха изпитали голяма досада.

Е, какво мислите? Много ли съм побъркана или да? :D И какво да правя? Наистина имам нужда от присъствие до мен за да си взема изпитите, а не мога да продължа контакт с това момче.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: f728ddac1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В професионална гимназия ли учил мрежи и програмиране или вече си студентка? Може да се събирате със съученици/състуденти да учите заедно.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b9d7e494ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти ако знаеш мнението на сърбите и хърватите за българките нямаше да се притесняваш, че се е привързал :D.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4eb311c44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Подходът ти е много правилен. Намерила си това, което харесваш и ти се отдава. Сега е момента, да работиш над вниманието си. Всичко е до мотивацията. Ако може, намери приятел, който също учи или просто не шуми много и прекарваете време заедно, докато учите.

И аз съм същия, но нека ти кажа, че с времето, ще трябва да си налагаш все повече и повече да учиш и да правиш. Няма магическа формула за това, но все пак има стотици книги свързани с мотивация, учене и прочие. Можеш дори и да поговориш с психолог (не психоатър, разликата е огромна), за съвети.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker