Дъщеря аутсайдер?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дъщеря аутсайдер?!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1929 пъти
Зравйте, радвам се, че намерих този сайт, понеже е анонимен. Надявам се историята ми да бъде одобрена!
Аз съм баща и имам един проблем с дъщеря ми. Тя е хубава и поддържана тийнейджърка, но не е много добра в общуването. Още от малка ѝ е трудно с това запознаване с другите деца. Не знам дали има признаци за аутизъм. Едва след няколко седмици започва училището и тя ще бъде 8 клас, в гимназия и няма да има познати в класа ѝ. Тя не обича много да излиза с приятели, не говори много - може би е интроверт? Наскоро ми се оплака, че нямала да си намери приятели и щяла да си стои сама. Аз ѝ казах, че с времето ще се сближи с някой, но май не ѝ помогна много. Майка ѝ също се опита да я окуражи, но безуспешно. Страх ме е, че може да стане аутсайдер. Страх ме е, че може да ѝ се подиграват, да я тормозят за това, че е мълчалива. Преди с радост започваше училище, но сега... Не мисля, че ще е така. Ако може да ми дадете съвети как да постъпя. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 32614128a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би е "зряла за възрастта си". И аз,на нейните години нямах приятели, защото в устите им бяха само рап, вулгаризми и покемони (напук на всичкото). Може би, просто трябва да я насочиш към друга среда, където да задоволява социалните си нужду. Клубове по четене, спорт, изкуства и т.н.т.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7b6748cef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз бях мълчалива в училище и все още съм (на 31 год), но винаги съм имала, по една - две приятелки, с които съм се движила. Успокой я, че от цял клас, все ще има и някой, с близък до нейния характер.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f43d9ac6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Много е трудно да се предприеме нещо от страна на родителите в такава ситуация, защото почти няма какво. Тя трябва да се справи сама. Аз бях (и донякъде все още съм) същата. Има много причини, поради които не би могла да се чувства добре в общуването, но главно бих ви насочила към две - това, което мисли за себе си/за външния си вид, или това, че не харесва компаниите, в които се е намирала досега. Най-доброто, което може да направите, не е да я притискате да стане по-общителна, а да я подкрепяте и да й вдигате самочувствието (но основателно, тя трябва да има покритие). Поне в моя случай аз имах нужда точно от това, но за жалост сама трябваше да градя тези жизнено необходими качества в един млад човек. И все още се боря. Мен лично ме приеха за мълчалива и от там безхарактерна, но дори това да се случи с нея, повярвайте ми - на човек все някога му писва и им дава урок на тия "тормозатори" в подходящ момент.
Дано коментарът ми да е бил полезен поне малко :)
(Момиче, на 17)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7294d7b4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всяко дете си преживява стрес при влизането в гимназия. Всичко ще отшуми, обикновено интровертните деца си намират по-екстровертни приятели, които ги въвеждат в гимназялния живот и ги разчупват. Обяснете ѝ, че всичко, което трябва да направи в първия учебен ден, е да подаде ръка и да си каже името на всеки, който ѝ допада. Гимназията е малко по-различна, винаги има аутсайдери, но рядко е само един, по принцип са една малка групичка, която се държи заедно и създава едно добро приятелство. Вие, като родители, не можете да се месите постоянно, говорете с детето и го уверете, че от стая с 25 човека е много трудно да не си допаднеш с нито един. Да даде шанс на другите деца, те също ще ѝ дадат. Всичко ще е ново, но това е много хубаво, нека се замисли, че тя влиза в нова среда и няма да бъде поставена в рамка, ще има възможност да се представи такава, каквато се чувства. До този момент е била 7 години в един клас, всеки е изградил мнение за нея и това мнение е тежало отгоре ѝ дълго време, сега може да се отърси и да създаде ново мнение за себе си. Не се притеснявайте излишно, животът си е нейн и със сигурност тя ще се справи и ще си намери поня няколко другарчета.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3443d70dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Етикета "Аутсайдер" е обиден. Момичето е напълно нормално, просто някои хора са по-затворени. Аз като дете до 7 години единственото, което правех е да стоя пред компютъра, никога не излизах (освен на детска), заради родителите ми и всички казваха, че съм мълчалива. Но в първи клас нашите започнаха да ме пускат сама навън да си играя с другите деца и с времето се разбра, че всъщност съм сангвиник и много общителен човек, дори сега ми се карат, че говоря много. Всеки човек, колкото и да е социален, ако стои известно време сам или затворен вкъщи, е нормално да се затрудни общуването след това. Просто трябва да излиза повече и да добие самочувствие, защото определено и липсва, а без него нищо не става.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4c568abeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А защо не говориш с дъщеря си? Защо въобще пишеш такава тема в този сайт, да не се очаква да гадаем? ...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9d169ebf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 17 не беше толкова отдавна и си спомням, че и аз ги говорех същите неща. Аз също не можех лесно да общувам с хората. Когато влезнах в гимназията нямах никакво желание да се сприятелявам с никой. Но по-късно всичко си стана само. Намерих си приятели и сега мога да кажа, че съм близка с целия ми клас. Според мен трябва да говорите с дъщеря си за това как да се защитава в дадени ситуации и как да не позволява да я мачкат, от колкото за това как да си намери приятели. Тя приятели ще намери, децата са много лоши в днешно време и се постарайте тя да може да бъде самостоятелна и да не позволява да я тормозят. Не става дума да се държи грубо или нещо такова а просто да не стига до там, защото започне ли веднъж не се спира лесно. Всичко ще е наред и не подценявайте толкова детето си. Вярвайте в нея, бъдете до нея защото вие трябва да сте и най-силната опора през каквото и да минава.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f7b3817341
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   О, в гимназията ще си намери много нови приятели, може би и гадже. Новият клас ще бъде интересен! Добре е да намерите с кого да си пише - например от някой сайт, където жени търсят запознанства за синовете и дъщерите си с други деца - пишейки си, момичето ще опознава човека отсреща и ще се чувства по - уверена. А в някой рядък случай, когато излезе с приятели, трябва да е наистина забавно, за да иска пак. Момичето вероятно е на 14, голяма е за детински игри, но може да опита нов спорт, нещо, което носи адреналин, удовлетворение. Ако има куче, ще го разхожда и ще среща други стопани на кучета, ще говори и опознава. Ако има котка, все ще я вземе на ръце и ще излезе с нея на двора или на улицата. Хората с животни привличат внимание, доказано е. И когато си намери компания и опознае хора, ще заобича комуникацията и ще завърже нови познанства, а когато срещне ученическата любов, още по - добре. Даже аз бих си писала с нея, но в правилата пише: не споделяйте имейли! Така че не знам как да се свържем, но все пак ѝ покажете тази статия, коментарите. Ще отсеете най - добрите във вашия случай и дъщеря Ви ще си намери нови другари. А, и - ако участва в Деня на талантите/ Концерта на училището ( краят на март - началото на април ) ще се забавлява, ще се покаже талантлива и способна, може да спечели награда. Ще си направи подарък на самочувствието! Ако имате нужда от съвет се обърнете към психолога/ психоложката в училище, ще ви даде допълнителни съвети... Така, много писах, надявам се да съм помогнала, моля за отговор. До нови теми и ви пожелавам да жънете успехи!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 07d6343ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря на всички! Особено на номер 8, наистина благодаря!
Аз мисля, че нейната срамежливост идва от гениите на майка си, но може и да се поразчупе. Но както казвате Вие, дано си намери приятели или кой знае - да срещне ученическата си любов : )

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2ff01ce485
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мисля, че вие знаете по-добре от нея, тя от какво има нужда. Може еднократно да и споделите мнението си по въпросът, но не и да и го налагате. Ако не ме послушате и започнете да настоявате на своето, да и се месите, следите или налагате, отношенията ви ще завършат с катастрофа. И не само отношенията ви, но вероятно и много други неща в животът ви. Аз вярвам и съм твърдо убеден, че съществува космически закон на свободната воля. Горделивците, тия които се мислят за по-умни от другите, тези които си налагат мнението, тия които ограничават и посягат на свободната воля на другите, те понасят най-много унижения от животът. Поради същият закон всички диктатори завършват винаги позорно в канавката. Ако като родител искате да избегнете много неприятности в бъдеще, имайте това в предвид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker