Няма с кого да общувам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Няма с кого да общувам
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2574 пъти
Не мога да повярвам, че се случва, но е факт.
Преди години хората бяха съвсем други.
Обичахме да излизаме, да общуваме, да си пишем, да общуваме по всевъзможни начини и да се опознаваме един друг, да преживяваме различни неща заедно.
От известно време насам, обаче, хората са затворени в собствения си балон и са странни.
Буквално няма с кого да изляза навън за по бира.
Все хората са заети и не могат ( в петък вечер и през уикенда? ).
Никой не ми пише и не ме търси.
Когато аз го направя, ми се отговаря с емотиконки и с по две, три думи.
Не разбирам точно какво се случва, но е масово и не ми харесва.
Къде бих могла да открия нормални хора около 30-те, които да общуват нормално и да искат реални взаимоотношения с хората?
Как е възможно комуникацията вече да е в миналото при мен и да няма с кой да си кажа и една дума откровено и истински?
Абсурдно е, но е факт и ми тежи много, че няма с кого да общувам, че няма с кого да излизам и да се забавлявам, както беше преди...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: f83ca645ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е от преди и сега. Хората са си същите, само дето ние пораснахме. Аз съм на 35 и също съм в твоето положение. Буквално няма кой едно кафе да изпия. Причината е, че всички около мен вече имат семейства или сериозни връзки и стоят вкъщи при половинката и децата. Не ги обвинявам, аз също бих постъпил по този начин на тяхно място. Просто до момента не можах да срещна подходящата жена, а вече е доста по-трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e12123f925
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чувствам и мисля абсолютно същото, но мислих че се дължи на факта че се преместих в по-голям град, където не мижах да завържа дълготрайни приятелства.
Дори да се намира някой стар познат с който да си говоря макар и рядко, все ме разбират много грешно и се сърдят.
Ако съм положителна го приемат че се хваля и ги унижавам.
Ако говоря за проблеми -ги натоварвам с негативиъм.
Явно колкото по информирано е обществото, толкова по-голяма параноя гони всички и заткулисни мисли и разсъждения.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f71ed4976e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз бих желала точно такъв тип общуване.
:(

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f7ba1dccb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   30-те е възраст в която вече береш плодовете на това което си правил в по-важната част от живота си. Повече са си гледали кефа / правили глупости, и сега се сещаш какво берат... Другата страна на въпроса е, че живеем в информационен век, облъчвани сме отвсякъде с какво ли не, всичко изисква внимание... И да не кажа, но 99% от хората не са способни да отсеят смислените от безсмислените неща. Затова и аз спрях да общува пряко или писмено с който и да е. Те си имат приоритети, аз също. И гледам да влагам времето си в нещо смислено което ме развива като личност. Понякога наистина човек му се дообщува, но само трябва да поизлезеш или се разровиш из интернет да видиш повсеместната дегенерация, и да си кажеш - не, мерси. По-добре сам да си пиеш бирата, отколкото в лоша компания. Това е голяма социална тема, не е нещо изолирано, за да има частно разискване и решение. Научи се да бъдеш сам, "преди" няма да се върне, времето тече само напред за съжаление...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bc19f424fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Излез с мен.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8f456ec638
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами вероятно си в такава среда... ние в нашата компания излизаме поне веднъж седмично на по бира, но най-често два пъти поне, понякога и неделя се събираме...

Запиши се на танци...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e52de764de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз си го обяснявам с това, че хората, около 30-те, вече са семейни и са ангажирани, с деца и други задължения. Не е, както на 20г.
Аз съм на 31 и също много рядко излизам. Освен ако не е някое място, подходящо и за 4- годишно дете :)
За жалост, това е истината.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b400b61e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Главната причина всичко да е променено е че ние сме се променили. Аз също съм в 30тте. Не съм тийнейджър нито студент вече. Мисленето ми се е променило.
Няма с кого да общуваш, защото ти си се затворил(а) към общуване. Вярно сегашното общуване е различно от "онова" време. Но общуването си го има. Тези неща могат да изглеждат безсмислени. Но не са. Безсмислени са за тебе, затова ги игнорираш. Те пък те игнорират, защото не могат да разберат какво им казваш.
Новите неща не са зло. Те се използват повече от старите защото са практични. Някой от ерата на телеграфната комуникация ще ни помисли за супер сложни, защото няма да знае що е туй тъчскрийн.
Новите неща са практични и имат вътрешна логика.
Замени негативните мисли с положителни и ще видиш, че не си сама.
"Няма с кого да общувам". Наистина? ! Да не си на самотен остров или в изолатора на някой затвор? А има хора, които и на самотен остров и в изолатора намират с кого да общуват.
"Няма никой за по бира". Купи каса Каменица и ги раздай в квартала и виж дали няма.

Аз съм готов да общуваме. И бих пил по една бира макар че съм мюсюлманин. И ще ти пиша. А сега моля те не се скрий зад такива извинения че няма с кой. Ето имаш най-малкото един.

Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 28ef436dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   Щом те избягват, значи нещо в подхода ти към тях куца... А на 30 е нормално да имаш на главата по 1-2 деца работа примерно някаква виличка или друго къще да стягаш, и да нямаш време дори за себе си, та камо ли за излизаници и лиготии...
В малко по-друга възрастова група съм - преди 50-те, и изобщо не ми слипсва общуване, приятели, роднини, вече даже приятелите на децата...
Излизаме, првим пикници, културни мероприятия (театър, кино), понякога играем компютърни игри, морета, планини, разодки в парка, вечер на гости. Особено петък вечер и уикенда :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 55579c6b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди колко години хората бяха съвсем други. Ти не казваш на каква възраст си, но имаш изисквания те да са на около 30-те. А не искаш ли те да са на около 50-те. Може би търсиш в погрешната възрастова група. Щом за теб няма нормални хора около 30-те това ми говори, че проблема е в теб. Кога за последен път си имала сексуални отношения с мъж /или със жена/, може би това ти тежи най-много.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 153b2bd5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ще става все по-зле и все по-масово за съжаление. Твърде много хора буквално са завзети от плитката, но широка виртуалност и я прехвърлят в действителноста, която им е все по-малко позната и понятна. И мъжете и жените, но при някои жени просто заради същността на жената свети като малко по ярък пример за това.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 064fa80240
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм момиче на 26 години и съм в същата ситуация, само че постоянно сменям местоживеенето си и не мога да създам трайно приятелство. Не каза от кой град си?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 36322078c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако това тук се брои общуване - имаш. Жалкото е, че искаш да е реално. Там е сложно. Не пишеш какво работиш. Ако си безработен намери си работа в област в която се контактува с повече хора - нещо при социалните, в някоя по-голяма фирма или магазин. Трябва ти среда. Иначе не става. И стига с тия изисквания - около 30-те. Хората са си хора. може да сд сработиш както с 20 така и 50 годишни.

И от мен успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 32b8c58639
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз така само че аз съм в чужбина и е 100 пъти по трудно да изградиш приятелство извън работната среда. Викали са ме колегите от работа да се събираме но не ги чувствам толкова близки не са ми и приятни че да отида, чужденци, каниха ме няколко пъти не отидох и вече спряха да ме викат. И аз имах пълноценно детство с приятели, излизания, разни случки не съм се прибирал с дни в къщи, след време всеки хвана на някъде и всичко отшумя сега дори не знам кой къде е. Понякога много ми става носталгично за миналото и мястото в което израстах, хората и приятелите с които израстах.
Не знам дали е за добро или за лошо но вече съм свикнал сам.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 416c90e668
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   9 и 10 много ме възмутиха с наглостта си, затова и аз ще звуча леко нелюбезно.
номер 9, ми то който има деца е просто длъжен да е част лиготии ;) Иначе виличка още на 30 г. повече българи нямат възможност да имат камо ли да стягат. Е освен, ако не е наследствена, но и в този случай рядко имат излишните пари. Ти си друго поколение от друго време -замисли се малко. И друго, ако авторката беше мъж пак ли щеше да кажеш, че е нормално вече да има 1-2 деца. Те пък щото в днешно време толкова много' 30 год хора имат деца, та и по 2.. Кой си ти, че да си позволяваш да казваш кога е нормално човек да има деца. А може пък и да не иска деца. Темата не е за деца, нито за любов -неслучайно не е нито в раздел семейство, нито в раздел любов и изневяра. Също така -всяко поколение си е различно. А ти така си се прехвалил, че чак се зачудих как пък си успял и до сподели. нет да стигнеш с този претоварен график, който сладко-сладко ни представи.
10, подразбира се, че авторката е около 30. И усещам как и ти много добре си го схванал. То ако секса можеше да замести общуването -лесна работа. Звучиш ми като един доста гнусен чичо, който при всяка възможност гледа да се промотира на младите жени и момичета, бррр че гнусно. Ако темата беше пусната от момче нямаше да му промотираш 50 годишни, нали така?
Иначе е ясно, че авторката най - вероятно се е изолирала от връстниците си, по една или няколко причини, може живота така да ѝ се е стекъл, може работата да ѝ е такава, мн неща може, но пък бива ли да си позволяваш да ѝ пишеш такива глупости? С 50 годишни да се занимавала? Я най - добре кажи на децата ти да се занимават с 50 годишни! Не, че нещо против възрастните хора, всички ще станем такива, но различията в поколенията са много явни затова гледайте си вашия 'гьол' 50 годишните, а ние -нашия и така.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 78745d80f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз ще дам съвет на автора - харесай си някое хоби, което има повечко почитатели, след това влез в някоя facebook група свързана с това хоби и когато дойде време за среща ходи. Така ще се запознаеш с нови хора и може да си пастнеш с някого.
За пример мога да ти кажа, че ако си купиш мотор и си в София по всяко време може да си намериш дружка да си карате заедно и да пиете кафе след това.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 28ef436dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   15, от много "промотирания" то тука сте го докарали. И още, много по-зле ще ставате, помни ми думата, най-вече защото "всичко разбирате", но чудно защо тогава нищо не ви се удава?
Аз моят живот съм си го изживял в много голяма степен - жена си имам, децата ни са големи, финансово сме се подсигурили за старините, а и виличките, и къщичките са готови. Сега ни предстоят 10-15 спокойни творчески години, а след това чакаме внуци.
Та ходете вие се промотирайте, номер 15, на нас, когато ни е било времето, сме се промотирали, доста успешно при това.
А дали сме гнусни, хех, като вървя и гледам младите - лошо ми става. Все едно съм в Америка преди 30 години. Не само гнусни, ами и с абсолютни бръмбари в главата.
На всички по-млади "промотирам" да идват да тичаме сутрин, а също и да спестяват от това, което изкарват, вместо да го профукват за глупости. Само че на горния етаж няма никой - те знаят повече...
Е, айде със здраве, и успех с промоциите :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d6ceb24764
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз съм така, на 32 съм и съм самотен. Интересното е, че знам причината-това съм самият аз.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 001a216ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

19.   17, по-добре си трай, защото твоето поколение са отговорни за създаването и развитието на чалга културата. Твоето поколение преди години масово отвори и развъртя мазните кръчми и дискотеки. Твоето поколение си игра на мутрички и някои от вас още го правят. Твоето поколение са родителите на явления като 'сузанита', също и на маса тинейджъри, които са постоянно в депресия, режат се, имат паник атаки, правят секс на 11 години и. т. н.
Съсредоточи се да си гледаш стриктно твоите деца, макар и 'вече големи', защото точно тези, дето се бъркате с акъли тук и там обикновено се оказва, че нещо не сте си доотгледали отрочетата.
Не знам какви ще са тези 10-15 'творчески години', които ще караш, но ако ще са в сподели. нет и играейки компютърни игри направо ме хваща жал. И като няма с кой да тичаш сутрин викай жена ти с теб да тича. За нас 30 годишните и по - млади жени не се притеснявай ;)
А Америка преди 30 години хич не е била зле.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c8ec28990d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Тичай сутрин в парка. Вземи си куче. Запиши се на народни танци. Фитнес. Поогледай пак колегите, това е добър вариант. Общувай със съседите. Може някоя баба те запознае с внучка си. Усмихвай се на хората, това много предразполага. Хората са по-добри и отзивчиви, отколкото изглеждат сутрин в метрото и на улицата. Преди два дни бях в непознат квартал, всички, които попитах за посоката бяха много, много любезни. Просто общувай с всички хора около теб.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3cbe745ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Има приложения като tinder, чрез които можеш да се свържеш с момичета, жени или други момчета. Както написаха, избери си хоби и влез в някоя фейсбук група. Ето ти поне два начина за общуване.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 28ef436dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   19, хич и не се притеснявам - направо съм ви отписал. Толкова сте глупави, самовлюбени, феминизирани и не знам си още какви, че няма да ви стигне акълът дори да се размножите. А дори и да ви се случи по някакъв начин, внуци със сигурност няма да видите, понеже децата ви ще са копия на вас самите.
Да-а, много удобно е "нашето поколение" да ти е виновно за всичко! Като чичо си Бойко си... Нашето поколение, "моето" момиче, беше заето с оцеляване, за разлика от вашето, което се отличава най-вече с нищоправене, с претенции и с огромно самочувствие без покритие.
Вто виж се колко ти е акъла: "Не знам какви ще са тези 10-15 'творчески години', които ще караш, но ако ще са в сподели. нет и играейки компютърни игри направо ме хваща жал. ". Обзалагам се, че изобщо не знаеш значението на думата "творчески", защото освен консуматорщината, прическите, маникюрченцата и "кариерката" ти нищо друго не познаваш в този живот. А някои хора пишем статии, научни трудове, композиции, стихове... Главите ни не са промите със сподели. нет и компютърни игрички, понеже сме израсли и без тях... Но виж - ти със сигурност ще затънеш в това, което си представяш, просто защото фантазията ти не може да измисли нищо по-различно.
Преди 30 години изобщо не си била в състояние да прецениш Америка зле ли е била или добре, както междувпрочем и България. Така че всичко което "знаеш" по въпроса е повтаряне като папагал на чужди приказки и мозъчни промивки.
И ето - пак "акъл" ми дава - какво да правя с децата си и с жена си! Големи многознайковци сте бе! Я виж темата в която пишеш "Няма с кого да общувам" - ами няма да имате! Хората не са идиоти да ви търпят глупостите! Идва тука и започва да обижда - какъв гнусен чичка съм бил (дошъл тук да бройка убитачки като тебе - все едно сте голямата работа) и какво било поколението ми... а ТИ какво си? Лайна с праз... Там е проблемът, че изобщо не можете да се погледнете отстрани каква жалка картинка сте, как на нищо не приличате и нищо човешко не е останало във вас. Една безкрайна, безнравствена, тъпоумна маса ала гей, ала джендър, ала нещо като нищо, наричащо черното "бяло" и обратно. Никаква дисциплина, никаква човечност, убедени, че с пари ще си купят всичко, ходещо по компаньонки, използващо стимуланти, плюещо на всичко преди него.
Е няма що - венецът на еволюцията сте. Евала!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8edea5b628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   22, с този си коментар ме накара да се усмихна, затова ти дадох 1 отлично гласуване. Значи няма да предявявам претенции колко знам значението на думата 'творчески', само ще ти кажа, че хлябa си изкарвам точно с творчество.
Да, печеля и се издържам от творчеството си и ако това трябва да бъде наречено 'кариерка' или 'кариера', който и каквото и да влага в тези думички, ами така да бъде. Бих правила същото дори и да бях богата наследница, разбира се тогава нямаше да търся пари от това. Преди 30 години ти със сигурност не си бил в състояние да преценяш Америка, нито пък много други неща, щом твърдиш, че си на близо 50, защото тогава си бил на близо 20. И много си преувеличил с това, че е 'трябвало да оцелявате' твоите връстници.. Значи, ако се замислим малко повече, всеки жив човек е принуден да оцелява, ще не ще. Но хората, които РЕАЛНО е трябвало да се мъчат с ОЦЕЛЯВАНЕТО са били РОДИТЕЛИТЕ ми, които са били по на 30 години и тъкмо им се е родило бебе като е паднал соца, техните връстници и изобщо тези, които са били семейни с бебета и малки деца. А ти и твоите връстници като е паднал соца още сте били едни вчерашни Л -тази дума няма да я казвам, защото не е типична за речника ми, но видях, че е за твоя. Тепърва сте си започвали живота и сте били свободни да правите каквото си искате и да отидете където си искате.
И ако за момент успееш да се абстрахираш от бяса, който те е обзел, ще видиш, че всъщност не теб съм нарекла гнусен чичка, а номер10.
Това, което не одобрих в първото ти изказване ясно съм описала в коментар15, ако желаеш го препрочети на трезва глава - ще видиш, че съм се обърнала
по ред на номерата първо към теб(9), а после към 10ти.
И още в тази връзка - подразни се значи, че ти додах акъл какво да правиш с жена си и децата си. А ти в коментар9 не си ли направил същото? Че даже и си се изфукал, а уж си възпитаван в соца и се предполага, че не трябва да ти липсва скромност. Иначе ако трябва да те дефинирам теб бих те нарекла просто един голям комплексар.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 41a2e97a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   н23, всеки човек със средна интелигентност може да си отговори на този въпрос само с един поглед.
Каквато ти очевидно не притежаваш.
Което пък потвърждава думите на н9, 17, 22.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1ba42716a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Много от нас са изпаднали в такава дупка - когато работата те изстисква нямаш много сили в свободното си време активно да търсиш контакти, което не означава, че не ти се иска да можеш да излезеш да пиеш по едно кафе с някого.

Това, което направих аз - записах се на различни курсове - език, готварство, финансови инвестиции. На такива места можеш да срещнеш хора на същата възраст със сходни интереси, пък и си зает и нямаш много време да се самосъжаляваш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d0b059250c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Явно си стара мома, а може и вече надебеляла? Ето ти практична идея - купи си Алфа Ромео, влизаш в една секта и ще има да общуваш с други собственици. Е, ако не те вълнуват колите само ще слушаш, но все файда. Може и да те натъпче някой от тях, така че си струва инвестицията.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1ba42716a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   27 - какво отношение по темата има това дали авторката е стара или нова мома, или дали тежи 500 кг?

Престанете да си избивате комплексите във форума. Ако не можете да бъдете полезни на хората, които искрено искат съвет, тогава не коментирайте.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 460ceb875b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Спокойно аз съм на 21 и от сега съм изпаднала в такава ситуация. Само дето не мога да разбера защо 90% от хората които познавам като се "загаджат" трябва нон стоп да са при половинките си.... в смисъл кво вече не се излиза дори и еи така 1 на седмица ми само работите и си седите в къщи, какво като са на по 30.... не знам не го разбирам и това

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6753769195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Аз съм на 30 жена, и ще ти кажа какво е това седене вкъщи - депресия. А ти гледай какво става, ако/когато някой от тези, за които спомена се отгаджи.. всъщност по - добре недей, а бягай с 300 ;-)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1ba42716a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   И аз не мога да си го обясня това. Все едно са залепени един за друг. И ми казват - когато имаш връзка е така.

Е, ако това е връзката изобщо не искам да имам такава. Къде останаха нормалните хора, на които можеш да се обадиш за едно кафе?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker