Нашите ме карат насила да ям.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нашите ме карат насила да ям..
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1683 пъти
Здравейте, драги читатели!
От известно време имам един проблем.
Реших, че трябва да отслабна и бях може би 54 килограма, от които дълго време не бях доволна. Постепенно започнах да гладува, но не винаги ми се разминаваше... Трябваше все нещо да хапна за пред нашите-плод или пък само 1 сладолед и това ми беше за целия ден. Засега се чувствах много добре в кожата си, защото всички забелязаха, че съм започнала да отслабва-дори и нашите видяха видима разлика в теглото ми и ме предупредиха, че съм станала кожа и кости.
Вероятно според тях съм паднала под 50 килограма.
И така.. Това, за което си мисля е, как да избягвам да ям пред нашите, защото ме карат насила 3 пъти на ден да ям, за да си възвърна предишното състояние на тялото, но аз наистина се харесвам така и не желая да се променям.
Преди си позволявах множко да си по хапвам, но сега като си спомням за това се отвъщавам и когато най-малко си позволя да хапна чувствам, че стомаха ще ми се пръсне и ще напълнен. Извинявам се, че описах историята си по най - дългия и объркан начин.
Моля, помогнете ми.. Как да се измъкна, защото нашите не разбират въобще, че просто АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ЯМ И СЪМ ДОВОЛНА ОТ ПОСТИГНАЛИЯ РЕЗУЛТАТ
Благодаря предварително на тези, които са прочели историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 28b74036a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш хранително разстройство според мен. Също си и за психолог, спешно. Не го казвам това с цел подигравка или критика. Ако искаш ме послушай, ти си решаваш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fb9789b400
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да се храниш редовно и здравословно. За да отслабнеш ибягвяй мазните неща, сладкото и тестяното. Но трябва да се храниш! Това, което ти правиш е вредно и няма да има траен резултат върху теглото ти. Яж много плодове, зеленчуци, пий вода, хапвай си и пилешко месо, риба и картофи.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3aa5d26f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Сутрин спи и направо обядвай или излизай за да пропуснеш хранене.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 06377ac82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А ти чувала ли си, за анорексия?
Хубаво, запази си слабата фигура, но защо с пълен отказ, от храна? Така ще умреш! Ако продължаваш така, няма да си останеш 50кг. Ще сваляш още. Ще станеш 45кг, 35... Така ще се харесваш ли?

Имай предвид, че организма ти привикне ли веднъж, без храна, после и да искаш, няма да можеш да се храниш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d6a38ed1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може да отслабнеш и без да е нужно да изтезаваш тялото си с един сладолед/един плод на ден. Не е нужно да си с поднормено тегло, за да имаш хранително разстройство и след като гладуваш не знам до колко преценката за тялото ти е субективна, а ти вече имаш и страх от храната. Това не е ок, тялото ти се нуждае от храна за да работи нормално. Когато хората отслабват твърде бързо преценката за теглото им се размива и често стават обсебени от теглото и храната си и мислят само за това. Изобщо не знам как имаш някаква енергия за деня, пък и чак да се чувстваш "много добре".

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b0778ca6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти гледай да не те вкарат в клиника, защото подобно вманиачаване води до анорексия...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 61054018e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вземи потърси информация и прочети за заболяването Язва. Да си представиш малко кое ти харесва и кое не. По-практично е да ядеш колкото те карат и после да ходиш дълго или друг начин за физическо натоварване и разход на енергия.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: efd119c412
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Яж само салати, супи и т. н. пред тях. Не им яж от манджите, тестените изделия и т. н.

П. С. Стига сте нападали момичето, после пишете как жените били масово дебели. Който не е бил пухкав като тийн, той не знае какво е!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 687f9431e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Вие май пропуснахте въпроса? Не ви пита как да яде, а как да обясни на родителите си, че не иска да яде. За какви се мислите да и казвате, че е за психолог и да и казвате какво да прави? Това нормално ли е според Вас? Вие на сила ли карате близките си да правят неща? Вас така ли са Ви карали да правите нещо, което не искате? Как може да и казвате "така ще умреш"?
Едно е да накараш детето си да си напише домашното или да не псува. Съвсем друго е да го караш да яде. Все едно да изискваш от някой да отиде до тоалетната точно когато искаш ТИ. Или да киха точно когато ти си решил, че е време за кихане.
Храната за хората е като сближаване и начин на социалициране, винаги задължително трябва да се яде. Ако не ти се яде или си болен и ще умреш, или вече умираш.
Вредните навици с храната идват от факта, че не е имало кой да те научи да се храниш правилно. Не може да обвиняваш едно дете, че нещо не му е наред и че ще умре, ако примерно не си мие зъбите след ядене. Родителят е длъжен да научи детето, че това се прави. И пак искам да подчертая, че миенето на зъби не е същото като да ядеш. Яденето е човешка нужда.
Щом не се чувстваш комфортно в своето собствено тяло трябва да направиш нещо, за да се почувстваш по-добре, нали? Има книги, интернет, филми. Потърси информация сама, има много източници. Не се доверявай на никого, защото щом едно нещо помага на мен, не означава че ще помогне и на теб. Не се вманиачавай, а се довери на тялото си. То е достатъчно интилитентно и би ти казало ако умираш.
Храната е гориво, за да живееш и да се чувстваш силна и здрава. Не е за да задоволиш желанията на родителите си. Подтискането на едно дете води точно до анорексия и затлъстяване. Винаги всичко е до крайност.
Отпусни се, дишай, мисли. Седни спокойно и проведи нормален разговор с родителите си. Спокойно им обясни, че когато си гладна ще ядеш. Поискай разбиране и ги помоли да ти се доверят.
Но не ги лъжи, че си яла. Всички ние имаме различен метаболизъм и начин на живот. Кажи им - "днес сутринта си изядох закуската, но след обяд ще ям нещо леко или нищо, защото ще излизам и не искам да ми е тежко. ", " Ще пропусна вечеря защото още не съм гладна", "Не се чувствам добре след обяда, защото хапнах в повече"
Опитай се да водиш нормални отношения с родителите си. Не е толкова трудно, но хората често реагират първично и не се замислят до какво може да доведе едно действие. За всяко нещо има начин, открий какво роботи за теб и родителите ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker