Страх от летене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх от летене
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1142 пъти
Здравейте. Жена на 26 години съм. Живея в чужбина и както става ясно поне няколко пъти в годината ми се налага да пътувам със самолет. Пътувала съм към 10тина пъти, винаги ме е било страх, но нещата много се влошиха преди 2 месеца, когато трябваше да се прибирам сама от България. Петнайсетина минути откакто бяхме излетели и пилота (или стюарда) ни предупредиха за някакъв проблем и да затегнем коланите. Просто бях като вцепенена. Ревеше ми се, сърцето ми биеше като лудо, потях се, лошо ми стана и оставащите 3 часа ги изкарах с молитви. Слязох от самолета и се зарекох повече никога да не си причинявам това. Но бях забравила, че след 2 месеца имах букнати още 3 полета. Почивка със семейството ми, до България и обратно. (т. е. преди две седмици). Един ден преди полета не спах от сърбеж по цялото тяло(майка ми каза, че е от нерви). Някак така стана, че 3ма човека си смениха местата да може да седна до нея в самолета за първата ни дестинация. Рев, сърцебиене, подскачане при всеки трус, гадене, общо взето най-лошото от Библията. Като кацнахме ми се струваше, че живея втори живот. Но почивката свърши и трябваше да се приберем в България. Полетът ни беше в 1 часа сутринта. През целия ден бях като зомби, не бях способна да мисля за нищо друго. И всичко в самолета до България се повтаря с тази разлика, че се разревах още от митницата. Излишно е да казвам как са ме гледали всички. Но както и да е, някак се добрах и до родината. Седмицата свърши и със сестра ми трябваше да се прибираме вчера. Един ден по-рано ми бяха лели восък. Поуспокоих се и мислех, че ще издържа... През целия път до София се успокоявах с факти за самолетите, които бях чела. Баща ми тъкмо беше паркирал на летището и избухнах в невероятен рев. Молих им се да не ме качват на самолета, отказвах да сляза от колата, защото знаех, че ще ме накарат да се кача. Минаха така 15 минути, те гледаха да ме успокоят, слязох и ревейки се запътихме в летището. Молих им се, идея си нямате колко им се молих. Бяхме навънка да пушим и им казах, че не мога да се кача, просто да не ме насилват. А те колко ми се молиха, ядосваха и така мн време. Болеше ме да ги гледам как се измъчват и те, но просто не можех. Сестра ми се качи без мен. Всички ми бяха ядосани и с право, обиждаха ме, молеха се, толкова исках да кажа, че ще се кача, но просто не можах. Купих си билет и ще ходя с автобус в края на седмицата. Срам ме е от себе си. Някои хора от селото ми ме питаха защо съм се върнала и като им кажа ме гледат все едно съм най-голямата идиотка. Чуствам се толкова безпомощна, няма как да им обясня, че се ужасявам да летя. Чела съм много за самолетите, говорили са ми много. Не съм глупав човек, теорията я знам. Просто дори само да си помисля, че ще трябва да летя сърцето ми бие учестено. Сама ли съм в това, има ли някой като мен? Как да се справя, не знам вече....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7b407b9305
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм същия като тебе. През цялото време се молих на Бог. Не знам какво да правиш. Повтаряй на Господ Исус Христос че много го обичаш и да не те оставя. Не е лигавщина знам. Аз на самолет няма да се кача повече. С кола и тва е.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b3e344511b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Без да се изправиш срещу параноята няма как да стане, но не знам дали няма да ти трябва да си помогнеш и с медикаменти.

Най-добре иди при прихоаналитик/психиатър - няма нищо срамно от това.

Ако и от това те е срам пробвам Zoloft - активно вещество сертралин. Би следвало след известно време да те накара по да не ти пука и да си казваш е голяма работа, че ще летя, дреме ми.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fc6d583eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Иди на лекция на Марио Бакалов. Моето положение е същото. Това лято изкарах два пъти по два дни пътувайки с гнусен автобус. Какво да се прави...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b0100860ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре дошла в ада на паническото разстройство. Махай се от Германия ли е, Англия ли е - там не е за всеки.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7f268f2ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз пък съм на 21 години и от всичко с което съм се возила със самолет ми харесва най-много. Даже затова и скочих с парашут и мисля да повторя. Гледай какво става с колите и автобусите само катастрофи. Скоро с един автобус 16 човека са умряли. А ти кога си чула самолет да се е разбил? Аз даже се кефя на турболенции и изобщо не ме е страх.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5fc2aeaa8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 1 - искам да видя как ще прекосиш океан със кола, просто от любопитство...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d67951e15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ферибот.....

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7caa23bbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ДОколкото знам, няма презокеански фериботи. Пътнически и туристически кораби да, но не и фериботи, с които можеш да прекосиш океана заедно с колата си.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d936ef7b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Леле като теб съм. Особено има едно предаване "Разследване на самолетни катастрофи" изгледах един епизод и се стресирах. Не знам дали някога ще успея да се кача на самолет (А за моя 18 годишен живот никога не съм се качвала) при мисълта, че няма нищо под теб и най-вероятно при всяка лека турболенция аз ще се панирам и ще откача, но коагто слезна от самолета ще целувам земята и няма да стана от нея. Не знам, не знам казват, че е най-сигурния транспорт ама не знам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 113bade6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обожавам да летя! 3 пъти съм била на интервю за стюардеси и за съжаление не стана, но летенето си ми остана страст, за това ще ти дам един съвет. Първо не го мисли със седмици предварително. То е все едно да имаш записан час при зъболекаря и още 1 седмица преди това да почнеш да се самонавиваш, че ще е гадно, ще боли и т. н. Така, че изобщо се опитай да разкараш от главата си мисли за летене. В деня на полета стани рано, така че да не бързаш и да не се изнервяш допълнително, хапни нещо лекичко, ако толкова ти става зле иди до аптеката и си купи хапчета против гадене, може и някое леко успокоително да вземеш (мента, глог и валериан би било подходящо). След това тръгни за летището рано, защото знаеш винаги има чакане и проверки да не ти се налага да тичаш и да се притесняваш. Отиди рано, предай си големия куфар и се разходи из летището, позяпай магазинчетата, пийни кафе или сок (но не и алкохол! ). После идва време да се качиш в самолета. Не изпадай в паника, милите момичета са там за да ти помогнат, така че ако имаш проблем-ами повикай ги. Освен това е добра идея да си носиш книга, списание или да послушаш музика, а ако полетът е дълъг можеш и филм да гледаш. Така времето ще мине по-бързо и като се зачетеш няма да усетиш кога е станало време за кацане. Добър трик за да не ти заглъхват ушите е да дъвчеш дъвка. Та в общи линии това е. Изобщо, ама изобщо не е толкова страшно!
Номер 9 спомена "Разследване на самолетни катастрофи", ама хора самолетите падат толкова рядко, че точно за това за направили предаването. Ако правеха по един епизод за всяка катастрофа с кола или автобус? ! Така, че колкото и да не ви се вярва самолетът е най-сигурния транспорт в света! Летя повече от 30 години, първият път съм била на около годинка и мога да ви кажа, че до сега съм нямала никакви сериозни проблеми. Да, понякога има турболенция и леко друса, но наистина не се случва всеки път и освен това не е изобщо толкова страшно. Просто дишайте дълбоко и гледайте да сте заети с нещо, четене, гледане на филм, слушане на музика или разговор с някой и ще видите как полетът ще свърши преди да се усетите.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4286f6be6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много е просто. Замисли се малко по-безгрижно колко незначителен е животът ти - и да си жива и да не си, все толкова. За какво драматизираш? Като го осъзнаеш, ще ти минат страховете от самолета. И в добавка, ако пиеш 1 чаша вино пак ще ти се отрази успокояващо.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c322122ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж сега, ако нещо се обърка в самолета, нищо не можеш да направиш, така че какъв е смисълът да го мислиш и да му се страхуваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker