Всички ще умрем! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всички ще умрем!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2085 пъти
Всички ще умрем... нали така?

И какъв е смисъла от живота, щом края е един и същ.
Нима има значение дали си мъж или жена? Нима имат зачение годините, професията, местоположението, разбиранията за всичко заобикалящо ни след като краят е неизбежен?

Да, може би не е край, но за нашите разбирания и познания е края на този живот. Така, че какво значение има какво ще направим, кажем, създадем или разрушим?

След като живота не е сигурен, но смъртта - е! И няма правилно и грешно, няма редно и нередно, няма днес или утре, няма ден и нощ... няма любов и омразя, защото ВСИЧКО е едно и всичко се случва само СЕГА. Няма утре, няма вчера, няма минало време, няма бъдеще.

Някой друг да са го сполетявали такива мисли и да се е замислял една идея по на дълбоко?

- Момче на 21.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 57b58e91cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Замисли се тогава - защо помним миналото, а бъдещето не?

Да, началото и края са определени и сигурни, но съдържанието, което ще налеем вътре между двете - не е! То има смисъл само ако погледнеш извън/отвъд рамката, извън отсечката между началото и края.

Твърде материалистично гледаш на нещата, а това не е добре за млад човек. Да беше се родил през социализма, който се характеризираше с абсолютен материализъм и атеизъм, щеше да е разбираемо, но в днешно време - не е.

Нещата съвсем не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: dc931981d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ... Поредния дето се е отказал от живота заради мъка и отчаяние.. Поне това виждам като ти чета темата... Благодаря, че ми отвори очите, ти си гений. Нали това искаше да чуеш..

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ae0251e2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И какво предлагаш? Да се самоубием ли? Това, че даден път има край, не означава, че не трябва да го извървим. Всичко си има начало и край, но смисълът не е в тях, а между тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ae0251e2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом всичко е сега, значи няма начало и край

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 62c995b86c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трябва ти един як секс с някоя разкрепостена мадама и ще спреш да си задаваш подобни въпроси ;)

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b9a5b6d2c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Човешкия живот освен това има различни фази на развитие - детство, юношество, средна възраст, остаряване, в които етапи също се променяме или израстваме по някакъв начин, съответно който на каквото съзнание е .Да вярваме, че със смъртта идва абсолютния край е твърде атеистично, тоест липсва отношение към духовното, волята, Бог, а от там може би и оплитания в изкривени и неразбрани мисли. Колкото до това, което изграждаме - всичко е преходно състояние. Построиш къща, дворци или цели държави - всичко това един ден ще изчезне, ще се трансформира. Човечеството с поколенията след нас няма да бъде вечно. За това би било добре волята да се подхранва с духа - невидимия свят в някаква степен, а не само умствено. До какво ще ни отведе човешката логика не е много сигурно. Та, кое е по-важно. Доброто възпитание и изграждането на здрава психика, здрава ценностна система у нас и семейство или застраховка и някакви имоти, които един ден биха били изгубени. А да изгубиш парите си е едно, но да изгубиш себе си е много по-голяма беда. Защото, ако си над общите предрасъдаци и пороци, ако си над това, което физически съществуваш, то ти може да изгубиш всичко, но отново да си Богат. кое е по-важно в тежките периоди на кризи според вас?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ea263597d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен ако успееш да си фокусираш енергията докато си жив, тя може да остане фокусирана и след това, а не да се разпадне. Това би означавало да те има като теб и след тялото ти. Това означава да си добър, да си позитивен и да не си изневеряваш, да не правиш компромиси със същността си, абе, да се чувтваш хармонично и цялостно. Това състояние се постига и поддържа трудно (аз още го нямам). Ако щеш чрез медитация, ако щеш по твой си начин някакъв. Иначе се разпадаме материално и енергийно и адиос мучачас.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f657b4e46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Смисълът на живота е различен за всеки човек. Нещата просто са си и ние им даваме смисъл. Пазиш джобно ножче, ключодържател или просто СМС? Ти придаваш смисъл, защото значат нещо за теб.
Смъртта не е еднаква. Нито в чисто биомеханичен нито в духовен аспект. Всеки умира уникално. Всеки се ражда уникално. Всеки живее уникално.
Смъртта както всичко останало е дар. Аз не искам да живея вечно. Всички сегашни мои познати, роднини ще умрат. Вярно ще имам може би внуци, правнуци, прабратовчеди. Но ще съм затворен в клетка.
Ако искаш смисъл на живота придай на живота си смисъл. Толкова е просто. Искаш да се разтвори небето и ангелите да ти шепнат куестчета? Няма да стане. Погледни в сърцето си и намери твоята мисия. Като я намериш ще имаш смисъл в живота. Ако пък намериш повече от една мисия още по-добре! Един простичък пример: Слънцето за 4.5 милиарда години всяка секунда праща в космоса толкова много енергия, колкото Земята (заедно с всичко което бе,е и ще в нея) няма да може да изразходи за цялото си съществуване (~ 10 млрд. г.)! Нима нашата звезда прави прахосничество?!
Бонус пример: Желязото, което е в нашата кръв, е синтезирано в големи звезди, които са изчезнали преди появата на нашето Слънце. Ти и всичко около нас сме звезден прах, мислиш ли че това е лишено от смисъл?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2366f1bf2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора:

За да има смърт, преди това трябва да има живот.

А, до колко е живот и живеем е друг въпрос. Всъщност живеем ли изобщо и що е то живота. За съжаление можем само да го опишем чрез ограниченото мисли, език и бегли представи за '"живота ни"

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ae0251e2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж, така или иначе живота е загадка, която никой никога няма да разгадае, така че живей си живота, без да се тормозиш за неща, които така или иначе няма да узнаеш. Ако живота беше разгадаем, за толкова милиарда години все някой щеше да го е разгадал.

Така и така сме принудени да живеем изестно време тук, поне да си го направим забавно. Колкото повече задълбаваш, толкова по-нещастен ставаш предвид, че така или иначе нищо не разбираме. А може би и не трябва да разбираме, а просто да си живеем така както ни е дадено. Ако трябваше да разберем, то със сигурност щяха да се погрижат да разберем.

Баба ванга беше казала, че в момента, в който разберем смисъла на живота си, то смисъла вече става безсмислен. На клоните не е отредено да знаят за дървото.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5cd8c5868b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   За мен смисълът на живота е да му се наслаждаваш, да го прекараш така, както на теб ти харесва - да правиш каквото искаш/съответно не правиш каквото не искаш/ без да си във вреда на други хора, също и на себе си. А за да започне това да ти се случва трябва да се научиш да не се влияеш от хорското мнение. Това е според мен.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5802a7dd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Този свят е преходен, но душите ни не са. Бог е вечен, вечни са и тези които са с Него. В Библията Господ Иисус Христос казва: земята и небето ще преминат, но думите Ми няма да преминат. Чрез делата, думите и мислите си ние определяме накъде отиваме след напускането на този временен свят така, че ти имат смисъл.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e3d8e094cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Виж, никой не знае колко години са му дадени, обаче точно за това можем да използваме времето си тук така, че да ни е приятно. Е, разбира се, ако не го правим с цената на чуждото нещастие. А иначе... идея си нямам какво има и дали изобщо има нещо отвъд, но се надявам да имам едни, примерно, 80 години, които да си прекарам добре. Твърде много време загубих до сега в болка, самота и разсъждения "защо точно аз" и май е време останалото време да го карам по-безгрижно. Вярно, сигурно ще ме обвинят, че съм несериозна, не съм амбициозна, губя си времето с глупости вместо да работя и да се самоусъвършенствам, ама вече честно почна да не ми пука. 36 години живях за хорското мнение, все се стараех да спазвам правилата, да правя каквото трябва, а не каквото искам и накрая бях психическа развалина с изпилени нерви. Е, не си струва! Никой няма да ми даде медал за това! За това просто съм му отпуснала края, пък колкото време ми е отредено-толкова. Не искам някой ден да съжалявам за пропуснатите мигове щастие, защото съм била твърде заета да работя извънредно, примерно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3f008036d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ще умрем, а даже и да не умрем (примерно открият безсмъртието след 5 години), Слънцето в един момент ще избухне и ще погълне Земята и пак ще умрем. А даже и да се разселим по други планети, в един момент Вселената ще колапсира и ще умрем пак. Тей че... живей докато можеш. Прави, каквото ти се прави, бъди какъвто си или какъвто искаш и така нататък, списъкът с клишетата... които са клишета точно защото са истинни.

А и впрочем природата е измислила начин да не умираме съвсем - нашите деца. Ако имаш деца, те са 50% твое копие, което е следващото най-добро постижение след истински клонинг.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e1f1b6e0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей, и аз много пъти съм имала подобни мисли, но след време се справих с тях. Не мисли, че няма смисъл, напротив, животът има смисъл, всичко има смисъл, иначе нямаше да го има. Насочи се към нещо, което ти дава вяра, не е задължително да е определена религия, но ако искаш да намериш смисъл ти трябва вяра. Прочети духовна литература, пробвай йога или ходи на църква, примерно... или каквото почувстваш.
На твоята възраст и аз бях в така дупка. Занимавам се с йога и философията й ми помогна. Отделно астрологията също дава доста отговори. Потърси в ютуб Ванеса Виденова, както и другио подобни личности. Не се отчайвай! Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a55c664ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Всички ще умрем, така или иначе, но по-важното е какво сме допринесли със съществуването си.
The creator

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a4f231dc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Колко позитивна тема...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker