Научният ми ръководител е открил адресите и местата от които съм преписвала? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Научният ми ръководител е открил адресите и местата от които съм преписвала?
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 12758 пъти
Здравейте, нямам представа дали темата ми е на правилното място и се моля да бъде публикувана. Ще съм адски благодарарна, ако някой помогне.
Написах дипломната си работа като взаимствах от разни други качени в нета. Тук се появи проблема: коя е тази програма, чрез която научният ми ръководител е открил адресите и местата от които съм преписвала? Възможно ли е да разместя словореда, или да подменя някои от изразите със синоними, и той да не разбере?

Предварително ви благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: a213aa877b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Научният ти ръководител явно не е будала. И да разместиш словореда, той пак ще те разкрие. Нормално е познавач на материята да е чел доста по темата, знае кой какво е казал и къде. (Те и тези теми от нета са преписани от някъде). Явно научният ти ръководител е "от старата школа" и докато не види нещо авторско, твое, а не преписано, няма да миряса. Което е и редно, между другото. Забрави за номера от типа на разместване на словореда при ТОЗИ научен ръководител. Ще си помисли, че се опитваш да го направиш на идиот (и ще е прав!) и ще ти вгорчи живота. Или смени научния ръководител с някой "по - либерален", т. е. такъв, който е склонен да си затвори очите за преписване (защото всички те усещат кога една работа е авторска и кога - изплагиатствана, просто някои се правят на ударени), или напиши свой текст. Друг начин няма.

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2a042e4ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
има програми, които сканират писмени работи за плагиатство от мрежата. Един от тях е и този: https://api.turnitin.com
Ако използваш синоними, няма да те "хване", но терминологията е малко трудно да бъде заместена със синоним. Аз лично преписах сравнително малко от мрежата, но "преразказвах" абзац по абзац, с мои думи. Не ме хвана. Но знай, че вече по-голямата част от универстетите използват такива програми.

Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a213aa877b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 2, не се заблуждавай! Хванал те е, но се е направил на луд, защото явно се е примирил с дипломанти - плагиати. Един истински учен не разчита на софтуер. Той сам знае кое е преписано и кое - оригинал. Не му е нужно да те "тества" с програми. Можеш да излъжеш софтуера, познавача - никога. Просто твоят научен ръководител си е затворил очите, а този на авторката не иска да го направи - шанс.

Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2a042e4ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Борония,
по твоята логика, над 50% от научните ръководители, са примирени".
Ако не си забелязала, авторката споменава, е ръководителят и е открил адресите, от иито страници е преписвала. Извини ме, но ако ти познаваш човек, с такава феноменална памет, бих искала да ми дадеш координатите му. Искам да го докосна!

Е. Г.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a213aa877b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Е. Г.,

изобщо не става дума за "феноменална памет", а за това, че когато човек е посветил целия си живот на изучаване на дадена проблематика (а това е истинският учен!), той непрекъснато чете новите публикации по темата, а с класическите такива се е запознал още в началото на кариерата си. Следователно основните тези и мнения в областта са му ясни, затова лесно различава и преписвачите. На него, да ги знае тези неща му влиза в длъжностната характеристика.

А, за другото, за жалост, си права. Примирени са. И то доста повече от 50%. Единици са тези, които отказват да се примирят, затова и кьорав и сакат се дипломира, но това е друга тема...

Борония

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1743e0dd5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Към Е. Г. не съм Борония, но познавам такъв човек и съм сигурна, че има такива хора който четът всичко и помнят къде са го чели свързано с тяхната област, без значение книга или сайт. №4 Ако искаш да срещнеш токъв човек гостувай в предаването "минута е много" там повечето са такива.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 29 дни
hash: 2a042e4ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говорете си колкото искате, аз съм УБЕДЕНА, че я е хванал с програма. А и авторката за програма пита, мисля. НЕ вярвам, че в "Минута е много" има участник, който да помни толкова адреси ( които не са само www. dryn-dryn). А и сайтовете се обновяват непрекъснато.

 
  ...
преди: 13 години, 29 дни
hash: 2664af5bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   от авторката :

Вижте, хора, ние сме студенти, взели сме средно 50 изпита, за какво и на кого му е притрябвал държавен практически изпит и след това защита на дипломна? ! За мен лично това е някакво безумие.. но това е съвсем отделен въпрос.
Научният ми ръководител е страхотен, възхищавам му се от цялото си същество като човек и професионалист в областта си, но.... какво ново можем да напишем ние.. дипломната работа е по-скоро констатация на проблем, тя няма за цел да открива или тепърва да създава някакви чудесии. Измъчих се значи покрай нея.
Нямах за цел да лъжа, когото и да било, описала съм си супер точно цитатите, писала съм си собственоръчно... просто намерих в помагало дипломна със подобна тематика, сързах я с моята тема и оплесках не6тата накрая. Случи се така, че една вечер след цялото писане не съм запаметила и изчезнаха десетте страници труд. Ядосах се и буквално прекопирах съдържанието от чуждата тема. Сега нито мога да сменя ръководителя, защото ми е в комисията, нито наново да пиша... единственият ми шанс е да намеря подобна програма и да проверя на кои места съм преписвала и да поправя само тях, защото ако трягна да поправям цялата тема 100 страници, нито ще стигна в сроковете да я предам, нито нищо :)

 
  ...
преди: 13 години, 27 дни
hash: bd672c9e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Ами... прецакала си се. В нашият университет дипломна се пише ако имаш успех 4, 50. Всички други са на държавен изпит... аз съм от тях. Да не ти разправям колко е дълъг конспекта и как е фрашкан с неща, които не сме взимали. Накрая тези, които пишат дипломна (или по-скоро си я препишат или купят) имат само 6-ци, а тези които са на държавен имат 3-ки и тук-таме някоя четворка. Не знам кое е по-справедливо...
И все пак, успех с дипломната и браво на ръководителя ти.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f69c6b7421
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наказателните постановления са правораздавателни актове. Те се издават от различни органи - МВР, КАТ, данъчни орани, министерства, общините. Административните органи са в правото си да напишат наказателно постановление и да налагат глоби. Има обаче и неоснователни санкции, затова законът е предвидил възможност за защита. Според чл. 59- Всяко наказателно постановление подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението. Ако наказанието е наложено в столицата например, може да се оспори пред Софийския районен съд.
Наказателните постановления са правораздавателни, а не административни актове и по тази причина не подлежат на административен контрол, но на общо основание подлежат на съдебен контрол с изключение на глобите, конфискациите, обезщетения до десет лева и отнети в полза на държавата вещи на стойност до десет лева. Във всички останали случаи наказателното постановление може да бъде обжалвано пред съд. Това трябва да се направи задължително в седемдневен срок от връчването му. Иначе жалбата може да бъде отхвърлена само на процедурно основание - неспазване на срока.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 49266402fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ами много е просто - в Гугъл е достатъчно да напишеш част от текста В КАВИЧКИ (за да търси резултати само 100% 1:1 с написаното) и веднага ти излизат страниците с резултати. Толкова ли е трудно да се сети човек?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f06e092b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако си копирала 1 към 1 може без проблем да пейства изречения от текста в google и да открие от кой сайт са взети.

Примерно това от коментар 10 е взето от сайт vasilev-lawoffice. com. Разбрах го като пейстнах този ред:

"Наказателните постановления са правораздавателни, а не административни актове "

в гугъл.

ИЗВОД:
Осмисляй това, което пишеш и го предавай с твои думи. Естествено все пак се придържай към терминологията на предмета.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f2a5af72ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   А защо си преписвала или по-скоро рециклирала чужди трудове, а не си цитирала? Ако ползваш утвърдените стандарти не би трябвало да имаш проблеми. Но трябва да знаеш все пак, че като цяло плагиатството е много сериозен проблем. Силно ти препоръчвам по интернет да потърсиш academic dishonesty. Не знам какво точно пишеш и какви съвети получаваш, но ако имаш нужда в писането на научен текст, провери academic writing и ще видиш, че има много съвети и правила.

А що се отнася до научния ти ръководител, въобще не си въобразявай, че те е хванал чрез програми. Както и горе, някой е споменал, той просто е в течение на нещата. И ако е с дългогодишна практика бързо и лесно може да прецени възможностите на студентите си.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0e7352270e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Кофти тръпка... то така няма много как да ти кажем, по- добре сподели с някой колега, или някой ако познаваш който е завършил вече специалност да види работата.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1366750fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Plagiarism e сериозно престъпление, поне по другите държави... Има хиляди програми, които се използват за проверка на документи (google - plagiarism scanner), и си маркира това, което е иззето отнякъде. Важно е да се разбере материала, който се използва и да се опише със свои разсъждения и думи, за да се избегне прекопирването. Иначе какъв е смисъла изобщо от висшето образование ако ще си дъвчем едно и също без да дадем нещо от себе си?

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 дни
hash: fa7e25e471
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Работата на изпълнителния директор /мениджър/ е доста положителна, както и добре свършена. С дългогодишния си опит в областта на разработването на проекти, работа с деца и семейства на улицата, привличане на партньори, обучение на екипи на неправителствени организации, стартиране на нови НПО, работа с медии, стартиране на стопанска дейност и др., влияе положително на нестабилната в днешно време социална сфера. Своя опит той споделя при обучението на студенти. Мениджърът постига значителни резултати като показва, че е много компетентен в поддръжката на ръководството на задачи. Той разработва множество процедури и правила по набор, подбор, обучение, оценка и мотивация на изпълнителния екип. Следи внимателно процеса на постигането на целите, както и за намаляването на взетите рискове. С всички постигнати резултати като сформирането на предприятия, образуването на Центрове за хора в беда и др., той показва своя професионализъм в областта на социалните предприятия и услуги. Ръководителят на „Самаряни” служи в полза на социалната сфера в България, която не е на високо ниво у нас. Усилено работи за намаляване броя на децата и семействата в неравностойно положение и можем да кажем, че се справя добре. Добре е да отбележим, че правителството трябва да подкрепя и подпомага много други социални мениджъри и предприятия, защото хората в беда стават все повече, а не е лесно мениджърите да управляват като разчитат само на своите средства. Сдружението „Самаряни” играе водеща роля в социалното предприемачество в България като постига множество резултати. През 2012 г. предприятието работи по проект „Кризисен център за подкрепа на лица, жертви на домашно насилие”. Резултатите от проекта са: в звено „Кризисно настаняване” предоставена помощ на 40 клиента, пострадали от насилие. Оказана е социално-психологическа подкрепа на 37 човека. Общи обаждания за информация и консултация са 289. Резултатите от проекта „Развитие на приемна грижа” са: в началато на 2012 г. са утвърдени 40 приемни семейства. Новите семейства, които се обучават и оценяват са 12. Повишена е информираността на хората с материали в медиите, мобилен информационен център и рекламни трансперанти. В друг проект на „Самаряни” – „Устойчивост на приемна грижа” – резултатите също са на високо ниво. Създаден е екип за работа с приемни семейства. Проведени са срещи с управленския и специализиран екипи. Броят на кандидатите за приемни семейства се увеличава, както и броят на децата настанени в приемни грижи. Консултирани са 30 домакинства с намерение за приемно родителство. Важно е, че ресурсът на предприятието се запазва и услугите се разширяват. Представяне на услуги в комплекс за социални услуги за деца и семейства са: семейно консултиране, подкрепа на осиновители, подкрепа за деца с отклонено поведение. Услугите в Звено „Майка и бебе” включва подслон до 6 месеца. Резултатът от проекта са, че ползвателите на услугите са 670.
Със всички тези дейности и резултати можем да кажем, че работата на мениджърския и изпълнителния екипи е повече от добра и трябва да се надяваме, че ще възникват все повече токива сдружения и предприятия за развитие на социалното дело и икономика.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ceaeb23e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   И аз имам същия проблем. Сега разработвам на ново нова тема. Благодаря ВИ за яснотата с която обяснихте как се работи по този проблем......

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 15ad1c09fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

19.   С цялото ми уважение към учените, но плагиатството в дипломните работи се хваща чрез програма. Естествено, че в дипломна работа (а и в 90 % от научните трудове) се ползва чуждо мнение и чужди трудове, в крайна сметка, както още Нютон си е признал: "Ако съм видял по-далече от другите, то е, защото съм стъпил на раменете на великани". Та, мисълта ми е, че никой не очаква да чете в дипломна работа нещо, което не е чувал никога до сега в научната си работа. Естествено, че това, което студентът пише, преподавателят го е чел хиляди пъти и в оригинал и в други дипломни. Идеята е да не бъде "копи-пейст", а да е един вид преразказано... с елементи на разсъждение. За копи-пейст се ползва програма, от всички преподаватели, пак казвам, идеята не е да се търси нещо ново, защото ... просто няма как да стане, а да се види, че студентът е прочел, помисил, резюмирал и включил в своята дипломна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 02b390042e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Миличка, ти ако си мислиш, че преподавателите не знаят много добре как се преписва и от къде се преписва, в много голяма грешка си! Като гледам темата е стара и отдавна си решила проблема, ама това само за сведение. Преподавателите много добре знаят как стават тия работи, така че като препишете отнякъде не си мислете, че преподавателят няма да разбере. Разбира се най-вероятно ще си замълчи, обаче знае много добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker