Какво се случва с колата и как да процедирам ? Моля за помощ ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво се случва с колата и как да процедирам ? Моля за помощ !
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 818 пъти
Здравейте, пиша тази история с молба, ако някой е имал такъв проблем или знае какво се случва с колата ми, моля да сподели как се е справил с това нещо! Колата е модел Nissan qashqai и от 2 месеца насам, без абсолютно никаква причина, в най различни ситуации, се проявява един проблем. Не можем да разберем от какво, кога и защо, но проблема е следния. На таблото светва лампичката ESP OFF. Има копче, което изключва и включва системата, ако не зе лъжа, но то не прави нищо в нашия случай. Светне ли тази лампичката, колата започва да се дави, при което не вдига повече от 7-8 километра. Изключваме, включваме и така докато проблема изчезне, ако имаме късмет ( в някои случаи проблема изчезва сам, в други просто оставяме колата където намерим за добре и на сутринта се надяваме, нещата да са се пооправили ). Това нещо се случва в някакви никакви периоди, както вече казах без ясна причина. Заведохме я на ремонт, майстора каза че иска да види проблема, докато е на лице, но ние няма как да знаем кога отново ще се случи, така че този вариянт е доста неприятен. Няма други проблеми, мислехме че е нещо с гума ( тъй като един ден гумата беше спаднала и тогава се случи това ) и покрай гумата се е активирала и тази система, но не. В момента гумите са си наред, но проблема си го има. Съжалявам за келпавото ми обяснение, колата е на родителите ми, аз я карам отскоро и не разбирам много от коли, както сами се досещате. Майка ми и баща ми също знаят за този проблем, случвало се е на всички от семейството да караме колата през последните 2 месеца при наличието на този проблем и определено не е приятно, особено ако се случи на оживен булевард...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 19c3e60c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре защо карате коли, които не разбирате какви системи използват и за какво служат конкретните системи? На листовките не си ли чела, че светне ли нещо по време на движение и не изгасне, то значи има проблем с конкретната система. Нямаш ли наръчник на собственика, там пише всяка една функция какво изпълнява, дори да го нямаш, в Интернет не може да го няма качен. Обикновено щом става при тръгване, се включва тракшън системата, която не позволява на колата да превърти гума, или казано да тръгнеш плавно, без да закъсаш или да се лъзгаш по леда. Това най-често се изразява в ограничение на количеството газ, което можеш да приложиш и съответно се индикира на таблото с иконката, че системата се е задействала, но веднага след като си свърши работата, трябва да изгасне. Щом не гасне, значи има проблем със системата, може да е сензор, може да е модул, може да е калпава връзка, всичко може да е! Това се диагностицира! Или на сервиз, или си има специални устройства за диагностика, които казват каква е грешката! Така не може да начукваме. Щом майстора нищо не казва, сменете го! И е хубаво малко от малко да научиш някакви основни неща за колата и какво да правиш при определени ситуации, защото а нещо ти се случи далеч от вкъщи и ще се чудиш какво да правиш и на кой да звъниш, а може да нещо съвсем елементарно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 857a529135
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре пусни тема в Нисан форума или отиди на диагностика на електрониката, ние едва ли ще ти бъдем полезни. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cd78eb02ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ''Гривни'' на АБС датчиците.
Другият вариант е датчик на кормилната колона.
Това са двете места от които ЕСП системата ти ''черпи'' информация.
Щом се получава от време на време е по-скоро лош контакт или окислена ''писта'' на датчика на волана, гривните се пукат и си остават спукани, но не е невъзможно и в тях да е проблема...
Търсете в тия две неща :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 029432190c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Скромното ми мнение е че трябва да отидете на компютърна диагностика най добре в някой голям сервиз поне да ти кажат къде е проблема, може да е някой датчик, може да е стоп машинка, може да е проблемна връзка с някое от колелата /вероятно спадналата гума/.
Но най-вероятно ми се струва че трябва да минете реглаж на колата, особено щом сте нов шофьор и карате отскоро колата сте изместили геометрията на преден / заден мост. При паркиране особено неопитния шофьор често удря леко гуми в бордюра, кара с нелогична скорост по черен или чакалиран път и понякога минава през дупка с по висока скорост, кой знае и колко време сте карали с една по мека гума, а това допринася за изместването на геометрията.
Съветът ми е минете реглаж оставете колата 1 вечер "да си почине" паркирана пред дома ви и после карайте, ако пак ви покаже същия проблем тогава идете на диагностика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker