Дъщеря ми е метълка??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дъщеря ми е метълка???
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1596 пъти
Добър ден/вечер. Имам дъщеря на 13. От няколко години забелязах, че нещо в нея е променено. Много е изнервена и седи вкъщи сама по цял ден. А и на всичкото отгоре и метъл слуша. Ама тя не беше такова момиче. Не знам какво ѝ става. От не знам колко време не се е подстригвала. Носи някакви тениски с черепи и чудовища, скъсани дънки и някакви отвратителни черни гривни. Поне се къпе и не мерише на лошо. Карам я да носи едни много хубави рокли, в мола щях да я водя нещо прилично за нейната възраст да си избере, тя ми вика "Майко, стига си се опитвала да ме лигавиш. " Не знам какво да я правим... Преди няколко месеци в училище ще збила. Ама тя не беше такава! Понеже някакви деца я обиждали и тя трябва да ги набие. Ами не става така! Казвайте какво да правим с баща ѝ щото не издържаме. На психиатър ли да я водим?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: bcc7a29d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

1.   На психиатър? Задето има собствен музикален вкус, който очевидно се различава от Вашия? Ако слушаше чалга медал ли щяхте да ѝ връчите?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80cd8164ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко това е съвсем нормално. Причината е само една: ХОРМОНИ, ХОРМОНИ, ХОРМОНИ. Да има дълга коса и да слуша метъл си е съвсем добре - все пак е момиче, а защо да не слуша любима музика? Вярно, сбила се е, но не е краят на света - може да изпитва тормоз и да ѝ е дошло в повече. Поговорете с нея, заведете я на психолог, ако трябва и ако стане агресивна и груба с вас често. Дано има добър край!
One girl

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 244c6b11f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е за психиатър в никакъв случай. Аз също слушам метъл и не нося рокли, но пък имам добри оценки и не стоя сама вкъщи.
Трябва да поговорите с нея за това какво ѝ харесва да прави, какви хобита иска да има, да не я критикувате и да ѝ натрапвате своя вкус. Бъдете приятели с детето си!
Радвам се, че има момичета, които слушат качествена музика. По-приятно ли щеше да ви бъде, ако слушаше чалга, напиваше се и имаше някакво безмозъчно гадже? В пубертета е, нормално е да се държи по-остро. Аз например имах тежък пубертет. А за сбиването... нормално е в този период от живота ѝ, когато някой я дразни, да реагира така. Чувства се самотна и уязвима явно. Опитайте се да говорите с нея нормално и да се интересувате от това какво тя харесва(от личен опит казвам). Хората могат да бъдат близки и без да имат общи интереси - с моите приятелки в училище съм така. Само по този начин ще се сближите с нея. :-)

Успех, момиче на 17

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6f386f4ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   :-)

И аз бях "хеви-метълка" на тази възраст. И от училище ме изключваха, и на поправителен ме оставиха в 7-ми или 8-ми клас :-)

И аз ходих със скъсани дънки, с черни тениски и т. н. Прическа - ужас - ела ме ритни :-) Баща ми не можеше да ме гледа :-)

Като завърших училище, отидох на университет. После на друг... работя нормална работа, получавам сигурно повече от средностатистическите мъже и със сигурност повече от приличните мадами с рокли, които не са слушали хеви метъл, имам нормална среда, не пия, опитвам се да откажа цигарите, не съм ползвала наркотици, само веднъж пробвах трева и не ми хареса...

И днес, 25 години по-късно, продължава да ми харесва рок и метъл музиката. Е, не всичко, но повечето от британските и немски групи.

Не се плашете, ами гледайте дъщеря ви да не попадне в среда с наркотици и алкохол. А такива започват да употребяват деца, които имат вътрешни конфликти и конфликти с родителите. Прочетете малко по темата.

Пожелавам успех на девойчето в живота :-)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ac90633e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Влязла е в пубертета. И при моята дъщеря се случиха същите неща. Поне не припада по чалга. Дано твоята да учи, защото моята престана и да учи. Виж с какви деца се събира, макар че едва ли ще можеш да ограничиш контактите им. А може и да е в депресия, ако има някаква причина.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4e2814cd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ама това е несериозно...
Дрехите да са Ви проблема.
Детето явно минава през сложен етап. Вместо да опитате да разберете какво я провокира да се затваря в стаята си и себе си, вие се притеснявайте какво ще кажат съседите.
Като и купите рокля ще и помогнете ли...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1e716b254b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Госпожо идете първо вие на ПСИХОЛОГ а не психиатър! Разликата е от тук до космоса, психолога е като приятел споделяш и ти дава съвети а психиатрията е за лудите. Така като гледам и вие не сте никак спокоен човек, на тези години е нормално емоциите да са повече и да я контролират.
Съвсем адекватно Ви съветвам вие да се обърнете към психолог, за да се успокойте или ако има проблем да помогне на вас или или на нея, като човека ако прецени ще покани и нея. След това ще разберете дали реално има проблем или няма. Пубертетските години са такива, днешните деца са малко инатливи. Колкото до стила и на обличане и музика - нормално да има собствен, защо изобщо налате вашия?
На тези години започва да има собствено мнение и да го налага, което е нещо нормално :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ff47f5a248
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ох, какъв ужас! Дъщерята метълка! Аз като открих, че моята слуша метъл и веднага на психиатър я заведох, направихме и кръвни изследвания да не се е заразила нещо. Това е безотговорно родителство хора! Ама само да не ми кажете, че и темата е фалшива! Ще се възмутя още повече!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5437fae89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че темата е измислена за да провокира спор или поне се надявам, защото за мен е недопустимо родител да допуска толкова елементарни правописни и пунктуационни грешки.

И ако може да не триете коментара ми, при условие че не съм обидила никого.

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c7da0f2ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Слуша метъл, облича се еди как си, и какво от това? Какъв психиатър ви гони, не знам. Щом се облича така, явно и харесва, оставете я. Пишете, че преди не била такова момиче. Попитайте я каква е причината за тази промяна, ако не желае да сподели, не я пришпорвайте. Аз също слушам метъл и ми е супер. Да не предпочитате да слуша чалга и да се разголва? ! .

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3fd4055a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хахаха... правописът ви ме накара да се смея на глас, както и липсата ви на елементарна обща култура... при психиатър ходят ПСИХИЧНО БОЛНИ хора, не такива със собствен стил. Ако трябва метълка да ходи на психиатър за всичките чалгари, особено за онези ''мъжки'' индивиди дето се гримират какво остава, направо усмирителната риза. :D Така де, според мен е много по-добре да слуша такава музика, покрай нея ще добие много по-добра обща култура и духовното й развитие ще е доста по-голямо от на масата хора поне в България като поотрасне. Ще се запознае с интелигентни хора, защото тая музика могат само такива да я разберат и оценят. Аз самата бях и съм метълка и съм израснала в такива среди, за което се радвам. Наркомани били метълите, не знам си какви... наркомани има навсякъде не се свежда до музиката. Можете само да се радвате, че дъщеря ви е избрала тази музика, :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80d7f72d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хаха, това сериозна тема ли е? Ако да - то дъщеря ви е в периода на бунтарството, така че колкото повече се опитвате да ѝ купувате цветни рокли, толкова повече тя ще иска черни тениски. Просто приемете вкуса ѝ, позволете ѝ да го демонстрира. ПОДАРЕТЕ ѝ тениска на някоя нейна любима група за някой празник. Така тя ще разбере, че я приемате и ще намали съпротивата и ще допусне възможността да носи и други неща. Просто трябва разбиране.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d6d40ff338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Само фаза е, нищо сериозно. Защо трябва да я водите на психиатър, момичето е в пубертета и сега това е модерно даже. Не постъпвате правилно като я ограничавате по този начин, оставете я да прави това, което иска, щом й харесва. (и по-зле ще става, ако я насилвате да си промени стилът) В училище децата са много злобни, но ако това е прерастнало в тормоз, тя се е опитала да го спре. Поговорете с нея, чуйте и нейната гледна точка.
Не успях само да разбера какво общо има къпането в цялата тази ситуация??

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a7390bd1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   А вас да ви върнем в училище освен, за да си оправите правописа. Психиатър? Сериозно ли?
Детето ви, госпожо, има предпочитания, които е очевидно, че не съвпадат с вашите. Като слушам какво говорите... вие сте за психиатър.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e28d89f9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Това като в рекламата: "Къде сбъркахме? " :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 23e1b50dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако се сбие пак, аз бих я завела на психолог. Физическото насилие е абсолютно недопустимо и не може да се подминава, безотговорно е.
Останалото намирам за израз на себе си и не бих се намесвала.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6f386f4ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И още нещо от мен... вместо да се шокираш от това, че слуша метъл и ходи с не-знам-какви-си тениски, по-добре прояви интерес към музиката, която харесва. Например, купи ѝ тениска на любимата група. Потърси в интернет къде се продават. Можеш по някакъв повод да ѝ купиш диск или сувенир на някоя рок/метъл банда. Така ще покажеш, че не осъждаш вкусовете и изборите ѝ, а че ги приемаш, колкото и да ти се струват странни.

Навремето, майка ми и баща ми ми купиха касетка с презапис на една от любимите ми групи. За 5 лева от Битака. Това по соц време. Ако си живяла в онези години, ще разбереш за какъв жест става въпрос от тяхна страна. Всичките ми стени в стаята бяха облепени с плакати на рок групи - разбирай мъже с дълги коси, вериги, кожени панталони, татуировки и т. н. Нашите нищо не казваха, само от време на време майка ми мърмореше на вкуса ми към мъжете. Но с годините той се промени, разбира се :-). Освен това, интересът ми към песните ме накара да уча английски - търсих текст и си го превеждах. Можеш да използваш ситуацията. Ако пътуваш в чужбина, можеш да купиш биография или друга книга на английски с информация за съответната група (може и в България да ги има; можеш да поръчаш такава и по интернет - сега възможности много).

Та, не се шашкай, само установи каква е причината да се е ступала с децата и обяснявай, че това не е хубаво.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: bce20c32c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   "Много е изнервена и седи вкъщи сама по цял ден. " - някое момче, някоя приятелка не се е отнесла добре с нея и от сорта. Нормални тийнеджърски драми; на тези години заради хормоните нещата се преживяват умножени по 10.

Както каза 5 - радвай се, че не се увлякла по чалга. Винаги ме е дразнил манталитета, който насажда особено у момичета - няма нужда да работя, нали имам цици и вагина. Ще хвана чичко паричко да ме осигури, да ми плати силикона, пък ще му слагам рога с нацепения от фитнеса.

От 12 до 18 годишен бях метъл плътно, друго не слушах. Моите впечатления от приятели и познати:
1. Голяма част от метълите са над средно интелигентни. Естест във всяко стадо има тъпанари.
2. Към други хора не са агресивни. От всички метъли, които познавах и познавам, това ми е правило впечатление. През тези години съм имал разправии и поняга сбивания с момчета, слушащи рап или чалга примерно. Те са търсили конфликта, нито веднъж аз. Бих го подчертал ако можеше - НИТО ВЕДНЪЖ АЗ:)
3. Слушането на метъл не те ограничава да общуваш само със себеподобни. В гимназията нашата компания 5 човека най-добри приятели бяхме двама метъли и трима - не. Не ни пречеше да си правим купона всеки ден и да излизаме преди/след училище по компютърни клубове, градинки, квартала, Центъра.

М 34

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a808191bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Евала на момичето аз съм за това мн е яко пък и тя явно прави тва, което и харесва и го изразява и ще е гадно ако я спирате пък и едвали ще ви чуе така, че.. и аз съм момиче и харесвам такива неща от 5 годишна не съм носила рокли, а сега съм на 14, майка ми и баща ми ме разбират и те харесват това малко е странно, но родителите ми са били още по-странни на мойте години така, че... татко само това е слушал като тинейджър пък и това е било модерно тогава. Само да вметна, че съм си боядисвала косата в всякъкви цветове като лилав, син, син и лилав заедно, розов, мисля и други, НО най-важното е когато родителите си говорят с децата и тяхните интереси и ги подкрепят като им обясняват последиците ( а не вече като е късно )

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 370ca12489
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Нормално ми се струва.
М32

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5b6bafa416
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Вие луди ли сте бе? Вие сте психиатър, кво като слуша метал, кви са тея глупости с поне се къпе? Тва че не е кифла дет слуша чалга и не прави къде по-лоши неща от да се облича в черно ли е притеснително? Момичето си е изградила някъв вкус хич не лош даже, металите не са някви чудовища, повечето които съм срещал са едни от най-големите пичове. Няма да влизам в по-дълбоки обяснения, просто вие като родители трябва да сте по внимателни с нея щом е навлязла в пубертета. Най-добре просто не я съдете толкова ако не може да я подкрепите като родители.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6ee5eb5ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ахахахахаха, ще припадна просто от родители като Вас. Какъв психиатър, какви 5 лева? ! Я, вземете Вие да отидете, че нещо май тиквата изобщо не Ви слуша. Дъщеря Ви е на 13 и вече просто е влязла в пубертета. Абсолютно всички минахме през подобни фази в пубертета - бяхме метъли, рокаджии, емота, хипита, аутсайдери и какво ли още не. Нашите не са ме водили на каквото и да е, защото и те са били тийнейджъри като мен и са преминали през какво ли не.
По-добре оставете детето на мира и се успокойте.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 11e31e2cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Ти си за психиатър. Преди няколко години не била такава. Ти откакто си се родила една и съща ли си? Какво очакваш, да я кърмиш и обличаш до гроб ли? Остави го да порасне детето. Явно не може да се обърне към вас за съвет и помощ, щом само си решава проблемите (с бой, като не сте го научили на други методи). Може би този бой (да де, според вас едно шамарче невинно) го е яло детето вкъщи? Някой му го е показал като единствена стратегия за решаване на конфликти. Защо не се интересувате какво са направили набитите? Защо собственото ви дете да е в грешка, а не чуждото? Обърни се към детето си с цялото си майчино чувство и го подкрепяй във всичко. Научи имената на групите, които слуша и послушай малко от неговата музика. Може да не ти харесва, но така то ще разбере, че има семейство, че има гръб. Не я води на мол, заведи я на концерт или на излет в планината. Прекарай време с детето на спокойствие и то само ще ти каже какви проблеми има. После ги обсъдете спокойно и заедно изберете вариант за решението им.

Представи си, след някоя година ще стане жена. И тогава ли ще викаш "Преди не беше такава! ". Намали истерията и се отнеси спокойно към развитието на детето си. Нали се сещаш, че няма как да остане завинаги на 5.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cb0dea8665
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Определено не е добре да слуша метъл. Музиката има свойството да програмира съзнанието. Обяснете и го това най-приятелски. Метъла не програмира до нищо добро. Но не и забранявайте със сила, за да не се получи ефекта на канадската борба-ти колкото повече натискаш аз толкова повече натискам в обратната посока. Повечето време тя не е сред вас и така няма да я опазите. В крайна сметка вероятно тя ще се поучи от грешките си сама. Не се ли забърка с наркотици другото лесно ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 37fa4b6577
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   По-добре ли е да слуша чалга, да се кълчи и да хвърля салфетки по дискотеките? Вместо да се радвате, че дъщеря Ви е различна от повечето тийнейджъри, Вие се опитвате да я направите като всички останали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker