Животът в София ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Животът в София ?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 3960 пъти
Здравейте, почти на 20 години съм, от град Русе и все още живея тук, но искам да се преместя да живея в София. Тъй като не съм ходил в столицата от малък, нямам представа как е живота там.
Лесно ли мога да си намеря квартира? За наемите горе долу имам представа какви са цените. Мисля да следвам в Софийския университет. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете информация за София. Поздрави :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 08aa482fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Здравей аз съм от София е ми какво да ти кажа пренаселен и мръсен град просто много хора станаха.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4a5d8615ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   По-добре си стои където ти е мястото

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f80c2d1c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Поздравления за решението! Аз съм от Бургас и преди 10 години се преместих в София, за да уча. В началото ми беше трудно, защото живеех на общежитие, нямах пари за нормална храна (само на стол и филийки карах) и всичките ми приятели останаха в Бургас заедно с тогавашното ми гадже. По време на студентските години, макар и мизерни, намерих много приятели в общежитията и си изкарвах супер забавно. Все пак ако работиш и учиш едновременно, не ти препоръчвам студентски град, защото е много шумно и никой няма да се съобразява с теб понеже си работил цял ден и след работа, когато другите купонясват, ти трябва да учиш. Аз самата, когато си намерих работа, се изнесох на квартира.
Квартира лесно се намира. Пиши ми ако три трябват препоръки за квартал. Съветвам те да си търсиш близо до някоя метростанция и хранителен магазин. Това са двете най-важни неща, особено ако си без кола тук.
Относно живота, на мен много ми харесва в София вече. Има заведения колкото искаш, хората са с различен начин на мислене, има работа. Аз съм вече завършила, на висока и добре платена позиция, купихме си апартамент и ни предстои сватба с мъжа ми. Наистина в БГ за мен София е най-добрият град за живеене. Само едно моренце й липсва :).
На доста хора не им харесва заради динамичния начин на живот, многото пътуване, гъчканицата и “липсата на въздух между сградите”. Тива съм го чувала от хора от по-малки градове предимно - сякаш обичат спокойствието и природата повече от големия град. Според мен ти няма да имаш проблем с адаптацията - Русе е голям и отворен град. Успех :).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0eaf691897
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако учиш в СУ, най-вероятно ще имаш право на общежитие. Ако държиш да си на квартира, не е трудно да намериш, ако имаш достатъчно пари. Ако си ограничен от бюджет, ще е по-трудно и ще трябва да направиш компромис или с локацията, или с обзавеждането, или с други фактори като етаж (например да си вземеш таванско) или съквартиранти (да си делите апартамент). Най-добре е да си намериш добър брокер и да платиш еднократна такса, но да ти намери нещо, което наистина е за теб. Лошото е, че брокерите не се занимават много-много с клиенти, от които няма да изкарат висока комисионна и ако търсиш нещо до 300-400 лева, ще трябва да търсиш сам - по Фейсбук групи, агенции и прочие. Внимавай с фалшивите обяви - ако нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, най-вероятно не е. Не давай пари без да са ти издали касова бележка.
Животът в София е по-напрегнат от живота в малкия град. Разстоянията са големи, в час пик е отвратително да се пътува. Но си има и положителни страни - богат културен и нощен живот, повече възможности за работа, повече места за развлечения.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3eace13a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Град като град, не придавай толкова значимост. В сравнение с Париж и Лондон си е просто едно.. село. Иначе номер2 да не се превъзнася, защото наистина успелите хора живеят в големи къщи в Прованс :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1a808b030a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За разлика от номер 2 аз пък ти препоръчвам общежитие в Студентски град. Аз хем работех, хем учех 4 от 5-те си години в Студентски и се справях. В Студентски може да създадеш много познанства и приятелства, а общежитието ти е между 20 и 80лв. на месец, в зависимост от университета и блока, коеот няма нищо общо с наемите за квартири. Единственият "проблем" е, че ще трябва да учиш, за да поддържаш успех, подходящ за общежитие.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f5b735a961
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Взимаш си едни 2, 000лв. в тебе и тръгваш.
Лесно ще си намериш квартира и работа. Трябва просто да заминеш с желание и смело към приключенията :)

Аз направих така и не съжалявам въобще. Даже напротив. Макар, че в началото ми се случиха толкова много кофти неща, че бях отчаян, но в последствие нещата се наредиха и от добре стават все по-добре. Успявам в работата, повишиха ме, местя се на ново по-хубаво място, скоро ми предстои и закупуване на автомобил. Тук можеш да избираш... да избираш квартира, да избираш работа, да избираш дрехи, коли, ресторанти, каквото ти е при сърце.
Тук съм вече 15г. и го усещам като роден град.

Успех, не го мисли много - давай смело, винаги може да се върнеш. И само едно... не се отказвай при първата трудност, нито при следващите 832563857 :) Нещата в последствие ще се наредят по-добре от очакването ти даже.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 41065c5d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Пренаселено е, не идвай. Идвате от провинцията, заради вас се презастроява. Заради вас е мръсен въздуха, защото всички сте с коли. Раждате си децата в София, после протестирате че няма места в детските градини и училищата. Че е мръсно. Ми няма как иначе да е като цяла България е в София. Има огромни задръствания. В метрото е кошмар в пиковия час. Скъпо е и минималните заплати не покриват нуждите.
По добре вие хораъа от провинцията направете така, че и вашия град или село да се развие, а не да прииждате в София.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e4d47fdfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Нямам търпение да завърша и да отида някъде другаде... а'бе, град като град. София е една апетитна възможност защото предлага избор за работа, предлага много квартири, предлага и много специалности за следване. Квартирите не са евтини и мисля, че ще ти е трудно да плащаш наем, ако учиш редовно. Първата ми квартира беше скъпа и мизерна, после имах познанията и времето да намеря нещо на добра цена. В това се крие и цялата философия на живота в столицата- да имаш времето и познанията да се уредиш, за да не страдаш дългосрочно. Виж каква ще ти е програмата в университета, за да си направиш сметката какво ще можеш да работиш и каква квартира ще можеш да си осигуриш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a72248db0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   София - хаха!
Никога не бих живяла там! Ходила съм 2 пъти, за по 2часа и ми е предостатъчно, за цял живот. Не мога да разбера какво Ви харесва в София, всички си мислите, че като идете в големия град и вече голяма работа. Напротив може да са малко по големи заплатите ако се уредите, но никой от вас няма собствено жилище и с тия наеми оставате без пари. Другото което е без кола или метрото, което е претъпкано и също струва пари - няма как да стигнете от точка "А" до точка "Б". Трафика е ежедневие в, който се виси час, два може и три, тоест ако работата или университета ти е далеч тръгваш 2ч по рано. Имам роднини, но даже на гости не им ходя, та те помежду си рядко се виждат, че от единия край на другия не е 5метра като комшиите в малкия град. Нещото което не понасям е, лудницата там, за 2ч., който последно прекарах там не спряха линейки, полицейски коли, пожарни само сирени от всякъде, за спането да не говорим ако си до някоя главна определено ще откачиш. Пешеходните пътеки ама то те са на 5км една от друга. Цените в моловете няма какво да ги коментирам - излишно е, определено не е като магазините в малкия град. Общо взето пари да ми дават не отивам там! Яд ме е като почнат да ми хвалят града и то провинциалисти, кое им е ок. като взимат 1000лв и само наема им е 500-600? А те взимали 1000 имало реализация? Къде? Имат реализация единствено тези, който си прибират наемите от такива дето веднъж видели големия град и вече голяма работа.
Авторе, учи карай си в общежитие или ако имаш пари набутвай се, завърши и който от където. Излишно е да си създаваш илюзии, да града е голям, но претъпкан и като нямаш жилище хвърляш години наред луди пари, за наем ако си обикновен човек те за храна няма да остават камоли, за други нужди.
Общо взето всички се юрнаха като стадо, и жителите там са си прави заради всички вас хората строят още и още. И да имат сметка щом строят те си избиват паричките от хора с големи амбиции. Стойте си спестете като искате да живеете купете си жилище, че с тоя наем току виж утре някой е останал на пътя, че друг дава повече пари, а място няма. От толкова хора става и този трафик, не е от крави и кози. Ах тази София, обяснете ми къде виждате тази реализация - да поточня не визирам автора, само се възползвам от темата да изкажа мнението си към заблудените хора от малкия град. Една приятелка отиде оо големия град аз какво ли разбирам, да плащат с мъжа и по 650лв наем на другия край от центъра и всичко, и аа в София съм изобщо това село Бургас не е за мен. Хаха, добре на мен не ми пречи, че някой хвърля по 600-700лв, за да се хвали, че живее в голямата София, къдете всеки ден някой намушкал друг, заклал, прегазил и т.н. - много хора, много проблеми. :)
Аз пък предпочитам "селото" в което си спестявам и скоро мисля да си закупя собствено жилище. Евала на останалите, който цял живот ще бачкат за наеми. Не завиждам и всеки, който живее там разбира, за какво говоря - няма дори чист въздух, няма 5минути спокойствие, а тези с наеми и т.н. не им блазе. Наем, храна, ток, вода, транспорт и то до тук изобщо стига ли заплатата? Голям град, големи цени, голяма лудница.
Жителите му, който имат жилища може и да градят ама останалите работите за тия дето имат жилища и търсят такива като вас. Лек ден, критикувайте ме на воля, но това е лично мое мнение не го налагам на никой, а и самата истина от която мнозина се засягат :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c63d87c46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Почти напълно мога да се съглася с номер 10. Наистина не си заслужава да идваш в София, особено ако имаш възможности за реализация в твоя роден град (уви, аз нямах). Ако първоначално заживееш на общежитие, би могъл да се издържаш дори само с парите, които твоите родители ти изпращат (поне при мен беше така). Излезнеш ли на квартира обаче, нещата придобиват съвсем различно измерение - и 1 000 лева ще ти се сторят малко, вземайки предвид всички разходи около това, особено през зимните месеци. Освен това, поне по мое мнение, тенденцията е квартирите да се оскъпяват. Русе не е малък град и би могъл да се изучиш в София, а след това да потърсиш реализация там например (обмисли всички възможни варианти). На мен ми остава една година от обучението, и ако през това време на намеря добре платена работа по специалността си, която да ми помага да посрещам месечните си разходи спокойно, смятам да се преместя в Пловдив или Бургас. В крайна сметка положението ми там няма да е много по-различно, но самият дух на тези два града е за предпочитане. :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9a98fe903f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 5, аз съм номер 3 - предполагам, че мен визираше в коментара си. Аз от две години живея в двуетажна къща в покрайнините на София и не ми харесва изобщо. Затова си купихме и апартамент в центъра. Предпочитам всичко да ми е наблизо, но това е въпрос на нале виждане и препдочитания.
На твое място бих се съсреодоточила да помогна на автора и да обясня защо ми/не ми харесва града, а не да се заяждам с хората, които се опитват да му помогнат вместо да философстват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e39bd73f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До номер 8 - вярно е всичко, само си забравил, че доходите, които имате са пак заради тия лошите от "провинцията". Софиянците хем искат да са с привилегии, защото ние сме специални. Хем и да не идват други да стават и те специални. Комплексът на незначителния човек - опитва се да си вдига самочувствието по косвен начин. Ние сме американци, ние сме столичани, ние сме велика държава, ние сме еди какви си. Представете си как се чувства една стара негърка от африканско село. Не е мъж да се пъчи пред жените, не е млада да се хвали пред старите. Не е бяла да се смее на черните. Не е от силна държава. Не е даже от България, а камо ли от София.

Номер 10 - ходил съм 1000 пъти по 2 часа в София и мога да те уверя, че впечатлението е долу горе същото. Гледаш и се чудиш как живеят постоянно там. Поне тия с под 5000-6000лв доход. С 10 хиляди предполагам бива.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0eaf691897
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 10, имаш невероятната способност да преценяш точно нещата. На повечето хора им отнема години да опознаят и разберат един град, но ти си прекарала два часа в София и бързо си изградила компетентно заключение. За два часа можеш да научиш всичко за един град - и позитивите му, и негативите му, че и съвети да даваш. Невероятно!
Авторе, всеки един млад човек, ако има възможност, трябва да поживее в голям град, иначе има шанс да стане тесногръд и невеж като номер 10. София е мултикултурен град, разбира се не е Париж или Берлин, но е най-доброто, което имаме в България, по отношение на развита културна сцена, изкуство, многобройни общности. София може само да разшири мирогледа ти и да ти покаже неща, за които не си знаел преди. Естествено, че е мръсно, шумно, претъпкано, естествено, че разстоянията са големи, трафикът - ужасен, квартирите - скъпи. Няма голям европейски град, който да не се сблъсква със същите проблеми. Това не означава, че не си струва да се живее тук.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a72248db0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До номер 14.
Да не би да се засегна? По кое разбра кой е тесногръд? Не съм казала, че не е нормално да са скъпи, че не е нормален трафика и т. н. ти го потвърди, и въпреки това ме критикуваш, че съм тесногръда? Караш ме да се смея, имам доста роднини там, както и в англия, не съм на 10години, за да нямам правилна преценка. Къде е смисъла да хвърляш сумати пари, за наем? Трябва, да се набутваш, за да не си тесногръд така ли? Защото взимаш повече пари от колкото в малкия град, но тия квартири не са без пари като платиш квартира, ток, вода и 3 пъти повече пари, за път понеже нищо не е близо. Да не говорим, че в този трафик като висиш е пари ако не то метрото също е пари. Къде ти е сметката? Това, че имам мозък ли ти е проблема, че вместо да давам 700лв за наем, за да живея в големия град мога да си ги спестя? Аз не налагам мнението си, но реално погледнато ти чуваш ли се.
Тесногръда? И защо? Защото не плащам наем, за да съм в големия град, и от страхотния наем да не ми стигат дори за храна. Ти или не си живял там, или се засегна. Определено не си от там, щом имаш такова мнение.
Ако си имаш жилище има смисъл, но както казах иначе е по добре, да си стоиш в малкия град, да си спестиш и да си купиш жилище преди, да решиш, да живееш там.
За шума също съм права, какво му е хубавото на това? Явно не си живял там. Родителите ми имаха апартамент, но го продадоха преди години и от София в Бургас. Живял ли си на главна улица, ами май не си.
Защо тогава излишно критикуваш другите само, защото на теб не ти изнася?
Я си направи сметката от 1000-1200 толкова взима въпросната ми приятелка като извадиш 650 ти остават 350/550лв., от там ток, вода, телефон/интернет, транспорт? Е за храна останаха ли, а за други нужди? И за това съм тесногръда? Я умножи 12х650 = 7800 на година от наем, ами събирай в малкия град купи си жилище или поне за половината събери, а другите ги изплащай ама ще е твое, а не ей така пари, за някой чужд джоб. Кое не ти хареса, че мисля по рационално?
Брат ми живя под наем 10г., не в София ама като се замисли колко пари е дал и нищо нямаш насреща, утре като ти кажат тръгвай си - си тръгваш и реално си на улицата, а хиляди в наем. Е помисли какво лошо казах? Не спирам никой ама реално е така! А кой изобщо казва, че ще взимаш тия суми, който посочих, все пак минималната работна заплата не е такава. Визирах пропилените пари най вече, но ти гледаш много надълбоко в нещата. За тези, който имат жилище вече казах, че е добре и могат да градят, особено ако си намерят и по добре платена работа, но шума си го има не е критика, ама както и да е. Твърде много се вживяваш в нещата, защо трябва да наложиш твоето мнение, аз просто изказвам моето. Никъде не съм написала, че някой е длъжен, да слуша мен. Ти намеси вече чак други държави, ами там стандартите са други и заплатите, не напразно много българи отиват там, да работят и издържат семействата си тук, а някой просто да живеят. Почти всички се връщат с пари или изобщо не се връщат, и този път каза едно голямо нищо. Също така градовете са големи, а тук някак си няма пространство, за толкова хора точно не е нито Париж нито Лондон и т. н.
Благодаря за мнението и вниманието ти :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8743db1adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 15 с мама и тати ли живееш на село? Много ясно, че си тесногръда. Щяла да спести пари хаха. Не те питаха искаш ли да живееш в София, а питаха нас дето живеем тук как е живота. Стой си на село при роднините и си къткайите парите. Те жилищата бяха 500 евро на квадрат преди 10 години, сега са 1000 евро. Схващаш ли какво ти казвам или пак ще напишеш роман за въздуха в София?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8743db1adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 15 ти за ипотеки май не си чувала. В Бургас банки няма ли? Като човек, който живее в София, с 8к на месец лошо ли ми е според теб. Не знам защо си мислиш, че доходите са еднакви навсякъде, а разходите различни. Ама ти си чула че някой вади 1к и генерализираш - така правите обикновено на село. Стой си там - такива като теб не ни трябват :).

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cdbee9844b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Виж сега, аз съм кореняк. Живея в София от 39 години (с малки изключения). Помня София още когато по бул. "Ленин" (Цариградско шосе) минаваха по 5-6 коли на 10 мин., когато нямаше задръствания, когато родителите ми можеха да си паркират москвича пред входа на блока (намиращ се в центъра на града), когато в квартала, където живееха баба ми и дядо ми освен къщи и 2 блока на кръст нямаше нищо друго (един от най-престижните южни райони), когато тоя ке*еф Ст. град се състоеше от няколко блока, една поликлиника, една зала и ВИИ "К. Маркс" (УНСС), помня когато "елитният" квартал "Манастирски ливади" бе само една ливада и нищо друго и т. н., и т. н. Сигурен съм, че повечето от пищещите тук няма как да ги помнят тези неща. Та, в тази връзка помня и когато Желю Жабата премахна софийското жителство какво стана. Ами стана така, че цяла София се превърна в една пренаселена кочина, където нормална шопска реч не можеш да чуеш, да шопска, не софийска, а шопска, защото това е диалектът тук. Още по-лошото е, че провинциалистите са страшно напористи, защото при тях е въпрос на живот и смърт, въпрос на оцеляване израстването в службата, осигуряването на жилище и т. н. Особено в службата, ехееее, провинциалистите, ако могат ще те схрускат, само и само да се намажат на шефа (най-вероятно и той/тя провинциалист) и за да могат да вземат мястото ти, заплатата ти и всичко, което сам си завоювал, но провинциалистът е безскрупулен. Отделен е въпросът, че вече пред собствения си блок, а не вход, не мога да паркирам от коли с разни регистрации ЕН, ЕВ, К, РВ и т. н. Така, още да изреждам ли? Няма смисъл. Няма софиянец, който да обича провинциалистите, вярвай ми. Всички ги псуваме по домакинска книжка и точно поради тази причина, точно заради вас мисля да продам висчките си имоти в София, да си купя една хубава къща в околните села и да си живея на спокойствие, далеч от провинциалистка софия. Може да съм малко остър, но нещата за мен, а и за всичките ми приятели и познати СОФИЯНЦИ седят по абсолютно същия начин. А те хич не са малко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9e5fc3eec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Хаха, 19, какво са ти виновни "провинциалистите", че се справят по-добре от теб в работата, че на всичкото отгоре и шефовете ти са "провинциалисти"! Уж "кореняк" софиянец, а някакви "селянчета" дошли и му станали шефове! Е, доста некадърен трябва да си, мен ако питаш. Освен това, за да си КОРЕНЯК, както ти се изразяваш, трябва да си поне 3-то поколение роден в съответното място. Щом живееш и си живял в блок, си софиянец толкова, колкото и всичките ЕН, РВ, Х, К и т. н., които плюеш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a72248db0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От номер 10/15, до 19:
Настръхнах, просто Евала! Родителите ми са израсли в София, и точно, за това говорех и аз, но уви тук две, три объркани души така и не ме разбраха :)
Моето семейство си продаде апартамента заради това! Сега живеем в Бургас, двуетажна къща с голям двор, куче - страхотно е.
До номер 17.
Пари не къткаме, родителите ми вадят над 1300, плюс къща, за гости от която печелят. Ако, според теб двуетажна къща, с двор и басейн е по евтина от вашите 5кв. апартаменти - добре, аз не ти се бъркам, не мога да разбера ти, защо го правиш?
Казах, че имам много роднини и ми е ясно, как стоят нещата.
Също така, че ако имаш жилище и добра работа има как, да градиш, но за провинциалисти е трудно.
Изтъкнах само, че заем се изплаща, но наем НЕ! Даваш едни пари на вятъра, за нищото - след години виждаш, че си дал хиляди, а нищо насреща. За това казах, че е по добре, да спестиш, а после си купи жилище останалата част на изплащане, но поне един ден ще е твое. От наем файда нямаш, само тези на, който пълниш джоба!
Повечето отиват на квартира и не взимат дори 1000лв, което си е мъка с наеми и т. н.
До номер 18. Ипотека, ама като имаш собствено жилище, което малко хора имат, повечето на родителите, който трудно биха ипотекирали, а и малко трудно, да отпуснат чак толкова пари, за жилище в София. Трябва доста добри имоти, да ипотекираш, а малко хора имат, попринцип ако имат имоти - ще имат и пари. Както казах не знам колко пъти, имам роднини, който имат жилище взимат по 2-3хил. и са добре. Казах също, че хора с жилище и добра заплата могат, да градят! Но тези с наемите, абсурд. Кой провинциалист като иде и взима 8к., ми обясни ти?
Никой! Повечето не взимат и 1000! Това казвах, чети като говориш! За тези с жилища и добра заплата, да, но другите, за който говоря, който не взимат дори 2-3к., а са под наем, ток, вода, транспорт и т. н.? За тях говорех, защото трудно би се уредил и, за 2-3, камоли, за 8к.
Взимат и по 4к., но не всеки, не и тези, който отиват ей така на квартири и т. н. , а за 8к., още не съм чула. Виж, че и 1000 не взимат чувам от много провинциалисти, мойте роднини взимат ама не са там от вчера! Нямат и наеми на главата! А шума, и т. н. си го има непоносимо е! Място, за паркиране, ама то място, да се разминеш няма! То трафика е нетърпим, място, за хора не остава. Минималната заплата е еднаква в България! Нали се сещаш? Разходите са по големи - да! Вече се съмнявам дори, че си жител на града! А доходите не са чак толкова големи тия 8хил, май ги сънуваш :)
Какво ще кажеш, за тези, който взимат 1000 дори 2000, но с квартира е май не е като, да взимаш 3000 и, да си имаш жилище! Говорех, за наем, за шум, блъсканица, а вие сънувате.
Никой, който е отишъл ей така, не си е намерил работа, за ден два камоли над 1000лв., ама както и да е не ми се спори с хора, който не мислят.
Плащайте си наема, аз ще си купя имот много скоро, кола имам, а вие освен наем, шум и ниска заплата какво имате? Тези без жилищата и с минимална заплата?
За останалите вече казах, има какво, да градят имат основа, нямат наем, с работата ще потръгне има начини и могат, да градят. Другите са загубени. А шума, трафика, въздуха, мястото - няма как, да спорите ако сте жители, че не е така. Така е, аз не спирам никой, да живее там обяснявам какъв е живота, какъв е града и нещата свързани с него, защото имам представа и то голяма. Под наем в голям град, с малка заплата няма как, да е лесно и как, да се гради - това казах.
С жилище и добра работа може, ама тя не е, за всеки отишъл там.
Половината взимат около 1000лв, с наем не става! Мойте роднини имат жилище взимат 2-3хил., но живеят там с години издигнали са се, е това коментирах. Купете си жилища или поне, за половината съберете другата част я изплатете, но ще е ваше един ден, не на вятъра, за наеми! Дали в София или другаде - няма значение. Ако ви допада шума, трафика, въздуха - ок. живейте, на някой не им допада, особено ако живееш на главна - ще се побъркаш :) Изтъкнах го, защото не на всеки му допада, а на който му допада не съм го спряла, да живее там.
Изобщо не мисля, че всички взимат 1000! Някой повече, някой по малко! За тези с имоти е добре! За другите просто ако не взимат 2000-3000 поне е много трудно, ама 2-3хил., малко хора взимат не е всеки дето е отишъл. Тези, който отивате и на 1000 се радвайте, че работа лесно не де намира при толкова хора на куп. Нали елементарно, че не остава, за всички камоли добре платена. Колкото до "селото" в, което живея, ама то и в София е имало крави, и кози. Бургас, не ми прилича на село, туристи идват по морето, а вие от София плащате, за да дойдете на почивка. Аз обидих ли някой, за избора му? Аз не, но вие - да!
Изтъкнах истини, който не проумявате! Ок. Както казах аз иман кола, пари и т. н., а не жилище от 5кв., в един претъпкан град в, който повечето се борят, за работа и отцеляване с 1000лв., ако има и толкова. За жителите, който са от там или с жилища не коментира, тях ги съжелявам понеже трафика и т. н. им идва от такива като вас! От село у голямата София и, за това всичко застроено и няма въздух, за дишане даже!
Казаха ви го, никой не ви понася там! И говорех най вече, за образи, който мизерстват, за да кажат, че са "от" София, че живеят там, не за жители с доходи и живот. Макар, че, за тях важи това, с трафика, въздуха и т. н. :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a72248db0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Хаха, 19, какво са ти виновни "провинциалистите", че се справят по-добре от теб в работата, че на всичкото отгоре и шефовете ти са "провинциалисти"! Уж "кореняк" софиянец, а някакви "селянчета" дошли и му станали шефове! Е, доста некадърен трябва да си, мен ако питаш. Освен това, за да си КОРЕНЯК, както ти се изразяваш, трябва да си поне 3-то поколение роден в съответното място. Щом живееш и си живял в блок, си софиянец толкова, колкото и всичките ЕН, РВ, Х, К и т. н., които плюеш.

До номер 20!
Не знам, за човека, който ти визира, но!
Първо: Виновни са, да разбира се! Защо?
Защото София не беше такава, не беше г*з до г*з, живял ли си там когато почти всичко е било в тръни и бодили, а не сегашния застроен град, в който се бутат всички провинциалисти? Не си живял явно, защото си личи по мисленето ти. Виновни са, защото трафика не идва от извънземните, тази навалица не е от гражданите, а от всички кацнали в големия град. Тези паркинги не са пълни с космически совалки, а с коли на провинциалисти, който пречат!
Представи си живот в, който си паркираш спокойно и т. н., а в един момент едно стадо се юрва и в собствения ти град вече няма място, за теб. Мрази ги не, защото са повече от него, а защото му пречат, заемат паркинги, трафици всичко е заради тях, защото София не е толкова голяма, а всяка година още и още хора се тъпчат от малките градове там! Което пречи! Пречи, защото от тия ЕН, Х, У и т. н. отиват, да се блъскат в един вече достатъчно населен град. Препълват се паркингите, метрото, магазините и не остава място, за хората, който са живели с години там! Нормално, да не ги искат, дори повече от нормално! София стана *ъз до *ъз, то няма въздух, за дишане, а те продължават, да отиват, да се тъпчат във вече достатъчно претъпкания град. Не е толкова голям, за толкова хора на едно място! Апартамента не означава, че живееш там от 5-10години, има блокове на поне 50години, като не сте на ясно не говорете много. Плюс това ти и в къща, да си живял още преди 20-30години може, да си я сменил с апартамент към центъра или краен квартал. Също така, за да си кореняк не значи, че трябва поне 2-3 поколения, да сте там, а и от къде разбра, че не са! Ти очевидно не си виждал София преди застрояването, а той явно е! Така, че човека си е напълно наясно и прав! Шефове провинциалисти хаха, от преди 2-3 поколения може, да са имали нещо общо в провинцията, но малко трудно в София, да имаш шеф от малкия град. Дори не трудно, а почти невъзможно! Явно нито си отварял фирма, нито имаш идея от цена на имот! Те не са по 5лв., от пазара като имитациите на разни марки ;) Почти невъзможно, да срещнеш успял провинциалист, а камо ли, да ти е шеф или, да взима повече от теб! Те отиват под наем, я си купят жилище я не, я се уредят на добра работа, я не. Един Софиянец, с жилище може, да гради може, да чака повишение в работата, наясно е къде и какво, а един провинциалист могат, да го въртят както искат, щом разберат, че не е от там, не е на ясно и е на зор. Пък и 1000лв, да ми дават той ще е доволен, защото в малкия град взимал 500. Пък и, да не е доволен като се завърти и види, че няма друго пак ще почне. Трудно би се уредил, много трудно би успял без жилище, защото наема не е 100лв. ;)
На кое някой ще му завиди, на мизерния живот ли?
Студентите масово ядът каквото има, защото пари няма! Същото е и, за останалите от наем и т. н, не остава! Шефове хахах, шеф освен на живота си не съм видял на друго, да е станал някой! Определено си човек дето пише, без да мисли!
Отиват и мизерстват, пречат и я се уредят, я не, но пречат!
Няма на какво, да им се завиди, но ти и ти май си от тях, че така подскочи неподготвен/а и дори без, да мислиш или поне, да си наясно с нещата. Просто си почеса пръстите излишно ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8c7e74495a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Пропускате нещо много важно за София. Това ще бъде един от градовете заедно с Пловдив, Варна и Бургас. След 30 години там ще е концентрирано българското население. Всичко останало ще е пълно с цигани. Например в Русе циганите са 35 % от населението и скоро ще станат над 50 %. Същата участ ще имат и другите областни градове......Така, че ако искаш да живееш в български град София е най-добрата възможност за това !!!!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 9b44d9a743
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Провинциалистите докато не дойдете всички в София няма да мирясате. Идвате в София, но изобщо не се интегрирате, а носите своята си селящина, диалект, разбирания, порядки и в никакъв случай не уважавате и обичате града! Вие съсипахте София. Заради вас градът е все по-невъзможен за живеене.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5e331b3ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Темата е малко старичка, но изцяло се съгласявам с 10 и 19.

Кореняк софиянец съм и нямам нищо против хората от други градове, - нещо повече - някои от тях са по-свестни и разбрани от самите "столичани". Но!

Факт е, че градът брутално се пренасели. Няма места за спиране, няма спокойствие, цялата навалица е тук. Само около моята кооперация(живея в широк център) последните няколко години са се пръкнали поне 7-8 нови сгради.

Празни, но построени. Тотално безхаберие, алчност - къщи, до тях кооперации и до тях блокове по 7-8-9 етажа - никакъв архитектурен план, никаква мисъл - само освинване, за да се продаде поредния апартамент за 300 000 евро.

Нашият квартал беше пословичен с кооперациите си - по 4, 5 или 6 етажа и с по 10-12 апартамента във всяка кооперация, където горе-долу хората от квартала се познават. Приятен квартал, съвсем близо до центъра, с малки улички и парк в непосредствена близост. Разкош направо.

Сега се строи все по-високо и се продава по-скъпо - естествено за пари, кварталът се пълни с новодошли(които даже не знам откъде са взели пари) и самата навалица прави живота неспокоен.

На мен лично започна да ми писва, защото мястото, където ти е минало кажи-речи целия живот и го приемаш за родно и твое си, се превръща в кочина, в която всеки си строи както му падне, нанасят се някакви хора незнайно откъде, слагат ти платена зона отдолу пред жилището, отварят се казина и ресторанти и въобще никой не те пита харесва ли ти, или не.

Единственото позитивно нещо в цялата история е, че по периферни причини - заради непрекъснатото строителство - цените на жилищата, в това число и моя апартамент скочиха яко - моят апартамент е над 200 000 евро в момента и много сериозно се замислям, дали да не се направи 1 ремонт и да не се продава до няколко години. Ще си построя къща на някое по-спокойно място.

А който си мисли, че е голям кеф да живееш в навалицата и да платиш 200 - 250 хиляди евра за "удоволствието" нека се нанася..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 0192d49464
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Точно провианциалистите от малки забутани кочини са най-простите и арогантни същества.
Аз самата съм от провинцията, живяла съм във Варна и Пловдив, но по-големи нещастници от новите софиянци не бях виждала. Мързеливи до безобразие. Неграмотни -ужас, но пък самочувствие не им липсва. Настоящите ми колежки са от дълбоката провинция. По цял ден плюскат, пушат цигари и пият кафета.
На едната днес й се препоти дебелия гъз като й оставих моята работа. Нали много начетена ;))))) като има повече работа тъкмо ще пуши по -малко и ще спести една кутия цигари. :))))
Чакам другата беднячка , която иска заеми за обяд от 5 лв да се върне от почивка и тя да започне да се надпреварва с преяждане, псуване и оригване на бюрото.
кефи как се хвали колко много работа свършила ... в кенефа , може би, да. Такива екземпляри наемат във всички софийски фирми.
Ако не искате ядове с такива същества, по- добре емигрирайте или ще ви направят дните черни.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ee9a7083a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Роден съм в София и до 30 години живеех в нея. Сега съм на 20 км от града и се чувствам прекрасно.
Кой беше преломният момент....Ами когато се събудих една сутрин и буквално под балкона ми имаше багер! След половин година вече имаше 8-етажен блок. В градинката, където сме си играли като деца.
София вече не става. Бездарното и управление допусна презастрояването и. Или по-скоро преуплътняването и. Излизаш и...вече никъде няма светлина-гледаш само прозорци, балкони и изходи на гаражи. Въздух няма отдавна. И е ужасно мръсно.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 29ce77044f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   27 за мен цяла БГ не става, не само София. Заради злобните хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 87f9091105
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Мизерия и комплексарщина. Бях си крив и преди да дойда, но София ме изкриви още доволно. Студентството може да си го изкараш тук, но ако имаш възможност след това бягай другаде.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 06b6d42a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Номер 28, тотално и абсолютно вярно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker